28.6.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σοσιαλιστές; (Thanks, but no thanks!)




Ελπιζω να μην αληθευει οτι συμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των Σουηδών πιστεύει οτι μετά τις εκλογές που θα γινουν του χρονου, θα εχουμε και αλλαγή κυβέρνησης
Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να εξηγησω οτι ΔΕΝ ειμαι ευχαριστημενη ουτε απο τη τωρινη, η οποια ειναι συντηρητικη, αλλα δεν θα ηθελα και να δω τη χωρα υπό την ηγεσία ...''σοσιαλιστων'', επειδη ξερω καλα οτι δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που δηλωνουν! 

''Story of our lives'', θα πει κανεις και θα εχει δικιο. Αυτου του ειδους η «πλανη» δεν ειναι φυσικα αποκλειστικα ..Σουηδικο φαινομενο! Χρονια τωρα ταιζουν κοσμο με τα ιδια ψευτο διλημματα, αλλα θα ηθελε κανεις να πιστεψει οτι ολο και πιο πολλοι αντιλαμβανονται πλεον τις παγιδες που μας ετοιμαζουν σε παγκοσμια, πια, κλιμακα.

Οι σοσιαλιστες οπως και οι ..«αριστεροι», στη Σουηδια, (εννοω το Vänster partiet) εχουν απο χρονια βαλει νερο στο..κρασι τους! Μαλιστα δεν ειναι πολλα χρονια που οπως θυμαμαι οι αρχηγοι κομματων πιεζαν τον τοτε ηγετη του αριστερου κομματος Lars Ohly να αποκηρυξει τον κομμουνισμο! 
Μετα απο πιεσεις, ο Lars Ohly δήλωσε στη κρατικη τηλεόραση, στις 30 Οκτωβρίου του 2005, ότι θα σταματήσει να αποκαλει τον εαυτό του ''κομμουνιστή'', αλλά τόνισε ταυτόχρονα ότι θα μείνει πιστος στα ιδανικά του κομμουνισμού και πάντα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια «αταξική κοινωνία».

Προχθες μαλιστα μαθαμε απο τις εφημεριδες οτι ενας πράκτορας της σουηδικής ΕΥΠ (SÄPO), ο Hans-Erik Sjöholm, αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες οι οποιες παρακολουθούσαν διάφορα κόμματα παρακολουθουσαν και τον Lars Ohly και είναι ενδιαφέρον ότι περίπου μετά από ένα χρόνο μετα την παρακολουθηση ο Ohly αποκήρυξε τον κομμουνισμό και βέβαια και όλα τα προηγούμενα που ισχυρίζονταν μέσα στο κόμμα. Το Σουηδικο Αριστερό Κόμμα ζήτησε εξηγήσεις από την SÄPO, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στην SÄPO και στην ηγεσία του Αριστερού Κόμματος τις επόμενες μέρες για να συζητήσουν τι έγινε. Οπως σχολιαζει ο 902 ειναι πρωτακουστο το οτι εφτασε να συζητήσουν ....θύμα και θύτης!

Και ενω συμβαινουν αυτα τα περιεργα στη Σουηδικη πολιτικη σκηνη, ακουμε επισης οτι το κομμα των συντηρητικων στη Στοκχολμη στρεφονται τελικα εναντια στις περικοπες και τις ιδιωτικοποιησεις, που οι ιδιοι προτειναν εδω και χρονια ως πολιτικες επιλογες, ισως επειδη χανουν ψηφοφορους με τις πολιτικες αυτες! 
Η ολη υποθεση μου θυμισε καπως τη γνωστη ταινια «Οι ζωές των άλλων» (Das Leben der Anderen) του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντονερσμάρκ, οπου ο....''κακος'' πρακτορας της Σταζι αλλαζει τελικα πλευρα και παιρνει το μερος των ''καλων-δημοκρατικων πολιτων'' και συγγραφειων που στελνουν κρυφα τα αρθρα τους στο δυτικο περιοδικο...Spiegel, το οποιο διχως αλλο αποτελει την επιτομη της...δημοκρατιας!! 

Ιστοριες για...σοσιαλιστες δηλαδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)