23.6.10

Life´s a...beach [ για ΠΟΙΟΥΣ ομως; ]

Διαβαζοντας τον ευρηματικο τιτλο της Sunday Times: Life’s a (Greek) Beach in London  χαμογελασα με τα οσα διηγουνται εκει οι Αγγλοι για μια παραλια τουλαχιστον ...350 τονων Ελληνικης αμμου (!) που εστησε ο ΕΟΤ σε οχθη του Τάμεση με σκοπο να ..προσελκυσουμε τουριστες φετος στην Ελλαδα. 
Αναρρωτιεμαι που βρεθηκαν τα χρηματα για τετοια events oταν αμφοτεροι ειδημονες στην Ελλαδα και την Αγγλια ο καθενας στη γλωσσα του λενε το ιδιο και απαραλλακτο μηνυμα. Ο ΓΑΠ καλει τα μετρα λιτοτητος "αδικα αλλα απαραιτητα" και ο Υπ. Οικονομικων Οsborne 'tough but fair'

''Συμμορφωθηκαμε'' λοιπον προς τις οδηγιες των εταιρων μας και των επιτελειων που μας εβαλαν τα .."δυο ποδια σ ενα παπουτσι" ,αλλα, που μας επισκεπτονται μονο και μονο για να κανουν καμμια βουτια στις δικες μας ακομη-καθαρες-ως επι το πλειστον παραλιες, αφου οι ορεξεις αλλων πολυεθνικων εχουν μολυνει σε εγκληματικο βαθμο με τεραστιες συνεπειες για τη ζωη και το περιβαλλον του πλανητη αλλες πανεμορφες παραλιες, στον κολπο του Μεξικο, με τονους πετρελαιο, που ουτε ξερουμε ποτε θα σταματησει η διαρροη και στο μονο που ελπιζουμε ειναι στην ...ευαισθησια της ΒP (!) και στα Αμερικανικα δικαστηρια....(!)
Ενα ακομη θεμα ειναι οτι ακομα κι αν ...εχοντας  υποστει λοβοτομη πιστευουμε οτι ολα γινονται ''για το καλο μας'' , θελω να ρωτησω γιατι ενω γνωριζουν τη τακτικη των περισσοτερων Ευρωπαιων να κλεινουν νωρις τις διακοπες τους, ξεκιναει μεσα Ιουνιου, ο ΕΟΤ τις καμπανιες, τωρα, που το παιχνιδι θεωρειται επιεικως ...χαμενο;
Και ενω ολα αυτα συμβαινουν εν μεσω λιτοτητος και αβασταχτων μετρων για τον κοσμακη, που δεν εννοει να καταλαβει [παρα τις φιλοτιμες προσπαθεις της κυβερνησης] οτι διακοπες δεν παει, πια, ...''οποιος κι οποιος,'' διαβασαμε χθες πρωτοσελιδο στο ΒΒC την αποφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα παραμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα ''σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους''!!
Κατι τετοιες ειδησεις βγαζουν ...ματι, και αντε να πεισεις μετα οτι εχουμε κριση και οτι μας λειπουν τα χρηματα; Παντως, ολοι οσοι το ειδαν στη Σουηδια αρχισαν μετα το δουλεμα για τη...δηθεν αναγκη λιτοτητας και μετρων στην Ελλαδα! Καλα, ειπαν, καποιοι φιλοι, λεφτα εχετε για τους τουριστες, αλλα οχι για τους Ελληνες και χαμογελουσαν με νοημα για ολα αυτα που ανεχομαστε ακομα στην Ελλαδα, οπου σιγουρα η ζεστη και η μιζεροποιηση των καναλιων εχουν κανει ''καλη δουλεια'' και ο κοσμος ουτε αντεχει πια να βλεπει, ουτε να διαβαζει, αλλα ουτε και ξερει τελικα τι πραττουν και τι διαδιδουν τα επιτελεια τους σε αλλες χωρες, με αποτελεσμα να ενστερνιζεται ολο και πιο πολυ, ειδικα στις μεγαλυτερες ηλικιες το "πιστευε και μη ερευνα", αγαπημενο ρητο συγγενων (και οχι μονο...)

