5.5.10

Ζώντας, ή επιβιώνοντας;

Στη χθεσινη αναρτηση του Asteroid διαβασα οτι "οι λίγοι, που συμφωνούν με τα μετρα και επαυξάνουν είναι είτε υπεράνω της Ελληνικής καθημερινής πραγματικότητας είτε απλώς εκτός Ελλάδας και εκτός παραγωγικής διαδικασίας."!
Δεν ξερω απο που βγηκε το παραπανω συμπερασμα και αν πραγματι ειμαι μειοψηφια, αλλα και να ειμαι δεν με πειραζει να πω οτι αν και δεν ζω στην Ελλαδα δε συμφωνω καθολου με τα νεα μετρα!
Τα μετρα αυτα που παρθηκαν και παλι χωρις τη συγκαταθεση του κοσμου ειναι οχι μονο αδικα και απανθρωπα, αλλα μας πανε πολυ πισω στελνοντας στο υπερπεραν κατακτησεις και αγωνες που εκαναν οι προηγουμενες γενιες καποιων απο εμας, γιατι κακα τα ψεμματα καποιων αλλων, ισως και να γυρνουσαν καποτε την επικρατεια, (οπως λεει ο μπαρμπα Γιαννης), με ...κουκουλες στο κεφαλι, παρεα με ντοπιους και ξενους συνεργατες!
Ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι, ετσι μου λεει και ετσι καταλαβαινω κι εγω το γεγονος οτι καποιοι ΔΕΝ αγανακτουν μπροστα στο βιασμο συνειδησεων που γινεται στη χωρα αυτη, αλλα παπαγαλιζουν τα ιδια mantra, που λενε εκ περιτροπης "δημοσιογραφοι" και πολιτικοι στα καναλια... "Πληγμα στον τουρισμο" το λενε, αυτοι, οταν πολλοι απο εμας ξερουν οτι ηταν απο τις λιγες φορες που νιωσαμε περηφανοι βλεποντας ενα τετοιο ελπιδοφορο μηνυμα και μαλιστα στο βραχο της Ακροπολης.
"Τα μετρα ειναι αναγκαια", συνεχιζουν, "Οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες" διαμηνυουν με σκοπο τη παραπλανηση και παλι...
Για ποιων, ομως, τις θυσιες μιλανε; Ακομη και στις αρχαιες θυσιες ξερουμε οτι υπηρχαν δυο φασεις, ομως, εδω αφησαμε τα προκαταρτικα για τους ...ερασιτεχνες και περασαμε κατ ευθειαν στο ψητο και συγκεκριμενα στο....σφαγιασμο! Ξεκαθαρα πραγματα, βγαλανε ...μαχαιρι και οποιος μισθωτος και συνταξιουχος αντεξει!
Υπαρχει, αραγε, κανεις λογικος ανθρωπος που να αμφιβαλλει, πια, οτι ολα αυτα δε γινονται για να σωσουν τις τραπεζες και να μας πανε πισω στον εργασιακο μεσαιωνα, εκει που οι ανθρωποι παραιτημενοι, πια, απο το πνευμα ηταν στη κυριολεξια στο ελεος του καθε φεουδαρχη που αποφασιζε ξεδιαντροπα και χωρις ενοχες για τη ζωη και το θανατο των δουλοπαροικων του;

Η χωρα θα επιβιωσει μεν, δεν ειναι εκει το θεμα, αλλα, με τι κοστος; Μηπως ειμασταν, ή θα ειμαστε ποτε συγκρισιμοι με χωρες των οποιων οι οικονομιες, αν και μεσα στα χρεη, δεν θα οδηγηθουν ποτέ σαν προβατα προς σφαγη στο ΔΝΤ οπως εμεις και των οποιων οι πολιτικοι δεν τους ξεπουλησαν (αν τολμουσαν κατι τετοιο σιγουρα θα τους τιμωρουσαν μετα, ενω δε βλεπουμε να συμβαινει το ιδιο στη δικη μας....δημοκρατικη χωρα!).
Μιλουσα με ενα φιλο Σουηδο και ενω αυτος ελεγε για τα παιδια του και τα σχεδια του για το μελλον, εγω σκεφτομουν τι τυχερες πραγματι ειναι μερικες γενιες ανθρωπων, που αν οχι τι αλλο τουλαχιστον μεγαλωσαν χωρις τη μαυρη σκια της χουντας απο πανω τους, χωρις φοβο και πολεμους, χωρις αγχη για την επαγγελματικη τους αποκατασταση, χωρις οι γονεις τους να ειναι ιδιαιτερα ευποροι..Η ζωη και η προοδος ηταν αυτη που σας χαρισε την Ακροπολη, ειπε ο Σουηδος φιλος και οχι η ...επιβιωση που σας οριζει τωρα το ΙΜF.
Ανθρωποι σαν κι αυτον εχουν μαθει απο μικροι να μιλουν για τη ζωη, τη τεχνη, τις χαρες της, τα ονειρα τους, κατι που πολλοι Ελληνες στερηθηκαν επειδη μια ζωη στην Ελλαδα εμεις εχουμε...θυσιες, επι θυσιων χωρις, κανενα, αντικρυσμα για το λαο. 
Ετσι και χειροτερα, βεβαια, μεγαλωσαν οι παπουδες μας και οι γονεις μας και εμεις πιστεψαμε οτι ειμαστε "τυχεροι που δεν περασαμε πολεμους", επειδη νοιωσαμε για λιγα χρονια μονο μια μικρη ψευδαισθηση του τι μπορει να ειναι ZΩΗ και οχι μονο ΕΠΙΒΙΩΣΗ! Ειναι δυνατον να ειναι ποτε συγκρισιμες οι εννοιες; Συγκρινεται η μερα με τη νυχτα; 
Το διαλειμα τελειωσε, τα κεφαλια μεσα, μας φωναζουν τωρα, απο κοντα και μακρια οι ..."γκαουλάιτερ" ντοπιοι και ξενοι....Μας εξαπατησαν και μας εξαπατουν και οσοι το εχουμε συνειδητοποιησει μας ποναει διπλά, γιατι χωρα μας ειναι, κι ας ζουμε, μακρια. Δε θελουμε να καψουμε τις γεφυρες με αυτην, μονο με οσους την εκαναν να δειχνει ετσι, μιζερη και ζητιανα....

