9.1.15

Το ντοκυμαντερ ''Two Raging Grannies''

Το ντοκυμαντερ ''Δυο μαινομενες γιαγιαδες'' ''Two Raging Grannies'' αναφερεται σε δυο ηλικιωμένες ακτιβιστριες απο το Σιάτλ, την Shirley Morrison (90 ετων) και τη Hinda Kipnis (84 ετων) καθώς ''παλεύουν''  με ένα από τα πιο σημαντικα ζητήματα των ημερων μας, με το πώς μπορούμε να βγούμε από την τρέχουσα και φαινομενικά ατέρμονη οικονομική κρίση.

Μη εχοντας γνωσεις στα οικονομικά, ή τη χρηματομεσιτικη, αλλά αποφασισμένες να μαθουν περισσοτερα πανω στα θέματα, θα ξεκινήσουν μια αναζήτηση για να βρουν απαντήσεις σε απατηλά απλές ερωτήσεις: Πώς φτασαμε στο χάος που είμαστε τωρα; Πόσο κακό είναι αυτό πραγματικά; Είναι η ολο και μεγαλυτερη
κατανάλωση πραγματικά η απάντηση στη κριση; 

Είναι ο στόχος μας πραγματικά η αέναη ανάπτυξη; Πανω  στα αμαξιδια τους (σκούτερ μετακινησης), συναντωνται με ενα μεγαλο φάσμα του αμερικανικου λαου-άστεγους, φοιτητες, ειδικους και  μεγιστάνες-όπως στο ταξίδι τους στη Wall Street των πλουσιων και των ισχυρων.


Η Shirley και η Hinda αποδεικνυουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το οτι είναι κανεις "πολύ μεγάλος" για να έχει αντίκτυπο, ούτε ποτέ ''πάρα πολύ ασήμαντος" κανεις, για να πει την αλήθεια στην εξουσία. 

Μοre on the documentary



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)