9.6.10

Οι "φθηνές διακοπές", το συνεργείο, οι Σουηδεζες κ.α ιστορίες

Μια Σουηδεζα μηχανικος αυτοκινητων που εδειχνε μια χαρα με τη φορμα δουλειας της στο συνεργειο, αλλαζε λαστιχα προχθες σε αυτοκινητα πελατων, οταν καποια στιγμη σταματησε για το μεσημεριανο της διαλειμμα και ρωτησε μια συναδελφο της κατι για... billig semester (φθηνες διακοπες) Ημουν κοντα τους, ενω γινοταν η συζητηση και ετσι εδωσα προσοχη (παλια, ...καλη, συνηθεια μου) να ακουσω για ποιο μερος μιλουσαν.
Οι δυο νεαρες εργατριες του εξουσιοδοτημενου συνεργειου αυτοκινητων ανεφεραν στην αρχη τη Κουβα, αλλα μετα απο λιγο θυμηθηκαν τη καταστροφη με τη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού απο τη ΒP, (που οπως διαβαζω σημερα αντι να φροντισει να λυσει το προβλημα δειχνει να ενδιαφερεται περισσοτερο για τη...κοινη γνωμη!).
Να μη πουμε και για τον ...Οbama που εξεφρασε αυτη την "ευλογη....απορία"!
Μετα, οι δυο γυναικες μιλησαν λιγο για την Ινδια, αλλα, και εκει υπηρχε ενα αναλογο ..."προβληματακι", οπως ολοι γνωριζουμε..
Τελικα, κατεληξαν να μιλουν για τη Μεσογειο. Θα πρεπει ομως να ηταν μεσα στα πραγματα αφου γνωριζαν τιμες κλπ και τις ακουσα να λενε οτι " η Ελλαδα εχει τελευταια ακριβηνει πολυ λογω του ευρω!"
 
Η μια μηχανικος ειπε οτι η Τουρκια ειναι βεβαια φθηνοτερη, "αλλα, δεν ειναι το ιδιο, οπως η Ελλαδα". Βλεπεις τη διαφορα αν πας backpacking, οπως πηγαμε με το φιλο μου, περισυ...Τελικα σκεφτομαι να παω και παλι στη Κω, ειπε η μια, ''η παρεα μας εκει πηγαινει χρονια τωρα και δεν αλλαζουμε ευκολα.  Εχουμε "κολλησει" τοσο με το μερος που εχουμε μαθει και λιγες λεξεις στα Ελληνικα'', ειπε γελωντας και αφου χαιρετισε τη συναδελφο της μπηκε μεσα στο συνεργειο, βαζοντας ετσι και ενα τελος στη συζητηση τους [...και ακροαση μου!]

Αχ, βρε κοριτσια, παλι καλα που δεν διαβαζετε τι γραφουν οι ...Ελληνικες εφημεριδες καθε μερα, αλλο, αν εχουμε συνεχεια ...διαβεβαιωσεις οτι παμε καλα και να μην..."ανησυχουμε"! Αλλα, εμεις....''παλια μας τεχνη κοσκινο'', εχουμε τη ...κακη συνηθεια να διαβαζουμε και αντε να τη κοψεις....(Βy the way, ασχετο μεν, αλλα να πω με την ευκαιρια ενα μπραβο στη Πολωνια για νομοθεσια που ψηφισε! Να παιρνουν και αλλες χωρες σειρα....)

Εγω, παντως σημερα, εχω μια αλλη προταση για πραγματικα φθηνες διακοπες στη Μεσογειο με υπερσυγχρονο πλοιο, παρακαλω, που του επιτρεπεται- μαλιστα- να φθασει μεχρι και στο ....Σουνιο! Nα, ποσο ...κοντα, για να μην ταλαιπωρουνται οι τουριστες, βρε παιδια! 
Κανουν που κανουν το κοπο και τα εξοδα και ερχονται μεχρι την Ελλαδα οι Τουρκοι, γιατι να μη φορτωνουν και ....τουριστες να τους πηγαινοφερνουν με μιση τιμη απο τις αλλες .....κρουαζιερες μεταξυ Ελληνικων νησιων και Τουρκικων ακτων; Ετσι....αδειοι πανε, αδειοι ερχονται, πως δλδ. τους....συμφερει;

21 σχόλια:

  1. Καλησπερα Εlva
    και καλα 'πιεζει' η κομινσιον για αυξησεις στα τιμολογια της ΔΕΗ οπως 'πιεζε' και για το ασφαλιστικο,για τα εργασιακα κλπ...
    Τρωμε μεγαλο δουλεμα απο την κυβερνηση..

