14.4.10

Striptease? Ποτέ, στην Ισλανδία!

Η Ισλανδία μου αρεσει ολο και πιο πολυ! Αν η γλωσσα ηταν λιγο πιο ευκολη σιγουρα θα μετακομιζα εκει! O λογος;
Εκτος απο χωρα οπου, οπως ειπαμε και σε προηγουμενη αναρτηση, οι εκλογεις της απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία τη προταση για αποπληρωμη του χρεους τους, (οχι τουλαχιστον με τους ορους που τους επεβαλλαν), διαβαζοντας τελευταια οτι είναι και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε τα ..στριπτιζάδικα ανεβηκε ακομη περισσοτερο στην εκτιμηση μου και σαν γυναικα, αλλα και σαν πολιτη του 2010! Επιτελους!
Ο νόμος που πέρασε στο Κοινοβούλιο της Ισλανδίας απαγορεύει σε οποιαδήποτε επιχείρηση να βγάζει κέρδος από τη γύμνια των υπαλλήλων της. Στην Ισλανδία (όπως και σε άλλες χωρες της Ευρώπης) που η πορνεία είναι παράνομη, σχεδόν το μισό Κοινοβούλιο αποτελείται από γυναίκες και η πρωθυπουργός Johanna Sigurdardottir δηλωνει ανοικτα ομοφυλοφιλη. Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα που απαγορεύει τα στριπτιζάδικα για φεμινιστικούς λόγους και μπραβο τους οταν σημερα θεωρειται οτι ολα ειναι προς πωληση, αρκει να υπαρχει η σωστη τιμη...
Απ οσα εχω διαβασει και δει πιστευω οτι η Ισλανδια ειναι πολυ πιο μπροστα και απο τη Σουηδια σαν κοινωνια! Εκει οι ανθρωποι δειχνουν να ειναι περηφανοι για τη χωρα τους , με τη σωστη εννοια και οχι την εθνικιστικη, ειναι υπευθυνοι σαν πολιτες και  εχω το παραδειγμα μιας καταπληκτικης και διαφορετικης βουλευτινας, της Birgitta Jonsdottir, απο τους πρωτεργατες του κινηματος για τη μη αποπληρωμη του χρεους.
Η Βirgitta εγινε μελος του Iσλανδικου κοινοβουλιου το 2009. Ειναι επισης ποιητρια, καλλιτεχνης, ακτιβιστρια, web developer & designer. Στο blog της μιλαει για τον εαυτο της και εκθετει τη καλλιτεχνικη της δουλεια. Το να εισαι πολιτικος σημαινει να εχεις γνωμη. Ετσι πιστευει οτι καθε ατομο εχει την ευκαιρια να αλλαξει τον κοσμο. Αυτο ειναι το βαθυτερο μηνυμα της ζωης της. Ετσι το ιστολογιο της ειναι μια καλλιτεχνικη δημιουργια της ζωης, που βρισκεται σε συνεχη κινηση. Εχει δωσει συνεντευξεις σε Αμερικανικα καναλια και γενικα προσπαθει, με οποιο τροπο μπορει, να κανει γνωστα τα συμφεροντα της χωρας της. Ξερουμε πολλους πολιτικους τετοιου ειδους;

44 σχόλια:

  1. Οντως πολύ σωστό μέτρο. Μην το απομειώνεις όμως. Αποσκοπεί στην ηθική ανύψωση όλων των ανθρώπων και των δύο φύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά και θαυμαστά και πρωτοπόρα, αλλά όχι και να μετακομίσουμε εκεί... Πολύ κρύο, σου λέω!

    Υ.Γ.: Τι θα κάνω με σένα, δεν ξέρω... Μ' έχεις απελπίσει...Όπου κρύο και παγωνιά, έτοιμη να πας!!! Για όνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Swell

    Xαιρομαι που εχω τοσο...ηθικους αναγνωστες! :)

    Δεν το περιμενα! χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Asteroid

    Επεστρεψες για τα καλα, αλλα βλεπω οτι και με τον καλο καιρο..κρυωνεις! ;))
    Ετσι θα γινεις καλος πολιτης της
    ΕΕ, αν δεν συνηθισεις και λιγο στο..κρυο, oπως εγω, που πριν να ερθω,ετσι σαν κι εσενα τα εβλεπα! ;))

    θελει και λιγο αντοχη,καλομαθατε στη ζεστη εκει στο Νοτο! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. An kopsoun strpititzadika kai mpourdela sthn Ellada egw tha kopsw ta ... Mallia mou :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημο

    Αστα τα μαλλακια σου,(στη θεση τους!) ;)
    Γι αλλους χτυπαει η καμπανα,σε εμας οπως και στην Ιταλια του Berlusconi τετοια...κοσμοιστορικα γεγονοτα δεν γινονται! Πως θα δουλεψουν,αλλωστε,
    οι νονοι κλπ. κυκλωματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητή Elva επειδή γράφεις ότι η καλλιτέχνης είναι απο τους πρωτεργατες του κινηματος για τη μη αποπληρωμη του χρεους.Υπάρχει τέτοια δυνατότητα?τι υποστηρίζει,πως μπορεί μια χώρα χωρίς συνέπειες να μην αποπληρώσει το χρέος της?
    Η κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας τι μέτρα πήρε για την αποπληρωμή του χρέους?κατέφυγε στο ΔΝΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη Dimos, στα μαλλιά σου αναφερόσουν ή στα Μάλια Κρήτης που διαθέτουν πληθώρα "καλών" μαγαζιών;; ;)

    Κουμπάρα, όταν λέμε ότι κόβεται το striptease στην Ισλανδία, εννοούμε ότι κόβεται ο αισθησιακός χορός ή η γυναικεία πορνεία; Έχει διαφορά το ένα από το άλλο. Η απαγόρευση του χορού δε μου ακούγεται και τόσο δημοκρατική...

