16.5.10

Ανούσιες ειδήσεις, "σοφίες" & Νightswimming!

1. Επανω που αναρρωτιομουν πού να στραφω στους δυσκολους αυτους καιρους και σε τι να....επενδυσω, (!) εμαθα οτι μια σημαντική μερίδα επενδυτών στην Ελλαδα εχει στραφεί στον χρυσό, που αποτελεί διαχρονικά ένα ασφαλές.... “καταφύγιο”! Ο χρυσος μας φερνει κοντα αλλωστε και παντα το ελεγα οτι οι Αραβες ειναι πολυ μπροστα σε κατι τετοια...


2. Διαβασα στη στηλη Γνωμες
"Ηγγικεν η ώρα: οι πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις ξεκίνησαν. Και αν για εμένα τα χρόνια πέρασαν (όχι πολύ, ίσα ίσα για να αποκτήσω τη γοητεία της ωριμότητας), οπότε δεν καρδιοχτυπώ για τα θέματα ούτε καλούμαι να αποστηθίσω τα SΟS, ομολογώ ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξυπνώ με μια κάποια αγωνία: σαν να με περιμένει ο εξεταστής στη γωνία... Αισθάνομαι, πάντως, τυχερή που πήγα σχολείο (στο Αρσάκειο, βεβαίως) μια εποχή που τα πράγματα ήταν πιο ανθρώπινα και που είχαμε εγγυήσεις για ένα καλύτερο αύριο. Ενώ σήμερα τα παιδιά των φίλων και των γνωστών, τα παιδιά όλου του κόσμου, αγωνίζονται... για τι; Για ένα μέλλον που η οικονομική κρίση το κάνει να φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο. Σε αυτά τα ηρωικά παιδιά θέλω να απευθυνθώ και, αφού τους ευχηθώ «καλή επιτυχία», να τους θυμίσω ότι εξετάσεις είναι, θα περάσουν- όπως κρίση είναι, θα περάσει... Σημασία έχει να αγαπούν αυτό που κάνουν, να επιμένουν και να διεκδικούν την ευτυχία που δικαιούνται όλα, ανεξαιρέτως! "

Με αγάπη ΠΑΝΔΩΡΑ
(My friends call me.…Μarie Antoinette, θα ελεγα εγω, αλλα, οπως το παρει κανεις....)

3. Nα που μεσα στον ολο σαματα μας προεκυψε και μια (λυκο)φιλια... Ερντογάν: Αυτή η επίσκεψη θα έχει διαφορετικό φινάλε... (Well, I don’t think so, dear) Απ ο τι διαβαζουμε και παλι μια απο τα ιδια ειναι...

4. Γιατι αραγε οταν καποιοι πρωθυπουργοι ανακοινωνουν μετρα λιτότητας ζητουν απο τον κοσμο να κανουν,... πατριωτικες προσπάθειες, οπως ειπε (και) ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες;
Α, δεν ηξερα οτι το ονομαζουν...."πατριωτισμο" αυτοι....Ειχα ακουσει πολλα αλλα ονοματα, αλλα το ....πατριωτικο δεν το ειχα στα υπ οψιν! 
Να τι μαθαινει κανεις απο τα ΜΜΕ, ανα τον κοσμο....Μετα, απ ολα αυτα, ενα nightswimming  στα δικα μας, ομως,...Βορεια νερα, ειναι ο τι πρεπει! 

26 σχόλια:

  1. Έλβα

    Από όλα τα θέματα θα ασχοληθώ με την επίσκεψη του Recep Tayyip Erdoğan την οποία θεωρώ πολύ θετική.

    Πολλή σημαντική θεωρώ και την πρόταση περιορισμού των στρατιωτικών δαπανών που κόμισε.

    Όσο αν και όλες αυτές οι συναντήσεις είναι "μια από τα ίδια" τουλάχιστον ας ακούγεται ότι τα πάμε καλά με τους γείτονες μπας και γλιτώσουμε μερικές από τις υπέρογκες οπλικές δαπάνες που μας έχουν φορτώσει δεκαετίες τώρα οι μιζαδόροι "μεσάζοντες επί στρατιωτικών θεμάτων" στο όνομα ενός υπερπατριωτισμού και δήθεν απειλής από ανατολάς.

