3.5.10

Μερικες αντιδρασεις στα νεα μετρα.

Φωτο 1. 
''Αγαπητοι μου, επιτελους, μια κυβερνηση με...πυγμη και με στηριξη του τραπεζικου συστηματος! Τα μετρα ηταν ''αναγκαια'', δεν το ακουνε; Καιρος να εφαρμοσουμε και εμεις εδω, στην Ελλαδα, τις νεες  μορφες ελαστικής και μερικής απασχόλησης, οπως κανουν σε ολοκληρη την ΕΕ οι εταιροι μας ανενοχλητοι''!

Φωτο 2.
''Δυο αυτοκτονιες, ηδη, λογω οικονομικων προβληματων''. Που παμε, γυναικα;

Φωτο 3. 
Ραδιοφωνο: ''...Χρειαζεται εφαρμογη πολιτικων που θα μας βγαλουν απο τη μεγγενη μια ωρα αρχιτερα''
O συζυγος:  Πολυ καλα τα λεει ο Σαμαρας, Ελενη, θα τον ψηφισω! 
Η συζυγος: Α, εγω τον εβρισκα ανεκαθεν συμπαθεστατο, με το χαμογελο στα χειλη! Αισιοδοξια, αυτο χρειαζεται στη χωρα. Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει, αλλωστε....''

Φωτο 4.
Ραδιοφωνo: ...''Η επιλογη ειναι αναμεσα στη καταρρευση και τη σωτηρια...
...''Μαχαιρι σε μισθους και συνταξεις''. ''Καμία αύξηση δεν θα γίνει σε μισθούς και συντάξεις για όσο διαρκεί η επιτήρηση από ΔΝΤ/ΕΕ'.
(Πως θα τα βγαλουμε τωρα, περα, με ενα μισθο και τοσα εξοδα; Πως να τους πω οτι ακουγονται απολυσεις στη δουλεια... )

 Φωτο 5.
''Ανακοίνωσαν νεα μετρα; Πότε, ρε συ;''

Φωτο 6.
Ραδιοφωνο: ''Η κυβέρνηση  αναγνωρίζει οτι οι αποφάσεις είναι δύσκολες για τους Έλληνες πολίτες αλλά θυμίζει πως έχει τη λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές και υπενθυμίζει πως τα χρήματα που πληρώνει ο πολίτης του επιστρέφονται από το κράτος με τη μορφή υπηρεσιών κλπ, κλπ κλπ,........ ''


34 σχόλια:

  1. Μεγαλες θυσιες.....

    Επικολλω:

    "Διατηρούνται ο 15ος και ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής
    ****
    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι γράφουν στο προσωπικό τους «κοντέρ» από 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων."

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1132500&lngDtrID=244

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο θεατρικό ταλέντο!

    ΥΓ: ε ρε καλοκαίρια και 10 βαθμοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχολιο στο link της 5ης φωτο.
    Λεει ο τιτλος:"Μεγάλες θυσίες ή καταστροφή, το δραματικό δίλημμα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός"

    Αν οι μεγαλες θυσιες αφορουν μονο τους μισθωτους και τους συνταξιουχους "κυρ πρωθυπουργε" μου, τοτε η απαντηση ειναι μονο μια:
    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για σας και τα συμφεροντα που αφηνετε ανεγγιχτα να κανουν παρτυ πισω απο την πλατη μας και πανω στα κορμια μας.

    Γκεγκε;;;
    Ή να το γραψω στα Αγγλικα μπας και το καταλαβεις; Στουρνε ε στουρνε...


    Καλησπερα Ελβα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να πνεύσει ούριος άνεμος
    πρέπει να θυσιαστεί και πάλι
    η Ιφιγένεια.