    υγ. Δηλαδή πες μου ειλικρινά, θες να κάνει βλογ ο Άδωνις και να μας μιλάει για τον εαυτό του;; Μην τους βάζεις ιδέες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α Κενταύρου

    Η Βirgitta ειναι κατ αρχην βουλευτης και ετσι με την ιδιοτητα της αυτη ειναι απο τους πρωτεργατες του κινηματος που ξεκινησε χρονια πριν για τη μη αποπληρωμη του χρεους (οχι τουλαχιστον με τους σκληρους ορους που εθεταν η Αγγλια και η Ολλανδια, ζητωντας και πληρωμη των επιτοκιων κλπ), επειδη ειχαν δανεισει την Ισλανδια.
    Υπαρχουν παντα δυνατοτητες αναδιαπραγματευσης και μαλιστα το θεμα αυτο ειναι σε καθημερινη συζητηση σε blogs oπως αυτο, αλλα χρειαζεται ενημερωση και φυσικα ξεσηκωμο του κοσμου. Ουτε το ενα υπαρχει,αλλα ουτε και το αλλο.
    Ο κοσμος ειναι μουδιασμενος και εχει ηδη τοσα προβληματα, ανεργια χρεη οποτε θεωρουν οτι μας εχουν δεμενους χειροποδαρα.....
    Ελπιζω να δεις το ενδιαφερον video με τη συνεντευξη της Birgitta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανο

    Δε μου τα λες καλα, κουμπαρε μου. Μηπως, λεω μηπως,εισαι οπαδος του...
    striptease; ;)
    Στην Ισλανδία η πορνεία ηταν ηδη παρανομη, οπως λεει η αναρτηση,
    τωρα oμως τελευταια εγινε παρανομο και το striptease! Αny objections?

    (Προσεχε τι θα απαντησεις!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω πάει ποτέ σε τέτοιο μαγαζί, αλλά δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης του αισθησιακού χορού αντρών ή γυναικών, εφ'όσον έχει μια περισσότερο καλλιτεχνική φυσιογνωμία και δεν ακολουθούν άλλες προσβλητικές για τη γυναίκα ή τον άντρα δραστηριότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο λαός της Ισλανδίας, ένας λαός που δεν ήταν συνηθισμένος σε αγώνες, ψήφισε και δεν δέχτηκε να πληρώσει αυτός το τραπεζικό σύστημα που κατέρρευσε απο τα χρέη στις τράπεζες κυρίως της Ολλανδίας και της Αγγλίας. Η Αγγλία μάλιστα ενεργοποίησε τον αντιτρομοκρατικό νόμο, εναντίον της Ισλανδίας αντιμετωπίζοντας όλους τους Ισλανδούς ως...τρομοκράτες για να τους πιέσει να πληρώσουν αυτοί τα χρέη! Μα οι Ισλανδοί δεν τόφαγαν! Αντιστάθηκαν,διαμαρτυρήθηκαν, το έθεσαν σε δημοψήφισμα και το κατεψήφισαν, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας!
    Αυτά δεν βλέπω να τα ακολουθούμε και μεις που έχουμε παράδοση σε λαικούς και εργατικούς αγώνες...(τρομάρα μας)
    Συγχαρητήρια στην βουλευτίνα, νάναι πάντα καλά να βοηθά τους συμπατριώτες της.
    Μα και γώ θα δυσκολευόμουν να φύγω για Ισλανδία...δεν αντέχω χωρίς Ελλαδίτσα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο λαός της Ισλανδίας, ένας λαός που δεν ήταν συνηθισμένος σε αγώνες, ψήφισε και δεν δέχτηκε να πληρώσει αυτός το τραπεζικό σύστημα που κατέρρευσε απο τα χρέη στις τράπεζες κυρίως της Ολλανδίας και της Αγγλίας. Η Αγγλία μάλιστα ενεργοποίησε τον αντιτρομοκρατικό νόμο, εναντίον της Ισλανδίας αντιμετωπίζοντας όλους τους Ισλανδούς ως...τρομοκράτες για να τους πιέσει να πληρώσουν αυτοί τα χρέη! Μα οι Ισλανδοί δεν τόφαγαν! Αντιστάθηκαν,διαμαρτυρήθηκαν, το έθεσαν σε δημοψήφισμα και το κατεψήφισαν, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας!
    Αυτά δεν βλέπω να τα ακολουθούμε και μεις που έχουμε παράδοση σε λαικούς και εργατικούς αγώνες...(τρομάρα μας)
    Συγχαρητήρια στην βουλευτίνα, νάναι πάντα καλά να βοηθά τους συμπατριώτες της.
    Μα και γώ θα δυσκολευόμουν να φύγω για Ισλανδία...δεν αντέχω χωρίς Ελλαδίτσα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά δεν έχουμε εμείς τέτοιους πολιτικούς; Καραμανλής , Παπανδρέου, Μητσοτάκης (φτου)κι άλλα θες;

    Για τα Ελληνικά στριπτιτζάδικα έχω κάτι ωραίες πληροφορίες για γέλια και κλάμματα. Στο επόμενο ποστ θα βγουν στη φόρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Koυμπαρε Μανο

    Are you pulling my leg? Και ποιος εγραψε παραπανω για τα..μαγαζια στα..Μαλια,Κρητης; χεχε
    Δε ξερω τι εννοειτε εσεις,εκει, στη Κρητη με...αισθησιακους χορούς
    αντρών,ή γυναικών,(δεν τα ξερουμε αυτα τα πραγματα in ..Sweden!) ;)

    Οχι τιποτα, αλλα τι θα πω τωρα μετα απο τετοιες δηλωσεις στις Σουηδεζες νυφες που περιμενουν ενα σοβαρο..δοκτωρα εξ Ελλαδος;
    O tempora, o mores!

