24.10.13

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ρατσιστές δολοφονούν 19χρονο Ιταλό!


Φωνάζοντας «Κλέβεις τις δουλειές από τους Αγγλους», εννιά άτομα επιτέθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στον 19χρονο Ιταλό σερβιτόρο Τζοέλε Λεότα - που είχε, (μολις πριν 10 ημερες, οπως διαβαζουμε εδω), μεταναστεύσει στη Βρετανία,  για να μάθει καλά αγγλικά, δουλεύοντας - τον κυνήγησαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια μέχρι θανάτου.

Ο νεαρός, που δούλευε ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο του Κεντ, μεταφέρθηκε άσχημα τραυματισμένος στο κεφάλι, στο λαιμό και την πλάτη, στο νοσοκομείο «Κινγκ Τζορτζ» όπου και άφησε χτες τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή. Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννιά ανδρών, εκ των οποίων οι έξι παραμένουν σε αστυνομικό τμήμα του Κεντ και ανακρίνονται.

Η επίθεση σημειώνεται σε μία περίοδο έξαρσης της δράσης νεοναζιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των λαών που επιβάλει η αστική τάξη, ευνοούν τη δράση ακροδεξιών κομμάτων και νεοφασιστικών οργανώσεων μπράβων του κεφαλαίου.

Πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)