    Καλα τα ελεγαν οι Σουηδεζες,καλυτερα τα εγραψες εσυ..
    Κατσε γιατι με αυτους τους ανθελληνες κυβερνώντες δεν ειναι δυσκολο να υλοποιηθει η προταση σου για φθηνες διακοπες στη Μεσογειο με υπερσυγχρονο πλοιο(τουρκικο πολεμικο ναυτικο γαρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η ιδέα σου για τις τούρκικες φρεγάτες, αλλά έχε υπόψη σου ότι δεν έχουν κρεβάτια, αλλά κουκέτες. Οπου αν ξαπλώσουν δύο κι αρχίσουν τα σούρτα-φέρτα, θα σπάσει και θα πλακώσουν τον από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Krarise moy mia 8esi, sto Tourkiko..love boat, Elva mou! To provlima pou anaferei o Swell 8a to xeperasoume, pou 8a paei. (Ti kanei o kosmos gia na paei ftines diakopes, etsi, mexri kai se Tourkiko polemiko! haha


    P.S Kales oi Soudezes, alla oi dwrean diakopes pio kales! ;)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλε Laplace

    Το δουλεμα ειναι ..μερος του σχεδιου, το θεμα ειναι για ποσο ακομα;
    Η προταση για..κρουαζιερες ειναι ρεαλιστικη, αν σκεφτει κανεις οτι καθε μερα τους γινεται..τσαμπα διαφημιση απ ολο το τυπο και στην Ελλαδα αρχισαν κιολας καποιοι να τους θεωρουν ...απαραιτητους! Χωρις τουρκικα πλοια πηγαινε ελα στα δικα μας χωρικα υδατα δε... γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Swell

    Ποια...σούρτα-φέρτα, βρε Swell; :) Κρουαζιεροπλοιο ειναι, ειπαμε, τι εννοεις ''θα πλακώσουν τους απο κατω''; :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε bottler

    Ολοι για δωρεαν για διακοπες, σημερα ετσι; Ξεχασαμε να ρωτησουμε τους ιδιοκτητες. Λεπτομερειες.... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μη λαλησουμε παραπανω, κανουμε χιουμορ ακομα και με τις τουρκικες φρεγατες!
    Εκει μας καταντησαν, γμτ.
    Που επρεπε να παρουμε ο,τι εχει ο καθενας και να τους στειλουμε στον αγυριστο.

    Να ρωτησω κατι, τι ειναι το backpacking?

    Καλησπερα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας βρίσκω κακοπροαίρετους και προκατειλημμένους:οι άνθρωποι,τώρα που έμαθαν,μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους αναξιοπαθούντας έλληνας και το κακό ελληνικό ναυτικό τους διώχνει.Απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλησπερα αντωνη

    Mα ειναι για γελια και για κλαματα
    η κατασταση, πλεον, αφου μας
    κοροιδευουν ασυστολα καθε μερα, μια με τα μετρα που τα θελει δηθεν η ΕΕ και δηθεν το ΔΝΤ, μια με το τι λεει ο ενας και τι λεει ο αλλος, ενω αυτοι ειναι οι μονοι υπευθυνοι.
    Οσο για το ''να παρουμε ο,τι εχει ο καθενας και να τους στειλουμε στον αγυριστο'' συμφωνω και επαυξανω και ας το θυμηθουμε επισης και καθε φορα που ψηφιζουμε!

    Υ.Γ Το backpacking ειναι διακοπες με σακιδιo στη πλατη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω κι εγώ Σουηδέζα μηχανικό!
    Προσφέρω και στέγη, πήτε της! Όχι backpacking και ταλαιπωρίες, κομφόρ και πολυτέλειες θα της έχω...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελβα μακαρι να γινουν περισσοτεροι αυτοι που την ωρα της καλπης θα μαυρισουν τους αλητες, τους κλεφτες και τους ψευτες.
    Οχι βεβαια ως προσωπα, αλλά ως κομματικους μηχανισμους. Γιατι πολλοι μπορει να θελησουν να περασουν το παραμυθι οτι για τη διαφθορα εφταιγαν πχ ο Ακης, ο Τσουκατος κλπ απο το ΠΑΣΟΚ και οι Βουλγαρακης, Ρουσοπουλος κλπ απο τη ΝΔ και τωρα που τους εδιωξαν ειναι ολα μελι γαλα.