    (Eψαχνα ευκαιρια να το πω καποτε και μολις τη..βρηκα!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου kariatida

    Aκριβως ετσι ειναι τα πραγματα. Το παραδειγμα της συμπαθεστατης βουλευτινας, Birgitta, το εβαλα για να παρουμε μια ιδεα του ποσο διαφορετικους πολιτικους εχουν σε ορισμενες χωρες...
    Ειλικρινα, θα εφευγα για οποιαδηποτε χωρα που σεβεται τον πολιτη της και δεν τον δουλευει με ψευτικες υποσχεσεις μονο και μονο για να παρει τη ψηφο του..
    Ζηταω πολλα,ετσι; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Saq

    Φτου,φτου, τι ηθελες και μου τους θυμισες; Δεν ειδες ποσο μακρια εφυγα για να τους..ξεχασω; :)

    Aναμενουμε αναρτηση, λοιπον, για τα Ελληνικά στριπτιζάδικα που δεν κλεινουν ποτε...(δυστυχως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέτοιου είδους απαγορέψεις δε λύνουν προβλήματα. Η ανάγκη για στριπτίζ θα τα κάνει παράνομα και θα αυξήσει την ταρίφα τους!

    Για παράδειγμα η Αμερική είναι μια χώρα στην οποία απαγορεύεται η πορνεία. Αυτός ο νόμος, εκτός του ότι προφανώς δεν εφαρμόζεται, δεν έκανε ηθικότερη την αμερικανική κοινωνία. Αντίθετα μάλιστα. Η συντηριτικοποίηση (έτσι γράφεται; ) και ο πουριτανισμός αύξησε την υποκρισία των μέσων Αμερικανών.

    Αφήστε τον καθένα να διαθέτει το σώμα του όπως αυτός νομίζει!

    Τόσο η Σουηδία όσο και η Ισλανδία είναι πολύ πιο μπροστά σε κοινωνικό επίπεδο από την Αμερική - πόσο μάλλον από την Ελλάδα. Συνεπώς δε μου κάνει και μεγάλη διαφορά εμένα.

    Τέλος να πω ότι έχω κακή προδιάθεση απέναντι στο φεμινισμό και στο κίνημά του που γελιοποιήθηκε όσο λίγα. Ναι στην ισότητα. Όχι στην εξίσωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. CsLaKoNaS
    Για να πω την αλήθεια σε απαγορεύσεις τέτοιου είδους ούτε και εγώ είμαι σύμφωνος αν και θεωρώ τα στριπτιτζάδικα, ειδικά στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην Θεσσαλονίκη, πραγματική παρακμή.

    Όσο αναφορά στο τελευταίο που λες νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Όχι στην ισότητα, ναι στην ισοτιμία, γιατί φίλε μου τα δύο φίλα δεν είναι ίδια αλλά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Saq

    Έχεις δίκιο. Νομίζω πως το ίδιο εννοούμε αλλά εσύ το είπες καλύτερα.

    Τώρα νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πως οι απαγορεύσεις, στην πλειοψηφία τους, είναι σημάδι κοινωνικής αδυναμίας και άρα χαμηλού επιπέδου. Στην Αμερική υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα της ποταπαγόρευσης του '30! Δε μπορείς να καταναλώσεις αλκοόλ στο δρόμο και δε μπορείς να μεταφέρεις ελεύθερα αλκόολ από τη μία πολιτεία στην άλλη κλπ κλπ...Τρελές καταστάσεις δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. CsLaKoNaS

    Μπορει οι απαγορευεις να μη λύνουν προβλήματα, ομως υπαρχει και κατι που λεγεται ανθρωπινη αξιοπρεπεια και που συμφωνα με αυτη κανεις πιστευω δεν αρεσκεται στην ιδεα να γδυνεται μπροστα σε κοινο για χρηματα!
    Χαμογελω οταν μου φερνεις παραδειγμα την Αμερική που ολα δηθεν 'απαγορεύονται', αλλα ολα υπαρχουν! Και να σου πω και κατι καθολου δεν με ενδιαφερει τι γινεται στην Αμερικη επειδη εγω προσωπικα δεν τη θεωρω σαν χωρα-προτυπο για να ζησει κανεις.

    Ο πουριτανισμός του μέσου Αμερικανου ειναι επισης γνωστος και δεν με ενδιαφερει. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η αξιοπρεπεια του ατομου, κατι που πολυ λιγο γνωριζουν στην Αμερικη, οπου το χρημα ειναι το ζητουμενο.

    Δεν μου κανει, λοιπον, καμμια εντυπωση που εχεις κακή προδιάθεση απέναντι στο φεμινισμό που δεν θελει τις γυναικες σαν αντικειμενα προς εκμεταλλευση, αλλα τις θεωρει ισες στα δικαιωματα με τους ανδρες. Φυσικα αυτο ειναι που ενοχλει περισσοτερο, φανταζομαι....
    Το σωμα του κανεις μπορει να το διαθεσει οπως θελει,ιδιωτικα, οχι ομως με το να βγαζει χρηματα ξεπουλωντας το σε στριπτιζαδικα οπου συχνα συνυπαρχουν με π.χ trafficking, ναρκωτικα, πορνεια και δε συμμαζευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Saq

    Σιγουρα τετοια μερη ειναι πραγματικη παρακμή, οπως λες, και νομιζω οτι οσοι λενε το αντιθετο ας σκεφτουν πως θα τους φαινοταν αν σε ενα τετοιο μερος εργαζοταν η...γυναικα τους, ή η..κορη τους;