    Αν αφήνονταν οι Τούρκοι από την Διεθνή Κοινότητα να πάρουν νησιά θα το είχαν κάνει προ πολλού. Αλλά κάτω από τα σημερινά δεδομένα είναι εξωπραγματικό.

    Ο κύριος προστάτης των νησιών δεν είναι ο στρατός αλλά η Δύση που προφανώς δεν θα ήθελε να "ταΐσει" την Τουρκία με Ευρωπαϊκά εδάφη, χωρίς δικό της όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ελβα, αν μας φέρνει πιο κοντά ο χρυσός δεν ξέρω, αλλά σίγουρα κάποιους τους κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς για τα χρήματά τους.

    Η επίσκεψη του Ερντογάν ήταν μια μεγάλη επικοινωνιακή άσκηση του ΓΑΠ. Παρ' όλη την εξωτερική βοήθεια (με 2 βόμβες) δεν κατάφερε να πείσει κανένα. Στις ίδιες εμμονές επέμειναν και οι δύο πλευρές, όλα τα άλλα είναι τριτεύουσας σημασίας.

    Κάπου διάβασα ότι ζήτησαν και να τους πληρώνουμε δικαιώματα για το οθωμανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως, η καλυτερη δηλωση ηταν αυτη του Στρος Καν... «Θα διαδήλωνα κι εγώ, αν ήμουν Έλληνας...» :)))

    Ως προς τους Τουρκους, ανεκαθεν προσπαθουσαν να εκμεταλλευτουν τις στιγμες αδυναμιας μας.. Μακαρι αυτη τη φορα να ηρθανε με τις καλυτερες προθεσεις.. Δυστυχως βεβαια μια ματια στο παρελθον, για άλλα μας προιδεάζει..

    Θα συμμεριστω την αποψη του Αρη Δαβαρακη.. :

    "Εγώ αδέρφια πολεμοχαρής δεν είμαι και δεν μ΄αρέσουνε καθόλου και αυτού του είδους οι διενέξεις οι παγκόσμιες, όπου κι΄αν γίνονται κι΄όποιος κι αν φταίει, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στο Βελιγράδι, στη Χιλή ή στο Βιετνάμ. Αλλά όσο είμαι παιδί του Ομήρου και του Διονυσίου Σολωμού, άλλο τόσο είμαι και παιδί του Ηράκλειτου: Πόλεμος πάντων πατήρ. Αυτό δεν θα αλλάξει παρά μόνον όταν μεταμορφωθούμε οι άνθρωποι σε αγγέλους (πράγμα που θα συμβεί, αλλά πάρα πολλούς «συμβατικούς» αιώνες αργότερα). Γι’ αυτό και τον Τούρκο δεν τον πιστεύω όχι μόνο «δώρα» αν μου φέρει – ακόμα και αν μου σκάσει 500 δις ευρώ cash λέγοντάς μου πάρτα αδερφέ να τούς ξεπληρώσεις όλους και να τούς γράψεις εκεί που ξέρεις – και προχωράμε μαζί από δω και πέρα, Ελλάς-Τουρκία-Ρωσία μαζί με τη Ασία.


    Άντε να τα μαζεύουνε τώρα να πάνε στην Άγκυρα γιατί εμείς εδώ έχουμε άλλους χαβάδες, όχι τους δικούς τους. Να σταθεροποιήσουμε τη σχέση μας με τα εθνικά μας κράτη (όλη η Ευρώπη εννοώ), να επαναπροσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις μας, να ξεχωρίσουμε τις θέσεις μας από τους μαυραγορίτες και τους κερδοσκόπους και να βάλουμε στόχους. Να βάλουμε στόχους, ακούτε αδέρφια; Στόχους. Όχι να γκρεμίζουμε την, χρόνια τώρα, γκρεμισμένη «Φαντασία», ο Γ.Α.Π με σηκωμένα τα μανίκια, παρέα με τη Τίνα, δίπλα στην μπουλντόζα. Αυτά (διαφιμησταράδες μου) εμείς οι παλιοί τα έχουμε ξαναδεί εφτά φορές με τον Λαλιώτη και τούς δικούς του από το ογδοντακάτι ακόμα. Θέλουμε στόχους σοβαρούς, πάρτε το είδηση, όχι ανοησίες επικοινωνιακές."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλησπερα, ακομα και εδω παρ'ολη την ζεστη τα νερα ειναι παγωμενα και εδω λοιπον μια βουτια στα παγωμενα θα ''ξυπναγε''τους ''κοιμισμενους''απο πατριωτισμο και οικονομικη ''ευδαιμονια''. Μια ''υπενθυμιση'' ο αρης δαβαρακης ητανε συμμαθητης του ανδρεα βγενοπουλου, συμπτωσεις στην οικονομια και στην πολιτικη δεν υπαρχουν, του ''εχθρου''μου ο ''εχθρος'' δεν ειναι και ''δικος'' φιλος, εχει στηθει καινουργια σκακιερα για αλλαγη των ''κουμαντων'',ας εχουμε τα ματια και τ'αυτια μας ανοικτα[''αυτοι'',καταδικαζουν τα σεναρια συνομωσιας οσο ''κτιζουν'' τα δικα τους]και το βασικοτερο ας κραταμε μικρο μα παρα πολυ μικρο καλαθι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ dimitris:

    Το γνωριζω. Το οτι ηταν συμμαθητης του Βγενοπουλου, θα πρεπει να με αποτρεψει απο το να μοιραστω αυτη την αποψη του μαζι σας; Δε τη βρισκω υπερβολικη.

    Περι καινουργιας σκακιερας εχω διαβασει.. μικρο καλαθι κραταγαμε, μικρο θα εξακολουθησουμε να κραταμε ετσι κ αλλιως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το μήνυμα της Πανδώρας (να θυμηθώ να το δείξω στην αδερφή μου που έχει εξετάσεις φέτος και η οποία έτσι κι αλλιώς δεν ελπίζει σε τίποτα) και ωραία η "τρίπτυχη" ανάρτησή σου.

    και σχετικά με το θέμα των συμμαθητών... έχω βρεθεί στην ίδια τάξη με κάτι χαϊβάνια, αυτό δεν μας κάνει και χωριανούς όμως... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Roadartist δεν σου εκανα υποδειξη, με συγχωρεις, στα ιστολογια δεν πληρωνομαστε για τις αποψεις μας στα εντυπα αυτος-οι που πληρωνουν τους κειμενογραφους τους ζητουν να γραφουν επανω σε μια γραμμη που θα καταληξει σε ενα ζητουμενο αποτελεσμα και βεβαια ολοι μας καποια στιγμη συμφωνουμε με τον ταδε κειμενογραφο αλλα το ζητουμενο το δικο μας ειναι η ''αλλαγη'' των κουμανταδορων, ενω των πληρωμενων κειμενογραφων, η ''εναλλαγη''.Δεν ειχα προθεση να σε θιξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mαριανα, οταν ο συμμαθητη σου ειναι ο ανθρωπος που τα τελευταια 2 χρονια παρουσιαζεται στην ελλαδα σαν ο νεος σωτηρας[ παναθηναικος, ακτοπλοοια, ολυμπιακη, μυνησεις κατα πολιτικων, συνεντευξεις-διαγγελματα για εξαγορα του ''χρεους'' της χωρας μας..]ε, και βγαινει μια εφημεριδα ακομα και σε τετοια οικονομικη ''κριση'' ο κειμενογραφος γραφει, αυτα που γραφει συμπτωση δεν ειναι, που τον ''βρηκε''ο εκδοτης, δεν ειναι και κανενα ονομα στις πολιτικες αναλυσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη δεν με εθιψες φυσικα, εννοειται ο καθενας εχει την αποψη του! Απλα νιωθω υπερβολικη αυτη την θεση. Από την αλλη μου φάνηκαν σωστα όσα εγραψε. Διχως βεβαια να σημαινει κατι αυτο. Ουτε και θα υπεραπιστω τον Βγενοπουλο!! :) Απλά όπως δε πρεπει να ειμαστε ευκολόπιστοι, έτσι ούτε όμως με παρωπιδες. Οσα παρεθεσα ειναι απο αρθρο του στους Πρωταγωνιστες. Την καλημέρα μου κ καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαφωτιστικό!!!
    Γιατί είχα μείνει με την απορία:είδα προχτές έναν νταβρατισμένο μουστακαλή να χαρίζει κάτι ολόχρυσες καδένες(πάχους αντίχειρα)σε μια νεαρά,λέγοντάς της με λιγωμένο ύφος:"Πάμε μάνα μου να σου ρίξω έναν πατριωτισμό!".Τώρα εξηγούνται όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επενδύσεις; Επενδυτές;
    Όλα αυτά ένα μόνο μου φέρνουν στον νου, ένα σχόλιο αναγνώστη, που διάβασα στο protagon.gr, πριν από λίγες μέρες:
    Ο τελευταίος σοβαρός ξένος επενδυτής, που ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ο Ίαν Σκοτ - ξέρεις, ο παρτεναίρ της Τζούλιας (μας)...
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Ionn

