4.6.13

ΤΟΥΡΚΙΑ Mε ένα «νόμιμα και δίκαια» καθαρίσατε κύριοι;


«Νόμιμη και δίκαιη» χαρακτήρισε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Bulent Arinc, την αντίδραση των πολιτών για τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Gezi στη Κωνσταντινούπολη, ενώ ζήτησε ...δημοσια συγγνώμη για τους τραυματισμούς διαδηλωτών, προσπαθωντας ισως να περιορισει τα συμβαντα στο γεγονος κατεδαφισης του παρκου Gezi και μονο. (Τι βολικα!)

«Οι πολίτες μας έδειξαν την νόμιμη, λογική και δίκαιη αντίδρασή τους στο πάρκο Gezi, είπε ο Bulent Arinc, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ενώ απηύθυνε έκκληση να μην αφήσουν «περιθωριακές και παράνομες ομάδες» να αμαυρώσουν τα αιτήματά τους. Ποιους να ...εννοουσε αραγε; Χμμ δεν τολμω να σκεφτω...

Ο Arinc τόνισε ότι οι χειρισμοί της αστυνομίας ήταν λανθασμένοι, ενώ ζήτησε συγγνώμη για τον τραυματισμό διαδηλωτών που απλώς έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες. (Απο τους αλλους, τους...«κακους επαναστατες» δεν ζητησε συγγνωμη..''Για ο τι επαθαν αυτοι φταινε..Ας μη ξεσηκωνοντουσαν, ρε καρντασι!''....)

«Η Τουρκία επιθυμεί να δει μία εξομάλυνση της κατάστασης σε αυτή την εβδομάδα διαδηλώσεων, ενώ συνέστησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης να κρατήσουν μία «ευαίσθητη» στάση για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ηρεμια, ταξις και ασφαλεια...Και εκει τις ιδιες μ....τους λενε, απλα τα προσωπα αλλαζουν γλωσσα και θρησκεια!

Ο Πρωθυπουργος, Recep Tayyip Erdogan, ομως, που ακολουθουσε oλο αυτο το διαστημα …«σκληροτερη γραμμη», (επαιζαν φαινεται μεταξυ τους το...''Good cop, bad cop'') αποκαλουσε τους διαδηλωτες..«αντιδημοκρατες» και διαβεβαιωνε κοσμο στο ταξιδι του στο Μαροκο οτι με την επιστροφη του στη Τουρκια ολα θα τα προβληματα θα αποκαταστηθουν, αλλωστε ειπε αυτος εχει εκλεγει με ικανοποιητικη πλειοψηφια και τον στηριζουν πολλοι στη χωρα του... 

Καποια ...ανυπακουα σωματεια αρχισαν, ομως, τις απεργιες...

Πηγες: BBC, yahoo news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)