    Οταν καποιες απαγορευσεις γινονται μονο και μονο για να προστατευσουν ορισμενες κατηγοριες
    ατομων απο τη πορνεια και την εκμεταλλευση δεν δινω δεκαρα αν θεωρουνται..'αδυναμιες', ή οπως αλλιως θελουν καποιοι να τις λενε, (που προφανως εχουν καποιο συμφερον απο τη συνεχιση τους),
    αλλιως να με συγχωρειτε, αλλα δεν καταλαβαινω το λογο υπαρξης τους. Ζουμε σε μια μοντερνα κοινωνια και η εκμεταλλευση αυτου του ειδους δεν θα επρεπε να υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έλβα καλημέρα,

    Ο ΟΤΕ τελικά αποκατέστησε την σύνδεση. Είμαι χαρούμενος και έσπευσα να σε επισκεφτώ. (χα..χα.. το γνωστό εγκάρδιο γέλιο του Ionn)

    Προφανώς, συμφωνώ με τον Λάκωνα, εκτός του ότι εγώ είμαι φεμινιστής.

    Elva είπε ...
    Καλώς ήρθες Ionnkorr. Χάρηκα και εγώ που σου αποκαταστάθηκε η σύνδεσή σου, ώστε να μπορείς να αφήνεις τα σχόλιά σου.

    Elva σκέφτηκε...
    Ωχ, γαμότο επέστρεψε πάλι αυτός! Καλά είχαμε ησυχάσει από δαύτονε! (Μακάρι να κοβότανε και η σύνδεση και αυτού του Λάκωνα να ηρεμήσουμε λίγο.) Αλλά, που θα πάει? Στο τέλος θα τους πετάξω ένα konflikt, που θα είναι όλο δικό τους! (χε..χε.., το γνωστό χαιρέκακο γέλιο της Έλβας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο Elva μου για την τόσο κατατοπιστική ανάρτηση σου!
    Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι παλιά που ο παστός μπακαλιάρος ήταν πολύ σύνηθες μενού της ελληνικής κουζίνας γιατί ήταν πολύ πιο φτηνός από το κρέας, η χώρα μας είχε την υψολότερη στον κόσμο κατά κεφαλήν κατανάλωση του νοστιμότατου αυτού εδέσματος και μια φορά κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '60 είχαν κάνει στο Ρεϊκιαβικ ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για πάρτυ μας!

    Καλή σου μέρα! Και από ότι βλέπω δίπλα με 9 βαθμούς θερμοκρασία έχετε σήμερα καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι οτι υπερασπίζομαι το striptease ,αλλά τι νόημα έχει να το απαγορεύεις με νόμο; Να ανεβάσεις τις τιμές,να ζεις στην stripαπαγόρευσή ; Όταν βλέπω να επιβάλλουν την ηθική με νόμους ενοχλούμε , θα ήταν πιο αποτελεσματικό να πάλευαν ενάντια σε ότι οδηγεί την γυναίκα (και τον αντρα?) σε τέτοια δουλεία (απελπισία ,απληστία ...).



    http://www.youtube.com/watch?v=eT1R_c11HlM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ιοnnkorr

    Για τοσο χαιρεκακη με εχεις λοιπον; Να που με την ευκαιρια αυτη μαθαινω και τις ..κρυφες σου σκεψεις, που δεν ειναι και τοσο 'κρυφες', πια...χεχε (ας χρησιμοποιησω το γνωστο μου χαιρεκακο γελιο,EΔΩ!)

    Οσο για τα φεμινιστικα σου κολπα, δε πειθεις...Δε γινεται να εισαι φεμινιστης, φιλε μου και να συμφωνεις με τον CsLaKoNa, που δεν ενοχλειται απο την υπαρξη στριπτιζαδικων!

    Δε μας τα λες καλα, αλλα σε συνηθισαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παγωνιά ξεπαγωνιά, θέλω Ισλανδία! Εκεί, φαίνεται, οι άνθρωποι κρυώνουν και γι' αυτό φροντίζουν, μάλλον, να ζεσταίνουν τη ψυχούλα τους όσο μπορούν. Και όχι μόνο. Και σκέφτονται και τα κορίτσια που κάποιοι, κακοχρονάχουν, τα υποχρέωναν να να ξεγυμνώνονται σ' αυτήν την τόσο παγωμένη χώρα.

    Εμείς εδώ με τόση ζέστη, έχουμε βάλει στο air condition τη ψυχούλα μας, μη τρελαθούμε κιόλας, και φιλεύσπλαχνοι εντελώς προσκαλούμε όλα τα κορίτσια του παγωμένου βορρά να κάνουν traffic κατά εδώ, να βγάλουν τα βαριά ρούχα από πάνω τους να ανασάνει το κορμάκι τους και το ματάκι μας, πού στο διάολο να ξοδέψουμε τις επιδοτήσεις και τις αρπαχτές του καλοκαιριού, δικέ μου;

    Εγώ θέλω Ισλανδία, γιατί ένα κορίτσι εκεί γράφει σε μπλογκ και είναι βουλευτής, είναι ποιήτρια και πολιτεύεται, είναι καλλιτέχνης και καθόλου "ιδιώτης". Γιατί όλα αυτά δεν χαρακτηρίζουν μόνον αυτήν αλλά, και κυρίως, αυτούς που την έστειλαν στο Κοινοβούλιο της χώρας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. navarino

    Γεια χαρα! Θυμηθηκες τον μπακαλιαρο ετσι; Μαλλον ηταν κοντα η ωρα του φαγητου!! :)
    Eμεις ακομα τρωμε μπακαλιαρο εδω και μαλιστα τα φιλετα μπακαλιαρου ειναι πιο φτηνα απο το κρεας, εδω, οποτε ο κοσμος τρωει συχνα αυτο το νοστιμο ψαρι που μπορει να το μαγειρεψει κανεις με πολλους τροπους...
    Τωρα,ανεβηκε κι αλλο η θερμοκρασια
    και εχουμε 12C.Παμε για...μπανιο σε λιγο(πλακα σου κανω!)
    Παντως αυριο μιλησαν για... χιονονερο σ ορισμενες περιοχες! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Μan laying down

