6.8.13

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Mikael Wiehe επικρίνει την Anna Lindh!

''Αυτη λυγισε". 

Ο γνωστος, στη Σουηδια, προοδευτικος τραγουδοποιος Μikael Wiehe,  που ειχαμε και στο παρελθον αναφερθει στο blog εδω και εδω, δεν θέλησε το τραγουδι του "En sång till modet'' "Ενα τραγουδι για το θάρρος» να χρησιμοποιηθει στην τελετή για τον εορτασμό της δέκατης επετείου της δολοφονίας της πρωην υπ. εξωτερικων Anna Lindh.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδη από 10 χρόνια, η τότε σοσιαλδημοκρατης υπουργός Εξωτερικών Anna Lindh δολοφονήθηκε και πρόσφατα ρωτησε τον συνθετη Μikael Wiehe, ο οργανωτής της επετειου, για τη μνημη της, αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το τραγουδι του «κατά τη διάρκεια της τελετής.
 
Δεν μπορειτε, αποκριθηκε ο Wiehe.
 
Σε ένα πολυσυζητημενο κείμενο στις σελίδες της εφημεριδας Aftonbladet για τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας και τα βασανιστήρια ως και τη μέθοδο ανάκρισης, ο Σουηδος μουσικός αναφερθηκε στην συμπεριφορά της Anna Lindh για το θέμα των δύο Αιγυπτίων οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τη Σουηδία το 2001, ως "μη υπαγορευομενη από θάρρος". Λυγισε, ειπε για την Αnna Lindh.
 
Ο Mikael Wiehe προτείνει αντ 'αυτού ένα άλλο από τα τραγούδια του, το "Just i den här sekunden", κατά τη διάρκεια της τελετής, τραγουδι αλλωστε που και η Διεθνης Αμνηστία χρησιμοποιησε σε μια εκστρατεία κατά των βασανιστηρίων.

Στην ίδια εφημερίδα, η Mona Sahlin, πρωην ηγετης των σοσιαλδημοκρατων,
αντιδρά (γελοια κατα τη γνωμη μου) στη δηλωση του Gambit Wiehe, λεγοντας οτι:
 
''Δηλώνω οτι σταματω να ακούω τη μουσική του. Είναι θλιβερό οτι ο Wiehe δεν εβλεπε το θάρρος εκει όπου υπήρχε'', λέει. 
 SVT

Mπραβο Μikael! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)