Αυτοι ομως θα τη γλυτωσουν και παλι καταστρεφοντας τα δικα μας ονειρα για μια Ελλαδα, που μπορει να χωρεσει ολων τα παιδια, μαζι με αυτα των μεταναστων που συνεισφερουν ηδη και θα συνεισφερουν ακομη περισσοτερο, αν τους αγκαλιασουμε....

Για τα παιδια των κυβερνωντων, καθολου δεν ανησυχω, θα γινουν αναμφιβολα κι αυτα πολιτικοι και θα ερθουν με εκεινο το θρασος του "ζητω τη ψηφο σας", σε μερικα χρονια και παλι, οταν πολλα απο τα σημερινα θα εχουν ξεχαστει. Και περναει η ζωη, επιβιωνουμε μεν, δεν γινομαστε, ομως, νεοτεροι, ουτε και σοφοτεροι, δυστυχως.....


44 σχόλια:

  1. Παρα πολυ συγκινητικο ποστ..
    Ο Χορν ειχε πει η Ελλαδα ποτε δε πεθαινει, μα παντα ξεψυχαει..
    Καλημερα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλβα, δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό.

    Τώρα, ένα πράγμα μου μένει να το αποκαλύψω:

    Στην τελευταία φωτογραφία αυτής της ανάρτησης βλέπετε την ίδια την Έλβα!

    Πως το ξέρω?

    Εγώ είμαι αυτός που λουστράρει τις γόβες της καθόσον ξέμεινα από χρήματα όταν πήγα για τουρισμό στην Στοκχόλμη, το προηγούμενο καλοκαίρι.

    Ντρέπομαι, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια η αναρτηση Elva.και σε μενα (αλλα κ σε διαφορα μπλογκς κ φορουμς που διαβαζω) αρεσε πολυ η συμβολικη κινηση του ΠΑΜΕ..
    πολυ σωστο αυτο που ειπε ο Σουηδος φιλος σου.
    Εννοειται πως δεν θα πεθανει η Ελλαδα..το σαθρο πολιτικο συστημα εχει ηδη πεσει κατω κ σε λιγο θα πεθανει.Εμεις παντως οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αηδία δεν είναι στάση πολιτική/
    το ξέρω, το`χω πει τόσες φορές σε τόσους,/ ποτέ δεν οδηγεί σε δράση./
    Είναι όμως μια αίσθηση πραγμάτων/
    σου επιτρέπει με τη γεύση με τη μυρωδιά/να καταλάβεις σε ποιό σημείο βρέθηκες/πού σ` έφεραν οι επιταγές των άλλων/ κι οι αρχικές δικές σου συναινέσεις.
    Τίτος Πατρίκιος


    Τώρα περάσαμε από την αηδία στην οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται Έλβα ότι δε συμφωνούμε με τα μέτρα, παρόλο που μένουμε στο εξωτερικό. Συμμετέχει η Στοκχόλμη στη σημερινή πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία; Στο Παρίσι έχουμε συνάντηση έξω από τα γραφεία της ΕΕ. Για να δείξουμε ότι τα μάτια μας είναι στραμμένα στην Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν είμαστε εκεί για να βγούμε στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι για να πω την αλήθεια δεν διαφωνώ με τα μέτρα. Και για να μην πει κανείς καμιά ανοησία, χτυπιέμαι από τα μέτρα όσο και οι περισσότεροι φτωχοί Έλληνες. Προσωπικά θα τα αποδεχόμουν με ευχαρίστηση αν πρώτα έβλεπα μερικούς κρεμασμένους πολιτικούς και νταβατζήδες επιχειρηματίες στο σύνταγμα. Εφόσον όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορώ να δεκτώ τίποτα. Σου το έχω ξαναπεί, πληρώνουμε την ασυδοσία και την μαλακία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ ομορφο κειμενο Ελβα!
    Συμφωνω με το φιλο απο πανω, θα μπορουσα να δεχτω πολλα αν εβλεπα πρωτα δικαιοσυνη, τωρα ομως τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο ειπα στο εμαιλ Ελβα..τα χειροτερα ειναι μπροστα..
    Δες :
    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/marfin.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμμια συμφωνη γνωμη για τα μετρα, τωρα που σου γραφω καποιοι εχουν βαλει φωτια στον τεταρτο οροφο του υπουργειου οικονομικων για να καψουν τα στοιχεια των μεγαλοοφειλετων, ετσι θελουν να το περασουν στον κοσμο, ο βγενοπουλος εδω και καιρο ''βγαινει'' στα καναλια,το υποκαταστημα της μαρφιν ''εκαψαν'',δυστυχως τεσσερεις ανθρωποι εχασαν την ζωη τους[η μια κοπελα ητανε εγκυος], ο βγενοπουλος παρουσιαστηκε στο καμενο υποκαταστημα[κατι βρωμαει εδω], τα 25-30 ατομα που ξεκινησαν τις προβοκατσιες τους ειχαν εντοπιστει, η αστυνομια το ηξερε αλλα δεν εκανε τιποτα, μετα κατοπιν εορτης γεμισαν την αθηνα χημικα, τελειωνοντας η πορεια του ''κοσμου'' του ΠΑΜΕ οι ντουντουκες ελεγαν στον κοσμο να φυγει προς τις στηλες του ολυμπιου διος, καλωντας τον κοσμο να αδειασει την πλατεια συνταγματος οσο πιο γρηγορα μπορουσε, απο νωρις το ΠΑΜΕ ειχε περιφρουρησει το μνημειο του αγνωστου στρατιωτη, μολις εφυγε το ΠΑΜΕ αρχισαν τα ''παρατραγουδα'' με την θλιβερη καταληξη τον θανατο απο ασφυξια των ανθρωπων, προβοκαρουν τον αγωνα για τα μετρα, θελουν να κρατησουν τον κοσμο στον καναπε, συνεχιζουμε τον αγωνα, η προβοκατσια δεν θα περασει, τρομαξαν απο τον ''ογκο'' του κοσμου...βαθμοι 28 κελσιου, με αραιη συννεφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλβα

