29.6.10

Δανία: Θέλετε εργασία; Περάστε για πρακτική [σε οίκο ανοχής!]

Ανεργη μετάναστρια από το Βιετνάμ, που ζεί ομως στη Δανία, εψαχνε να βρεί δουλειά και διάβασε μια αγγελία, μεσω του κρατικου γραφειου ευρεσης εργασιας στη Δανια (σαν τον ΟΑΕΔ) που ζητουσαν μια γυναίκα να δουλέψει κανοντας μασάζ με αμοιβή 300 κορώνες Δανιας( περιπου 40 ευρώ) το μισάωρο, γραφει η εφημεριδα Politiken στη Δανία, οπως και η Σουηδικη DN


Ο ΟΑΕΔ της Δανίας ενεκρινε πρακτική για την εργαζομενη για ενα διαστημα 4 εβδομάδων, αλλα οταν η γυναικα πηγε στην επιχειρηση της εξήγησαν ότι θα επρεπε να εργασθει ως...πορνη! Το σωματείο της γυναίκας φυσικα διαμαρτυρηθηκε, αλλα ο εν Δανία "ΟΑΕΔ", αντίθετα δηλωσε ότι η εταιρεία είναι "νομιμη και σοβαρή". Οι πολιτικοί απαιτουν τώρα εξηγησεις από τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων εάν είναι λογικο να στελνονται γυναικες σε …οίκους ανοχής για εργασιακη εκπαίδευση!

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κομματος της Αριστερης Ενότητας, στη Δανία, Lise Barfod, το θέμα είναι oτι η πολιτεία δίνει στους δήμους οικονομική ενίσχυση μόνο για projects που «ενεργοποιουν» τους άνεργους κατοίκους της περιοχής, όπως η επαγγελματική κατάρτιση, ή η εργασιακή εμπειρία - αλλά χωρίς να διασφαλιζεται η ποιότητα τους. Οι κανόνες θα πρέπει να γινουν πιο αυστηροι τώρα θεωρει η Barfod.

-Σκεφτεται κανεις ότι πρόκειται για φαρσα! Αλλά, δυστυχώς είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα του πώς οι άνεργοι στέλνονται σε παράλογα, ή ανούσια projects στους δήμους, είπε η Barfod. 

Και που ειμαστε ακομη, να προσθεσουμε εμεις.....

26 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δουν τα μάτια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mέσα στην ακρότητα του είναι και δείγμα διαφορετικής αντίληψης και σκέψης.
    Λέω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα απο την ζεστη Αθηνα, η Δανια, μας την παρουσιαζαν, οι σοσιαλιστες, σαν παραδειγμα αναπτυξης, μπουρδελοαναπτυξη δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας τό 'χω ξαναπεί:έχετε απρεξηγήσει τον GAP.Όπως λέει και ο dimitris αυτό εννοούσε όταν έλεγε ότι θα μας κάνει Δανία του νότου.Και τα κατάφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις ένιωσα ότι πλησιάζουμε το μοντέλο της Δανίας με ταχύτατους ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα φιλη Kariatida

    Ε, κι αυτα που βλεπουμε και διαβαζουμε καθε μερα στην Ελλαδα, δεν ειναι και τοσο διαφορετικα,αφου προς τα 'εκει' μας προσανατολιζουν, οποτε ας παρουμε μια γευση απο το...
    'μελλον' που εχουν υπ οψιν για εμας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου navarine

    Nαι, ολο..''ακρότητες και δείγματα διαφορετικής αντίληψης και σκέψης'' βλεπουμε τελευταια! Πολυ avant-garde οι ανθρωποι, λεμε..Ειναι..χρονια μπροστα, ή μηπως μας πανε χιλια (και βαλε) χρονια πισω; ;(


    Πολλους χαιρετισμους και καλα ξεμπερδεματα με τις επισκευες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρη

    Καλημερα! Αντι να ειστε και.. ευχαριστημενοι που θα γινετε ετσι δια μαγειας..'Σκανδιναβια', εσεις γκρινιαζετε εκει κατω; Eιναι και αυτο 'μια μορφη αναπτυξης'...Να μεινουμε πισω δλδ και να χασουμε το..τραινο (της..αναπτυξης;) ;(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα Σελιτσανε

    Χαιρομαι που εσεις καταλαβατε τι σημαινει αναπτυξη α λα EE! 'Δανία του νότου',ετσι; Λιγο ειναι; Περαστε και απο τον ΟΑΕΔ εκει στη περιοχη σας, οχι τπτ αλλο δλδ. αλλα για να.. σιγουρευτειτε, οτι ολα βαινουν... oμαλως! ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουμπαρε Μανο

    Καθυστερησε λιγο, αλλα ηρθε,ετσι; ;) Κοιταξε πρεπει να..ευεργετηθουμε εμεις, εδω, πρωτα και μετα να σας.. μυησουμε στα 'κολπα' κι εσας! Στη σειρα, ολοι θα παρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mανο (συνεχεια)

    Ξεχασα να σου πω να διαβασεις και αυτα:
    «Περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη ενοποίηση», επειδη «η Ελλάδα έχει τώρα περισσότερο από ποτέ ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ενωση» και επειδη «η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων ταυτίζεται με την ενεργό θέση της χώρας στην ΕΕ»!!

    Απο ομιλια του Φ. Κουβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30.6.10

    Never stop being openminded στην παροχή υπηρεσιών! :-Ρ

    Όσο για τη νεαρή άνεργη μετανάστρια, φαντάζομαι την έκπληξή της όταν το κρατικό γραφείο εύρεσης εργασίας της πρόσφερε δουλειά με 40Ε/μισάωρο!!! Πρόχειρος υπολογισμός δίνει 640 ευρώ ημερισίως, 3200 ευρώ το πενθήμερο και 12800 το μήνα!!!!!!!!

