12.6.09

Yoko Ono, ενα βραβειο & the "terrible Press"

Η χηρα του John Lennon, Yoko Ono, βραβευτηκε απο το Mojo magazine awards, στο Λονδινο, παιρνοντας το πρωτο μουσικο βραβειο της καρριερας της, για την εφ ορου ζωης της προσφορα στη μουσικη .
Η Ono, που δεν ηταν ιδιαιτερα δημοφιλης στους οπαδους των Beatles, οι οποιοι πιστευαν οτι το μεγαλυτερο της κατορθωμα ηταν να καταφερει να χωρισει το συγκροτημα, ευχαριστησε το Mojo για την "γενναια" τους αποφαση.
Με τον Lennon, αλλα και μονη της, εχει κανει γυρω στα 24 αλμπουμ σε 41 χρονια. Δηλωσε τα εξης: "It's really great that I went on stage and people were very warm towards me, I didn't expect that," Παιρνοντας το βραβειο της ειπε ακομη: "For the longest time I never expected people to be so warm when I get on stage."

Oταν ρωτηθηκε τι μπορει να της ελεγε ο John Lennon για την απονομη του βραβειου, η Ono απαντησε: "He would have said, 'I told you so, man.'
Εγω παντως συγκινηθηκα με τα παρακατω λογια της συμπαθεστατης Yoko που δηλωσε τα εξης για τον Lennon: "He was the only person who was really believing and promoting my work. Without that I might have been pretty discouraged. "
Την Ono, σημερα, 76 χρονων, υποστηριξαν με ομιλιες τους πολλοι καλλιτεχνες οπως ο κιθαριστας των Smiths, Johnny Marr, ο οποιος ειπε οτι η Υοko αξιζε την βραβευση, επειδη ο Τυπος και οι δημοσιογραφοι της εποχης δεν ηταν καθολου καλοι μαζι της και γενικα της φερθηκαν με υποτιμητικο τροπο ενω δεν ειχαν κανενα λογο. "Αλλα και οι δισκοι της με τους Plastic Ono Band ειναι πολυ καλοι ", ειπε ο Johnny Marr. " Δεν χρειαζόταν να ειναι συζυγος ενος Beatle". "Εκανε και η ιδια πολυ καλη δουλεια και πιστευω οτι ειναι φανταστικη."

Ο εκδοτης του Mojo, Phil Alexander, ειπε μαλιστα οτι η Ono ειναι "απο τις μεγαλυτερες επιδρασεις στη μοντερνα μουσικη". Kαι συνεχισε:
"
She may have been married to one of the most famous men in the world, but she also helped change music, as we know it in her own right. "First, by introducing avant-garde sensibilities to her husband but, just as significantly, by continuing to push the boundaries of what was deemed the norm way after that."

Δε ξερω τι πιστευει ο κοσμος για την Υοko Οno, αλλα για εμενα ο τροπος που της φερθηκε η μεγαλυτερη μεριδα του−τοτε− Τυπου, ηταν καθαρα ρατσιστικος. Αν η Οno ηταν ενα πολυ ομορφο μοντελλο απο Αγγλια, ή απο Αμερικη, τοτε σιγουρα δεν θα της φερόταν ο Τυπος με ενα τετοιο υποτιμητικο τρόπο, ουτε θα εγραφαν ολα αυτά που εγραφαν, τοσα χρονια, εναντιον της. Ενα μεγαλο μπραβο λοιπον σε ανδρες που σαν τον John Lennon (και ενω καλλιστα θα μπορουσαν να εχουν την ομορφοτερη γυναικα διπλα τους) αυτοι προτιμουν την εσωτερικη ομορφια και τη δυναμη της ψυχης μιας γυναικας, απο τις …''πλαστικες κουκλες'', με...Botox και…ιnplants!


Πηγη
BBC

17 σχόλια:

  1. Τα θυμάμαι όλα όσα έγραψαν τότε για τη Yoko, τόσο οι συνεργατες του Τζών στο συγκρότημα όσο και οι άλλοι. Τη ζήλευαν κατα βάθος γιατί ήταν πολύ πλούσια και μπορούσε να κάνει ότι ήθελε. Δεν θα την έλεγα άσχημη, είχε τύπο και ψυχή για να κρατήσει έναν πολύ εκκεντρικό συνθέτη και τραγουδιστή τόσα χρόνια κοντά της. Πήρε βραβείο η Γιόκο, πέρνα και εσύ απο το μπλόγκ μου, να παραλάβεις το βραβείο που σου απένειμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, πω, τώρα θα στα σούρει πάλι ο Μάνος. Δεν σου έφταναν οι Beatles, θα πει, τώρα έπιασες και τις ατάλαντες γυναίκες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Marina

    Kαι εγω ετσι νομιζω. Οταν καποιος ειναι λιγο διαφορετικος τοτε πεφτουν τα media επανω του/της! Πιστευω οτι η Υοko σαν εικαστικος καλλιτεχνης επηρεασε περισσοτερο τον Lennon και του εδειξε νεους δρομους εκφρασης.

    Υ.Γ
    Σ ευχαριστω και για τη βραβευση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Swell

    A, κι εσυ και ο Μανος πατε γυρευοντας να τ ακουσετε, μου φαινεται!! :PP
    Tι προβλημα εχετε με τους Βeatles βρε παιδια και τις γυναικες τους;
    Να πω με την ευκαιρια οτι ουτε η Υoko,ουτε η Linda, ουτε η Οlivia ηταν αταλαντες! Για καθηστε και κανετε λιγο...homework εκει, αντι να... γκρινιαζετε!! :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπα μισό επιπλήττομαι αν και απών!!!