    Επειδή ζήτησες να σε ενημερώσω:
    - Οι διαδηλωτές ήταν 100.000 έως 150.000

    - Οι νεκροί τρεις (και ένα έμβρυο).

    - Και η Ελλάδα πιο βαθειά στο λάκκο με τα κ...δάχτυλα.

    Επιπτώσεις:
    - Τουρισμός τέλος και για φέτος
    - Επενδυτές ούτε συζήτηση (εκτός από διεθνείς απατεώνες)
    - Νέα μέτρα σκληρότερα θα παρθούν μετά την προφανή αποτυχία των ήδη εξαγγελθέντων μέτρων
    - Ατέρμονες συζητήσεις για το αν οι θύτες ήταν ακροδεξιοί, όργανα μυστικών υπηρεσιών, προβοκάτορες, αριστεριστές, αναρχικοί, αντι-εξουσιαστές, οργισμένοι πολίτες και δεν συμμαζεύεται ...
    - Μείωση κομματικής πελατείας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.
    - Αύξηση κομματικής πελατείας ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και εξω-κοινοβουλευτικών οργανώσεων.

    Και έπεται συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και δεν εχει και πολυ σημασια μετα απο τον θανατο απο ασφυξια 4 ανθρωπων[η κοπελα η μια ητανε εγκυος], ο κοσμος ητανε ποιο πολυς απο την εποχη που ειχαμε κατεβει για τα μετρα γιαννιτση, ανεβηκαμε στο συνταγμα, περιπου στην μεση ειμαστε,περιμεναμε γυρω στα τρια τεταρτα και μας πηρανε τηλεφωνο, ο ανθρωπος που μας τηλεφωνησε ητανε σε ταρατσα κτηριου στο κεντρο της οδου πατησιων και μας ειπε οτι ολη η σταδιου ητανε πιγμενη προς το συνταγμα και υπηρχε κοσμος πυκνος και περα απο το πεδιο του αρεως, αυτος ο κοσμος σιγουρα δεν ητανε 200.000 χιλιαδες, αλλα παρα πολυ περισοτερος, δυστυχως οι προβοκατορες μεσα και εξω απο την βουλη προσπαθουν τον αγωνα για τα μετρα να τον σαμποταρουν, συνεχιζουμε, γιατι πρεπει να τους ακυρωσουμε τα μετρα και να τους ξεσκεπασουμε για το ποιους προστατευουν. ΑΓΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου roadartist μου

    Κατ αρχην σ ευχαριστω και δημοσια για ολες τις ειδησεις που μου στελνεις και με συγκινεις πραγματικα!

    Πολλα φιλια απο το Βορρα που στεναχωριεται με τις ασχημες ειδησεις,(αλλα χαιρεται για την κινητοποιηση του ειρηνικου κοσμου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ionn

    Aς παραλειψω το πρωτο σου σχολιο (αφου εκανες ...πλακα) και ας παω στο δευτερο στις..επιπτώσεις που βιαστηκες λιγακι νομιζω να απαριθμησεις. Ειναι φυσικα παρα πολυ σοβαρο το οτι μια διαδηλωσε εφτασε να εχει και ...νεκρους σαν επακολουθο, αλλα δυστυχως στην Ελλαδα τα εκτροπα ειναι συνηθισμενα και τα οποια δε θα πρεπει να χρεωνονται στους ειρηνικους διαδηλωτες, αλλα στο παρακρατος, οι τακτικες του οποιου ειναι γνωστες, πια....
    Τιποτα δεν ειναι προαποφασισμενο και πιστευω οτι ειναι νωρις ακομη να μιλαμε και να θελουμε να κανουμε προβλεψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου φιλεLaplace

    Σ ευχαριστω για τα καλα λογια και ας ελπισουμε οτι θα βγει κατι ελπιδοφορο απ ολη την ιστορια και οτι δεν θα ακουσουμε αλλα ασχημα νεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα Τσαλ

    Ευχαριστω για το επικαιρο ποιημα του Τ.Πατρικιου. Μου αρεσε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλως ηρθες k1

    Α, τιποτα δεν εννοείται φιλε μου αν δεν το δηλωσεις!;)(Δηλωσε το, να το..σωσεις που λενε!) :)
    Δεν ξερω πραγματικα αν συμμετειχε η Στοκχόλμη στη σημερινη πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία που αναφερεις... Ισως και να μην το πηρα ειδηση, αλλα θα το μαθω.

