Στη Σουηδία, οργανωθηκε  μια σειρά από δραστηριοτητες σε ανάμνηση της Νύχτας των Κρυστάλλων, συμπεριλαμβανομένων μια λαμπαδηφορίας κατά του ρατσισμού στο Malmö, μιας λαμπαδηφορίας στο Göteborg και μια  εκδήλωσης με φωτα στο Rinkeby, στη Στοκχόλμη.
 
Ήταν το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 1938 που οι Ναζί υποκίνησαν έναν όχλο εναντίον των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία.
 
Εβραϊκά καταστήματα καταστράφηκαν, πολλοί Εβραίοι ξυλοκοπήθηκαν και αρκετές εκατοντάδες σκοτώθηκαν. Περίπου 30.000 Γερμανοί Εβραίοι φυλακίστηκαν και στη συνέχεια σταλθηκαν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης
----------------------------------------------------------------------------------------
Περίπου 50 άτομα από το Svenska motståndsrörelsen (Σουηδικό (Nαζιστικο) Κίνημα Αντίστασης) έδειξαν σήμερα το απόγευμα την υποστήριξη τους  στο ναζιστικο κόμμα της Ελληνικής  Χρυσής Αυγής . Η ομάδα με αναμμένες λαμπάδες βάδισε στην Karlavägen προς στην ελληνική πρεσβεία στην οδο Kommendörsgatan, στο Östermalm.

Πολλοί διαδηλωτές

Η ατμόσφαιρα έγινε ασχημη, όταν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και φώναξαν συνθήματα όπως «Δεν θελουμε ρατσιστές στους δρόμους μας." 

(Συνειδητοποιω, με απογοητευση, οτι τα πραγματα χειροτερευουν και εδω!). 

Και οι δύο πλευρές εριξαν βεγγαλικα και μπουκάλια πεταχθηκαν και απο τις δυο πλευρες, αναφέρει ένας εργαζόμενος του SVT που βρισκοταν στη περιοχη.
 
- Οι αντιδιαδηλωτες ηταν ξεκινωντας από ...ηλικιωμένες κυρίες με βοηθηματα για περπατημα, μεχρι ...γονείς μικρων παιδιων!
Η αστυνομία έκλεισε πολους δρομους στην περιοχή για να κρατήσει τις δύο ομάδες χωριστα.

Μπουκάλι στο κεφάλι

Ένα άτομο που δέχτηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι,  τραυματιστηκε και μεταφερθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, με άγνωστα τραύματα, δήλωσε ο Albin Näfverberg, απο τα κεντρικα της αστυνομιας.
 
Παρά τα γεγονοτα,  η αστυνομία δηλωσε οτι ειχαν  την κατάσταση υπό έλεγχο.

Το ναζιστικο Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης είχε άδεια να διαδηλώσει μεχρι στις 18.30, αλλά ηδη στις 17:20 η διαδήλωση τους ειχε τελειωσει, σύμφωνα με τον Lars Byström. Oι διαδηλωτές συνοδευτηκαν στο μετρό και διαλύθηκε η διαδηλωση .
Κανένα ατομο δεν συλληφθηκε σε σχέση με τις ταραχές. 

Δεν μου κανει εντυπωση...Αυτη ειναι η παγεια τακτικη της αστυνομιας παντου!


Πηγη