4.4.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος!



Του Kjell Vänerbo
«Συγχαρητήρια Σουηδία: Σε αθλήματα και παιχνίδια, δεν είμαστε καλοι, αλλά είμαστε ετοιμοι να σπάσουμε το παγκόσμια ρεκόρ στην ηλιθιότητα. 
Ακόμα κι αν γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν ξεπουλιουνται κρατικες επιχειρήσεις, δεν εχουμε παρα να κοιτάξουμε πίσω  μερικα χρόνια στη Βρετανία της Maggie Thatcher, ετσι κάνουμε κι εμεις τώρα το ίδιο λάθος. Μονο που ειναι 30 χρόνια αργότερα. 
Συνεβησαν δύο μεγάλα σιδηροδρομικά ατυχήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τα οποία οφείλονταν στο οτι ήταν πάρα πολύ ακριβό το συστημα ΑΤΡ, Automatic Train Protection. Το αυτόματο αυτο σύστημα προστασίας αμαξοστοιχιών, ειναι ένα σύστημα που σταματά αυτόματα την αμαξοστοιχία οταν αυτη υπερβεί το απαγορευτικό σήμα. Στο ατύχημα στο Ladbroke Grove, της Αγγλιας, σκοτώθηκαν 31 άτομα και τραυματίστηκαν 520.

Κοινωνικο-οικονομικά καταστροφικό, αλλά ποιος νοιάζεται;

Αν και είδαμε τι συνέβη με την πολιτική στη Δανία, όταν ένα μικρό βρώμικο αστικό κόμμα άρχισε να οδηγει τη λαϊκιστική κουρσα,  ακολουθει τωρα ο συνασπισμος των κομματων στη Σουηδια τα χνάρια της Δανίας. 
Το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς θα καταφέρουν να μεινουν εκεί μεχρι τις επόμενες εκλογές, τόσο το κεντρωο κομμα (C) και οι χριστιανοδημοκρατες (KD) κρέμονται απ το φραχτη και οι δεξιοι (Μ) βαζουν μπρός τον Tobias Billström
Τι έχουν οι σοσιαλιστες (S) να αντιπαραθεσουν;  Με «Reva» (Δικαίωμα Ασφαλειας και αποτελεσματική λειτουργία της επιβολής) επενδύει επισης η συνοριακή αστυνομία για να πιασει όλους οσους δεν εχουν εγγραφα, τους μετανάστες. Αυτό γίνεται με το να πιανουν ολους που αυτοι βλέπουν ως "μη Σουηδους".
 Ίσως οχι και τόσο νομικά ασφαλες, λογω  των φυλετικών χαρακτηριστικών τους; 
Αλλά σίγουρα αποτελεσματικο. Τώρα, όλοι οι αστυνομικοί θα πρεπει να το μάθουν αυτό.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα, όχι εναν αλλα δύο, ..ελευθερους σκοπευτες που επιτεθηκαν σε μεταναστες, δεν μαθαίνουμε τίποτα ουτε απο αυτό, ουτε απο εκείνο που συνέβη στην Utøya σχεδόν πριν από δύο χρόνια. 
Ασκωντας αντι-μεταναστευτικες πολιτικες φαίνεται να έχει γίνει κατι σαν το Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα. Στη Νορβηγία, υπαρχουν μανιακοι οπως ο Carl Ι Hagen  και εμεις τώρα έχουμε τους ακροδεξιους SD
Μολις τα άλλα πολιτικά κόμματα προσαρμόσουν τη ρητορική τους για την ξενοφοβία, αυξανόνονται οι τάξεις των βλαμμενων ακροδεξιων. Πόσοι θα χασουν τη ζωή τους στη Σουηδία πριν καταλαβουμε, οτι το επικίνδυνο σημερα, δεν είναι η Αριστερά; Γιατί φοβομαστε τόσο τα φαντάσματα;

Τριάντα χρόνια πριν, ήταν μια κρίση στην Ευρώπη. Το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχθηκε στα ύψη και εγινε εξέγερση για το καθημερινό ψωμί. Ακριβώς ό, τι συμβαίνει στη Νότια Ευρώπη σήμερα. Μέχρι στιγμής, περισσότερο στην  Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος ειναι σε...καλό δρόμο και η Ισπανία ειναι στη γραμμή εκκίνησης εδω και πολλά χρόνια. Αυτα ταυτροχρονα με το οτι η κυβέρνηση μας, αποβλεπει στο οτι ολο και περισσοτεροι θα ειναι χωρίς δουλειά και χρήματα. Σκεφτείτε ότι ...κατα διαολου το ακροδεξιο SD αυξάνεται, ιδιαίτερα καθώς οι σοσιαλδημοκράτες λειτουργουν  και απλά προσευχονται να βιάζονται και να κακοποιουνται, κατω απο ευτυχείς κραυγές, επιπλεον!

Μα θα συμφωνήσουμε ποτε
να μην διαπράττουμε τα ίδια λάθη που οι άλλοι έχουν διαπράξει; Ίσως ακόμη και να μάθουμε κατι από την ιστορία. Τη σύγχρονη Ιστορία. Να βλέπουμε αστυνομικούς να σταματουν "μη Σουηδους" ας τους ρωτουμε εμεις τι κάνουν. Αν λενε ότι υπακούουν μόνο σε εντολές ανωτερων, ας τους  λέμε ότι ήταν ένα επιχείρημα που δεν δουλεψε ουτε για τις δίκες της Νυρεμβέργης.

 Από τη στιγμή που κάποιος προτείνει μια ακομη ρατσιστικη αποψη, επεμβειτε άμεσα!
To να εισαι ενάντια ειναι καλό! »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)