    υγ. Εξαιρετική η ιδέα της ανάρτησής σου. Φιλιά από την Αυλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κυριος αδουλευτος, ο κυριος ψευτης, ο κυριος συνθημας, σοσιαλισμος η βαρβαροτητα, θυσιες η καταστροφη, μετα τα μετρα η ελλαδα δεν θα ειναι χρεοκοπημενη, αλλα αναγεννημενη. 28δις που εγιναν 45δις για τις τραπεζες, νατα τα λεφτα, τερμα τα ωριμα συνταξιοδοτικα, ολοι συνταξη στα 65, με 40 χρονια δουλεια, κρατησεις 200 ευρω τον χρονο απο το μηνιαιο 500ευρω των συνταξιουχων, οταν ο μπαμπας του τον ειχε στις κυβερνησεις του [τι δουλεια να τον εστελνε να κανει] χωρις ποτε να ξερεις ποσο κανει μια φραντζολα ψωμι, ειναι αναλγητος μεχρι το μεδουλι και απο κοντα και ο παλιος του ''ομοσταυλος''ο σαμαρας, ρε τεμπελχαναδες ξεχασατε τον τριτο της παρεας, τον κωστη τον ραφηνεα, και τους ψηφιζει ο παντοδυναμος λαος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιο πολύ από όλους στενοχωριέμαι για τα παιδάκια της τελευταίας φωτό, Κουμπάρα... Μετά από τους 20άρηδες και 30άρηδες, αυτά θα τραβήξουν τα περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva μου εισαι απο τις/τους ελαχιστες/ους που αν κ απο μακρια ΠΙΑΝΕΙΣ τον σφυγμό του ελληνα πολιτη..εχω βαρεθει τα τσιρακια του Πασοκ που γραφουν απο Αυστραλιες,Αγγλιες,Γερμανιες κ αμερικες που μας 'υποδεικνύουν' πως 'θα πρεπει επιτελους να μαθουμε να δουλευουμε'..

    βεβαιως δεν γνωριζουν πως ο ελληνας μετα τους νοτιοκορεατες ειναι ο εργαζομενος με τις περισσοτερες ωρες και απο τους πιο χαμηλομισθους στην ευρωπη..

    βλεπεις δημοσιογραφους που εχουν πλουσιοπαροχα 3ετη συμβολαια να μας λενε πως 'θα πρεπει να κανουμε θυσιες'..μα ναι,εμεις τις κανουμε εδω κ χρονια,εσυ πως θα τις κανεις κυρ δημοσιογραφε μου?

    εχουμε μπλεξει με ανικανους που εχουν δημιουργησει στρατο υπερασπιση τους..δεν ειναι ευκολο να τους ριξουμε αλλα θα τους ριξουμε..απο το κακο στο χειροτερο παμε..
    ολοι λεγαμε οτι μετα τον σημιτη δεν θα βρεθει κατι χειροτερο κ βρεθηκε..μετα λεγαμε οτι δεν θα βρεθει κατι χειροτερο απο τον καραμανλη κ βρεθηκε ο 100 φορες χειροτερος..

    παρακμη..

    καλη εβδομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλη Roadartist

    E, ειπαμε για θυσιες, αλλα να μη μπερδευτουμε και θυσιασουμε αλλα αντι αλλων! Τα καλα και συμφεροντα τα κραταμε φυσικα.....

    Ουτε ''δημοκρατια'' ειναι, αλλα ουτε ''μας'' πια, αφου παραδωθηκαμε σε ΔΝΤ/EE! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κariatida

    H μπαλαντα οσων δεν αγανακτουν με τα νεα μετρα και τα θεωρουν... ''απαραιτητα' '!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. navarino

    Για εμενα παει η φιλοφρονηση, ή μηπως για τους...κυβερνωντες; :)

    Tετοιες ειναι οι θερμοκρασιες navarino, ο τι πρεπει για διαδηλωσεις! Οχι σαν την Ελλαδα που εχει παντα ζεστη και ηλιο! Αντε τωρα να βγει εξω ο ταδε και ο δεινα για διαδηλωση χωρις... air-condition (που προφανως το ειχαν απο μικροι στο χωριο τους και δεν κανουν βημα χωρις αυτο!);)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου αντωνη

    Ναι, φυσικα, ποιους αλλους εννοουν οταν μιλανε για ''μεγαλες θυσιες'', εκτος απο τους μισθωτους και τους συνταξιουχους;
    Δεν ακουσα ομως να παραπεμπεται κανεις στη δικαιοσυνη οπως ζητησε ο Παπουλιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Τσαλ