    Το κωλο συστημα τους εχει πολλά ποδαρια, και πρεπει να τα κοψουμε ΟΛΑ απο τη ριζα.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σελιτσανε

    Μα πως δεν το ειχαμε σκεφθει; Γι αυτο
    λενε oτι οι Χιωτες πανε δυο-δυο,
    ή μηπως το λενε για τους... Καλαματιανους ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Κανουν που κανουν το κοπο και τα εξοδα και ερχονται μεχρι την Ελλαδα οι Τουρκοι, γιατι να μη φορτωνουν και ....τουριστες να τους πηγαινοφερνουν με μιση τιμη απο τις αλλες .....κρουαζιερες μεταξυ Ελληνικων νησιων και Τουρκικων ακτων; Ετσι....αδειοι πανε, αδειοι ερχονται, πως δλδ. τους....συμφερει; "

    Eννοειται,φιλη elva.οτι εχεις δικιο κ θελω να καταγγειλω το ΠΑΣΟΚ για την αναλγητη,σκληρη κ αδικη σταση που κραταει απεναντι στο Τουρκικο κρατος,
    απο την εποχη της παραδοσης του Οτσαλαν,μεχρι σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aστεροειδη

    Tετοια ζητηση λοιπον η Σουηδέζα μηχανικός! ;)
    Αφου προσφερετε στέγη, κομφόρ και πολυτέλειες θα της πω να ξεχασει το backpacking! ;)

    Αν ειναι και για τη Κασο, τη βλεπω να βγαζει εισητηριο...αυριο κιολας! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aντωνη

    Ολα ειναι πιθανα με το συστημα αυτο οποτε κατι αλλο θα σκεφτουν για να ξεγελασουν και παλι οσους περισσοτερους μπορουν..Ειτε ετσι ειτε αλλιως παντα κατορθωνουν να παραπλανουν οσους ''δεν ασχολουνται με πολιτικα'' οπως λενε συχνα πολλοι και εκει γινεται η ζημια! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλησπερα celin

    Θυμηθηκες κι αυτο που ειχε συμβει με τον Οτσαλαν, αλλη (ντροπιαστικη) περιπτωση κι αυτη... ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για ποιες διακοπες μιλατε;;;
    ...κατι μου λεει οτι αν η ολη κατασταση συνεχισει ετσι... σε λιγο θα πρεπει ν' αρχισω να κυνηγαω τα λαγουδακια και τα ορτυκια τριγυρω για να επιβιωσω, και η ολη ιδεα δεν μου αρεσει καθολου...
    και συζητατε για διακοπες;;;
    χα-χα-χα...
    Θα πρεπει να ειστε ευτυχισμενοι...
    μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλημερα Εphemeron in US

    θα σε μαλωσω, δε διαβασες καλα για τι...''ειδους'' διακοπες μιλαμε, (τουλαχιστον καποιοι απο εμας),αφου ουτε χρηματα υπαρχουν, ουτε καθαρο περιβαλλον, ουτε εγγυησεις για...ασφαλεια και ειρηνη σε πολλες περιοχες του κοσμου, πια. Moνo o φιλος μας ο Αστεροειδης περναει καλα στα νησια! ;))
    Η ''ψευδαισθηση των διακοπων'' ομως, καλα κρατει για οσο ακομη μας επιτρεπεται...

    P.S Yπαρχει καμμια προοδος στο θεμα της BP, δε μου λες o Obama ακομη ...ψαχνει ποιων a..to kick? :)))
    Εκει να δεις....ευδαιμονια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή η Ινδία είναι δημοφιλής προορισμός στην Σουηδία; Μου έκανε εντύπωση αυτό, δεν το περίμενα:) Στην Κω είχε περάσει ο φίλος μου λίγους μήνες και μου είπε οτι στα μπαρ, σέρβιραν ποτά στους τουρίστες απο "μπετόνια", να καλά άκουσες, μπετόνια, που έγραφαν εξω "βοτκα-λεμοναδα", "τζιν-τονικ" κλπ. Απορώ πως εξακολουθούν και έρχονται τουρίστες σε αυτή τη χώρα μας μερικές φορές.

    υγ. εσύ που σχεδιάζεις να πας διακοπες φέτος elva μας;; φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. zekia

    Nαι, ειναι, οπως και η Ταυλανδη! Δεν μου κανει εντυπωση αυτο που λες για τα ...μπετονια! Οι τουριστες και ειδικα οι Σουηδοι πινουν ο τι να ναι, αλλα αυτο φυσικα δε σημαινει οτι καποιοι ...εξυπνοι πρεπει να εκμεταλλευονται το κοσμο! Και εγω απορω, αλλα ας οψεται ο ηλιος και η θαλασσα που στους Σουηδους αυτα λειπουν!

    Φετος δεν εχει διακοπες, (ουτε περισυ δλδ.ειχε). Μονο κοντινες εκδρομες στα περιξ,εδω. Με τετοια ακριβεια που να πας;

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)