    Πολυ καλα κανατε και διαμαρτυρηθηκατε. Εχεις νεοτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Saq

    Aρα διαφωνεις με τα μέτρα, εφ οσον δεν βλεπεις (και δε θα δεις)
    ''μερικους κρεμασμένους πολιτικούς και νταβατζήδες επιχειρηματίες στο σύνταγμα'', oπως λες! Γιατι,oμως, να ''πληρώνουμε την ασυδοσία και την μαλακία αλλων'', ρωταω εγω (και παλι); Να πληρωσουν αυτοι που τις εκαναν...οχι ολοι οι αλλοι, εκτος απο αυτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλως την ΒUTTERFLY

    Σ ευχαριστω και ας ελπισουμε οτι καποια μερα, οχι πολυ μακρια θα δουμε λιγη δικαιοσυνη και καποιους να τιμωρουνται για οσα εχουν κλεψει σ αυτη τη χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλησπερα Δημητρη

    Σ ευχαριστω για τις ειδησεις που καθε φορα μου στελνεις και σιγουρα η σημερινη μερα, παρα τη μεγαλη συμμετοχη του κοσμου, δεν ηταν απο τις καλυτερες με τις ειδησεις για τους θανατους...

    Οσο για τη φωτια,που ολως τυχαιως πηρε στο τεταρτο οροφο του Υπ. οικονομικων, ωστε να εξαφανιστουν στοιχεια μεγαλοοφειλετων, τι να πεις; Μηπως για ατομα που, ενω οπως λες, ειχαν εντοπιστει απο την αστυνομια δεν εκαναν τιποτα, πρωτη φορα θα ακουσουμε τετοια πραγματα στην Ελλαδα;
    Να δουμε τι θα γινει στη συνεχεια και ποιους προστατευουν, αν θα το μαθουμε ποτέ, φυσικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Elva μου καλησπέρα και από μένα.

    Αυτή η μέρα θα μας μείνει χαραγμένη στο νου όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η δολοφονία τριών ανθρώπων, αλλά και του εμβρύου -τρελαίνομαι και μόνο που το αναλογίζομαι- από τις άθλιες συμμορίες των μπαχαλάκηδων με έχει αφήσει ράκος.

    Με την ευκαιρία να σου πω ότι χάρηκα που μου απάντησες στο σημείωμα σχετικά με τα Καλάβρυτα. Η απάντησή σου βέβαια θέλει λίγο συζήτηση, αλλά εν πάση περιπτώσει έχουμε καιρό γι' αυτό, θα την κάνουμε αργότερα.

    Ο Asteroid πάντως δεν νομίζω ότι εννοούσε εσένα στο σημείωμά του. Από ότι κατάλαβα μιλάει για αυτούς που συμφωνούν με τα μέτρα, ενώ εσύ και ποτέ δε συμφώνησες και αγωνίζεσαι εναντίον τους.

    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα Ελβα. Εξαιρετική η προσέγγισή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλησπερα ΑΕΡΙΚΟ

    Ασχημα τα νεα πραγματι και κανεις δε περιμενε τετοια κλιμακωση, αλλα δυστυχως, οπως ειπα και πιο πανω, τα εκτροπα ειναι μερος των μεθοδων που ακολουθουν οσοι θελουν να δημιουργουν επιτηδες επεισοδια σε ειρηνικες πορειες! Αυτη τη φορα τα αποτελεσματα βεβαια ηταν πολυ πιο σοβαρα.
    Nα δουμε τι θα γινει στη συνεχεια.

    Ουτε εγω νομιζω οτι ο Asteroid εννοουσε εμενα oταν εγραφε την αναρτηση του :)
    Βρηκα ομως ευκαιρια να πω καποια πραγματα απο τη σκοπια πολλων, απο εμας, που ζουμε στο εξωτερικο και δεν συμφωνουμε με τα μετρα.

    Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα Βlackened/Tyler

    Σ ευχαριστω. Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι περισσοτεροι Νεο-Ελληνες δυστυχως ουτε καν ξερουν τι παει να πει επιβιωση...
    Διοτι οταν εχεις το πληρωμενο σπιτι του μπαμπα και της μαμας και την συνεχη βοηθεια καθε μηνα, αυτο καθε αλλο παρα επιβιωση ειναι...
    Οταν το μωρο το νανουριζεις και το χαϊδευεις μεχρι να γερασει, νομιζεις οτι θα καταλαβει ποτε τι σημαινει επιβιωση;;;
    Οι Ελληνες δεν γουσταρουν να ειναι μακρυς ο δρομος στο πηγαιμο για την Ιθακη, θελουν την Ιθακη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και γι' αυτο θα πληρωσουν ακριβα...
    Αμα θες a la carte θα πρεπεις να το πληρωσεις... πως θα το κανουμε... οι παραγγελιες κοστίζουν...
    (ααα... ξεχασα για τον Ελληνα ολα θα επρεπε να ειναι δωρεαν γιατι... του τα χρωσταει ολος ο κοσμος... LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α βρε Έλβα

    Γράφεις παραπάνω:
    Ασχημα τα νεα πραγματι και κανεις δε περιμενε τετοια κλιμακωση, αλλα δυστυχως, οπως ειπα και πιο πανω, τα εκτροπα ειναι μερος των μεθοδων που ακολουθουν οσοι θελουν να δημιουργουν επιτηδες επεισοδια σε ειρηνικες πορειες! Αυτη τη φορα τα αποτελεσματα βεβαια ηταν πολυ πιο σοβαρα.

    Είναι δυνατόν να είσαι τόσο αφελής?

    - Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ότι στις πορείες δημιουργούνται επεισόδια, καταστρέφονται καταστήματα, καίγονται αυτοκίνητα και χάνονται ανθρώπινες ζωές?

    - Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ότι έτσι μειώνεται ο τουρισμός και οι επενδύσεις?

    - Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τελικά ότι έτσι υποβαθμίζεται περισσότερο το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας?

    - Είναι δυνατόν να μην φαντάζεσαι ότι για κάθε καταστροφή υποκαταστήματος τράπεζας η ίδια η τράπεζα κερδίζει τεράστια ποσά από το Ελληνικό Δημόσιο, ως αποζημίωση

    - Είναι δυνατόν να μην φαντάζεσαι ότι ήταν ενδεχόμενο να επωφεληθούν από το γενικό μπάχαλο κάποιοι μισθοφόροι της πλουτοκρατίας να καταστρέψουν τα γραφεία του ΣΔΟΕ (δήθεν από αγανάκτηση) σβήνοντας έτσι χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

    Δηλαδή, τι σημασία έχει αν τις ταραχές τις κάνουν προβοκάτορες, ακροδεξιοί, η ίδια αστυνομία ή απλά "μπαχαλάκηδες"?
    Το αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση της χώρας και να φτάσουμε στο επίπεδο της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.
    Εκτός αν σε ενδιαφέρουν μόνον τα κομματικά κέρδη της Αριστεράς οπότε όλα τα άλλα είναι "παράπλευρες απώλειες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. IonnKorr
    Μου φαίνεται ανόητο να μην κρατούσαν δεύτερα χαρτιά και να μην το γνώριζαν αυτό οι προβοκάτορες που πήγαν να κάψουν το σδοε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Saq

    Έχεις πάει ποτέ σε πολεοδομία, σε αρχειοφυλάκειο δημόσιων νοσοκομείων, σε αρχειοθήκες δήμων και εφοριών?

    Έχεις δει εκεί το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί?

    Δεν είναι μόνο οικονομική δυσπραγία και ανοργαωσιά του Έλληνα. Μένουν επίτηδες έτσι για να μην μπορεί να γίνει έλγχος της διαφθοράς.
    Τέτοιες ευκαιρίες όπως είναι οι διαδηλώσεις δεν χάνονται.

    Και δεύτερο αρχείο να υπήρχε (που και να υπήρχε θα ήταν ανενημέρωτο) δεν είναι προφανές ότι στις περισσότερες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα χρησιμοποιηθεί το "χαρτί" ότι τα στοιχεία χάθηκαν στην πυρκαγιά. Ακόμη και για φακέλους που δεν καταστράφηκαν και θα σπεύσουν οι λαδωμένοι υπάλληλοι να τους εξαφανίσουν. Θα χαθούν τέτοιες ευκαιρίες? Στην Ελλάδα ζούμε. Όχι στην Φινλανδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. IonnKorr
    Δεν έχεις κι άδικο. Καλά το μπάχαλο το έχω δει ουκ ολίγες φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Εφήμερε

    Πόσο δίκιο έχεις μερικές φορές (όχι πάντα):

    Οταν το μωρο το νανουριζεις και το χαϊδευεις μεχρι να γερασει, νομιζεις οτι θα καταλαβει ποτε τι σημαινει επιβιωση;!!!!

    Οι Ελληνες δεν γουσταρουν να ειναι μακρυς ο δρομος στο πηγαιμο για την Ιθακη, θελουν την Ιθακη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και γι' αυτο θα πληρωσουν ακριβα...

    Για τον Ελληνα ολα θα επρεπε να ειναι δωρεαν γιατι... του τα χρωσταει ολος ο κοσμος


    Μεγάλες αλήθειες λες φίλε.

    Αφού οι Έλληνες ζήσανε, επί δεκαετίες, παράγοντας αέρα κοπανιστό, με τα λεφτά της τρισκατάρατης Εuropean Union και της επάρατης Δύσης, με αποτέλεσμα να έχουν μέσο μισθό 1200 euro ενώ οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες να βρίσκονται κάτω και από τα 500 τώρα θέλουν συνέχεια του δανεισμού.

    Αγνοώντας, επειδεικτικά, το απόλυτο δεδομένο ότι όλες οι χώρες στο Παγκόσμιο Στερέωμα δανείζονται από τις Διεθνείς Αγορές για να πληρώσουν μισθούς, συντάξεις και δημόσια έργα ζητούν να γίνει το βιοτικό τους επίπεδο παρόμοιο με των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

    Και γιατί κάποιος να χαρίζει στην Ελλάδα 40 δις κάθε τρίμηνο για τα βγάλει πέρα.

    Ήδη, προχθές, βγήκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι ανήθικο η χώρα του, με τρεις φορές χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα, να συνεισφέρει στα χρέη της!!!!!!

