3.9.13

Η 64χρονη κολυμβήτρια Diana Nyad τα κατάφερε!: "Νever, ever give up!''


«Δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ την προσπάθεια. Ούτε είσαι ποτέ πάρα πολύ μεγάλος για να κάνεις κάτι!». 

Με αυτό το διπλό μήνυμα και καταχειροκροτούμενη από δεκάδες κόσμου η Diana Nyad, η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων,  κατάφερε να φθάσει τη Δευτέρα σε ακτή της Φλόριντα από ακτή της Αβάνας έχοντας κολυμπήσει 52 ώρες και 54 λεπτά, αψηφώντας καρχαρίες, μέδουσες, κρύο, κόπωση, κινδύνους…(Ειναι επισης η πρωτη κολυμβητρια που κολυμπα απο Κουβα στη Φλοριντα χωρις προστατευτικο κλουβι εναντια σε καρχαριες). 

Ήταν η πέμπτη και τελευταία της προσπάθεια. Την πρώτη φορά που είχε αποπειραθεί να διανύσει την απόσταση των 170 χλμ. ανάμεσα στις ακτές της Κούβας και των ΗΠΑ ήταν το 1978 όταν ήταν 28 ετών. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις προσπάθειες με την τελευταία να ευοδώνεται μόλις χτες.

Δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε αυτό τον άθλο, καθώς το 1997 η 22χρονη Αυστραλή Σούζι Μαρόνεϊ είχε διασχίσει κολυμπώντας, μέσα σε 25 ώρες, τα Στενά της Φλόριντα, χρησιμοποιώντας ωστόσο προστατευτικό κλωβό για να γλιτώσει από τυχόν επίθεση καρχαρία. Η 64χρονη Diana Νyad λοιπόν δεν ήταν η πρώτη. Ήταν όμως σίγουρα η γενναιότερη και η πιο επίμονη κολυμβήτρια…

1 σχόλιο:

  1. Χαράς το κουράγιο σου...
    κάθεσαι και γράφεις ένα blog
    που κανείς πια δεν διαβάζει...
    (εκτός από μένα, φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)