    Μα νομιζω οτι και μετα τη παρεμβαση του καλου φιλου AEPIKO ειναι σαφεστερο το σκηνικο που συνηθως κρυβεται πισω απο τετοια clubs και αυτο ειναι που ενοχλει τους Ισλανδους οπως και πολλους αλλους Σκανδιναβους.
    Δεν ειναι θεμα ηθικης, ειναι κυριως θεμα σωματικης ακεραιτητας καποιων κοριτσιων απο διαφορες χωρες που οπως λεει και το ΑΕΡΙΚΟ κάποιοι τα υποχρεωνουν να ξεγυμνώνονται για χρηματα που ουτε καν οι ιδιες δεν εχουν δικαιωμα να παρουν. Θα εχεις ακουσει για το trafficking. Γι αυτο οι Ισλανδοι φροντιζουν και τα απαγορευουν, αλλα συγχρονως παλευουν και εναντια στις αιτιες που οδηγουν πολλους και πολλες σε τετοιες καταστασεις. Το ενα δεν αναιρει το αλλο και καλο ειναι να καταπολεμουμε τη βια και την εκμεταλλευση με οσους περισσοτερους τροπους μπορουμε. Δεν ειναι θεμα επιβολης ηθικων κανονων και απορω πως ο κοσμος δεν βλεπει τη βαθυτερη αιτια μιας τετοιας απαγορευσης.Ισως τωρα εγινε πιο σαφες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kαλως τον φιλο ΑΕΡΙΚΟ

    Μα και βεβαια Ισλανδια και παλι Ισλανδια! Εκει υπαρχει σεβασμος για τη ζωη ολων και οχι μονο καποιων που ισως περνουν καλα γνωριζοντας οτι καποιες υποφερουν κι ομως βγαζουν τα ρουχα τους, υποφερουν κι ας... χαμογελανε,
    (αφου ετσι τις αναγκαζουν να κανουν), υποφερουν και συχνα παιρνουν ναρκωτικα για να ξεχασουν(τι τις αναγκαζουν να κανουν),πεθαινουν και καποιες το θεωρουν...λυτρωμο!
    Πολλες φορες σκεφτομαι οτι καποιοι
    απο εμας που μιλαμε για το ενα και το αλλο, ουτε μια μερα δεν θα αντεχαμε να ζουμε ετσι οπως ζουνε μερικες ατυχες κοπελλες απο χωρες που ουτε το ονομα τους δεν ξερουμε να προφερουμε σωστα και υποφερουν καθημερινα σε κολαστηρια
    που τα λεμε clubs και διαφορα αλλα ωραια ονοματα.
    Εμεις, ομως, οπως σωστα ειπες, βαζουμε στο air condition τη ψυχη μας και ετσι δεν ..ιδρωνουμε ευκολα πια για τιποτα! Ισως το μονο που μας τρομαζει ειναι η σκεψη οτι ενας δικος μας ανθρωπος μπορουσε να βρεθει εκει..Πως θα αισθανομασταν αραγε; Θα το βλεπαμε παλι σαν..διασκεδαση;

    Ισλανδία, λοιπον, γιατι εκει οι ανθρωποι ακομη πιστευουν στην κοινωνικη διακαιοσυνη και ονειρευονται μια καλυτερη ζωη για ολους τους πολιτες της χωρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. και μην ξεχνάμε και την bjork έτσι δεν είναι;)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλως τον tks

    'Long time no..hear',στη περιπτωση σου! ;P
    Moνο τη Björk(Guðmundsdóttir)ξερεις απο Ισλανδια; Εχω να σου προτεινω και τους Sigur Rós,αν δεν τους ξερεις ηδη, μια και ειναι γνωστοι στην Ελλαδα,οπως ξερω.

    Χαιρετισμους απ τον αποκλεισμενο, σημερα,Βορρα (λογω του Ισλανδικου ηφαιστειου!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Elva

    1. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε αυτό το επίπεδο δεν ορίζεται με νόμους.

    2. Δεν ξερεις εαν καποιος αρέσκεται με το να γδύνεται επ' αμοιβή. Εκτός και αν θεωρείς τον εαυτό σου θεματοφύλακα της ηθικής, που δεν το πιστεύω. Ίσως αυτός ο κάποιος ανάμεσα στο να γδύνεται επ' αμοιβή και στο να πηδιέται επ' αμοιβή, να προτιμάει το πρώτο. Μιλάμε άλλωστε για επαγγέλματα που υπάρχουν πριν την Ιστορία, και δεν καταλαβαίνω πως η κοινωνική πρόοδος περνάει μέσα από την, δια νόμου, απαγόρευσή τους !! Ο νόμος, κατά κανόνα, δίνει αξία σε αυτό που απαγορεύει και το κάνει περιζήτητο.

    3. Η Αμερική δεν είναι χώρα πρώτυπο για να κάνει κανείς οικογένεια. Έχει πολλά αρνητικά τα οποία τα αναδυκνείω σε κάθε ευκαιρία. Τη συγκρίνω με την Ελληνική γιατί μόνο αυτές τις δύο γνωρίζω. Εδώ μπορείς να βρεις τα πάντα. Δεν υπάρχει καμία ομοιογένεια στον τρόπο σκέψης. Τελείως διαφορετικά σκέφτονται στη ΝΥ και τη Βοστόνη από το Τέξας και το Άρκανσο. Από εκεί και πέρα, πριν βγάλει κάποιος συμπέρασμα για μια κοινωνία καλό είναι να τη ζεί πρώτα.

