15.5.13

Οι 39 (μή έξυπνες) χώρες και η Eurovision 2013!


Τριάντα εννέα δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2013, που ηδη ξεκινησε απο χθες, με τους προκριματικους, στο Malmö, εδω, στη Σουηδία. (Αυτοι, λετε, ξερουν;)

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, (ειναι απο ..περιεργο, κατα τη γνωμη μου, μεχρι και βλακωδες οτι) ένας αρκετα μεγαλος αριθμός δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων έχουν δεσμευθεί για την μακρά παράδοση που εχει αποκτησει ο διαγωνισμός», λέει ο Jon Ola Sand, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού στην EBU.
 
Η Βοσνία & Ερζεγοβίνη (BHRT), η Πορτογαλία (RTP), η Τουρκία (TRT) και η Σλοβακία (STV) αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος. Η Αρμενία (AMPTV) έχει και παλι προσχωρήσει στο διαγωνισμό μετά από διαλειμμα ενος ετους. (Η Ελλαδα και η Κυπρος, μου λεει κανεις γιατι δεχθηκαν να συμμετεχουν στο..πανηγυρακι αυτο, ειδικα οταν δεν υπαρχουν χρηματα για ...ξοδεμα, οπως ακουμε;)


Οι ακόλουθoι 39 ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν υπογράψει οτι θα συμμετασχουν: Αλβανία (RTSH), η Αυστρία (ORF), η Αρμενία (AMPTV), το Αζερμπαϊτζάν (İctimai TV), η Λευκορωσία (BTRC), το Βέλγιο (RTBF), η Βουλγαρία (BNT), η Κροατία (HRT), η Κύπρος (ΡΙΚ), η Δανία (DR), η Εσθονία (ERR), η Φινλανδία (YLE), η Γαλλία (France3), η Γεωργία (GPB), η Γερμανία (NDR), η Ελλάδα (ΕΡΤ), η Ουγγαρία (MTV), η Ισλανδία (RUV), η Ιρλανδία (ΔΕΔ), το Ισραήλ (IBA), η Ιταλία (RAI), η Λετονία (LTV), η Λιθουανία (LRT), η ΠΓΔΜ (MKRTV), η Μάλτα (PBS), η Μολδαβία (TRM), το Μαυροβούνιο (RTCG), η Ολλανδία (TROS) , η Νορβηγίας (NRK), η Ρουμανία (TVR), η Ρωσία (C 1 R), το Σαν Μαρίνο (SMTV), η Σερβία (RTS), η Σλοβενία ​​(RTVSLO), η Ισπανία (TVE), η Σουηδία (SVT), η Ελβετία (SRG SSR), η Ουκρανία ( NTU) και το Ηνωμένο Βασίλειο (BBC). 

"Λυπούμαστε για την απόσυρση της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, της Πορτογαλίας και της Σλοβακίας, οι οποίες αναφέρονται όλες για οικονομικούς λόγους," πρόσθεσε ο Sand.

(Φυσικα, αγαπητε μου, οι αλλοι που συμμετεχουν δεν εχουν....κανενα απολυτως οικονομικο προβλημα!!) 

Η EBU, (διαβαζουμε), είναι...«ευαίσθητη στις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της. Και οτι ο Διαγωνισμός αλλα και οι διοργανωτές αναζητούν συνεχώς τρόπους για να μειώσουν το κόστος τόσο για τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς καθώς και για τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό υποδοχής και προσπαθουν να βρισκουν τρόπους για να κάνουν πιο προσιτη τη φιλοξενία της χωρας που αναλαμβανει τη διοργανωση».

 Οι πρωτοβουλίες κυμαίνονται από τη μείωση του χρόνου στην πόλη που φιλοξενει τη διοργανωση μεχρι και ειδικές τιμές για τις αντιπροσωπείες. Άλλα μέτρα εξέταζονται επισης για τα επομενα ετη. 

(To να σταματησει εντελως, να καταργηθει δηλαδη, τους εχει περασει απ το μυαλο; Δεν νομιζω...Η διοργανωση εχει μεγαλα κερδη, οποτε....) 

Περισυ η Loreen κέρδισε το 2012 διαγωνισμό με το τραγούδι Euphoria . Η νικητήρια συμμετοχή έχει ανεβει στα charts σε όλη την Ευρώπη και ήδη θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγουδια-νικητες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ποτέ.
 
Oταν η μιση Ευρωπη ..πειναει, αλλα ακουει το...Euphoria και ...ευδαιμονει ευδαιμονιζεται, τι αλλο να πει κανεις; Και του χρονου; Ή μηπως,..αντε και καλα μυαλα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)