19.5.10

Υποδουλώνοντας με χαμογελα [ "σε εγκάρδιο και φιλικό κλιμα"! ]


Αλλαξαν οι καιροι, αλλαζουμε αναγκαστικα και εμεις...Πανε οι παλιες αιμοβορικες εποχες οπου..κακοι γειτονες και συμμαχοι εκτοξευαν κατηγοριες και συνομωτουσαν ο ενας εναντια στον αλλο. Οoooχι, τωρα γιναμε ολοι καθως πρεπει, αφου το επιπεδο μας και η κουλτουρα μας δεν μας επιτρεπουν αυτου του ειδους τις συναλλαγες και τα....ξεκατινιασματα που σιγουρα ανηκουν στο καταπτυστο (μας) παρελθον.
Mπορει να μας εκνευριζουν καποια πραγματα, μπορει να μην εχουμε ολοι μας να ...φαμε, [ που λεει ο λογος ] αλλα, το επιπεδο μας δεν το ριχνουμε, κυριοι [ και  προ παντων, κυριες]. 
Ετσι θα εχετε προσεξει οτι και οι συναντησεις που γινονται ειναι μεσα στη καλη χαρα, ασχετα του τι μπορει να μας προκυψει με τη παροδο του χρονου...
Kατ αρχην το λενε και οι σοβαρες εφημεριδες οτι γινονται "σε εγκαρδιο και φιλικο κλιμα" και σαν τον μπαλαντέρ, "κολλάει" παντού απο την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στα Γιαννενα, που εγινε και αυτη "σε εγκαρδιο και φιλικο κλιμα" ( αλλοιμονο τωρα!) ο οποιος, (τι επαθε και) ξαφνικα αρχισε να ..αναζητά "επενδυτικές ευκαιρίες" για λογαριασμό αμερικανικών εταιρειών, μεχρι την πολυσυζητημενη επισκεψη Ερντογαν, (τα ψωνια της..κουκουλωμένης συζυγου του στην Αθηνα) και το γευμα των δυο ηγετών, κάτω από την Ακρόπολη, που εγινε και αυτο "σε εγκαρδιο και φιλικο κλιμα"!
Οχι τιποτα αλλο "χασαμε" και τη ..."βοσκοπουλα", σε τετοιες δυσκολες ωρες, που oσο να ´ναι διεπρεπε στα public relations!
Δεν ξερω αν κι εσεις το παρατηρησατε, αλλα γιατι τελευταια τοσο μεγαλο ενδιαφερον για τον Ελληνικο τουρισμο και απο Τουρκια μερια, αλλα και απο τους Αμερικανους, οι οποιοι τωρα μιλουν για την ...Ηπειρο, μια δηθεν " ξεχασμενη περιοχη", που ολως τυχαιως καποιοι, χρονια τωρα, προσπαθούν να εγειρουν θεματα "μειονοτήτων" κλπ.
To επιχειρημα του τουριστικου ενδιαφεροντος, αν και παλιο, φαινεται οτι πιανει ακομα στην Ελλαδα! Τι, μονο οι Ελληνες θα εφτιαχαν....Δουρειους ιππους; Τωρα το κολπο το μαθανε και οι γειτονες και οι συμμαχοι. Λετε, ομως, να κανω λαθος και να τους ενδιαφερει μονο ο...τουρισμος, afterall; Να τους παρεξηγησα, λετε, τοσο τους ανθρωπους;

19 σχόλια:

  1. Κατω τα χερια απο την Ηπειρο, γιατι θα τους παρει ο διαβολος τον πατερα (εγκαρδια & φιλικα παντα).

    Καλησπερα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva καλησπερα απο την δροσερη αθηνα, λες να ''παιξουν'' το σεναριο της ''μεγαλης'' αλβανιας? Μη ξεχναμε και τις μετρησεις του ραδονιου στην περιοχη της παραμυθιας, πηγε ο αμερικανος στην περιοχη, τι γυρευει η αλεπου στο κοτετσι? Η πιο φτωχη περιοχη της ευρωπης τους κινησε το ''ενδιαφερον''!!!! Τα πετρελαια στο ιονιο δεν τα εχουν ''καπαρωσει'' ακομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, το μάθανε ότι -----μαστε, πλακώσανε και οι άλλοι γύφτοι, οι Αμερικάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19.5.10

    Το να είσαι ευγενής, καλοδιάθετος (έστω και στα ψέμματα) και να δείχνεις ένα καλό εαυτό (ακόμη και για να βγάλεις κάτι) συνηθίζεται ευρέως σε πληθώρα χωρών, εξαίρεση η δική μας που μονίμως μουτρωμένοι απαιτούμε.
    Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Ισως το νέο, να μας βγεί σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλβα γειά σου

    Πέρασα να αφήσω μια καλησπέρα στη Ελληνίδα του Βορρά και να κάνω και κάποιο αστείο αν προκύψει.