    3. Το ότι δεν είμαι φεμινιστής δε σημαίνει ότι είμαι φαλλοκράτης. Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δε θέλω αντρες-γυναίκες να έχουν ίδια δικαιώματα; Απλά νομίζω πως το κίνημα του φεμινισμού ιστορικά απέτυχε. Δεν ξέρω γιατί αλλά δε με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν μπορούμε να είμαστε ίσοι. Δε χρειάζεται να είμαστε ίσοι. Ούτε όμως ο ένας πιο πάνω από τον άλλο. Οι γυναίκες σε πολλά θέματα είναι πολύ πιο έξυπνες από τους άντρες. Όμως π.χ. δεν ξέρετε να οδηγάτε. Αυτό είναι γεγονός που πρόσφατα εξηγήθηκε και επιστημονικά. Εμείς από την άλλη δεν μπορούμε να κάνουμε πάνω από μία δουλειά ταυτόχρονα. Είναι μεγάλη κουβέντα κ δε χρειάζεται να την ανοίξουμε. Αλλά μη βγάζεις συμπεράσματα έτσι αβίαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και πάλι συμφωνώ με το υπερ-σχόλιο του Λάκωνα.

    Όχι μόνον, δεν ξέρετε να οδηγείτε αλλά ούτε από Φυσική σκαμπάζετε.

    Γράφει ο Λάκων: "Απλά, νομίζω πως το κίνημα του φεμινισμού ιστορικά απέτυχε."

    Συμπληρώνω "και του κομμουνισμού".

    ----
    Έλβα σκέφτηκε ...

    Εσείς οι δυό, το konflikt δεν θα το γλυτώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. CsLaKoNaS

    Δηλαδη για ποιο λογο πιστευεις εσυ οτι οι Ισλανδοι θελησαν να απαγορευσουν τα στριπτιζαδικα, αν οχι για να προστατευσουν τα δικαιωματα, οπως και σε μερικες περιπτωσεις τη σωματικη ακεραιοτητα των γυναικων;
    Πως δλδ εννοεις εσυ τη ανθρωπινη αξιοπρεπεια οταν καποια γδυνεται (ισως και χωρις τη θεληση της) για να βγαλει χρηματα;

    Φυσικα και δεν μπορω να ξερω αν καποια γυναικα αρέσκεται να γδύνεται επ' αμοιβή! Ξερω ομως οτι οι περισσοτερες γυναικες δεν το κανουν, επειδη το θεωρουν εξευτελιστικο! Εσυ θα γδυνοσουν μπροστα σε κοινο, σε καθημερινη βαση, αν δεν χρειαζοσουν τα χρηματα/ ναρκωτικα, ή αν δεν σε αναγκαζαν καποιοι; Δε νομιζω....

    Το οτι υπηρχαν αυτα τα.. 'επαγγελματα' υπηρχαν απο παλια, δεν σημαινει οτι ηταν καλα, ή αποδεκτα απο τις κοινωνιες! Hταν λογω αναγκης,ειτε καταναγκαστικα.
    Δεν καταλαβαινω γιατι στα 2010 ενα νεο παιδι καθεται και δικαιολογει την υπαρξη της.. πορνειας, γιατι ουσιαστικα, ας μη γελιομαστε, περι αυτου προκειται!

    Η κοινωνική πρόοδος περνάει ΚΑΙ μέσα απο την απαγόρευση πολλων δραστηριοτητων που βλαπτουν καποιους συνανθρωπους των οποιων συχνα οι φωνες δεν ακουγονται γιατι καποιοι τις, τους εκμεταλλευονται! Αν δεν σου λεει κατι το trafficking, τοτε τι να σου πω;

    Οσο για την Αμερικη, ακριβως αυτο φοβομασταν πριν χρονια ΝΑ ΜΗ γινουμε σαν την Αμερικη, αν και προς τα εκει μας πανε, δυστυχως θελουμε δε θελουμε. Το οτι εκει μπορείς να βρεις τα πάντα, επι χρημασι, με απωθει ακομη περισσοτερο! Δε χρειαζεται να ζησω εκει για να καταλαβω οτι δεν μου αρεσει σαν κοινωνια και ας εχει διαφορες, απο πολιτεια σε πολιτεια...

    Το κίνημα του φεμινισμού δεν απέτυχε, οχι τουλαχιστον εδω στη Σκανδιναβια. Εδω σε πληροφορω οτι οι γυναικες ειναι πολυ πιο κοντα στο να αποκτησουν τα ιδια δικαιωματα με τους ανδρες. Φυσικα και χρειαζεται να ειμαστε ΙΣΟΙ για να μην ακουμε ανδρες να υπερασπιζονται κατι το οποιο οι ιδιοι ποτε δεν θα εκαναν! Δεν μου απαντησες αν θα ηθελες η κορη σου/ η γυναικα σου να δουλευει σε τετοια μερη!! Eσυ, απ οσα λες, αμφιβαλλω αν θα παντρευοσουν μια γυναικα απο στριπτιζαδικο, ομως για ..."διασκεδαση" φανταζομαι oτι δεν σε πειραζει, ετσι; Ομως ολα ειναι ωραια και καλα οταν μιλαμε για...αλλους,ες, οχι για δικους μας ανθρωπους! Το οτι πιστευεις σε τετοια στερεοτυπα (π.χ οδηγηση των γυναικων) δειχνει οτι δεν ξερεις καλα τις γυναικες, πραγμα που ισως δικαιολογει και την γνωμη σου για τη διατηρηση της πορνειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ιοnn


    Εχω κατι ...κονεξια στον ΟΤΕ οποτε προσεχε! χεχε (χαιρεκακο!) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Elva
    Έλβα μου σόρρυ που στο λέω αλλά πιστεύω πως είσαι λάθος σε κάποια πράγματα και μάλλον ο ανθρώπινος εγωισμός που μας διακατέχει όλους δεν θα σε αφήσει να το παραδεκτείς.