    Να έχεις σαν χώρα την χειρότερη μηχανογράφηση, συγκοινωνία, τεχνολογία, υποδομή, να μην παράγεις τίποτα, να έχεις αναρίθμητα θέατρα και πολιτιστικά στέκια, να ασχολείσαι μόνιμα με κάθε είδους πανηγύρια θρησκευτικά, ποδοσφαιρικά, παρελάσεις, να έχεις την απόλυτα αντι-τεχνοκρατική παιδεία και να ζητάς να κι από πάνω να ζεις σαν Ευρωπαίος με ξένα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερα Eφημερε

    Eχεις δικιο οταν μιλας για καποιες κατηγοριες Ελληνων που ουτε καν ξερουν τι σημαινει επιβιωση, ουτε φυσικα θα μαθουν ποτε, ας ειναι καλα τα cheques του daddy τους, η δε ξερω ποιου αλλου,ης τους ταïζει.
    Βεβαια να μη μπερδευομαστε υπαρχει και η αλλη Ελλαδα που δεν στηριζεται στα ..δεκανικια του μπαμπα για επιβιωση κι εγω κυριως αυτη την Ελλαδα ειχα στο νου οταν εγραψα.
    Η δευτερη κατηγορια ειναι αυτη που υποφερει απο τα...νεα μετρα, τα οποια δεν ειναι και τοσο 'νεα', αφου καταληγουν στην ιδια..θεραπεια, ως συνηθως: Λιτοτητα για λιγους με πολυ ξυλο και ..εκτροπα οταν γινονται διαδηλωσεις,ωστε να τρομοκρατηθει ο κοσμος και να μεινει στο σπιτι,ενω απο την αλλη εχουμε φοροδιαφυγη,ανελεητη εκμεταλλευση,
    απαγορευση απεργιων σε εργαζομενους και κυριως ατιμωρησια για τους.. ''λιγους και εκλεκτους'' της Ελλ. κοινωνιας!!
    Ας μη μπερδευουμε τις δυο αυτες κατηγοριες γιατι τοτε δε βγαζουμε ακρη και καποιοι θελουν πολυ να μας μπερδεψουν ωστε να χωρισουν το κοσμο σε περισσοτερα... στρατοπεδα απ αυτα που πραγματικα υπαρχουν!

    Keep in touch!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τουλάχιστον ας βγούμε να τραγουδήσουμε το "I will survive" μαζεμένοι όλοι μαζί με την κλασική ελληνική προφορά...

    http://www.youtube.com/watch?v=3UApbVhZBOw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ionn

    Κατ αρχην δεν ειναι καθολου...
    αφελεια να πιστευει κανεις οτι υπαρχουν πορείες χωρις επεισόδια!
    Οι διαδηλωσεις και οι πορειες που εγω,οπως και πολλοι αλλοι, εχουμε παει, ειναι παντα ειρηνικες, ασχετα αν καποιοι (βλ στη περιπτωση αυτη, Καρατζαφερης) θελουν να ριξουν λασπη στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Παλια, oμως, η τακτικη τους αυτη, οπως, και τα ..μυαλα τους, και δεν πειθουν τον πολυ κοσμο και ξερεις για ποιο λογο, κυριως; Επειδη οι πιο πολλοι ηταν EΞΩ στους δρομους και ευτυχως ειδαν και εχουν γνωση του ποιοι πραγματικα δημιουργουν τα....
    εκτροπα, για τα οποια μετα κοπτονται στα καναλια και αντι τουλαχιστον να το κρυβουν, εχουν και το θρασος απο πανω να ριχνουν τις ανομιες τους σε αλλους!

    Μη μου λες για ...επενδυσεις (!) που χαθηκαν, οταν οι ιδιοι με τις πολιτικες τους δεν δινουν δεκαρα για τον κοσμο. Σε τι να επενδυσει ο αλλος, οταν το ιδιο το κρατος μας κλεβει ολους; Οσο για το βιωτικο επίπεδο μιας χώρας, ας το σκεφτουν αυτοι που καθε μερα το υποβαθμιζουν με τις τακτικες τους, ειτε θεσπιζοντας νομους που δεν τηρουν κατοπιν, αφηνοντας ετσι τα δαση καθε καλοκαιρι να καιγονται, ειτε με το να μην ...βρισκουν ουτε φυσικα να τιμωρουν τους ενοχους, σε οποιαδηποτε περιπτωση ειναι εναντια στα συμεφροντα τους!

    Για τα γραφεία του ΣΔΟΕ που λες να σε ρωτησω κι εγω ποιοι εχουν συμφεροντα να καουν χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, αυτοι που ΔΕΝ εχουν τιποτα να κρυψουν στις δηλωσεις τους, η οι αλλοι, οι μεγαλοκαρχαριες;
    Οσο για το επίπεδο μας, ειναι ανταξιο των πολιτικων που εκλεγονται για κυβερνηση! Αυτους ηθελε ο κοσμος, που φυσικα εξαπατηθηκε, αυτους εβγαλε...Αν, οπως, υπονοεις ειμασταν ....’’καλυτεροι’’ απο τους Αλβανους, θα επρεπε τοτε να μην ειχαμε εκλεξει τετοιους πολιτικους που (οπως και στην Αλβανια ), το ιδιο δουλευουν και εμας! Ας μην ειμαστε λοιπον αφελεις, οπως ειπες κι εσυ.

    Σου εχω και ενα video για να σου λυσει τις αποριες, αν δεν το εχεις ηδη δει, βεβαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Elba

    Κοίταξε το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" εδώ. Κοίταξε πως αναγγέλλει το θάνατο των τριών (καλά το έμβρυο τόκανε γαργάρα). Ούτε σκύλοι να πέθαιναν. Ούτε αθλητική εφημερίδα νάταν.

    Βέβαια, από την άλλη πλευρά, οι αστικές εφημερίδες (τα πρωτοσέλιδα στην ίδια ιστοσελίδα παραπάνω) έκαναν "σπέκουλα" πάνω στους θανάτους για τα ρίξουν την ευθύνη στην Αριστερά. O.k., δεν είπα ότι αυτοί δεν κάνουν προπαγάνδα.

    Αλλά και τέτοια στεγνή αναφορά! Εσύ που είσαι μάνα πως το βλέπεις?