Φταινε, μας λενε οι απεργιες, αλλη καραμελα-επιχειρημα και αυτο, τοσο παλιο σαν τις ...λασπες και τοσο ηλιθιο οσο το Ι.Q ενος προβατου!
Διοτι, αγαπητοι μου, απεργιες γινονται παντου μεχρι και στη Σουηδια, που μερικοι σιγουρα δεν το πιστευετε, αλλα η διαφορα ειναι οτι κανεις δεν τρεχει στη Σουηδια να αποζημιωσει τουριστες οταν γινονται απεργιες! Μαλιστα υπαρχει και ενα site, που προσφατα ανακαλυψα, στο οποιο ανακοινωνονται ολες οι απεργιες που επηρεαζουν ταξιδια κλπ., οποτε που ειναι το προβλημα; Και εκει λοιπον ...δουλοπρεπεια και ρωταω το γιατι;

Μετα, ακριβεια υπαρχει παντου και πληττει ολες τις χωρες της ΕΕ , μερικες των οποιων οπως η Αγγλια μεχρι και απο τα ...επιδοματα για τα παιδια κοβουν,(!) οποτε ετσι και αλλιως ειναι μειωμενη η κινηση χαρις στη κοινη πολιτικη της ΕE. Τι μας λενε, λοιπον;

Tελικα, μετα απο μικρη ερευνα που εκανα, διαβασα οτι φετος οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν μεν εντός Ε.Ε. για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2010, αλλα μηπως αυτοι που θα ερθουν εδω ανηκουν στη κατηγορια που αναφερεται η "BILD am Sonntag" που λεει οτι είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του και που στο τελος απο το ..."πολυ εισοδημα" που θα φερουν (!) θα ρημαξουν τα ...αμπελια κλπ. κτηματα οσων για κακη τους τυχη θα περασουν απο διπλα οι- ''μονιμως μεθυσμενοι'' αυτου του ειδους -τουριστες; 
Eυτυχως, ομως, ερχεται ....βοηθεια απο καποιους αλλους, ''τους καλους Ελληνες'', που ακουνε απεργια και βγαζουν...σπυρια  και  που δεν ειναι σαν κι εμας τους αλλους, ..''αχαριστοι''! Αυτοι ...''αγαπουν την Ελλαδα '', με ενα δικο τους τροπο που εμεις-ΕΥΤΥΧΩΣ-δεν θελουμε να καταλαβουμε...

Υ.Γ
Το "κλου'' ομως το αφησα για το τελος και αναφερομαι σε μερος της προσφατης ομιλιας του ΓΑΠ στην Ν. Υορκη οπου μεταξυ αλλων, στο τελος, ακουγεται και το εξης αποσπασμα:

"….Μιλούσα με τους Κινέζους, και συζητούσαμε για εξειδικευμένα προϊόντα για τις αγορές. Βέβαια, η Κίνα είναι τεράστια αγορά. Αλλά πρέπει να αναδείξουμε κάτι διαφορετικό. Είναι το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, όπου πήγαν 2 εκατομμύρια επισκέπτες σε ένα χρόνο; Είναι ότι έχουμε το πιο φημισμένο – και δεν το ξέρει κανείς - rock climbing, την αναρρίχηση σε βράχο, στην Κάλυμνο, που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο; Και τα Μετέωρα βεβαίως, αλλά και η Κάλυμνος.
Ότι θα ανοίξουμε πια μια διαδικασία, με το scuba diving, για τα αρχαία μας; Ότι στα κινεζικά, η λέξη «Αιγαίο» - έτσι μου είπαν - σημαίνει αγάπη, και τώρα θα αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία για να έρχονται και να παντρεύονται, στυλ «Mamma Mia», στα νησιά μας;…"

Γι αυτα ολα λοιπον και για πολλα αλλα, .... ΑΠΕΡΓΙΑ σημερα!



36 σχόλια:

  1. Γειά σου 'ΈΛΒΑ!!! Αν ο Ριζοσπάστης φιλοξενούσε δικά σου κείμενα και το ΚΚΕ είχε τον δικό σου λόγο να είσαι σίγουρη πως αλλιώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα!
    Σε χαίρομαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Αυτή η κίνηση του ΕΟΤ εκτός από πολυδάπανη είναι και γελοία! Το άκουσα πριν μέρες στο ράδιο..και ομολογώ με έπιασαν τα γέλια.. Η βλακεία μας δεν έχει όρια..Αυτό μας το αποδεικνύει και ο ΓΑΠ σε κάθε του ομιλία.. Λες και δεν έχει καμία συναίσθηση της κατάστασης..Δε ξέρω τι να πω..