    Αλλά, βρε Έλβα, το blog σου έχει καταλήξει το τελευταίο καιρό "χώρος άκρατης πολιτικολογίας".

    Εντάξει να δεχτώ μια αριστερή ματιά στα γεγονότα. Την προτιμώ από την δεξιά. (Βέβαια, θα ήθελα να ήταν αχρωμάτιστη αλλά δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς).

    Αλλά αυτό το άρθρο σου έφθασε να συναντήσει την συνωμοσιολογία του Λιακόπουλου.

    Έγινε μια ασήμαντη επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβυ στην Ήπειρο και αυτό σημαίνει τι?

    Ότι η Αμερική του Ομπάμα, η παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη έβαλε στο μάτι την φτωχότερη περιοχή της Ευρώπης. Να τι κάνει τι?
    - Να την ενσωματώσει στις Πολιτείες της?
    - Να την δώσει στην Αλβανία?
    - Να εκμεταλλευθεί τα απέραντα κοιτάσματά της?
    - Να καρπωθεί το ασήμαντο έως ανύπαρκτο πετρέλαιο του Ιόνιου?

    Μα αυτά δεν λέγανε οι ακροδεξιοί τόσα χρόνια? Ότι οι γείτονες και Δυτικοί βάλανε στο μάτι την ιερή γη μας και πρέπει να εξοπλιζόμαστε για να τους αντιμετωπίζουμε!!!

    Και διαβάζω και τα σχόλια των σχολιαστών σου (που τους συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί είναι αγνοί αριστεροί και όχι απατεώνες όπως οι περισσότεροι) να ξιφουλκούν:

    - Κατω τα χερια απο την Ηπειρο, γιατι θα τους παρει ο διαβολος τον πατερα !!!!!!
    - λες να ''παιξουν'' το σεναριο της ''μεγαλης'' Aλβανιας? !!!!!!
    - το μάθανε ότι γαμ..μαστε, πλακώσανε και οι άλλοι γύφτοι, οι Αμερικάνοι


    Ρε παιδιά, κάπου έχετε ξεφύγει.
    Δεν λέω να μην έχουμε τον νου μας (πάντα παραμονεύουν ξένοι εκμεταλλευτές) αλλά όχι κι έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γλύψιμο για την κουκουλωμένη συζυγο, μου σπάει τα νεύρα!

    Μου θυμησε την κυρία Ντορα και τις δηλώσεις που έκανε στην Τουρκία: "η μαντηλα δεν είναι δείγμα καθυστέρησης"...

    Αλλά είναι δείγμα χειραφέτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ψηφίζω IonnKorr!!
    :-)
    την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα αντωνη

    Μα ακριβως επειδη ειμαστε ευγενικοι στελνουμε καποιους στον...προορισμο τους παντα 'εγκαρδια & φιλικα' ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Δημητρη

    Καλημερα απο την δροσερη Στοκχολμη που επιτελους εχει...καλοκαιριασει! Και εγω αυτο αναρρωτιεμαια τι γυρευει η..αλεπου στο κοτετσι; :) Και γιατι το οψιμο αυτο ενδιαφερον εν μεσω κρισης που παιζονται πολλα;!! Τα..πετρελαια στο Ιονιο τα αφηνουν για μετα,φαινεται..(Να μη πεσουν μαζεμενες οι business και δεν προλαβαινουν...) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλημερα Swell

    Aλλιωτικα, ''δρυος πεσουσης ...''
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλως τη thialena