    Φαντάσου, τώρα, να έβγαινε ένα ιατροδικαστικό πόρισμα που να απέδιδε τους θανάτους αυτούς στα χημικά αέρια της αστυνομίας.
    Δεν θα είχε δίνει σεισμός, παρόμοιος με εκείνον του Αλέξη Γρηγορόπουλου?
    Και πως θα το ανήγγειλε ο Ριζοσπάστης? Δεν θα το είχε πρωτοσέλιδο γεγονός όχι μόνον σήμερα αλλά για βδομάδες?

    Δεν θέλω να μου απαντήσεις. Απλά, σκέψου, ότι μπορούμε να είμαστε αριστεροί αλλά όχι τυφλοί μονόπλευροι φανατικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Man laying down

    Mε μια μικρη αλλαγη ρεπερτοριου θα ελεγα να τους τραγουδησουμε αυτο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ιοnn

    Θα σου απαντησω, κι ας λες οτι δεν χρειαζεται..
    Xαιρομαι που ανοιξες μια σοβαρη εφημεριδα επιτελους, αλλα αν δεν εμενες μονο στο εξωφυλλο θα εβλεπες τι γραφει για τους ανθρωπους αυτους που φυσικα ηταν αθωα θυματα και δεν επρεπε να χαθουν, αλλα, σε ρωτω πως θα μπορουσαν να φυγουν οταν οι πόρτες του κτιρίου της «Μαρφίν»,ήταν επιβεβαιωμενα...
    κλειδωμένες, βρε Ιοnn;
    Το οτι ειμαι μανα δεν σημαινει οτι δεν βλεπω τι συμβαινει γυρω μου. Ακριβως επειδη ειμαι μανα δεν τους εμπιστευομαι καθολου με τις ζωες του κοσμου, που δεν τις υπολογιζουν και τις αφηνουν να χαθουν στο ελεος των ιδιωτικων συμφεροντων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μεγάλη θλίψη Elva μου, πολύ μεγάλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ελβούλα μου, άργησα λίγο νάρθω, γιατί έχει στερέψει η διάθεση, η ενέργεια...
    Ασφαλώς και δεν εννοούσα εσένα ή συλλήβδην όλους όσοι ζουν στο εξωτερικό, όταν αναφερόμουν στο ποιοί είναι αυτοί, που συμφωνούν με τα μέτρα... Δεν το σκέφθηκα ποτέ έτσι!
    Εννοούσα, βέβαια, αυτούς, που έχουν επιλέξει για τον ένα ή τον άλλο λόγο να ζουν στο εξωτερικό και, παρ' όλ' αυτά, να έχουν εκ του ασφαλούς "αυθεντική" και "αμετακίνητη" άποψη για τα κακά της Ελλάδας και για το πώς μπορούν να διορθωθούν στα σίγουρα - αλλά, ω, πόσο χαρίεν, με αυτούς "στην απ' έξω".
    Δεν διεκδικώ την πάσα αλήθεια για λογαριασμό μου - μονάχα την δική μου, αυτήν, που νοιώθω εγώ. Έχω μια βασική αρχή στην ζωή μου, σ' όλα τα πράγματα. Όταν μιλώ για άλλους ανθρώπους ή για άλλες χώρες, κρατώ πάντα μιαν επιφύλαξη, ακριβώς επειδή δεν είμαι "αυτοί", ακριβώς επειδή δεν ζω εκεί. Και προσπαθώ όσο μπορώ να δω τα πράγματα από την δική τους σκοπιά, μέσα από τις δικές τους συνθήκες, πριν εκφράσω μιαν οποιανδήποτε άποψη, έστω και με επιφυλακτικότητα.
    Πολλοί Έλληνες και ξένοι, που ζουν έξω, που δεν δουλεύουν εδώ, που δεν δουλεύουν καν, πλασάρουν επ' εσχάτοις, "αυθεντική" άποψη για το
    τι γινόταν, τι γίνεται, τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Κι αυτό με ενοχλεί. Όχι γιατί, παρ' όλ' αυτά, έχουν άποψη ή για το ότι μπορεί η άποψή τους να διαφέρει από την δική μου, αλλά γιατί δεν βάζουν ένα "νομίζω", ένα "ίσως" στα λόγια τους.
    Είναι τόσο μα τόσο εύκολο να διατυπώνουμε όλοι θεωρίες αυθεντικές, να τα κλείνουμε όλα σε κουτάκια και να τα τακτοποιούμε με πλήρη τάξη κι αλφαβητικά στα ράφια και να τ' αφήνουμε εκεί επ' άπειρον, να μη τα ανοίγουμε ποτέ, για να αερισθούν, να φρεσκαρισθούν, να μη τα μετακινούμε, να τα θαυμάζουμε έτσι ωραία, που τάχουμε φτιάξει, από απόσταση...
    Είναι εύκολο αυτό, πολύ εύκολο... αλλά, φευ, δεν είναι ανθρώπινο...
    Για να χρησιμοποιήσω έννοιες των Μαθηματικών, που ελάχιστα, βέβαια, καταλαβαίνω, ο άνθρωπος δεν είναι σταθερά, είναι μεταβλητό μέγεθος, έχει διαφορετικές ανάγκες από μέρα σε μέρα, από χώρα σε χώρα, από πόρτα σε πόρτα. Από αλλού ξεκινάει πάντα και πολλά και διαφορετικά βιώματα κουβαλάει πάντα, αλλού έχει ανάγκη ή απαίτηση να πάει.
    Ό,τι ισχύει στην Αγγλία μπορεί να είναι άριστο για εκεί, αλλά να μη έχει εφαρμογή στην Ελλάδα και τανάπαλιν. Κι ό,τι γυαλίζει ως εφικτό κι αποτελεσματικό στον
    20άρη, που δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγική διαδικασία, μπορεί να είναι άτοπο, άκυρο, ουτοπικό από μέσα...
    Αυτά! Πολλά είπα, ε;
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κάτι τελευταίο και άσχετο με όσα είπα πριν:
    Διαβάζω στα σχόλια ότι κάποιοι μας χαρίζουν χρήματα... Αν έχω καταλάβει καλά, κανείς δεν μας χαρίζει τίποτε. Απλώς, μας δανείζουν με ένα επιτόκιο, που είναι κατά τι κατώτερο από το επιτόκιο των κερδοσκοπικών Τραπεζών, αλλά όχι δα και μηδενικό, ώστε να μιλάει κανείς για χάρισμα. Και το κεφάλαιό τους θα πάρουν και των τόκων θα επωφεληθούν.
    Και, βέβαια, δεν μας δανείζουν ούτε γιατί μας χρωστάνε ούτε γιατί μας αγαπάνε - αλλά γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις στο κοινό, άρα και δικό τους νόμισμα, από μία στάση πληρωμών της Ελλάδας.
    Αν κάνω λάθος σ' αυτά, ας μας το ξεκαθαρίσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φίλε Asteroid

