17.12.12

Και αυτοί είχαν κάποτε ..λάμψει!



Διαβαζα για την τραγωδια  στο σχολειου Sandy Hook Newtown, στο Connecticut, τη περασμενη Παρασκευη, οπως και για την 6χρονη Emilie Parker, ενα απο τα  20 παιδια που τοσο αδικα σκοτωθηκαν και μετα διαβασα τα λογια του πατερα της, Robbie Parker, που βρηκε το κουραγιο και μιλησε στα ΜΕ για τις αναμνησεις απο τη μικρη του κορη. 
Μεταξυ αλλων ειπε οτι η Εmily ηταν γι αυτους τοσο μοναδικη ωστε..ελαμπε ο χωρος με τη παρουσια της




Μετα σκεφτομουν και τους ..21 ανωνυμους μεταναστες που εφυγαν κι αυτοι αδικα και τραγικα προχθες στη Λεσβο ενω σχεδον ολα τα μηντια τους ανεφεραν  αποκλειστικα και μονο ως ''λαθρομεταναστες''...
Καποιοι ομως και απ αυτους, παρα τη φτωχεια τους, ελαμπαν καποτε στις ζωες των γονιων τους και οσο ζουσαν εδιναν ελπιδα οτι  ισως και να μπορουσαν στο μελλον να βοηθησουν τους δικους τους....



Ομως, οσο εμεις μενουμε στη..''παρανομια'' τους και δεν τους βλεπουμε ως ανθρωπους, ως παιδια  καποιων που εχουν την ιδια σημασια με τα δικα μας, τοσο θα επιτρεπουμε στον ρατσισμο να σηκωνει κεφαλι και να περιφερεται εκει ακριβως που ποτέ δεν θα επρεπε!





2 σχόλια:

  1. άσε είμαι από Νίκαια και πονάω κάθε φορά που τους βλέπω να παρελαύνουν στους δρόμους και τις πλατείες μας :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε mahler76

      Kι εγω ποναω που τους βλεπω σε οποιονδηποτε δρομο, οπου και να ειναι! Δυστυχως φτασαμε να μη πιστευουμε στα ματια μας με τετοιες καταστασεις!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)