28.11.12

Οταν η σύζυγος τάσσεται με τον....«ταξικό εχθρό»! (Προσοχή στα..καλσόν και πάλι!)


''Πολυ φασαρια για το τιποτα'', ειπε καποιος στα σχολια. Ε, και; Τι εγινε που η Heather D. Gibson, γυναίκα ενός εκ των κορυφαίων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτουεγινε λογογράφος και σύμβουλος του Προβόπουλου; 

Για ποιο ζήτημα «ηθικής κομψότητας» μιλαει η αρθογραφος και πως έρχεται «σε πλήρη ανακολουθία» με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις οικονομικές αναλύσεις που ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να εκπονεί για λογαριασμό του κόμματος του;», αναρρωτιεται αλλος, που δεν ενοχλειται απο...τιποτα, ουτε ξερει τι θα πει ...''ηθος'', ''ευθυξια'', ή εστω και ...τυπικα ''συγκρουση συμφεροντων'', αγνωστα πραγματα, ασφαλως, στην Ελλαδα. 


Ενδιαφερον εχει, παντως, η παρατηρηση της αρθρoγραφου, η οποια αναφερει τα εξης:

''Αυτό δε που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκείται κριτική στην στάση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στις αρρυθμίες τις οποίες παρουσιάζει η διοίκηση Προβόπουλου. Δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμα- εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- καμία δημόσια τοποθέτηση για τους καλοπληρωμένους συμβούλους του κεντρικού τραπεζίτη αλλά και για τους «χρυσοκάνθαρους» συνεργάτες του....

Όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, η Heather D. Gibson, αυτή την περίοδο είναι στενή σύμβουλος του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου και διατηρεί ένα ρόλο λογογράφου του στα οικονομικά ζητήματα. Παρότι λοιπόν η κυρία Gibson βρίσκεται στην ΤτΕ πολύ πριν την ανάδειξη του κ. Προβόπουλου σε επικεφαλής του Ιδρύματος, η παράλληλη ιδιότητά της ως σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου εγείρει ζήτημα, από τη στιγμή που η ΤτΕ πρωτοστατεί στην προώθηση και εφαρμογή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

Οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων είναι ασφαλώς στο «απυρόβλητο», αλλά εδώ εκτιμούμε ότι αναδεικνύεται ζήτημα ηθικής τάξεως και πολιτικής αξιοπιστίας.''


Εδω παντως, στο Βορρα, εχουμε πει πολλες φορες οτι και για τις απλουστερες των περιπτωσεων, απο μονοι τους οι εμπλεκομενοι, ειτε δεν δεχονται μια θεση, ειτε παραιτουνται μολις προκυψει ζητημα, κατι που δεν προβλεπεται στην Ελλαδα..

Εκει, ασε το κοσμο να μιλαει, ποιος νοιαζεται;  


5 σχόλια:

  1. Χρόνια τώρα έχουμε εξοικειωθεί με τις λαμογιές τις αρπαχτές τους κάναμε ήθος μας αυτό που εκείνοι πλασάριζαν για ήθος και αρχές.
    Θελήσαμε σαν λαός να τους μοιάσουμε

    Για χρόνια ολόκληρα ο λαός εκπαιδεύτηκε στην ανοχή .
    Εξοικιώθηκε με τις αρπαχτές, με τα ρουσφέτια, έκανε ήθος του, το ήθος και τις "αρχές" της Αστικής τάξης με την ελπίδα να της μοιάξει.
    Θυμάμαι κάποια χρόνια πριν όταν σκάγανε το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα ήταν χαρακτηριστική η αντιμετώπιση.
    Έλεγες δηλαδή ο τάδε καταχράστηκε, "έφαγε"5.000 ευρώ (έτσι από τα χαμηλά ξεκινήσαμε ) και σου απαντούσε:
    "Σιγά μωρέ, εδώ ο άλλος στο υπουργείο έφαγε 30.000 ευρώ".
    Και αυτό πήγαινε όλο και προς τα πάνω και η ανοχές μας, η αξιοπρέπειά μας, έγινε λάστιχο και τελικά μαζί με τις βρομιές και την ανηθικότητά τους που την ανεχθήκαμε, μάθαμε να μιλάμε για εκατομμύρια και να λέμε:
    Σιγά μωρέ εδώ ο άλλος ......ξεπούλησε τη χώρα....και να γίνουμε παθητικοί παρατηρητές του ίδιου μας του χαμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι αγαπητη φιλη ΒΒ,

      Οταν η αξιοπρεπεια και οι ανοχες μας στη διαφθορα ανταγωνιζονται την ανηθικοτητα αλλων, δεν υπαρχει ενα σωστο προτυπο και λιγο πολυ ξεπεφτει κανεις και η πτωση αυτη ειναι καθοριστικη για τη πορεια μιας ολοκληρης χωρας. Ευτυχως δεν εχουν ολοι τα ιδια..μετρα και σταθμα, αν και μεσα στη γενικη σηψη ηθων, οι καλοι και οι δικαιοι ειναι παντα μειοψηφια!

      Διαγραφή
  2. love is blind elva,love is blind.

    ο συριζα ειναι ενα τερααααστιο παζλ.αν καταφερεις να ενωσεις ολα τα κομματακια φτιαχνεις τον ηλιο με τις επτα(;) πρασινες αχτιδες.
    εχουμε ΤτΕ εχουμε αναγνωριση χρεους,ελε,ομπαμα,μαρσαλ,εαμ,κυρκο,ιδιωτικα αει,μνημονιοαντιμνημονιο και πολλα αλλα,που τωρα που ερχονται χριστουγεννα μπορει ο καθενας να περασει 10 μερες μετρωντας τις αντιφασεις τους.και ισως να μην προλαβει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις απολυτο δικιο, φιλε fuente ovejuna, σχετικα με το ...παζλ του ΣΥΡΙΖΑ, που μονο παζλ δεν ειναι γιατι αρχιζει να φαινεται ξεκαθαρα ο..πρασινος ηλιος ο οποιος αντι να ..φωτιζει, τυφλωνει τον κοσμο και παει και ψηφιζει ενα νεο..Πασοκ καθε φορα ενω πιστευει οτι ψηφισε...προοδευτικα, εκει ειναι το αστειο αλλα και η τραγικοτητα για τη χωρα!


    P.S

    1. As for love, well I don´t think it´s...that blind! :)

    2. Μηπως πηρες το nick απο http://bit.ly/UtC3iy
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα elva.
    εχεις δικιο,η αγαπη δεν ειναι και τοσο τυφλη.βεβαια μικρη σημασια εχει,καθως το μεγαλο προβλημα ειναι η τυφλωση της συνειδησης!
    το nick το ειχα "δανειστει" απο το τραγουδι του θανου μικρουτσικου "η μπαλαντα της φουεντε οβεχουνα" το οποιο βασιστηκε στην ιστορια της εξεγερσης του μικρου αυτου χωριου!υπαρχει μια σχετικη αναρτηση στο μπλογκ μου,αν και φτωχη σε ιστορικες γνωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)