18.1.13

H (αξιοθαύμαστη) Sahar και η σύζυγός της!


H Sahar Mosleh, 34 ετών ειναι παντρεμένη με την Maryam. Η Sahar ειναι άτομο με ειδικές ανάγκες και μεταναστης στη Σουηδια.  
Χθες η κρατικη SVT προβαλλε ενα ντοκυμαντερ πανω στη ζωη της Sahar και της σύζυγου της Μaryam. Η Sahar ειναι ακτιβιστρια, ασχολείται με θέματα που αφορούν τη λειτουργικότητα, τον φεμινισμό, τον ρατσισμό, και τα ατομα ΛΟΑΤ

Στο ντοκιμαντέρ, βλεπουμε μεταξυ αλλων πώς αντιμετωπίζεται η Sahar εξω στη κοινωνια και η ιδια μιλα για πολλα θεματα που την απασχολουν και τον καθημερινο αγωνα που δινει απο τοτε που γεννηθηκε, προκειμενου να ζησει, οπως ολοι οι αλλοι ανθρωποι.

 

Μια δυνατη σκηνή από το ντοκυμαντερ είναι όταν η Sahar, η οποία κάθεται μονιμα στο Permobil θα πρέπει να περιμένει το επόμενο ασανσέρ, επειδή αυτό που ήρθε ήταν γεμάτο από ανθρώπους που αντιθετα απ αυτην εκεινοι μπορούν να ...περπατήσουν! 

Ειναι μια ταινια πανω στο δικαιωμα για ζωη, στη διαφορετικοτητα και την αγωνιστικοτητα ατομων που ενω  στερουνται ακομα και τα βασικα προσοντα για επιβιωση, δεν λυγιζουν, αλλα συνεχιζουν να μας εκπλησσουν με τη δυναμη της ψυχης τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)