    Το να απαγορευτούν τελείως τα στριπτιτζάδικα είτε μιλάμε για αντρικό είτε για γυναικείο στριπ είναι λάθος. Πρώτον η απαγόρευση δεν έφερε ποτέ θετικά αποτελέσματα και δεύτερον ο καθένας με το σώμα του κάνει ότι θέλει.

    Ο νόμος πρέπει να σφίξει γύρω από την εκμετάλλευση των γυναικών που τις σέρνουν παράνομα και εκμεταλλεύονται τις διάφορες συνθήκες ΄(κρατούν τα διαβατήριά τους, πατάνε πάνω στη φτώχεια τους) ώστε να μειωθεί ουσιαστικά η καταναγκαστική εργασία σε τέτοια επαγγέλματα.

    Τώρα όσον αφορά (ΑΕΡΙΚΟ, πως με βρίσκεις; αυτός θα καταλάβει) τα δικαιώματα αντρών γυναικών που τονίζεις μάλιστα και το ΙΣΟΙ, το εξήγησα και στον λάκωνα και τελικά μάλλον συμφωνούμε, ίσοι δεν είμαστε γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Επιβάλλεται όμως να είμαστε ισότιμοι. Έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Αν δεν την καταλαβαίνεις μπορώ να στην εξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα Saq

    Δεν με πειραζει που το λες, εχω συνηθισει να εχω διαφορετικη γνωμη και δεν ειναι λογω εγωισμου που βλεπω τα πραγματα ετσι, αλλα λογω πολιτικων πεποιθησεων, που δεν δεχομαι καποια πραγματα, οπως τη πορνεια, ειτε αυτη αφορα γυναικες, ειτε αντρες, ειτε...
    παιδια (δυστυχως).

    Εξακολουθω να πιστευω οτι η Ισλανδικη αποφαση ηταν σωστη και μακαρι να υπηρχαν και αλλες κυβερνησεις που να ειχαν το πολιτικο θαρρος να κλεισουν τετοιες επιχειρησεις εκμεταλλευσης. Μπορει, το ξαναλεω καποιες απαγορευσεις να μην εφεραν θετικά αποτελέσματα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ανεχομαστε καποια πραγματα που ειναι λαθος. Απο καπου πρεπει να ξεκινησει κανεις για να ξεφορτωθει
    τη βρωμα τετοιων κυκλωματων.

    Οσο για το οτι ο καθένας με το σώμα του κάνει ότι θέλει, ναι οταν μιλαμε για ελευθερη θεληση, αλλα πως το ξερει κανεις και ποιος θα το ελεγξει τι γινεται εκει μεσα..Ξερεις καπου ολα αυτα ειναι πολυ ωραια λογια, αλλα στη πραξη δεν ισχυουν παντα για ολες τις γυναικες. Μιλαω κυριως για περιπωσεις που δεν διαλεγουν οι ιδιες, αλλα εξαναγκαζονται και αναφερομαι και παλι στο παραδειμα του trafficking, που μονο το ΑΕΡΙΚΟ και εγω μιλαμε, λες και ολοι οι αλλοι που διαβαζουν τα σχολια που εγιναν, εδω, το αγνοουν επιτηδες! Ξερεις, φανταζομαι, τι προβλημα ειναι..

    Ο νόμος σιγουρα πρεπει να σφίξει γύρω από την εκμετάλλευση αλλα δεν θα ηταν υποκριτικο αν ενω προσπαθουσαν να κανουν κατι με το νομο, διατηρουσαν παραλληλα τη πορνεια;
    Συγγνωμη, αλλα εχεις περασει ποτε απο τη Συγγρου, στην Αθηνα, να δεις πως εχει γινει;
    Εδω, παντως τετοιες εικονες χαρακτηριζουν..τριτικοσμικες χωρες δυστυχως! Δεν θυμαμαι ποτε την Αθηνα σε τετοια χαλια, οπως τα τελευταια χρονια, με ολα αυτα τα SEX SHOPS που βρισκονται και σε κεντρικοτατο δρομο μαλιστα!

    Ανδρες και γυναικες ειναι ισοι, (δεν ειπα ιδιοι), στη Σουηδια σαν πολιτες της ιδιας χωρας, γι αυτο απαιτουμε εξισωση μισθων για την ιδια εργασια. Ετσι ειναι τα πραγματα εδω και τυχαινει να συμφωνω.
    Ειμαι δε περηφανη για το τροπο που σκεφτονται για τα δικαιωματα των γυναικων, εδω, και στην Ισλανδια, σε σχεση με την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προσωπικά, δε θα ήθελα η κόρη μου να γδύνεται μπροστά σε άλλους επί χρήμασει. Όμως λίγο μετράει η δική μου γνώμη. Η κόρη μου δεν είναι κτήμα μου. Ας κάνει ό,τι νομίζει. Σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί να την εμποδίσει να το κάνει αυτό ένα νομοσχέδιο. Σκέψου να της το έλεγα αυτό ε; : "Αγάπη μου σε τελική ανάλυση αυτό που κάνεις το απαγόρεψε η κυβέρνηση ! "...Ωραία επιχειρήματα...Δε δικαιολογώ τίποτα. Η ύπαρξη του επαγγέλματος δικαιολογείται από την ίδια την ανάγκη ύπαρξής του. Η πρόοδος συντελείται όταν πάψει η ανάγκη αυτό το επάγγελμα να υπάρχει.

