27.11.12

SYRIZ-O-statistics και...καθαρίσατε!



Αν γεννιομουν σε μια πολυ προ-πασοκικη, ισως περιοδο, μπορει και να πιστευα οτι καποιοι ανθρωποι που εδω και καιρο εχουν εγκλωβιστει σε λογικες που μιλουν για..''μια αλλη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος'', εχουν ισως...καλες προθεσεις!

Αλλα, δεν ηταν...χθες(!) που γεννηθηκα, επομενως εχω ηδη εισπραξει αρκετη ...κοροϊδια απο τις κυβερνησεις Πασοκ και ΝΔ, ολα αυτα τα χρονια, τοση που εχω αναπτυξει μια ομολογουμενως φοβερη...αλλεργια στα ψεμματα και τις ..κωλοτουμπες, ενω εχω μονιμη..ανοσια στις εξευρωπαισμενες προτασεις κομματων που μιλουν για ''αναπτυξη'' ενω εννοουν τα μονοπωλια! 

Βεβαια ανηκω στο μικρο αυτο ποσοστο του 4,5% που δεν ξεγελιεται ευκολα και που γιορτασε προχθες τα 94 χρονια του (και θα συνεχισει να γιορταζει για ακομη πολλα χρονια στη συνεχεια, σε πεισμα ολων οσων θα ηθελαν να το δουν να σβηνει!)

Ετσι, μου ειναι δυσκολο να καταλαβω πως γινεται να υπαρχουν ατομα, τα οποια χωρις να φορουν, βεβαια,...«αντικομμουνιστικες παρωπιδες», αδυνατουν να δουν οτι ειναι αδυνατον να περιμενει κανεις σωτηρια απο κομματα που ''κανουν το μαυρο...ασπρο'', λοιδορωντας καθημερινα το ΚΚΕ με οποιο γελοιο τροπο μπορουν, ουσιαστικα προσπαθωντας να εξισορροπησουν αναμεσα σε δυο..νησιδες, με κινδυνο να πνιγουν κυριολεκτικα στα ...ρηχα!

Και ειναι...κριμα επειδη οι ανθρωποι αυτοι, που συμφωνα με προχθεσινο αρθρο της Αυγης, εμφανιζονται ως κυριοι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι...νεοι ως και μεσηλικες, με αρκετα καλη ως και ανωτατη μορφωση, τουλαχιστον οπως λενε οι στατιστικες του ΜRB.

α) Άτομα ηλικίας 18-54 ετών, με την ηλικία των 45-54 να εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε προνομιακό χώρο κεντροδεξιών ιδεολογιών.
β) Κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα
γ) Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι που είναι σημαντικά κοινά του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας
δ) Πολίτες με τεχνική, ανώτερη και ανώτατη μόρφωση.

Εχει ομως συμβει και στο παρελθον να ...πνιγει κανεις στα ρηχα, ειδικα μαλιστα οταν φορα βαριες ...αντικομμουνιστικες παρωπιδες και αντι να δει καθαρα που ειναι η ακτη, προσπαθει απεγνωσμενα να γεφυρωσει τα ...αγεφυρωτα!

Ετσι για πολλα μπορει κανεις να ...αναρωτηθει, οταν οπως διαβαζουμε στο ιδιο αρθρο...το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το 58% δηλώνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεωκοπίας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τον «μέσο» Έλληνα είναι 49,5%
Την ίδια στιγμή ένα 82,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ εφαρμόζοντας μια «άλλη οικονομική πολιτική», όχι εκείνη του Μνημονίου / δανειακής σύμβασης γιατί κάτι τέτοιο είναι «εφικτό».(!) Ποια πολιτικη, ομως, κανεις δεν ξερει....

Και ενω ενα 71% δηλωνουν εμπιστοσυνη ως προς την «αντιπολιτευτική ικανότητα» του Α. Τσίπρα, βλεπουμε  επισης οτι δεν ειναι και λιγο το οτι ενα 34% (1 στους 3 δηλαδη) δηλώνουν αρνητική στάση για τη «ρεαλιστικότητα των προτάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ και 25% (1 στους 4) αρνητική στάση για την «αντιπολιτευτική ικανότητα» του αρχηγού τους. 
Και ενω ενα μεγαλο ποσοστο, 95%, των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρουν ότι τα μέτρα είναι άδικα ενώ ένα 93% πιστεύει ότι δεν θα είναι τα τελευταία.υπαρχει κι ενα 39% των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι τα μέτρα συμβάλλουν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.  

Αν αυτα τα ποσοστα δεν δειχνουν οτι υπαρχουν πολλες γνωμες και αμφιβολιες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τι αλλο δειχνει;


Δε ξερω τι και πως σκεφτονται οι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα σ εμενα θυμιζουν ολο και πιο πολυ τους στιχους των Κατσιμιχαιων για ατομα που εχουν χαθει μεσα σε...«δρομους που καινε»...

Ετσι παραφραζοντας τους στιχους, θα πρεπει ΕΚΕΙΝΟΙ (και οχι το ΚΚΕ, oπως διατυμπανιζουν!) να διαλεξουν, αν και κατα ποσο θα εξακολουθουν να ταλαντευονται μεταξυ αμφιβολων και αναποτελεσματικων πολιτικων, που αναδυουν εντονες...Πασοκικες οσμες, ενω η χωρα βυθιζεται σε ολο και πιο βαθεια νερα (και) με τη δικη τους ''βοηθεια''!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)