15.6.09

New...Woodstock in Tempelhof ?

Ενα απο τα πιο φημισμενα και μεγαλυτερα αεροδρομια του κοσμου το Tempelhof, στο Βερολινο που ομως εκλεισε για παντα στις 31-10-2008, θεωρειται σαν αντιπροσωπευτικο του B´ Παγκοσμιου και του Ψυχρου πολεμου. Αλλά, οπως διαβαζουμε το αεροδρομιο της εποχης των Nαζι θα φερει την εποχη του Age of Aquarius στο Βερολινο, αυτο το καλοκαιρι, (22-23 Αυγουστου 2009), με τη μορφη της αναβιωσης ενος φεστιβαλ τυπου Woodstock.
Δυο συναυλιες εχουν προγραμματιστει για την 40η επετειο του
Woodstock festival, η μια στη Nεα Yoρκη και η αλλη στο Bερολινο. Οι οργανωτες υπολογιζουν σε 200.000-300.000 επισκεπτες που θα συγκεντρωθουν για να ακουσουν τα συγκροτηματα, πολλα απο τα οποια επαιξαν και στο αυθεντικο φεστιβαλ, τον Αυγουστο του 1969.
Η συναυλια στο Βερολινο θα διοργανωθει ταυτοχρονα με αυτη της Νεας Υορκης ενω ο ιδρυτης του τοτε φεστιβαλ Woodstock, Michael Lang, ανελαβε και τη τωρινη διοργανωση. Ο 65χρονος μουσικο-παραγωγος συνεργαζεται με την εταιρεια Media Consulta, που τους εχει ανατεθει η ευθυνη για τη διοργανωση στη Γερμανια. Το αεροδρομιο Τempelhof ειναι η ιδανικοτερη τοποθεσια λενε.

Τα συγκροτηματα και οι καλλιτεχνες που αναμενονται στο Bερολινο ειναι οι: Santana, Joe Cocker, The Who, Neil Young & Crazy Horse and The Grateful Dead.

Germany info
Σημ. Και οι δυο φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες απο τον Νιls Beier στη τελευταια πτηση πριν το αεροδρομιο Tempelhof κλεισει oριστικα και δημοσιευονται με την αδεια του Νιls.

15 σχόλια:

  1. Den katalavainw ti hrisimotita enos akoma Woodstock. Poly narkotiliki kai mono hippides itan. Ti xreiazete kai pali? As pane kai merikoi na doulepsoun, olo party kai festyval ma8ane twra ola ta frikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω πως ο/η Bottler28 αστειεύεται...

    Πολύ σημαντική πρωτοβουλία που μεταμορφώνει ουσιαστικά ένα χώρο-σύμβολο του Β' παγκοσμίου και Ψυχρού πολέμου σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και συγκέντρωσης χιλιάδων θεατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Den asteievomai ka8olou. To 8ewrw perito na ginetai tetoios dzerdzeles. Oloi vrikan twra kai trehoun se giortes, festival ekdilwseis kai de symmazevete.Yparxei kapoios logos otan exoun idi ginei ta idia xronia prin? Mipws einai kalytera na koitaxoume kai na strw8oume sti douleia anti na tragoudame lew gw? 8a mas diwksoun mia wra grigorotera ta afentika ama akousoun gia tetoia hippika pramata.Kai pou? Stin alli akri tis Evrwpis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Bottler28

    Aν δεν αστειευεσαι τοτε τι να πω; Κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να παρευρευθει σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις και φεστιβαλ που σκοπο εχουν να διαδηλωσουν την αναγκη για Ειρηνη και παλι 40 χρονια μετα το πρωτο Woodstock...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μανο

    Συμφωνω φυσικα και αν τα καταφερω θα ηθελα πολυ να ειμαι εκει και για το ολο κλιμα, αλλα και για τις συναυλιες... Θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορεί Elva, θα αστειεύεται ο άνθρωπος!

    Μακάρι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά στις μέρες μας που έκλισε δεξιά η Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα χαμος θα γινει!!!
    αν και δεν μπορω τις τοοοσο μεγαλες συγκεντροσεις... σιγουρα θα ειναι μοναδικη εμπειρια
    θα μαζευτει ολη η ευρωπη και αυτοι που εχουν την πολτελεια να μπορουν να πανε :))


    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλό είναι να ανανεώνονται και λίγο τέτοια ιστορικά γεγονότα με νεότερα κινήματα, συγκροτήματα και καλλιτεχνικά δρώμενα και με οράματα για μια άλλη κοινωνία όχι μόνο να αναπολούνται με επετείους τα παλιά. Εκτός αν τα έχουν αντικαταστήσει οι συναυλίες του Αλ Γκορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mανο

    Χρειαζομαστε πολλες και πιο ουσιαστικες συναυλιες, ειδικα τωρα, στην πολυ Δεξια Ευρωπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημερα Ελενα :)

    Για την εμπειρια και το ολο κλιμα πιστευω οτι αξιζει. Τωρα αν μπορεσει κανεις να παει, ή οχι ειναι αλλο θεμα...(Να φανταστεις οτι δεν εχω ιδεα τι κοστιζει, αλλα θα το ψαξω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tyler

    Eτσι ακριβως. Αν υποψιαστω οτι ειναι αλλη μια συναυλια τυπου Αλ Γκορ, τοτε, εννοειται οτι δε λεει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως μία προσπάθεια Woodstock II είχε γίνει το 1994 στο ομόνυμο μέρος με τα τότε αστέρια της αμερικάνικης ανεξάρτητης σκηνής και ήταν ελαφρώς αποτυχημένο. Ίσως επειδή έπρεπε σώνει και καλά να συγκριθεί με το ορίτζιναλ.

    Δεν ξέρω πόση επιτυχία ή επαναληψιμότητα μπορεί να έχει ένα τόσο ιστορικό φεστιβάλ, δεδομένου ότι οι μισοί καλλιτέχνες είναι νεκροί και κυρίως επειδή το vibe εκείνης της εποχής δεν έχει καμία σχέση με αυτό της σημερινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ellinaki

    Aς ελπισουμε αυτη τη φορα οι διοργανωτες να μη το συγκρινουν με το παλιο Woodstock,αλλα να το δουν σαν ενα φεστιβαλ που φερνει το κοσμο κοντα,
    εναντια στη βια, απομονωση και τον φασισμο που εχει εισβαλλει επικινδυνα στην Ευρωπη. Αυτοι και μονο οι λογοι ειναι αρκετοι για μια αναβιωση του θεσμου που δεν διεκδικει τα vibes του παρελθοντος, αλλα ακολουθει το σημερινο zeitgeist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα έχουνε άραγε οι νεότεροι την ευκαιρία να ζήσουν κάτι σαν το ξακουστό woodstock? δε νομίζω οτι θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι εποχές, οι άνθρωποι, τα ιδανικά και η ελευθερία έχουν τελείως διαφορετική σημασία για τους ανθρώπους του σήμερα απ'οτι των ανθρώπων του woodstock. Παρόλα αυτά ένα φεστιβαλ, μια συναυλία, ένα πανηγύρι είναι ότι καλύτερο, διαφωνώντας κάθετα με τον πρώτο σχολιάσαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Zekia

    Oλοι νομιζω διαφωνουν με τον πρωτο σχολιαστη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)