    Κάθε μέρα που επιστρέφω σπίτι, βλέπω ένα μεγάλο κάδο ανακύκλωσης που πάνω γράφει "Έλα να συμμετάσχεις και εσύ στην ανακύκλωση μαζί με την ΒΡ"!
    Τι διπροσωπία.. έχει προκληθεί τέτοια τεράστια περιβαν/κη καταστροφή σε χλωρίδα και πανίδα εξαιτίας της ΒΡ και τώρα μας καλεί να ...ανακυκλώσουμε κ εμείς ...μαζί της; Δήθεν ευαισθησίες πολυεθνικών εταιρείων.. μήπως και καλύψουν τα πεπραγμένα τους..

    ΥΓ τόσα πολλά θέματα σε ένα ποστ τι να πρωτοσχολιάσουμε Elva?? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα Ελβα
    και με το δικιο τους τα λενε αυτα οι Σουηδοι..πραγματικα ειμαστε αστειοι..

    ο ΓΑΠ στην Ν.Υορκη ειπε 'χρειαζομαστε μια παγκοσμια διακυβερνηση και την χρειαζομαστε ΤΩΡΑ'..
    κ ειναι προεδρος σοσιαλ. διεθνους..

    ΓΑΠ χρειαζομαστε ΧΡΗΜΑ και ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ και το χρειαζομαστε ΤΩΡΑ...
    ασε τις μαιμουδιες..

    πολυ ωραια αναρτηση ελβα,εχει πολλα θεματα για σχολιασμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά έχουμε Πρωθυπουργό πολύ προωθημένο... Κοίτα πόσες λέξεις, πόσους ωραίους όρους, εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο, έτσι με μιας, μ' ένα χτύπημα, που λενε!!!
    Rock climbing - θάναι τα μέτρα του ΔΝΤ σίγουρα αυτό...
    Scuba diving - σαν τα εισοδήματα ένα πράγμα... και χωρίς οξυγόνο (Να δεις που scuba, στα σουηδικά του, θα σημαίνει μισθός ή σύνταξη ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων!.
    Και Mama mia - αυτό δείχνει βαθειά γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας... Όλοι αυτό φωνάζουν στπους δρόμους, στα παράθυρα, στα μπαλκόνια... "Μάνα οι εχθροί και μάνα οι φίλοι"!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου kariatida μου

    Σ ευχαριστω. Ο Ριζοσπάστης δεν με εχει αναγκη, ασε που δεν θα υπηρχε ποτε περιπτωση να τα συνοδευσει με μουσικη υποκρουση απο..
    Motorhead!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα φιλη Roadartist

    Αυτο ακριβως..Kαι πολυδάπανη και γελοία κινηση! Πολυ ωραια μας κοροιδευει και η ΒΡ, με τις (οικολογικες) της ευαισθησιες (!) Ας διαβαζουμε λοιπον τον Gombrich, που προτεινεις, στο blog σου και μακρια απο τη Τιβη που παραμορφωνει τα παντα προς οφελος μερικων....

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου φιλε Laplace

    Πολλα λεγονται που χρειαζεται να ειμαστε συνεχως μεσα στα πραγματα Οτι χρειαζομαστε ΧΡΗΜΑ και ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ και το χρειαζομαστε ΤΩΡΑ ειναι το μονο σιγουρο, αλλα απο ποιους εχουμε τετοιες αξιωσεις;

    Καλο μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα Asteroid

    Ολα προωθημένα ειναι, αλλοιμονο!;)
    Εμενα θα με ενδιεφερε μονο το.. scuba diving (των δικων ΤΟΥΣ,ομως, εισοδηματων!!), αλλιως δεν λενε τετοια..σπορ! ;)

    Y.Γ. Δε σε πειραζει φανταζομαι να σβησω τις επιπλεον δυο φορες που απο λαθος σταλθηκε το σχολιο σου; :)
    (Ηθελες φαινεται πολυ να πεις αυτα που ειπες ωστε τα εστειλες 3x!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα τα λεφτά είναι το υστερόγραφο! Καλά ρε είπε τέτοια πράματα το θηρίο, για rock climbing, scuba diving, mamma mia;;; Έχει καταντήσει πλέον συγκινητικός... By the way, διόρθωσε το link για την ομιλία γιατί δεν δουλεύει.