    H γνωστη ''Ιφιγένεια'', αυτη που θυσιαζεται παντα και αυτη που ψηφιζει ΠΑΣΟΚ/ NΔ, εναλλαξ! Aυτη η Ιφιγενεια παντα ετσι ''ευκολοπιστη'' θα ειναι; :)


    Φιλιά από τη ...Tαυριδα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Δημητρη

    Ετσι ειναι πολλα ''τραγουδια'' ξερουν μερικοι οταν δεν εχουν δουλεψει και δεν εχουν αγωνιστει για να καταφερουν τιποτα και παρ ολα αυτα τους ψηφιζει, αντι να τους διαγραψει μια και καλη ο λαος! Κριμα τοσο λιγη περηφανεια εχουμε μετα απο τις μεθοδευσεις τους, χρονια τωρα, για τη κατασταση στην Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μανο

    Και εγω αυτα τα παιδια σκεφτομαι και γι αυτο εβαλα την φωτο, επειδη για το μελλον λιγοι, πια, ενδιαφερονται στην Ελλαδα. Aς μη μιλησουμε για Παιδεια, Υγεια και συνταξεις, ειναι μαλλον ανεκδοτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Laplace

    Μερικες φορες σκεφτεται κανεις οτι αν ειχαμε τη Δεξια ισως να μη περνουσαν τοσο ευκολα καποια μετρα,ομως, να με τους..
    'σοσιαλιστες'που φτασαμε στο ΔΝΤ! Αυτα να τα δουν οσοι πιστευουν οτι τιμωρησαν τη...Δεξια με το να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ! Την Ελλαδα τιμωρησαν και ολους τους μισθωτους, δυστυχως!
    Μακαρι να καταφερει ο κοσμος να δειξει την αγανακτηση του και να αποτρεψει τετοιες ασχημες καταστασεις παραδιδοντας τα κλειδια του τοπου σε ξενα επιτελεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Elva! Θα έλεγα να βάλεις και καμία αδιάφορη, μαζί με μια αντιδραστική photo, για να καλύψεις όλες τις δυνατές αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χούντα είναι, θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με το κλίμα του ποστ και με τις αιχμές που αφήνουν οι λεζάντες κάτω από κάθε φωτό.
    Όμως,επειδή είμαι κακός άνθρωπος,θα σας πω μια ιστορία.Κάποτε,λοιπόν,την παλιά καλή εποχή-γύρω στο'78 '79-,σε μια συνέλευση του Μαθηματικού κάποιος είπε την λέξη "κώλος".Έγινε πανζουρλισμός,άρχισαν όλοι μαζί να φωνάζουν,τρελάθηκε το προεδρείο και,για να μην τα πολυλογώ,μετά από ένα απόγευμα φρενήρους διαδικασίας,όπου τοποθετήθηκαν και δευτερολόγησαν όλες οι παρατάξεις,απεφασίσθη ότι τέτοιες εκφράσεις δεν συνάδουν με την αγωνιστικότητα του φοιτητικού κινήματος,δεν μπορούμε να τις απαγορέψουμε αλλά ας τις αποφεύγουμε γιατί δεν αποτελούν πολιτικές θέσεις κλπ κλπ.Πάνω που ηρέμησαν τα πνεύματα,πετάγεται ένας φοιτητής κραυγάζων:
    -Επί προσωπικού!Επί προσωπικού!
    Παγωμάρα στο αμφιθέατρο,αμήχανο το προεδρείο του δίνει τον λόγο.Σηκώνεται αυτός και λέει:
    -Κώλος!Ξαναρχίστε!

    Έτσι κι εγώ θα πετάξω την προβοκάτσιά μου:
    -Και ποιον βλέπετε για τσοπάνη;Τους σ.σ.Παναγόπουλο και Παπασπύρο ή μήπως την Αλέκα ή τον Αλέξη ή...

