18.6.13

Πάμε γι άλλα...Τουρκομπαρόκ [ και πάλι! ]



Το γεγονός ειναι οτι οι 2.500 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απολυμένοι! Αυτο ουσιαστικα αποφασισε το ΣτΕ, λες και ηταν ποτε δυνατον να πιστεψει κανεις σε...ανεξαρτητη δικαιοσυνη, στην Ελλαδα!

Αυτη ειναι λοιπον η ουσια και ας σταματησουν οι γνωστοι διαχειριστες του συστηματος να ...«πανηγυριζουν» για τα ματια του κοσμου, λες και εσωσαν την ΕΡΤ, η διαλυση της οποιας ηταν ηδη δρομολογημενη απο χρονια, οπως ακουσαμε και διαβασαμε τις ημερες αυτες. Τοτε δηλαδη που αρχισαμε οι περισσοτεροι να αισθανομαστε επιτελους περηφανοι, εστω και για λιγο, για τη κρατικη μας τηλεοραση, για το οτι τελικα μπορεσαν πολλα προοδευτικα ατομα (κατα τα αλλα «αποκλεισμενα» εδω και χρονια απο τη τηλεοραση!) να πανε στην ΕΡΤ και να μιλησουν ελευθερα.

Φτασαμε ακομη και σε σημειο να δακρυσουμε πολλοι, με τις μουσικες που ακουσαμε τις μερες αυτες, κατι διαμετρικα αντιθετο απο ''τη κουλτουρα να φυγουμε'' που η κυβερνητικη προπαγανδα μας πλασαρει εδω και χρονια.  
Ειδαμε ειδικα απο την ΕΡΤ3, που ηταν υπεροχη τις μερες αυτες, ακομα και τη σπανια περιπτωση εργατων να μιλουν για τη διαχειριση εργοστασιων που εχουν απο καιρο παρει στα χερια τους, λογω χρεοκοπιας των αφεντικων τους! 

Δηλαδη ...''ανηκουστα πραγματα'', αυτο ομως ειναι ενημερωση και τηλεοραση, μεταξυ των οποιων και ενδιαφερουσες συζητησεις οπως και διαφορετικης ποιοτητας πραγματα, για τα οποια ειμαι πραγματικα ευγνωμων που μπορεσα και τα ειδα, γιατι τωρα ξερω πως θα ηταν η ζωη μου αν τα ειχα συνεχεια, αν με αφηναν να ζησω με αλλη ποιοτητα, με τη πραγματικη Τεχνη κοντα στον πολιτη, με αληθεια με σεβασμο στα δικαιωματα μου ως εργαζομενου και με σεβασμο για τα δικαιωματα αλλων. 
Επισης δεν θα ξεχασω και το οτι αρκετοι ξενοι δημοσιογραφοι και εκπροσωποι τυπου πηραν ευχαριστως ενα αεροπλανο και ηρθαν απο διαφορετικες χωρες του κοσμου για να δηλωσουν εμπρακτα τη συμπαρασταση τους στους συναδελφους τους και να καταγγειλουν τη κυβερνηση για την αυθαιρεσια της και το ειρωνικο ηταν οτι συχνα οι ξενοι αυτοι δημοσιογραφοι ακουγοντουσαν πολυ πιο...προοδευτικοι απ οτι πολλοι ...ανεργοι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα!

Κατα τα αλλα...«η χουντα πεσε», οι γνωστοι καλοπληρωμενοι αστερες της τιβη προσπαθουν ηδη να αλλαξουν τις εντυπωσεις, ψεκαζοντας μας με το σπρέυ της ..ληθης κατω απο το οποιο ελπιζουν να ξαναεμφανιστουν, χωρις πολλες φασαριες (και να εμφανιζονται μεχρι να τους σιχαθει κανεις!) κυριως σε οσους ...ελειψαν οι οσφυοκαμπτικες παρουσιες τους και δεν μπορουν να πανε για υπνο το βραδυ, αν δεν ακουσουν τις ...«σοφιες» του ταδε, ή του δεινα ..παπαγαλου!

Εμεις οι αλλοι που χαρηκαμε εστω και προσωρινα πρεπει κατα τη γνωμη τους να ''βαλουμε τα κεφαλια μεσα'', «κανοντας κουπι» εως τωρα και περιμενοντας ισως τη ...''μεγαλη αλλαγη'' που μας ετοιμαζουν με τον...Αλεξη στο τιμονι, γιατι μεχρι εκει παει το χερι του ηλιθιου ψηφοφορου, που δεν εννοει να καταλαβει ποιος εξυπηρετει το ιδιο συστημα!

Oι δε τηλεθεατες να ετοιμαζονται για πολλα ακομα επεισοδια...Τουρκομπαροκ σειρων που τις πουλανε με το κιλο για ανεγκεφαλα τηλεοπτικα κοινα ...τριτοκοσμικων χωρων, γιατι σ αυτη τη κατηγορια μας εχουν αυτοι που μας κυβερνουν! Make no mistake about it, που ελεγε και ο Bush, (για αλλη, ομως, περιπτωση!)

Κι εμεις το δεχομαστε υπομονετικα, σαν μια ακομη...Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Περαστικ μας (και παλι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)