    Swell, δεν καταλαβαίνω, γιατί θεωρείς ότι θα πω κακά λόγια για την κυρία Γιόκο... Απλά επειδή δε μου αρέσουν οι Beatles;
    Γκούχου γκούχου...

    Λοιπόν, προσωπικά θεωρώ πως η συμβολή της κυρά Γιόκο στην παγκόσμια μουσική είναι τεράστια, διότι συνέβαλε στη διάλυση των Beatles.
    Άξια, άξια!

    :PPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mανο

    Καλα εσυ δλδ απο ολο το αρθρο ΑΥΤΟ μονο αποκομισες; :) Περιμενω απαντηση αναλογη με το...επιπεδο των σπουδων σας! :PP

    Y.Γ.

    Α, και καποιο πουλακι ειπε οτι κοντευουν και τα γενεθλια σου...
    Χαιρομαι πολυ, μια και εχω μερικα καλα Beatles + Plastic Οno Band, cds που θα σου στειλω! :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πράγματι, αν ήταν κανένα σούπερ τοπ μοντέλο θα την βλέπανε αλλιώς. Αλλά, ακόμα και να ήταν αιτία για διάλυση των Beatles, το έκανε σε καλό τάιμινγκ. Μερικές μπάντες λόγω της υπέρμετρης φήμης τους καλύτερα να το διαλύουν νωρίς και να μην εκφυλίζονται στα χέρια της μουσικής βιομηχανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tyler

    Eχεις δικιο οταν λες οτι μερικα συγκροτηματα καλυτερα να το διαλυουν σε σωστη χρονικη στιγμη και να μη καταντουν σαν τους...Rolling Stones, για παραδειγμα, που ακομη νομιζουν οτι ειναι...25 χρονων! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη Elva μου, αλλά από το συγκεκριμένο άρθρο πέρα από ότι θίγει μια εκδοχή κοινωνικού ρατσισμού, δεν πήρα κάτι περισσότερο! Η κυρα Γιόκο μου είναι αδιάφορη αν όχι αντιπαθής, πώς να το κάνουμε! :PPP

    Και όχι μόνο επιμένεις με τους Beatles (χαχα), πετάς και την σπόντα σου για τους απόλυτους Stones! Τί μου συγκρίνεις σε παρακαλώ! Ευτυχώς που συμφωνούμε σε πολλές άλλες μουσικές επιλογές!

    ΥΓ. Τα γενέθλια μου θέλουν ακόμα καμιά 40αριά μέρες, αλλά τα δώρα είναι πάντα δώρα και θα το δεχόμουν με μεγάλη χαρά, ακόμα κι αν ήταν Beatles! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mανο μου

    Και η εκδοχη του κοινωνικου ρατσισμου δε σημαινει τιποτα; Το οτι η Υοkο Οno δεν ειναι 'συμπαθης' στον πολυ κοσμο αυτο δε σου λεει κατι για το ρολο των media?
    Μετα, ειναι δυνατον να συγκρινεις τους
    Stones που εκαναν τη τελευταια τους επιτυχια στα 1972, με τους Beatles, που επηρεασαν ολο το κινημα της μοντερνας pop; Δεν υπαρχει συγκροτημα που να μην εχει επηρεαστει απο τη μουσικη τους!

    Υ.Γ Καλα που συμφωνουμε,βρε συντεκνε, σε αλλα συγκροτηματα οπως Βeirut, Ryan Adams, γιατι καημενε μου θα κατεβω απο τα Βορεια,στη Κρητη να στα ψαλλω, απο κοντα!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αν και ειμουν πολυ μικρη για να τα θυμαμαι ( γκουχ) ..... ναι τα μιντια την ειχαν κανει αντιπαθεστατη ... μισητη μπορω να πω.....

    και να πω την αληθεια δεν εχω παρακολουθησει καμια της δουλεια :/

    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eλενα

    ..Μικρη-μικρη,αλλά τα παρακολουθoυσες τα γεγονοτα βλεπω! :PP
    H Ono ειναι πολυ αξιολογη καλλιτεχνης αλλα υπαρχει λογος που δεν προβαλλεται κι αυτη, οπως και πολλοι αλλοι,που δεν ακολουθουν το 'ρευμα της εποχης' παντοτε....

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ta έντυπα την ψιλοέθαυαν ,όχι όμως για ρατσιστικούς λόγους.Ισως ΄κάτι έπρεπε να γράψουν για το λόγο που το διάλυσαν τα σκαθάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. habilis

    Kαλωσηρθες! Mακαρι να μην ηταν για ρατσιστικους λογους, αλλα οπως ειπαμε και πιο πριν, αν σκεφτουμε οτι η Υοko δεν ηταν και το πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα συζυγου ενος superstar, τοτε καταλαβαινει κανεις καλυτερα τις αντιδρασεις του Τυπου της εποχης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δε μπορώ να πω κάτι για την προσφορά της στη μουσική πάντως είναι μια ιστορική προσωπικότητα και διαχρονική φιγούρα! άξιζε ένα βραβείο γι'αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Zekia

    Eιναι μια καλλιτεχνης, που ασχετα αν δεν ειναι πολυ γνωστή, ή δεν αρεσει σε πολλους, εχει συνεισφερει στη μοντερνα μουσικη και εχει επηρεασει, μεταξυ αλλων, και τη μουσικη των Βeatles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)