4.10.13

Ναφθαλίνες και λιβάνια!





"Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα, (!!) αντί να βάλουν τους θύτες", ειπε , o Mητροπολίτης Γλυφάδας, Παύλος, καταγγελοντας  την ...''άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση του Αρχηγού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής'', γραφει, φυσικα, το website της  ΧΑ, αλλα και ενα αλλο που ειδα χθες με τον τιτλο ''νεα εποχη'' και παρα τον τιτλο του, μυριζει...ναφθαλινη, εντονη θρησκοληψια και εθνικισμο, συστατικα που δενουν ''ωραια'' σε μια ακρως αντιλαικη συνταγη-ατζεντα, σαν κι αυτη που προωθειται σημερα στην Ελλαδα!
 
Ποιους ομως εννοει ως...θύτες, ο Μητροπολίτης; Τον δολοφονημενο απο τους ναζι, Παύλο Φύσσα,
  τα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα που και παλι οι νεοναζί χτυπησαν, τη στρατια των εκατοντάδων μαχαιρωμένων και τραυματισμενων μεταναστων που και παλι η Χρυση Αυγη ευθυνεται για τις επιθεσεις; Μια οργανωση που ακολουθει πιστα εξ αλλου τις διεθνεις οδηγιες τετοιων κεντρων, επιχειροντας να ξεπλυνει το ..ναζιστικο παρελθον τους ακομη κι αν φτανουν σε σημειο αυτογελιοποιησης οταν κατι τετοιοι φτανουν να καταδικασουν τη...βια ''απ΄όπου κι αν προέρχεται''!

Ο Μητροπολιτης oμως της Γλυφαδας ο οποιος συμφωνα με το αρθρο ''εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού(!!) και του κλήρου'' μιλησε και για “παλιους πολιτικους που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα”. Ας περιοριστουν να μιλουν οι κληρικοι μονο για τον κληρο και ας αφησουν τον λαο να εχει τη δικη του γνωμη, οσο ακομη μπορει, γιατι ολα δειχνουν οτι αν ο λαος τους ανεχτει κι αλλο, σε λιγο δεν θα μπορει να εκφερει ουτε αποψη περι του τι  γινεται στη χωρα του!

Oπως φανταζεται κανεις σε αναλογες περιπτωσης, ο εν λογω μητροπολιτης εχει αποψη και για αλλα σχετικα θεματα οπως την ....''λαθρομετανάστευση και τις ελληνοποιήσεις, αλλά και τον αντιρατσιστικό νόμο'' οπου σημειώνει την εξης ...προοδευτικη αποψη: "Λάθος της πολιτείας που το ΄90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά,  

οπως

''Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους".
 

Συγγνωμη, πατερ, που οι ανθρωποι αυτοι δεν  ερχονται για...τουρισμο,(!) αλλα επειδη ο καπιταλισμος που εσυ και οι ομοιδεατες σου στηριζετε και μετα υποκριτικα ''αγνοειτε'', δημιουργει πολεμους, φτωχεια και απελπισια!  Αυτοι οι ανθρωποι ειναι κατατρεγμενοι, πατερ, ειναι θυματα που χρειαζονται βοηθεια, αν βεβαια η λεξη αυτη σου θυμιζει τιποτα σχετικο με το ...επαγγελμα σου! 

Το  πραγματικο προβλημα ομως ειναι  καποιοι αλλοι, που σαν κι εσενα, βγαινουν και μιλουν ειτε απο...ιερατικα βηματα, ειτε απο βουλευτικα και τους πληρώνει ακομα πολυ ακριβα ο σκληρα εκμεταλλευομενος, εδω και αιωνες, απο Εκκλησια και κρατος, Ελληνικος λαος!



2 σχόλια:

  1. Συμβουλές:
    - Μη βάζεις λινκ προς φασιστικά σάιτ και μπλογκ
    - Παπάς στον ορίζοντα; Πιάσε πάραυτα αυτά που δεν έχεις! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Σ ευχαριστω για τις συμβουλες ετσι εβγαλα κι εγω τα links! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)