21.4.15

(ΠΑΡΑ) Μορφωμενοι! :((


Eιχα δεν ειχα, ''τα πηρα'' και σημερα. Kαταντησε ρουτινα πια, διαβαζοντας οσα γραφονται καθημερινα και νομιζω οτι αρκετοι θα συμφωνησουν μαζι μου. 

Δεν ξερω αν εχουν δικιο οσοι λενε οτι ...πηγα  γυρευοντας για καυγα, αλλα ας μην εγραφες, oμως κι εσυ, κυρια μου, στο προφιλ σου, στο TL, οτι εισαι....''βιβλιοσυντακτρια, ιστορικος και..ερευνητρια''! 

Προκαλεις ετσι τους αλλους να σε κρινουν (και να σε κατακρινουν, τελικα!) ως...αμορφωτη ..''.βιβλιοσυντακτρια, ιστορικο και..ερευνητρια'', γιατι πως να το κανουμε ''στo δικο μου βιβλιο'' επρεπε να ηξερες πολυ καλα κι εσυ οπως και ολο το ...συναφι σου οτι σημερα γινονται ενα σωρο πολεμοι γυρω μας και οτι ο κοσμος μας δεν ειναι ...αγγελικα πλασμενος, ''μορφωμενο ζωον''.

Ετσι οταν σε ειρωνευτηκα στο ΤL για το περι...''καημενων μεταναστων'', σχολιο σου, στο TL, ενα σχολιο, τοσο...κατωτερο των υποτιθεμενων ''προσοντων'' σου, εσυ θεωρησες καλο να με κανεις...block (με κινδυνο να..χασω την ορεξη για το μεσημεριανο μου!)

Aς ειναι...

Η αληθεια ειναι οτι εχουμε κορεστει πια απο πολλα πραγματα και ακομη περισσοτερο απο τετοιου ειδους ''μορφωμενους'' που ξεδιαντροπα αυτοδιαφημιζονται οπου βρουν και οπου σταθουν για το..ΕΓΩ τους,ενω μετα απο δεκα (το πολυ) λεπτα συζητησης, με μερικους απο την εν λογω κατηγορια, διαπιστωνει κανεις οτι τελικα οχι μονο δεν ειναι καν...μορφωμενοι, αλλα ...παραμορφωμενοι στη ψυχη και στο νου!

Γιατι, που να παρει, αν η οποιαδηποτε μορφωση του αλλου δεν συνοδευεται απο ...γενναιες δοσεις αυτου που οι Αγγλοι λενε...''παλιομοδιτικο'' ανθρωπισμο, κοινη λογικη δηλαδη μαζι με  απλοχερη καλοσυνη για την ανθρωποτητα και τα ζωα, (εδω που τα λεμε εφτασε ακομη και η λογικη της καλοσυνης προς τα ..ζωα να μην ειναι κατι το αυτονοητο,αλλα...ζητουμενο) τοτε για ποια ..μορφωση μιλαμε και για ποιον ...ανθρωπισμο, εννοιες που κατ εμενα ειναι και θα επρεπε να θεωρουνται αλληλενδετες.

Ομως οχι. Για  πολλους (παρα)''μορφωμενους'' τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

Τα παραδειγματα πολλα, σε πολλες χωρες και δυστυχως αυξανονται με τα χρονια αφου εφτασε να ειναι πια...ευφημισμος η αναφορα σε πραγματικα ....ζωα εννοωντας τους στρατόκαυλους σε  ΕΕ και Αμερικη, τους...Χρυσαυγιτες και λοιπους ναζιστες που χαιρουν προστασιας στη σημερινη ΕΕ, οπως και τους γνωστους ιμπεριαλιστες δολοφονους μικρων παιδιων  στο Ισραηλ, που (με εξαιρεση τη Σουηδια για τη περιπτωση αυτη), χαιρουν εκτιμησεως στα παγκοσμια σαλονια της πολιτικης.

Και για να μη πολυλογουμε,για μενα,μορφωμενος ειναι κυριως εκεινος και εκεινη που συνειδητοποιουν μαζι με ολα τ αλλα και οτι η  αξια της ζωης ενος παιδιου στη Γαζα, στη Συρια, σε χωρες της Αφρικης αλλα και σε ολους τους  αδυσωπητους πολεμους, που συμβαινουν γυρω μας ειναι ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ με τη ζωη του δικου του παιδιου, οχι κατωτερης,επειδη ο αλλος τυχαινει να ειναι μεταναστης, Ρομα, ''λαθρος'' δηλαδη μια ζωη,συμφωνα με τα....εγκυρα καναλια που η ..''ενημερωση'' τους καθοριζει εκτος απο τα προτυπα ..ομορφιας και συμπεριφορας,τωρα και τους δεικτες ανθρωποσυνης που επιδεικνυουμε καθε φορα στις συζητησεις μας ως...''μορφωμενοι''!

Απο κει και περα ο καθενας μπορει να δηλωνει ο τι θελει στη ζωη του και στα προφιλ των  μεσων κοινωνικης δικτυωσης (ΜΚΔ), oπου ξερουμε καλα οτι τα...κομπλεξ και ο φασισμος ειναι οχι απλα δυσκολο, αλλα μαλλον αδυνατο να ..κρυφτουν!


1 σχόλιο:

  1. ΣΙΚΑΓΟ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886
    Με αίτημα αιχμής την καθιέρωση του 8ωρου ξεσπούν μεγαλειώδεις απεργίες χιλιάδων εξαθλιωμένων εργατών που αργοπέθαιναν δουλεύοντας σα δούλοι από 12 ως 16 ώρες την ημέρα. Οι απεργοί εργάτες του Σικάγο αντιμετωπίζονται με ωμή βία από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους πληρωμένους μπράβους των εργοδοτών. Επακολουθούν σφοδρές συγκρούσεις. Στη συνέχεια, μέσω μιας στημένης δίκης-παρωδίας, 4 πρωτοπόροι μαχητές απεργοί της εξέγερσης οδηγούνται στις αγχόνες. Ατρόμητοι οι ηρωικοί μελλοθάνατοι τραγουδούν επαναστατικούς ύμνους του εργατικού κινήματος, ενώ ακόμη και την ύστατη ώρα, μπροστά στα ικριώματα, καταγγέλλουν με γενναιότητα το ένοχο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Ένας από αυτούς, ο Αύγουστος Σπάις, θα φωνάξει πριν τον κρεμάσουν: «Θα έρθει κάποτε ο καιρός που η σιωπή του θανάτου μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές μας που στραγγαλίζετε εδώ σήμερα»! Τα επόμενα χρόνια το 8ωρο κατοχυρώνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)