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα varometro

    Eχει πολυ ..''ψωμι'' η ομιλια, για ριξε μια ματια!
    Σ ευχαριστω και για την αναφορα του προβληματικου link.

    Tωρα, νομιζω, ειναι ενταξει...(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Ελβα, ωραίοι οι σκύλοι. Ολα τα άλλα που γίνονται άσχημα, κυρίως ο ΒΛΑΞ ΓΑΠ.

    Και δύο παρακλήσεις. Μεγάλωσε τη γραμματοσειρά παρακαλώ. Και μείωσε τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι κάθε φορά. Εκτός αν θέλεις να γίνεις Φωτεινός Παντογνώστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "λεφτα εχετε για τους τουριστες, αλλα οχι για τους Ελληνες και χαμογελουσαν με νοημα για ολα αυτα που ανεχομαστε ακομα στην Ελλαδα"

    Συμφωνω οτι σα χωρα χρειαζομαστε φετος τους τουριστες κ τα λεφτα τους,συμφωνω οτι χρειαζεται να πεσει χρημα μπας κ κινηθει η αγορα,αλλα οχι κ τοση δουλοπρεπεια!Αλλα τι να περιμενεις απο τον ΓΑΠ?μαθηματα εθνικης υπερηφανειας?αφου ο ανθρωπος το δηλωσε,η χωρα εχει μειωμενη εθνικη κυριαρχια!!
    Τουλαχιστον αυτος ειναι ειλικρινης,εμεις που καθομαστε κ τον ακουμε διχως αντιδραση,εμεις ειμαστε το προβλημα.

    ΥΓ εγραψες παλι φιλη elva,με τις μουσικες σου επιλογες!respect στον απαιχτο lemmy kilmister!!overkill,killed by death,ace of spades,τι να πρωτοθυμηθεις??
    Αφιερωνω το orgasmatron στους νταβατζηδες της υφηλιου!!
    http://www.youtube.com/watch?v=mpqPR2Tv5Sc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μη μου πεις ότι αυτό με την άμμο λέχθηκε στα σοβαρά; Καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας βρίσκω προκατειλημμέμους.Τον έχετε παρεξηγήσει τον GAP.Προσέξτε:Πριν την οικονομική κρίση και τα μέτρα,ως γνωστόν,μας φθονούσαν οι ευρωπαίοι για την ωραία και χαλαρή ζωή που διήγαμε.Μετά ήρθαν τα μέτρα και φτωχύναμε.Αλλά αυτοί οι φθονεροί ευρωπαίοι δεν μας άφησαν να χαρούμε την πρωτιά της φτώχειας κι έσπευσαν να φτωχύνουν κι αυτοί.Κι έτσι επανήλθαμε στην προ της φτώχειας ισορροπία.Επομένως είμαστε οι πιο ωραίοι και χαλαροί φτωχοί.Άρα-σκέφτηκε ο GAP-γιατί να μην το παίξουμε μπερκετιλήδες και να μην πληρώνουμε και τους τσίπηδες ευρωπαίους που φιλοξενούμε;
    Μπορεί από εθνική κυριαρχία να μη λέμε και πολλά πράματα αλλά από εθνική υπερηφάνεια σκίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι ένας καταργημένος κατά συρροήν - αλλά από χέρι, όμως!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχαχα! Άκου μάμα μία!

    Καλά οι Κινέζοι ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια έρχονται κατά κύματα στη Σαντορίνη και παντρεύονται υπό το ηλιοβασίλεμα! Και καλά κάνουν οι άνθρωποι, αφού το γουστάρουν!

    υγ. Κάτι μάθαμε και σήμερα από τον ΓΑΠ. Αυτό με την Κάλυμνο δεν το γνώριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Elva μου καλησπέρα. Δεν έχω ΄να προσθέσω ή να σχολιάσω μιας και απολύτως προσυπογράφω/
    ΥΓ.Εχω να γράψω καιρό αλλά διαβάζω συνεχώς ότι γράφεις.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προτεινω να ερθουν εκατομμυρια Κινεζοι για να πανε στην Καλυμνο για αναρριχησεις.
    Τωρα το πως θα πανε δεν μας ειπαν, γιατι μεχρι περσι κατεβαιναν με τα συγχρονα πλοια του "καπεταν" Μακη Αγουδημου!!!
    Τα οποια επαιρναν και κρατικες επιδοτησεις παρακαλω!!!