    Μια επισκεψη απο Τουρκο πρωθυπουργο θα τη θεωρουσα, υπο αλλες συνθηκες πολυ σημαντικη, αν δεν ειμασταν και οι δυο χωρες στο ΝΑΤΟ, οποτε η προοπτικη "περιορισμού των στρατιωτικών δαπανών" ακουγεται πολυ καλη στη θεωρια. Aς μη γελιομαστε, oμως, αφου το ΝΑΤΟ συνεχως υπενθυμίζει και στις δυο πλευρες ότι οι εξοπλισμοί δεν πρέπει να μειωθούν, αλλά να αναπροσαρμοστεί η χρήση τους μεσα στη "συμμαχία" για την καλύτερη υπηρέτηση των σχεδιασμών της. Ομως,εχω διαβασει οτι η μείωση των εξοπλισμών πάει μαζί με την πρόταση για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, μια εξέλιξη που θα πλήξει την αμυντική ικανότητα της χώρας.
    Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει Ελλαδα και Τουρκια στα κοινα σχεδια του για τη περιοχη της Μεσης Ανατολης.
    Τι καλυτερο λοιπον απο το να μας κανουν "φιλους" και μαλιστα στο ονομα των business για τους λιγους; Οι σκοποι τους, ομως, ειναι καθε αλλο παρα ειλικρινεις αφου παγιες θεσεις των Τουρκων ειναι οι εξης:
    1. Η Τουρκια απειλει με πόλεμο (casus belli) αν η Ελλάδα επεκτείνει, όπως έχει δικαίωμα, από το Διεθνές Δίκαιο τα χωρικά της ύδατα.
    2.Τα αεροπλανα τους πετουν καθημερινά πάνω και από κατοικημένα ελληνικά νησιά για να εμπεδωσουμε τη θέση τους περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
    3 Το ναυτικό τους πραγματοποιεί επίδειξη σημαίας πλέοντας ανάμεσα σε Σούνιο και Τζια. (Γιατι αραγε;)
    4 Οι Τουρκικες δυνάμεις εμποδίζουν την πραγματοποίηση ελληνικών ασκήσεων στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ανατολικότερα του 25ου Μεσημβρινού.
    Οσο για το τι θα κανει η Δυση για να αποτρεψει να χασουμε και τα νησια δεν νομιζω οτι πρεπει να επενδυουμε στη λογικη της... βοηθειας τους, βλεπουμε αλλωστε τι εκαναν και στη περιπτωση του ΔΝΤ.Τιποτα δεν ειναι εξωπραγματικο
    οταν εχει να κανει με τα συμφεροντα καποιων που βαζουν αλλους λαους στη γωνια, οταν ετσι τους συμφερει.
    Κατι αλλο, δεν ξερω αν ακουσες για το Ανώτατο Συμβ. Συνεργασίας, (που θα λειτουργησει σαν μοχλός υλοποίησης των διευθετήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας). Παντως εγω βλεπω οτι φροντισαν να ....πανηγυρισουν για για την υπογραφή εμπορικών κλπ συμφωνιών κρυβοντας κυριως αυτα που δεν θελουν να ξερει ο πολυς κοσμος και αυτα που ειναι η ουσια της ολης υποθεσης.Ειμαι υπερ της φιλιας των λαων αλλα εδω καταλαβαινω οτι δυστυχως δεν εχει να κανει με αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Swell

    Η επίσκεψη του Ερντογάν ήταν οντως μια μεγάλη επικοινωνιακή άσκηση και των δυο πλευρων, αλλα δεν επεισαν οσους Ελληνες και Τουρκους ξερουν τι παιχνιδια παιζονται. Αυτος ο Τουρκος Τουρκο θα με κανει , οπως λεει και το τραγουδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα Roadartist