    Σωστά τα λες. Προφανώς και δεν χαρίζει κανείς 110 δισεκατομμύρια!
    Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα δικαζόταν στην χώρα του για προδοσία.
    Σε κάθε χώρα υπάρχουν φτωχοί και άνεργοι. Ακόμα και στην Ελβετία.

    Και το επιτόκιο δεν είναι αμελητέο, είναι 5%.

    Και προφανώς δεν υπάρχει αγάπη. Τι θα μπορούσε να σημαίνει άλλωστε "αγάπη μεταξύ χωρών"??!!!!

    Και ο λόγος είναι βέβαια η μη-μετάδοση της κρίσης στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο οικονομικό χώρο.
    ---

    Επομένως, το δάνειο αποτελεί προσωρινή λύση στο αδιέξοδο, ώστε όταν ορθοποδίσει η χώρα να μπορεί να δανείζεται και πάλι από τις Διεθνείς Αγορές.

    Ένα είναι λάθος σε αυτά που είπες.
    Το κεφάλαιο δεν επιστρέφεται, ουσιαστικά, ποτέ! Απλά, εισπράττονται οι τόκοι και το χρέος της κάθε χώρας μεγαλώνει επ' αόριστον, για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. πετυχημένο:
    http://eksapodo.wordpress.com/2010/05/05/528/

    τα μέτρα είναι εξοντωτικα και ισοπεδωτικά αυτή ειναι η απογοητευση - μείναμε πολλα χρόνια αποχαυνωμενοι στην διαφθορα και στην ατιμωρισια και τώρα ως συνήθως το πληρώνουν αυτοί που δεν (η συμμετείχαν με ψίχουλα) στο "παρτι".
    οι άλλοι ζωη χαρισάμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μανο

    Ετσι ειναι, εσυ ομως που ''χαθηκες'',
    διαβασματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΦιλεAsteroid

    Μην ανησυχεις,οπως ειπα και πιο πανω στο σχολιο του ΑΕΡΙΚΟΥ δεν πιστεψα οτι εννοεις εμενα, επειδη ξερεις τη γνωμη μου, ετσι δεν υπαρχει λογος να απολογηθεις σε εμενα, τουλαχιστον῎
    Μη σου πω οτι και θυμωμενη να ημουν με το.. ''Ελβούλα'' θα εκανα λιγο τα στραβα ματια!! χεχε

    Ξερω ποιες κατηγοριες Ελληνων εννοεις και εγω ακριβως γι αυτο το λογο δε θελω πολλα-πολλα με τετοια ατομα που ουτε το θαρρος της γνωμης τους δεν εχουν αλλα παπαγαλιζουν αλλους και συχνα θαυμαζουν ο τι κανουν οι ξενοι χωρις να αναλογιστουν αν κατι παρομοιο θα μπορουσε να γινει στην Ελλαδα! ''Οπαδοι'', χωρις μυαλο και γνωμη
    Μια χαρα τα ειπες,απο...αγαπη δεν μας δανειζουν, εχουν πρωτα κατοχυρωσει τι ανταλλαγματα θελουν για να δωσουν τα χρηματα αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σου tks

    Σ ευχαριστω για το link και φυσικα θα συμφωνησω οτι τα μέτρα είναι εξοντωτικα και ισοπεδωτικά και σε εκεινο που μονο φταιμε ειναι οτι στην Ελλαδα δεν παραιτουνται οταν τους κατηγορουν, δεν στελνονται στη δικαιοσυνη οι υπευθυνοι για σκανδαλα και δεν τιμωρουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. όχι μόνο μιλάμε για αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων και ρυθμίσεων αλλά και για οριστική αφαίρεση τους.
    Αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα που ακούω απο κάποιους είναι "στην Ευρώπη αυτά έγιναν πριν 20 χρόνια, εμείς ήμασταν πίσω, ήρθε και η σειρά μας, έτσι είναι το σωστό"
    Είναι τραγικό που μας έχουν καταντήσει να θεωρούμε πχ σωστότερο να σταματάμε τη δουλειά στα 67 παρά στα 60. Μας έχουν κάνει να πιστεψουμε οτι είναι καλό και σωστό να υποβαθμίζουμε τις ζωές μας. Μας έχουν αποπροσανατολίσει εντελώς, το σωστό θεωρείται λάθος και το λάθος σωστό. Δε τον αντέχω άλλο παραλογισμό πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)