    Και ενα άλλο θεματακι, στ' αληθεια αποφασισε η κυβερνηση να αποζημιωνει τους τουριστες; Ενω ταυτοχρονα ψηφιζει οσα ψηφιζει;

    Ρε γμτ ειναι φορες που αναρωτιεμαι, 2-3 νομικοι με κοτσια δεν υπαρχουν σε αυτο τον τοπο; Γιατι ειναι σιγουρο οτι ολοι αυτοι οι νομοι που ψηφιζονται αν ξερει καποιος, μπορει να τους ριξει στα δικαστηρια. Και αν οχι στα ελληνικα, που ολοι λιγο πολυ ξερουμε με ποιο τροπο "λειτουργουν", τοτε στα ευρωπαϊκα.


    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα Swell

    Ελπιζω η γραμματοσειρά να δειχνει πιο μεγαλη τωρα. Δεν εχω βλεψεις..."Φωτεινου Παντογνώστη", απλα διαβαζω πολλα αρθρα και μερικες φορες πιστευω οτι ισως ενδιαφερουν και αλλους...Μπορει να κανω και λαθος ομως...
    Σ ευχαριστω για τις επισημανσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε celin

    Καλα, μονο φετος χρειαζομαστε τους τουριστες; Τις προηγουμενες χρονιες ειμασταν τοσο ανετοι; Ακριβως γι αυτο προκειται,για τη ...δουλοπρεπεια! Αλλα ποιος την εχασε να τη βρουμε εμεις, οταν ακουμε οτι η χωρα εχει.."μειωμενη εθνικη κυριαρχια"!

    ΥΓ. Oπαδος και των Μotorhead, λοιπον; ;) Οσο για την αφιερωση δεν ξερω αν οι συγκεκριμενοι σε ευχαριστουν, αλλα τι μας νοιαζει; ;)

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα Blackened

    Οταν η πολιτικη εχει φτασει πια στο σημειο να ακουμε σοβαρα πραγματα και να τα περναμε για πλακες και τις πλακες να τις παιρνουμε για σοβαρα κατι ΔΕΝ παει καθολου καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σελιτσάνε μας


    "Υπερηφανεια και προκαταληψη"; ;P Πολυ ..advanced το project τους και αδυνατω να το παρακολουθησω, καταλαβατε;

    Υ.Γ Ουτε απο "εθνική κυριαρχία", αλλά ουτε και από ..."εθνική υπερηφάνεια" θα παρουμε, γιατι.. παχαινουν ξερετε πολυ και τα δυο και πως θα βγουμε σε λιγο καιρο στις πλαζζζζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Good morning Αsteroid

    Μη ..γκρινιαζετε γιατι θα σας στειλω τελικα μια...υπερβαρη Σουηδεζα μηχανικο, που ομως ειναι ξεφτερι στις επισκευες αυτοκινητων! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Koυμπαρε Μανο

    Παντα κατι μαθαινεις οταν διαβαζεις, καλα εκτος απο τους ...φοιτητες ιατρικης, που τα περισσοτερα τα μαθαινουν (δυστυχως για τους ασθενεις τους)....εκ πειρας! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαλημερα ippoliti μου

    Να σαι καλα,πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε αντωνη

    Εγω διαβασα παντως στη συνεντευξη οτι θελουν πολλους Κινεζους, οσους χωρανε τα νησια μας ειπαν, οποτε ας κανουν το λογαριασμο τους....
    Για το θεματακι που ρωτησες σε παραπεμπω στο link του BBC που λεει αυτο ακριβως οτι αποφασισε η κυβερνηση να αποζημιωνει τους τουριστες που θα ξεμενουν στην Ελλαδα λογω απεργιων. Και εκει... "πρωτοι"!
    Και εγω πολλες φορες σκεφτομαι αυτο που λες και φυσικα δεν ειμαστε οι μονοι.....Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Α-μπε-μπα-μπλομ
    του-κι-θε μπλομ... κλπ
    Το Αμερικανικο διαβατηριο, για 10 χρονια, κοστιζει περιπου 100 δολλαρια.
    Το Ελληνικο, για 5 χρονια, κοστιζει τα διπλασια !!!
    Ακομα και εδω λες και το εχουν βαλει πεισμα να σπρωχνουν το κοσμο μακρια... Και μετα σου λενε να... "επιμενεις Ελληνικα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ..ποση ακόμη βλακεία μπορεί να παράγει αυτή η χώρα; Στο τέλος θα λες σε κάποιον ξένο πως είσαι Έλληνας και θα βάζει τα γέλια. Γιατί να μη μπορούμε ποτε να βάλουμε τα πράγματα σε μια απλή σειρά, να πούμε ένα κι ένα κανουν δυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα φιλε Ephemeron

