2.4.13

Απ το παράθυρο της κουζίνας...




Βλεπω καθε μερα, απ το παραθυρο, εναν ηλικιωμενο γειτονα που καθε πρωι καθαριζει και φροντιζει το αυτοκινητο του σαν να ηταν..μωρο!

Το θεωρω υπερβολικο, γι αυτο το προσεχω...

Σημερα νωρις το πρωι ειχε πιασει και παλι παγο εξω και ο γερος ανελαβε απο νωρις το επιπονο εργο του..

Αρχισε να ξυνει προσεκτικα τον παγο απο τα τζαμια, πρωτα μ ενα πλαστικο εργαλειο, ειδικο για το σκοπο αυτο, που δεν προκαλει φθορες και μετα με μια βουρτσα σκουπιζε τον παγο απο τη σκεπη προς τις ακρες χωριζοντας τη δουλεια σε δυο μερη, αριστερα και δεξια τοσο αριστοτεχνικα σαν να εκανε ...χωριστρα σ ενα κεφαλι!

Εγω στη θεση του θα εκανα βιαστικα και θα ειχα βαρεθει να περιμενω τοσο μεχρι να σκουπισω το παγο απ ολο το αυτοκινητο. Αυτος ομως εδειχνε να το διασκεδαζει..

Ισως και να ειναι μονος του, σκεφτηκα και να μην εχει κανεναν αλλο...Αν, ομως εχει, θα πρεπει να ειναι... βαρετος ενας τετοιος ανθρωπος, που προτιμα να περνα τοση ωρα εξω στο κρυο, απ το να ειναι μεσα και να μιλαει με τη γυναικα του...
Αραγε εδειχνε την ιδια φροντιδα και επιμελεια στη προσωπικη του ζωη, στις σχεσεις του...Πως να ηταν αραγε η σχεση του με τη γυναικα του; 
Αν αρρωστουσε και χρειαζοταν τη βοηθεια του θα της τη προσφερε, ή θα την εγκατελειπε στα χερια μιας καποιας ξενης νοσοκομας, ενω αυτος θα ετρεχε στο...«μωρο» του, το ...αυτοκινητο;

Τελικα η φροντιδα του μηπως περιοριζεται σε ...μηχανικα, καταναλωτικα πραγματα και μονο;

Μετα μου ηρθε στο μυαλο μια φραση σε μια προσφατη συζητηση: 

Eμενα παντως με φοβιζει οτι μπορει να ερθει μια μερα που δεν θα εχω ορεξη να σηκωθω απ το κρεββατι μου γιατι δεν θα υπαρχει τιποτα και κανεις που θα ηθελα να δω, να διαβασω και να ακουσω τη φωνη του...Ελπιζω να αργησει πολυ αυτη η μερα....


2 σχόλια:

  1. Μονόπλευρη σε κόβω. Ποιος ξέρει τι τραβάει ο ανθρωπάκος από τη γυναίκα του... Μπορεί αυτή η μέγαιρα να τον βάζει να της κάνει το όχημα λαμπίκο επί ποινή κρεβατομουρμούρας!
    Άσχετο: Τι θα γίνει με κείνον που κρέμεται στο κενό και μου κόβει την ψυχή όποτε μπαίνω στο μπλογκ σου; Δεν έπιασε ακόμα σήμα το κινητό του;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας στρατολάτης

      Γιατι μονοπλευρη; :) Εχεις ομως σκεφτει οτι μπορει και να καταπιεζει τη γυναικα του και να γιαλιζει καθημερινα το.. αυτοκινητο, για να ειναι αρεστο σε ..τυχον εξωσυζυγικες παρεες, ενω η γυναικα του μενει στο σπιτι περιμενοντας τον να γυρισει; :) Tραβηγμενο σεναριο για ..ηλικιωμενο, αλλα ειναι εξ ισου...πιθανο με το δικο σου! ;)

      Τον τυπο που καθεται στο βραχο και κοβει την ανασα τον εχω βαλει εκει επιτηδες να φοβιζει ολους τους..υψοφοβικους, φιλε στρατολατη μου! :)

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)