19.4.14

Οι Γερμανοί ναζί ετοιμάζονται για το Ευρωκοινοβούλιο!

(Απο διαδηλωση του NPD στο Βερολινο, Πρωτομαγια του 2013, Πηγη Svt)
70 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η ακροδεξιά της Γερμανίας βρισκεται μπροστα σε μια ευρωπαϊκή επιτυχια. Η καταργηση του εμποδιου επι τοις εκατο στις ευρωπαϊκές εκλογές μπορεί να δώσει μια θεση στο Στρασβούργο στους γνωστους και μη εξαιρετεους NPD .

Όταν το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στα τέλη Φεβρουαρίου αποφασισε ότι το 1% εμπόδιο αποτελει διακριση για τις στις ευρωπαϊκές εκλογές της 25 Μαΐου, χάρηκαν  όχι μόνο τα μικρά κόμματα οπως το Κόμμα των Πειρατών, αλλα και το αντι -ΕΕ Εναλλακτικο κομμα για τη Γερμανια (AFD). 

Ακόμα και το παλιό NPD, (Nationaldemokratische Partei Deutschlands), NPD, το Εθνικοδημοκρατικο Κόμμα της Γερμανίας, ανεπνευσε καθαρό αέρα και γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο μια οσο και δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το NPD πηρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές γύρω στο 1,5% των ψήφων . Αν επαναληφθει αυτο στα τέλη Μαΐου θα παει τουλάχιστον μια από της 96 έδρες της Γερμανίας στο Στρασβούργο, στους πρώην κληρονόμους των Ναζί .

Στις Ευρωπαϊκές εκλογές, ο πρώην ηγέτης του NPD Udo Voigt φιγουραρει ως πρώτο όνομα. Ο 62χρονος, ο πατέρας του οποίου ήταν μέλος της SA (Sturmabteilung), αιχμάλωτος πολέμου στη Σοβιετική Ένωση έως το 1949 και στη συνέχεια οδηγός για τον βρετανικό στρατό στη Γερμανία - ήταν πρώην αξιωματικός της Luftwaffe και ηγετης του NPD απο το 1996-2011.

Έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό: Πριν από τις περιφερειακές εκλογές στο Βερολίνο το 2011 είχε φωτογραφηθει με ένα δερμάτινο σε μια μοτοσικλέτα σε εκλογικες αφίσες υπό τον τίτλο ''Πατηστε γκαζι".  
Το 2009 καταδικάστηκε σε επτάμηνη φυλάκιση με αναστολη,  γιατι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 αγωνίστηκε για μια ''πραγματικη εθνικη ομαδα", χωρις εγχρωμους παίκτες. To  2008 παραβρεθηκε στη κηδεια του συντροφου του Friedhelm Busse ο οποιος θάφτηκε με μια σημαία με τη σβάστικα στον τάφο του. 

-Αυτη δεν ήταν μια μέρα "απελευθερωσης", αλλά μια ήττα για τη Γερμανία και τίποτα για να γιορτάσουμε, ειπε μπροστα σε 3.000 ομοϊδεάτες τους στο Βερολίνο για την 60ή επέτειο από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το 2005.
 
Οι Γερμανικές αρχές έχουν επανειλημμένα προσπαθησει να απαγορεύσουν το NPD, χωρίς επιτυχία . Η υπηρεσία ασφαλείας θεωρει το κόμμα ως ''απειλή για τη συνταγματική τάξη". Κατά ειρωνικό τρόπο, η πιθανότητα για μια επιτυχια στις ευρωπαϊκές εκλογές ηρθε σε μια εποχή που το κόμμα πραγματικά αισθάνεται χειρότερα από ό, τι εδώ και πολλά χρόνια . Η οικονομία είναι χάλια, οι αριθμοί των μελών μειώνονται και οι ηγέτες διαπληκτίζονται.

Εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών προσπαθει ο Voigt  να μαζεψει νέες δυναμεις μέσα από την κρίση γύρω από την Κριμαία, όπου το NPD καθώς και πολλοί ομοϊδεάτες τους στην Ευρώπη υποστηρίζουν τις δράσεις τόσο της Ρωσίας οπως και των θυμωμένων με τους Ρώσους, εχθρικους ακροδεξιους της Ουκρανίας.

"Δεν υπάρχουν όρια στην ψευδολογία της Δύσης...Στην εικόνα μας της πατριωτικης Ευρώπης - μιας Ευρωπης οπου οι αδελφικες χωρες- περιλαμβάνουν τόσο τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά όχι ξένες δυνάμεις, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Τουρκία ", λεει ο Voigt σε ένα αρθρο του.
 


ΙΝFO
Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ( NPD ) ιδρύθηκε το 1964 από τα απομεινάρια του Εθνικού Κόμματος της Γερμανίας ( DRP ),το οποίο είχε αρκετους ηγέτες, πρώην μέλη της χιτλερικής περιόδου του Ναζιστικου Κόμματος (NSDAP).

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 το κόμμα έλαβε στην καλύτερη περίπτωση 4,3% στις κοινοβουλευτικές εκλογές το 1969 , κυρίως χάρη στoυς δεξιους ψηφοφόρους που αποδοκίμαζαν οτι οι τοτε CDU συγκυβερνουσαν σε συνασπισμό με το SPD .
 
Μετά από πολλά χρόνια με πολύ μικρή υποστήριξη αυξηθηκε η δημοτικότητα του NPD στη δεκαετία του 1990, μετά την επανένωση της Γερμανίας. Στην Ομοσπονδιακή Βουλή το κόμμα έχει φθάσει σε περισσότερο από 1 %  των ψήφων στις τρεις τελευταίες εκλογές.  

Σε περιφερειακό επίπεδο , το κόμμα εκπροσωπείται στη Σαξονία και στο κρατιδιο Mecklenburg - Vorpommern . Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο 61χρονος Udo Pästörs που ανέλαβε πρόσφατα τον Δεκέμβριο , όταν ο αντιπρόσωπος Holger Apfel ξαφνικά παραιτήθηκε. Λόγω μιας εσωτερικής εκστρατείας μίσους, ήταν η εξήγησή του. Λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης ενός νεαρού μελους του κόμματος του, υποστήριξαν οι αντιπαλοι τους.

Svt.se

6 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως λες 70 χρόνια μετά τον Β΄Π.Π. και 20 τόσα από τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών, το καπιταλιστικό σύστημα, η αστική τάξη, κυρίως μια χούφτα μεγαλοκαρχαρίες, χρειάζονται και πάλι την ακροδεξιά για τα συμφέροντά της !

    Γι αυτό και τους προωθεί ...
    Όπου μπορεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά, με Υγεία και ό,τι επιθυμείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xρονια Πολλα faro και καλα κουραγια και για τη συνεχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. gia sou elva!

    den mporo na katalavo pos to koinovoulio epetrepse molis to 1% na einai empodio gia tin eisodo stis evroekloges. akoma kai edo stin gallia o fovos einai i neo nazi! eixane anakoinosei prosfata oti enoontai mazi me tin xrisi avgi gia ena thetiko apotelesma stis evroekloges. elpizo na min ta kataferoune....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν το/// λάσο! Κατά πως τους χρειάζεται το σύστημα, είτε τους ξαμολάει εντελώς ανοιχτά είτε τους μαζεύει ολίγον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κατά πως τους χρειάζεται το σύστημα, είτε τους ξαμολάει εντελώς ανοιχτά είτε τους μαζεύει ολίγον!"
    ---------------
    Το να διαχωρίζεις το Σύστημα από τον φασισμό
    είναι ξεκάθαρος "κρυπτοφασισμός"
    Κουβααλάς απλά νερό στο μύλο του φασισμού.
    Αυτό θέλουν κι αυτοί
    να φαίνονται διαφορετικοί
    Και συ τους προσφέρεις στο πιάτο αυτό που θέλουν...
    Αυτή η ύπουλη πολιτική είναι η πιο επικίνδυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)