    Φυσικα ειρωνευομαι την εκφραση εφημεριδων σε 'εγκαρδιo και φιλικο κλιμα' που τελικα δεν ειναι τιποτα παραπανω παρα μια κλισε κενη περιγραφη, αφου χρησιμοποιειται σχεδον για καθε συναντηση και εχει χασει πια το νοημα της....
    Βεβαια πρεπει να ειναι κανεις ευγενής και καλοδιάθετος, ιδιαιτερα σε διπλωματικους χωρους και το οτι οι δικοι μας δειχνουν..
    'μουτρωμένοι' ειναι μαλλον επειδη ενα μεγαλο ποσοστο κυβερνωντων δεν λεγονται...'εμφανισιμοι',
    (πως να το κανουμε;) ;) oσο για το ρημα ...'απαιτούμε' δε θα ελεγα οτι πολλοι πολιτικοι μας το τιμουν! Το αντιθετο μαλιστα συμβαινει, δεν απαιτουν με αποτελεσμα να τρωνε...σφαλιαρες και να μη μιλανε! ;(
    Θα ελεγα οτι ειναι οντως καιρος να δοκιμάσουμε κάτι άλλο που δεν θα εχει ομως σχεση με το..'παλιο' κακο στυλακι (αυτο που τρωμε σφαλιαρες και δεν μιλαμε!)

    Καλη σου μερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Ιοnn

    Τελικα μονο'καληπερα' δεν αφησες, βρε Ιοnn, και εκανες και κριτικη στην 'Ελληνίδα του Βορρά' που αντι να εχει, κανενα αλλου τυπου blog με ασχετα θεματα καθεται και σκαει για προβληματα σε αλλη χωρα, που λογικα δε θα επρεπε να την αφορουν, αφου δεν ζει εκει...

    Το οτι τον τελευταίο καιρό το μπλογκ μου εγινε οπως λες "χώρος άκρατης πολιτικολογίας" ειναι δικο μου θεμα, σαν διαχειριστρια του blog. Αν αυτα που λεω ενοχλουν καποιους, ή αν αυτοι δεν συμφωνουν εννοειται οτι δεν αφηνουν τοτε σχολια! Κανεις ευτυχως δεν εξαναγκαζεται σε τιποτα, οποτε δεν καταλαβαινω το νοημα της...αγανακτησης σου.

    Αλλωστε θα μπορουσα κι εγω καλλιστα να αγανακτησω με το δικο σου που αναλωνεται σε πλακιτσες κλπ. Οταν δεν μου αρεσουν αυτα που γραφεις, δεν αφηνω σχολια, οπως θα εχεις προσεξει..Ομως δεν εχω δικαιωμα να κανω κριτικη για το τι ειδους θεματα αναρτουν αλλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως την ange-ta

    Εχεις πολυ δικιο και βλεπουμε οτι πολλοι απο αυτους θα ηθελαν τις γυναικες με τετοιο κουκουλωμα κλεισμενες στο σπιτι και οχι στους δρομους σε...επικινδυνες διαδηλωσεις! ;)


    Πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Scatter

    Ok, η ψηφος σου καταγραφηκε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @A βρε Έλβα

    Όλα στραβά τα παίρνεις.

    Πρέπει, δηλαδή, το σχόλιο δηλαδή να είναι υποχρεωτικά θετικό για τον διαχειριστή? Μιά άποψη είπα.

    δεν καταλαβαινω το νοημα της...αγανακτησης σου.

    Δεν υπάρχει αγανάκτηση! Μια αρνητική κριτική σου έκανα. Δεν είναι τόσο φοβερό πια!

    @ Φίλε sCaTterBraiN
    πρόσεχε τι ψηφίζεις. Η Έλβα το κατέγραψε και όταν της δώσει άγρια, κάποια μέρα, το konflikt δεν θα το γλυτώσεις.
    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ IonnKorr, δε νομίζω να κινδυνεύω - είμαι πρωταθλητής στην αποφυγή konflikt (από τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου).
    ;-)
    άσε που η Elva με λατρεύει!
    χαχαχαχα αυτό έτσι το είπα για να ψαρέψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ionn

    Aντε να τα παρω ...''ισια'' και να δεχτω τη κριτικη σου που ειναι καλοπροαιρετη, οπως λες. Αδικεισαι, ομως, βρε Ιοnn, επρεπε να σε παρουν στο διπλωματικο σωμα με τετοιους...ελιγμους!! :)

    Ειπες, παντως, την αποψη σου και ειναι σεβαστη, ασχετα αν δεν μπορω να σε χαροποιησω με μελλοντικες αναρτησεις, εδω, περι..Τζουλιας, κλπ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sCaTterBraiN

    Tσ, τσ, ηταν αναγκη να προβεις σε... τετοιες αποκαλυψεις; :))

    (Οχι τιποτα, αλλα θα ζηλεψει και ο Ιοnn μετα!) ;PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)