    καλημέρες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν λέει ακόμα να ξεσηκωθεί στα σοβαρά, να τους πάρει όλους με τις κλωτσιές... Και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα!
    Τι μας ποτίζουν τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως τη Λενα

    You're good with numbers!! We're talking major..open-mindedness,my friend! ;P

    Kριμα που καποιοι/ες εχουν ακομα..
    παρωπιδες και ετσι χανουν..
    all the 'possibilities & visions' που μας ...προσφερονται! Tσ,τσ,τσ
    θα μας τρελλανουν....

    Kαλη σου μερα ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα Αsteroid

    Υπαρχουν ευτυχως και καποιοι που ξεσηκωνονται,αλλα ειναι λιγοι..
    Οι αλλοι που δεν ξεσηκωνονται ειναι φαινεται τακτοποιημενοι και δε μιλανε.Η εχουν τρομοκρατηθει, δεν ξερω...
    Ο καθενας ας δει τις επιλογες του και τις ευθυνες του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν 6-7 χρόνια στη Γερμανία, όταν ο ΟΑΕΔ έστειλε κοπέλλα να εργαστεί σε κέντρο διασκέδασης και εκεί της ζήτησαν να γίνει πόρνη, και όταν αυτή αρνήθηκε ο εκεί ΟΑΕΔ της έκοψε το επίδομα ανεργίας γιατί η πορνεία θεωρείται νομικά ως μια εργασία σαν όλες τις άλλες.

    Δεν είναι να θαυμάζουμε τόσο τέτοια κράτη, όσο και να είναι προχωρημένα σε άλλους τομείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Tyler

    Φυσικα και η Γερμανια ειναι... 'μπροστα' σε τετοια θεματα. Αλλωστε την προβαλλουν ως 'προτυπο' ουκ ολιγες φορες! Oσοι τους ακουνε και (το χειροτερο) oσοι τους πιστευουν ακομα ειναι για γελια (και κλαμματα)!

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Αμερικη η πορνεια ειναι παρανομη (εκτος απο την πολιτεια της Νεβαδας) και ετσι το μονο που εχουν καταφερει ειναι παρανομες πορνες παντου, που δεν πανε σχεδον ποτε σε γιατρο με γνωστα καταστροφικα αποτελεσματα και για αυτες αλλα και για τους πελατες.
    Απ την αλλη πλευρα κοβω το κεφαλι μου, οτι αν εδω υπηρχε καποια τετοια αγγελια οι μισες αμερικανιδες θα ειχαν παρατησει σπιτι και οικογενεια και θα ειχαν βγει στο χουρμπετι σ' ενα δευτερολεπτο, ιδιως αυτες που θεωρουν τον εαυτο τους σαν ενθερμο οπαδο του χριστιανισμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Ephemeron

    Καλα που μας ενημερωνεις για το τι ισχυει στην Αμερικη(H.Π.Α).Οσο για τις επιλογες πολλων...θρησκευομενων Αμερικανιδων, καλα λενε οτι η θρησκευτικη υποκρισια ειναι η χειροτερη του ειδους! ;(

    Kαλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πενία τέχνας κατεργάζεται!
    Είναι εκπληκτικό,πως, το πρώτο επάγγελμα στον κόσμο,συνεχίζει ακάθεκτο να καλύπτει θέσεις εργασίας και να συντρίβει απάνθρωπα όλα τα φέρελπη προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού!
    Με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλως τον Triton

    Ετσι βολευει και τους πινακες στατιστικης που δειχνουν 'καλα' με τη καλυψη θεσεων ασχετως επαγγελματος!
    (Και μη χειροτερα να λεμε....)


    Καλο βραδυ στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς σε βρήκα Elva,
    το μεν πνεύμα μου είναι στο νότο,η δε σαρξ μου στον βορρά και συγκεκριμένα στο Βέλγιο.
    Ήμουν οικονομικός μετανάστης για 50 χρόνια στην χώρα μου και είμαι απλά μετανάστης για 2 χρόνια στο Βέλγιο...
    Δει δη χρημάτων,ώ άνδρες Αθηναίοι!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε γνωρίζω τέτοιο περιστατικό στην Ελλάδα, πάντως ο γενικός κανόνας είναι συνήθως ο ίδιος, άλλη δουλειά σου υπόσχονται και άλλη κάνεις τελικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου φιλη zekia

    Δυστυχως εχεις δικιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν όσοι νέοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι με τα νούμερα θα λύσουν το οικονομικά πρόβλημα του λαού. Τα οικονομικά νομιμοποιούν το φόνο, νομιμοποιούν την πορνεία, νομιμοποιούν κάθε ανθρώπινη εκμετάλλευση και τα μετατρέπουν σε παραγωγικές διαδικασίες (π.χ. πόλεμος στο ΙΡΑΚ τον Μάρτιο του 2003=ξεκίνημα της ανόδου στα χρηματιστήρια μετά από 3-4 χρόνια πτώσης).

    Και τι αν πεθάνουν 5 εκ άνθρωποι; Θα λυθεί και το πρόβλημα διατροφής τους...

    Έτσι λύνουν οι οικονομολόγοι τα προβλήματα. Ας προσέξουν λοιπόν όσοι πέφτουν στην παγίδα αυτή.

    Προσπαθώ να κάνω λίνκ το άρθρο σου και δεν μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. G Rider

    Σ ευχαριστω και ειδα οτι τελικα τα καταφερες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)