2.6.09

Australia, ''Down under'' and…land of racists?

Η Αυστραλία συγκλονίζεται απο τις ρατσιστικές επιθέσεις. Δυο επιθέσεις που διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με στόχο Ινδούς φοιτητές και ξεκινησαν με το μαχαίρωμα και ξυλοδαρμό πέντε νέων Ινδών φοιτητών στη Μελβούρνη, ένας απο τους οποιους μαλιστα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση!
Ετσι χιλιάδες Ινδοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Μελβούρνη, ενω δημιουργήθηκαν συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών. Η αστυνομία κατηγορεί τους Ινδούς για τις επιθέσεις! (Τι αλλο θα ακουσουμε ακομη!)
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd δήλωσε στεναχωρημένος για τα γεγονότα και σημείωσε πως η Αυστραλία είναι χώρα ειρήνης και ανοχής και πως δεν μπορεί να έχουν καμμία δικαιολογία οι ενέργειες αυτές. Μαλιστα οι αρχες στη Victoria δηλωσαν οτι θα φροντισουν να αλλαξουν τη νομοθεσια, ωστε οι δικαστες να λαμβανουν υπ οψη τη προκαταληψη εναντια σε συγκεκριμενη ομαδα ατομων, οταν καταδικαζεται καποιος.
Tελευταια ειχαν καταγραφει περιπου 1.082 επιθέσεις και τη περασμενη χρονια έφθασαν τις 1.447! Στην Αυστραλια φοιτουν περιπου 90.000 Ινδοι φοιτητες σε κρατικά ΑΕΙ πληρωνοντας δίδακτρα πάνω από 1,6 δισ. δολάρια το χρονο.

ΤRT world
Yahoo news

12 σχόλια:

  1. γενικό το φαινόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tyler

    Γενικο, αλλα, υπαρχει και το 'γιατι'; Φοβαμαι οτι καπου συνηθισαμε τετοιου ειδους ειδησεις και δεν μας εκπλησσει τιποτα πια (και εκει ειναι που τη παταμε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντύπωση μου προκαλεί η είδηση, μιας και η Αυστραλία είναι κατ'εξοχήν χώρα μεταναστών, παραδοσιακά πολυπολιτισμική.
    Άρα τώρα που το ξανασκέφτομαι, δε μου προκαλεί εντύπωση, αλλά ανησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανο, καλα το ειπες, ειδικα οταν προκειται για χωρες που εχουν φτιαχτει απο μεταναστες, τετοιες ειδησεις προκαλουν ανησυχια. Η παγκοσμια οικονομικη κριση προκαλει ανοδο της ξενοφοβιας και τα ιδια φαινομενα συμβαινουν και στη Ν.Αφρικη και αλλου, δυστυχως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιοι θεωρουντε ντοπιοι εκει και πιοι μεταναστες δεν το επιασα!!!!
    αν και στην αυστραλια υπαρχει ρατσισμος. ε τι αλλο να πουμε πια!!!


    καλησπερες ελβακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Ελενα :)

    Καποιοι φαινεται δεν θελουν να θυμουνται οτι και αυτοι ηρθαν σαν μεταναστες στη χωρα και φερονται κατα τετοιο τροπο σε αλλες ομαδες και κουλτουρες!Ας μη παμε ομως τοσο μακρια
    εχουμε ηδη ασχημα παραδειγματα κοντα μας... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μετα απο το δικο σου ... διαβασα και ενα αλλο για αυστραλια...... και εβαλα λινκ το δικο σου στα σχολια μου ....
    για το αντιθετο μιας ειδησης :)
    μου το επιτρεπεις νομιζω .... :/

    το αλλο ποστ ειναι αυτο

    http://shell-land.blogspot.com/2009/06/kevin-rudd.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παράνοια έχει καταντήσει η ξενοφοβία. Και που στην Αυστραλία που δημιουργήθηκε απο μετανάστες και απο παλιούς ισοβίτες καταδίκους! Κάτι δεν πάει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Έλβα. Με έστειλε το korinoskilo. Μην βάζουμε έτσι εύκολα ετικέτες... Μόνο ρατσιστές δεν είναι οι Αυσταλοί, όπως και γω, άλλωστε. Αλλά η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και το φαινόμενο αυτό ήταν, είναι και θα είναι πάντα γενικό. Και όλο και θα επεκτείνεται, αφού υπάρχει μεγάλος θρησκευτικός θανατισμός.
    Πάντα υπάρχει και η άλλη όψη που λέει ότι πρέπει να σεβόμαστε τη χώρα που μας φιλοξενεί και να μη τα θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές για τα θρησκευτικά πιστεύω. Ας μην ξεχνάμε την τρομοκρατία - που άσχετα με τα όποια μαγειρέματα των "ισχυρών" - ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει κάτω από το πέπλο του φανατισμού. Όταν κάποιος φτάνει να ανατινάξει εκατοντάδες μαζί με τον εαυτό του, έχουν χαθεί τα όρια και η ανθρώπινη λογική...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eλενα

    Κανενα προβλημα για το link! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Marina

    Aυτη η παρανοια ομως διατηρειται απο καθεστωτα, ενω θα μπορουσε να καταπολεμηθει με καταλληλη νομοθεσια και αλλα μετρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @matriga

    Kατ αρχην καλως ηρθες. Δεν ειμαι εγω που βαζω τις ετικετες, αλλα οι ιδιες οι πραξεις. Πως αλλιως να εξηγησει κανεις τις δολοφονικες επιθεσεις εναντια στους Ινδους, στην Αυστραλια και σε αλλες εθνικοτητες, αλλου;
    Πιστευω οτι καμμια πραξη δεν ειναι
    'γενικη' και αοριστη, αλλά ολες κρυβουν ενα πολιτικο μηνυμα μεσα τους, ασχετα αν δε θελουμε να το δουμε, ή να το ερμηνευσουμε ετσι.
    Ο μεγάλος θρησκευτικός φανατισμός που αναφερεις ειναι επισης συνδεδεμενος με τη πολιτικη και χρησιμοποιειται αναλογα απο τα καθεστωτα. Χαιρομαι που μιλας για τον σεβασμο στα πιστευω του αλλου, κατι που δεν ισχυσε ομως στη περιπτωση των Ινδων φοιτητων, αφου τους επιτεθηκαν αναδρα μονο και μονο επειδη ειναι ξενοι και εχουν αλλη κουλτουρα. Αυτο που συνεβει στους Ινδους μπορει καλλιστα να συμβει και σε Ελληνες φοιτητες και μη. Τι θα πουμε τοτε;
    Κανεις δε δικαιολογει τις πραξεις αυτοκτονιας που αναφερεις, αλλά αν υπηρχε περισσοτερη δικαιοσυνη στα αιτηματα μερικων απελπισμενων πραξεων π.χ των Παλαιστινιων, τοτε ισως να μη θρηνουσαμε θυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)