4.4.16

ΣΟΥΗΔΙΑ: "Θα βλέπουμε περισσότερες πολιτοφυλακές από δω και πέρα’’Γκέτεμποργκ

O συνεργάτης της εφημερίδας GP, Joakim Lamotte (φωτο) ήταν έξω δύο βράδια στη σειρά και έστελνε ανταποκρίσεις στη σελίδα του στο Facebook για να μιλήσει με ένα δικτυο πολιτοφυλακων, τους «Soldiers of Odin», ''Στρατιώτες του Odin'' και να δει πώς αυτοί εκλαμβάνονται από το κοινό. Οι «Στρατιώτες του Odin» χρησιμοποιουν συμβολα αντιμεταναστευτικα και κατ αυτους εχουν διασυνδεσεις σ ολο το κοσμο.

«Οι γυναίκες είναι τρομοκρατημένες, όταν κινούνται έξω από την πόλη. Πολλές είπαν ότι ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον κάποιος κάνει κάτι για να αυξηθεί η ασφάλεια», γραφει o Lamotte.

Ο Joakim Lamotte δεν ήταν στο Masthuggstorget, όταν εγιναν οι συγκρουσεις μεταξύ των Στρατιωτων του Odin και άλλων άτομων στο χώρο, τη νύχτα του Σαββατου προς Κυριακή. Αλλά είχε μια συζήτηση με ορισμένα μέλη της οργάνωσης, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

- Eίπαν ότι ήταν ήσυχα. Ωστόσο, ένιωσα οτι ήταν απλά θέμα χρόνου κάποιος να ενοιωθε ότι τον προκαλουσαν. Η αληθεια είναι ότι προσελκύουν βλέμματα. Υπάρχουν αρκετοι απ αυτους που είναι πολύ ψηλοί και γεροδεμενοι τυποι, με μαυρα μπουφαν με εμβληματα από πίσω, ένας από αυτούς είχε ένα αγριοσκυλο μαζί του, ορισμένοι ηταν μασκοφόροι. Είναι σαν να ειναι κανεις ετοιμος για φασαριες.

Ο σκοπός των ζωντανων μεταδοσεων του Lamotte, ήταν να συναντηθει με μέλη της ομάδας και να προσπαθήσει να περιγράψει το φαινόμενο. Αλλά και ο ίδιος ο δημοσιογραφος, ήθελε να λάβει μέρος στις αντιδράσεις των απλών ανθρώπων σχετικα με τις περιπολίες της ομάδας.

- Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι κοπελλες που μίλησα, ελεγαν ότι αυτό που κάνουν είναι καλό. Οι κοπελλες  είναι τρομοκρατημενες, όταν βγαίνουν μονες έξω τα βράδια. Οι «Στρατιώτες του Odin» δεν είναι ακριβώς οι κατάλληλοι άνθρωποι για να προσφέρουν ασφάλεια, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον κάποιος κάνει κάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντιδράσεις του κοινού δείχνουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

- Πραγματικά θυμωνω, όταν το σκέφτομαι. Οι κοπελλες δεν μπορούν να πανε σ ενα παμπ χωρίς να παρενοχλουνται και αναγκαζονται να περπατανε με το κλειδί μεταξύ των αρθρώσεων του χεριου τους, όταν βγαινουν εξω μονες, ειτε και να έχουν τον αριθμο επειγοντων (112) προγραμματισμενο στο τηλέφωνό τους. Όταν διαβάζουμε για σχεδον καθημερινους βιασμούς και τα κορίτσια να είναι τρομοκρατημένα για να βγουν έξω, τότε η κοινωνία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της. Αν συνεχιστεί, θα δούμε πολλα περισσότερα δικτυα πολιτοφυλακης, λέει ο Lamotte.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)