22.5.15

Γερμανία: Νομοσχέδιο - «γύψο» στα συνδικάτα προωθεί η κυβέρνηση Μέρκελ

Από την απεργία των μηχανοδηγών των τρένων 
Η κάτω βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου υιοθέτησε σήμερα έναν νόμο που βάζει ουσιαστικά στο «γύψο» τα συνδικάτα, περιορίζοντας ειδικά την ισχύ των μικρότερων συνδικάτων, καθώς ορίζει πως η μισθολογική συμφωνία που συνάπτεται με το μεγαλύτερο συνδικάτο σε μια εταιρεία, ισχύει για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας αυτής.

Η «Μπούντεσταγκ» υιοθέτησε το σχετικό νομοσχέδιο με μεγάλη πλειοψηφία (448 ψήφοι υπέρ, 126 κατά και 16 αποχές). Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ το νωρίτερο την 1η Ιούλη.

Νομοσχέδιο - «παραγγελία» των βιομηχάνων

Το νομοσχέδιο ήταν «παραγγελία» των Γερμανών βιομηχάνων, που υποστήριζαν ότι δεν μπορεί να είναι επιτρεπτό τα μικρότερα συνδικάτα, όπως το GDL που αντιπροσωπεύει μόλις 20.000 μηχανοδηγούς στην εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων «Deutsche Bahn», να παραλύουν μια ολόκληρη εταιρεία που απασχολεί 200.000 ανθρώπους. Το νομοθέτημα ψηφίσθηκε μία ημέρα αφότου το συνδικάτο GDL συμφώνησε να αναστείλει την τελευταία απεργία του, στο πλαίσιο της εργασιακής διένεξής του με την «Deutsche Bahn», αφού αμφότερες οι πλευρές αποδέχθηκαν μια διαιτησία, η οποία δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Οι αλλεπάλληλες απεργίες του GDL ήταν ένας από τους κύριους λόγους της προώθησης του νόμου, αλλά όχι ο μοναδικός. Το συνδικάτο των πιλότων «Vereinigung Cockpit» πραγματοποίησε επίσης πολλές απεργίες φέτος, στη μακροχρόνια διένεξή τους με τη «Lufthansa», αναφορικά με τη συνταξιοδότησή τους και τις περικοπές στα κόστη.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ομορφη ιστοσελιδα και πολυ ενημερωτικη! εχω και εγω ενα μπλοκ που αφορα τις Ομορφιες της Μεσσηνιας! θα χαρω πολυ να την επισκευτητε και γιατι οχι να σχολιασετε κιολας!!! η σελιδα ειναι : www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)