    Το ξέρω πως γίνομαι πικρόχολος αλλά στην ελλάδα οι λέξεις αυτοδιαχείριση και συνεργασία υπάρχουν μόνο στα λεξικά και στους λόγους των πολιτικών.Και μη μου πείτε ότι είναι άκαιρη αυτή η συζήτηση γιατί,κατά την άποψή μου,ΤΩΡΑ είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. βάσανα...
    (την καλησπέρα μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα SkinLikeSand

    Προσθεσα μια ακομη, (τη φωτο νουμερο 5.)κατοπιν ...request! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Riski

    Ναι, αλλα αυτη θελει παραπανω απο 7 χρονια για να περασει! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα Σελιτσανε

    Ριξτε μια ματια σ αυτο το αρθρο που ισως λυνει καποιες αποριες, ισως δημιουργει και νεες.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλβα

    Πάλι θα σε πειράξω, όμως καλοπροαίρετα και χωρίς να το πιστεύω, μόνο για την πλάκα.

    Ξαναγράφω το σχόλιο του φίλου Laplace, λίγο συμπληρωμένο όμως:
    Elva μου εισαι απο τις ελαχιστες που αν και απο μακρια ΠΙΑΝΕΙΣ τον σφυγμό του ελληνα πολιτη ... εχω βαρεθει τα τσιρακια του ΠΑΣΟΚ που γραφουν απο Αυστραλίες, Αγγλίες, Γερμανίες, Σουηδίες και Αμερικές που μας 'υποδεικνύουν' πως 'θα πρεπει επιτελους να μαθουμε να δουλευουμε'..!!!!!!!!!!!!!

    Μα... τι παρατήρησα! ... Ποιός είμαι τέλος πάντων? ... ο IonnKorr?

    Y.Γ. Μα ... δεν είναι εξώφθαλμο σκάνδαλο (ή απόλυτο γλύψιμο) σε τόσες χώρες που αναφέρονται να παραλείπεται μία δηλ. η συγκεκριμένη?
    Μήπως του έταξες καμία θέση στο δημόσιο?
    Μετά, γιατί οι μεγαλοδημοσιογράφοι να μην γλείφουν τα αφεντικά τους από τα οποία εξαρτάται, άλλωστε, και η δουλειά τους αλλά και η οικονομική τους ευμάρεια?

    Δεν τον κατηγορώ, βέβαια τον αγαπητό συν-σχολιαστή απλά ήθελε να είναι ευγενικός μαζί σου. Το ίδιο μπορεί να έκανα και εγώ πολλές φορές χωρίς να το καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. IonnKorr καταλαβαινω πως το γραφεις χαριτολογωντας παντως δεν εβαλα την Σουηδια καθοτι 2 μπλογκερς ξερω που μενουν εκει και εχουν τις ιδιες αποψεις με την πλειοψηφια του ελληνικου λαου..

    Οι συγκεκριμενες χωρες που εβαλα αντιστοιχουν και σε συγκεκριμενους μπλογκερς που εχω κατα νου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμπλήρωμα:

    και εκεί που λέει
    "τα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ" το άφησα ως έχει και δεν συμπλήρωσα της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Έλβα σκέφτηκε:
    Αν δεν τον ξαποστείλω αυτόν από το blog δεν γλυτώνω!
    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Laplace

    σε ευχαριστώ που δεν τσαντίστηκες. Ούτε εγώ θα τόβαζα αν έγραφα κάτι σοβαρό. Μόνον στα πλαίσια του πειράγματος το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ναι το κατάλαβα φίλε IonnKorr
    κανένα πρόβλημα :)
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για σένα που έγραψες την πρόζα και είναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ααα ελβακι με πιανεις αδιαβαστη... δεν το ξερα το τραγουδι :))))

    θα σου χαρισω ενα αλλο διαχρονικο ...... νομιζω γραφτικε το 1821 οταν ξεκινισε το κακο ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=mhxD2_nuwBY


    φιλια πολλα απο δω κατω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ionn


    Σκετος...δαιμων του τυπογραφειου εγινες, βλεπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. navarino

    Τα παραλετε, λιγο, αλλα..μερσι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλως την Ελενα

    Oυτε εγω το ηξερα,αλλα γι αυτο ειναι οι φιλοι που με ενημερωνουν...

    Ευχαριστω και για την αφιερωση! :)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πολύ σωστά το αποτύπωσες elva μου. Η τραγικότερη όλων είναι η τελευτάια φωτογραφία (μαζί και η αντίστοιχη δήλωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)