    Ωστε ετσι ειπε ο Στρος Καν..«Θα διαδήλωνα κι εγώ, αν ήμουν Έλληνας...» :)) Αντε να τον δουμε κι αυτον στους δρομους! :) Για τους Τουρκους πολιτικης Ερντογαν εχω αλλη γνωμη, αφου δεν ερχονται με αγαθες προθεσεις. Δεν τον ξερω τον Δαβαρακη και τις ιδεες του, αλλα πολλες φορες πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι, επειδη μερικοι εμφανιζονται με διαφορετικες μασκες και παραπλανουν. Εσυ φυσικα εκανες καλα και ανεφερες εδω, με την ευκαιρια, τι λεει πανω στο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημητρη γεια σου

    Συμφωνω για το ...μικρο καλαθι και πιστευω οτι με το καιρο θα καταλαβουμε καλυτερα τι μεγεθος καλαθια θα πρεπει να κραταμε με ολα αυτα που ακουμε και που συμβαινουν γυρω μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα Μαριανα μου

    Δειξτο στην αδερφη σου αφου καποιοι δεν χρειαζεται να δεν ελπίζουμε σε τίποτα οπως μας προτρεπουν... ;(
    Ετσι μεσω της παραιτησης μας απο την ...ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον θα δεχομαστε ευκολοτερα, ισως, καποιες πολιτικες που την υπονομευουν.
    Σιγα που θα τους κανουμε τη χαρη!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σελιτσανε

    Γιατι δεν μου κανουν εντυπωση οι.. χρυσες καδενες (παχους αντιχειρα) και οι…πατριωτικες προτροπες; :)

    Καλαματα, δεν μου ειπατε οτι μενετε, ομως; ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αστεροειδη

    Καλα που εχουμε και εσενα και μας ενημερωνεις για τα ...big business που θα γινουν στο μελλον στη χωρα μας....
    Δηλαδη μετα τον κυρ-Σκοτ το.... χαος; .;))) Α, μα τι λες τωρα, τοσες και τοσες επενδυσεις μας εταξε ο κυρ-Ερντογαν...Λες να μας γελασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Elva! :)

    Για τον χρυσό, διάβασα πως αυτές τις μέρες η τιμή του έχει απογειωθεί.

    Ωραία τα είπε η RoadArtist για την τρίτη είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τα χρυσά κουτάλια τα έχουνε φυλάξει;

    σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις, αλλά πρώτα πρέπει να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς.

    το καλό ή αδιάφορο της επίσκεψης θα φανεί στο λογαριασμό (των στρατιωτικών εξοπλισμών).

    φιλιά από τη ζεστή αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα Ελβα, δεν παρακολούθησα την Επίσκεψη Ερντοκαν, αλλά όσοι πιστεύουν ότι κινδυνεύαμε ποτέ από τον επεκτατισμό της Τουρκίας, χωρίς να είμαστε κι εμείς αθώες περιστερές, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάστασής μας γιατί με τον φόβο εξ ανατολών υποθηκεύαμε το μέλλον μας και είμαστε τώρα σε αυτή την κατάσταση.

    μακάρι η επίσκεψη αυτή να βγάλει κάτι θετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειά σου Έλβα μου!
    Κάθε άλλο παρά ανούσιες είναι οι ειδήσούλες σου!
    Εδώ σήμερα στις ειδήσεις σε πολύ υψηλή διαβάθμιση παίζουν τα θέματα των παελλαδικών εξετάσεων για τα ανώτατα ιδρύματα, στη Σουηδία υπάρχουν τέτοια φαινόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα SkinLikeSand

    Τα παρακολουθεις και εσυ λοιπον; :)

    Πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sCaTterBraiN

    Πολυ σωστα λες οτι ''σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις, αλλά πρώτα πρέπει να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς''!
    (Μακαρι να κανω λαθος, αλλα με τετοια μετρα δεν το βλεπω ευκολο....)


    Φιλια απο Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σουΤyler

    Ειδωμεν τι θα φερει η επισκεψη αυτη εκτος απο δηθεν..business plans κλπ παραπετασματα ...καπνου! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου navarino

    Δεν ασχολουνται, οπως ισως ξερεις,
    με τετοια θεματα, εδω,οι εφημεριδες. Τα αφηνουν για τους ενδιαφερομενους και με τη λογικη αυτη δεν ειναι θεμα που ενδιαφερει ολη τη Σουηδια. Γιατι οι εξετασεις πρεπει να ειναι ενα ζητημα για ολο το πανελληνιο, ειλικρινα δεν το καταλαβαινω...

    Τη καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)