2.5.13

Δεν μας τα λέτε καλά, (αγαπητέ Günter !)



Ο βραβευμένος με Νομπέλ λογοτεχνίας, Günter Grass,  βρίσκει ντροπιαστική και υπεροπτική τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου. 
Ο 85χρονος συγγραφέας εκτίμησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη που θα μεταδωθει τη Κυρικακη 5 Μαη απο το δικτυο Phoenix ότι η «σωτηρία» που προσφέρει η Γερμανία σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορέσουν ποτέ να σταθούν στα πόδια τους. (Μεχρι εδω καλα...)
 
 .


Ανέφερε ότι η Γερμανία πλήττεται από κρούσματα διαφθοράς σε όλους τους τομείς, από τις τράπεζες μέχρι τον Αθλητισμό (κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση φοροδιαφυγής του προέδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες) και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για την υπεροψία που επιδεικνύει η κ. Μέρκελ». 

Όπως εξήγησε, «αυτό δημιουργεί εχθρούς και αναβιώνει αντιγερμανικά στερεότυπα». Ο Γκίντερ Γκρας εκτίμησε ότι αυτά θα είχαν αποφευχθει με μια πολιτική όπως εκείνη που είχε εφαρμόσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ο Βίλυ Μπραντ, με τον οποιο ειχε μακροχρονια φιλια, οπως μεταξυ αλλων, λεει.

Ας μας συγχωρησει ο Νομπελιστας, παντως διαφωνουμε με το οτι ''τα προβληματα θα είχαν αποφευχθεί'' με...οποιεσδήποτε αστικες πολιτικές

Το προβλημα δεν εγκειται στα προσωπα, αλλα στο ειδος της πολιτικης που εφαρμοζεται καθε φορα, κατι που θα επρεπε πολυ καλα να ξερει ο καθενας χωρις να χρειαζεται να ειναι...νομπελιστας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)