    Το κίνημα του φεμινισμού ιστορικά εξευτελίστηκε όσο λίγα. Προφανώς και έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα. Δε θα πω περισσότερα γιατί είναι εκτός θέματος. Παρ' όλα αυτά, μετά από τόσους αγώνες, στις δυτικές κοινωνίες, η γυναίκα χρησιμοποιείται ως σκεύος ηδονής περισσότερο από ποτέ. Η ύπαρξη τέτοιων (απαγορευτικών) νόμων που υπερασπίζεσαι απλά ομολογεί την ήττα των κινημάτων αυτών.

    Η γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν. Αυτό επιβεβαιώνεται και στατιστικά αλλά και βιολογικά. Η γυναίκα έχει μεγαλύτερη δυσκολία προσανατολισμού και μέτρησης αποστάσεων. Ο άντρας από την άλλη έχει πρόβλημα στο να εστιάσει σε συγκεκριμένο αντικείμενο ανάμεσα σε άλλα. Δεν είναι θέμα στερεοτύπων. Είναι φαινόμενο που έχει εξηγηθεί επιστημονικά.

    Η συζήτηση νομίζω εξαντλήθηκε. Χαίρομαι που εκτός από το στρατηγικό σύμμαχο IonKorr συμφωνούμε και με το Saq. Πολλές απαντήσεις δεν είναι θεμα πολιτικής σκοπιάς, αλλά απλής λογικής, ίσως και λιγότερου πάθους απέναντι στο συνομιλητή, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. CsLaKoNaS

    Δεν υπαρχει κανενας λογος να συνεχιστει μια τετοια συζητηση, αφου διαφωνουμε επι της ουσιας αλλα να πω οτι προσωπικά,ποτέ δε θα ήθελα να ειχα μια τετοια..
    'οικογενεια' οπου η κορη (oπως ολα τα παιδια φυσικα δεν ειναι κτημα κανενος) να κανει σκεψεις για να γινει..στριπτιζεζ! Χαθηκαν αλλα επαγγελματα;
    Αλλα, τετοιου ειδους επιχειρηματα εχουν ολοι οσοι δεν ειναι γονεις και οσοι θελουν οπωσδηποτε να κερδισουν μια συζητηση ,(γιατι αραγε;) ανευ ορων και λογικης επιχειρηματων!
    Η ύπαρξη του επαγγέλματος 'δικαιολογείται' από το φαινομενο της εκμεταλλευσης ενος φυλλου απο αλλο,και καποιοι λογω ιδεολογιας, ή δεν ξερω για ποιο αλλο λογο, ΔΕΝ θελουν να παραδεχτουν οτι δεν επρεπε να ειχε λογο υπαρξης, ειδικα στις μερες μας και ειδικα μετα απο τοσους αγωνες για δικαιωματα που εχουν γινει κυριως σε πολλες χωρες της Β.Ευρωπης.
    Δεν καταλαβαινω το νοημα της εμμονης για στατιστικες πανω στη ..γυναικεια οδηγηση, που οπως ολες οι στατιστικες εχει να κανει περισσοτερο με το φυλλο αυτου που τις συντασσει και με το τι θελει το ατομο αυτο να αποδειξει απο την αρχη. Δεν με ενδιαφερουν και δεν δινω πολυ σημασια σε στατιστικες, αλλωστε φαινεται και σε αλλες αναρτησεις.
    Η συζήτηση φυσικα και εξαντλήθηκε,
    αλλα δεν εξαντληθηκε χαρις στα επιχειρηματα οσων εθελοτυφλουν μπροστα στο trafficking και την εκμεταλλευση πολλων γυναικων, που το ξαναλεω ΔΥΣΤΥΧΩΣ δε φαινεται να ενοχλει ολους, αλλα μονο μερικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λογικό. Από μία χώρα σαν την Ισλανδία, λογικό και αναμενόμενο. Από μία χώρα με τόσους λίγους κατοίκους αλλά τόση μουσική παιδεία, λογικό και επόμενο. Από την χώρα των Sigur Ros και της Bjork, το περιμένεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Φιλε 612

    Χαιρομαι που συμφωνουμε! ;)
    Εισαι απο τους λιγους ανδρες που το βλεπουν λογικο και αυτο ειναι προς τιμην σου φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να είχαμε μια Βirgitta εδώ πέρα.. ένα καλό μέσα σε αυτά τα τόσα μυριάδες κακά! Ωραία ανάρτηση..η Ισλανδία είναι πράγματοι από τις λίγες προχωρημένες χώρες σε αυτά τα θέματα..Θα έβαζα μέσα και τη Δανία..
    Μα γιατί όλα τα καλά είναιβόρεια;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. χα,χα,χα οι φεμι-ναζίστριες είναι οι χειρότερες...
    Θυματοποιούν συνεχώς τη γυναίκα,δαιμονοποιούν το γυναικείο σώμα και την πορνεία και όλους τους άντρες στις δυτικές χώρες,ενώ την ίδια στιγμή υπερασπίζονται το Ισλαμ παρά το μίσος του και την καταπίεση για τις γυναίκες,λέγοντας ότι δεν ευθύνεται !!
    Εγώ έχω ζήσει και Δανία και λίγο Σουηδία και θεωρώ τη σημερινή Σουηδία μια χώρα όπου αναβιώνει ένας τριτοκοσμικός πουριτανισμός (το ίδιο και η Ισλανδία λόγω των προσωπικών συμπλεγμάτων της σημερινής πρωθυπουργού για τις δικές της σεξουαλικές προτιμήσεις),σε αντίθεση με τη Δανία που είναι πραγματικά ελεύθερη χώρα !
    Απλά στην Ελλάδα και στην Αμερική τον πουριτανισμό τον προκαλεί η θρησκεία,ενώ στη Σουηδία οι φεμινίστριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)