27.5.09

Eυρωεκλογες και...οδηγιες προς ναυτιλομένους!

Δε ξερω εσεις, εκει, τι κανετε, αλλα εμεις, εδω, στο Βορρα ειμαστε ΠΑΡΑ πολυ καλα οργανωμενοι, τοσο οργανωμενοι μαλιστα που οι service-minded Σουηδοι τα εχουν μεταφρασει σε 32, γλωσσες (η Eλληνικη βερσιον εδω) για να μη κανουμε κανενα λαθος βρε αδερφε και παμε να ψηφισουμε για τη....Eurovision, αντι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! A ολα κι ολα, η Εurovision, εδω, ειναι πραγμα ιερο! (Να και η ριμα!)
Yπαρχει μια κρατικη εμμονη στη Σουηδια για πληροφορηση των πολιτων σε βαθμο που ισως και να...ενοχλει πολιτες αλλων χωρων, που δεν εχουν συνηθισει σε τετοιου ειδους κρατικες εξυπηρετησεις π.χ Ελλαδα που ενω...πας για μαλλι βγαινεις συνηθως...κουρεμενος! Οχι οτι ...πασα βοηθεια δεν ειναι δεκτη, αλλα, να, μερικες φορες νομιζω οτι η υπερβολικη προστασια και το "μασημα" που κανουν οι αλλοι για εμας τεινει να υποτιμα τη νοημοσυνη.....Εδω, υπαρχουν συχνα διαφημισεις π.χ που συμβουλευουν το κοσμο να μη πινει πολυ αλκοολ! Ε, αυτο το θεωρω υπερβολη! Αν δεν ξερεις πως να πιεις, βρε Ingvar μου, η τηλεοραση θα σου το μαθει;
Πισω στο θεμα μας ομως. Στη Σουηδια μπορει κανεις να ψηφισει, ηδη, απο τις 21 Μαιου, αν θελει και αν δεν….κρατιεται δλδ. μεχρι τις 7 του Ιουνη, που ειναι και η κανονικη ημερομηνια εκλογων! Οσοι ομως ψηφισουν νωριτερα θα πρεπει να πανε σε καποια βιβλιοθήκη, που τους προτεινεται στις εκλογικες καρτες, που εχουν, ηδη, σταλει εδω και δυο εβδομαδες, σε ολα τα σπιτια. Μερικα χρονια πριν ειχε κανεις δυνατοτητα να ψηφισει νωριτερα και σε ταχυδρομεια (τωρα ομως τα ταχυδρομεια μας ...τελειωσαν!)
Στην Ελλαδα δε νομιζω να υπαρχει ακομη δυνατοτητα να ψηφισει κανεις νωριτερα, ή κανω λαθος; Βεβαια εκει ισχυει ακομη το...."σπεύδε βραδέως" και σ αυτο δεν κανω λαθος!

14 σχόλια:

  1. Eδώ Έλβα μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι το να μη ψηφίσεις επισύρει διοικητικές ποινές. Ακόμα κι αυτός ο συνταγματολόγος (my ass - excuse my french) ο Παυλόπουλος το ΄λεγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Swell

    Eδω παντως δεν δινουν και πολυ σημασια, ουτε τους τρομαξε ποτε κανεις με διοικητικες ποινες,κλπ. Λενε μαλιστα οτι θα υπαρχει μεγαλη αποχη επειδη ο κοσμος δεν εχει...
    ενημερωθει αρκετα, για αυτες τις εκλογες! Μα ολα απο το κρατος τα περιμενουν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ψηφισουμε πριν???
    ανεκδοτα λες βρε ελβακι τωρα.....
    θα ψηφιζαν 13 φορες ο καθενας....
    εδω κλεβουν καλπες μεσα στην βουλη....
    θα ειχαμε εμπιστοσυνη να ψηφιζαμε και πριν?:ρ

    καλο βραδακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενα,

    Εδω παντως γινεται, μια και το κρατος τετοια δινει δυνατοτητα, ουτε εχουν ακουστει ποτε ιστοριες με καλπονοθειες. Καιρος να αρχισουν και στην Ελλαδα τα εκλογικα συστηματα να λειτουργουν οπως και σε αλλες χωρες.
    Καποιοι ομως μας θελουν με το ενα ποδι στην Ευρωπη και το αλλο στην οπισθοδρομικη Ανατολη... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελβακι στο μονο που ειναι η ελλαδα μπροστα ειναι η ωρα.... σε ολα τα αλλα 20-30 χρονια πισω .....

    ναι μας θελουν ετσι με το ενα ποδι...αλλα και εμεις τους το επιτρεπουμε :/

    καλο βραδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα ζηλεύω!
    Θέλω να τρέξω να ψηφίσω τώρα!!! Και αν γίνεται να έχω 4-5-6 ψήφους όπως στους Μεγάλους Έλληνες του Αλαφούζου!!! Μετά να μαζευτούμε όλοι στις 7 του Ιούνη και να ανακηρύξουμε το Μεγάλο Μα.... (γκούχου).

    Με την υπερβολική ενημέρωση το'χουν οι βόρειοι. Εδώ οι Άγγλοι έχουν σήμανση "προσοχή ζεστό νερό" πάνω από τη ζεστή βρύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα Ελενα, :)

    Και βεβαια ο κοσμος ειναι που επιτρεπει τη διαιωνιση της καταστασης με τη ψηφο του,ή την αποχή του... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mανο

    Ζηλεια ε; :P
    Γι αυτο κανε λιγο υπομονη! :) Εγω θα παω μια απο αυτες τις ημερες γιατι βιάζομαι να αναδειξω τον καλυτερο Μ..(αααψου!)

    Με τις επιγραφες κλπ. τα ξερεις και εσυ απο Αγγλια...Αλλη νοοτροπια,Μανο μου, που εμεις οι Νοτιοι δε τη καταλαβαινουμε και μαλιστα μας εκνευριζει,πολλες φορες... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28.5.09

    Ναι αλλά έχουν δίκιο με τις υπερβολές τους καμιά φορά, better safe than sorry... Ενώ εδώ στην Ελλάδα είναι το αντίθετο... Καλά η Σουηδία είναι και περιπτωσάρα πάντως, νομίζω πως είναι πιο μπροστά από όλες τις χώρες τις ευρώπης, που να την συγκρίνουμε με την ελλάδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. iocaste

    Στην Ελλαδα παντως ισχυει το ..Βetter sorry than safe, ετσι; :PP Παρτε ομως καμμια και καμμια ιδεα απο...εμας!! Δε βλαπτει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα πηγαίναμε και για μπάνια :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τyler

    Mα και εσεις, πια, εκεινη την ημερα ντε και καλα, θα πηγαινατε; :PPP
    Ευτυχως που εμεις δεν εχουμε παραλιες και ετσι δεν εχουμε...διλημματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ απασχολείται χιλιάδες κόσμος την ημέρα των εκλογών ως εφορευτική επιτροπή για να μετράει ψηφοδέλτια, αντί να είχαν ήδη κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε ο σουηδικός εκλογικός πολιτισμός ακούγεται πολύ sci-fi για τα ελληνικός δεδομένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ellinaki

    Kαλωσηρθες και εδω! Ωστε ακουγεται πολυ... sci-fi!! :PP
    Σε δουλεια να...βρισκομαστε, που λες, εχουν το κοσμο, στην Ελλαδα, γιατι αν δεν δημιουργησει κανεις ενα τετοιο γραφειοκρατικο κρατος, ποιος θα τον ψηφισει μετα; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)