    Μπορει το Ελλ. διαβατηριο να κοστιζει περισσοτερα κι απο το Αμερικανικο, ετσι αυτοι που... επιμενουν....Ελληνικα ας το χρυσοπληρωσουν, αφου δεν τους ενοχλει η τιμη, που ...τιμη δεν εχει! ;)))

    Πως ειναι τα πραγματα τωρα με τη ΒP, γραψε κανενα νεο πανω στην υποθεση, αν εχεις ακουσει...

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. zekia

    ''Γιατί να μη μπορούμε ποτε να βάλουμε τα πράγματα σε μια απλή σειρά, να πούμε ένα κι ένα κανουν δυο'' Γιατι για καποιους αλλους...
    1+1=3! ;(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δυστυχως Ελβα εχω "παθει" με αυτη την ιστορια. Επισης αυτο που με ταραζει ειναι οταν καποιος αναφερει κατι για την καταστροφη, και πεταγεται στον αερα πολλες φορες το "μαργαριταρι" του ειδους "καλα να παθουν οι Αμερικανοι, να τα πληρωσουν" το οποιο το θεωρω ελεεινο και παιδιαστικο. Σαν να βγαινει καποιος και να λεει για τους Ελληνες "καλα να παθουν, να τα πληρωσουν" ακομα και αν δεν φταιει ο κοσμος αλλα οι διαφορποι πολιτικοι και οι διαφορες μεγαλο-εταιριες... Τι να πω δεν ξερω πως σκεφτεται ο κοσμος, με αφηνει εκπληκτο...
    Εχθες ενας καπετανιος, ο William Allen, μετα απο 20 χρονια δουλιας στη θαλασσα, τον επιασε απελπισια απο την καταστροφη, καθησε μπροστα απο το τιμονι του καραβιου του και εβαλε τερμα στη ζωη του, ηταν 55 χρονων... και ακομα ειναι η αρχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Kαλημερα Ephemeron

    Ειναι λογικο να αισθανεσαι αγανακτηση οταν καποιος ειρωνευεται χωρις να σκεφτεται οτι οι καταστροφικες συνεπειες πληττουν το περιβαλλον και το μελλον χιλιαδων εργαζομενων! Δυστυχως οι εταιρειες ποτε δεν πιεζονται ωστε να αποκαταστησουν πληρως τις ζημιες, πολλες απο τις οποιες βεβαια ΔΕΝ γινεται να αποκατασταθουν επειδη εχουν να κανουν με την απωλεια ζωών. ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Elva καλώς σε βρίσκω στις μακρυνές γειτονιές που περνωδιαβαίνεις.Τώρα που έγραψα αυτές τις δύο αράδες,ένιωσα ένα τσίμπημα ζήλιας.Σαν να μου ήρθε μια πνοή ανέμου,ποιο καθαρή,ποιο ήρεμη,ποιο γαλήνια.Ξέρεις πολλοί από μας,που μια ζωή παίρνουμε τους δρόμους,με την ψευδαίσθηση; ποιος ξέρει,για καλύτερες μέρες,γι΄αυτό που δικαιούμαστε και μας το παίρνουν λίγο λίγο,αγαπάμε τις όμορφες ηλιόλουστες μέρες,τις γαλήνιες στιγμές με ωραία μουσική,το καλό διάβασμα,αγαπάμε τις όμορφες
    θεατρικές παραστάσεις,την θάλασσα τις χρυσαφένιες παραλίες της πατρίδας μας,αυτές που πια είναι απροσπέλαστες.Αγαπάμε την ζωή @$#%^&*$ Το φιλότιμό μου. Παρασύρθηκα Elva μου,να είσαι καλά όμως που με παρέσυρες σ΄αυτήν την περιπλάνηση.Καλό σου βράδυ.
    Χρειάζεται πολύ δουλειά για την συγγένρωση στις 29 του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαλημερα φιλε Black Bedlam

    Αυτη την πιο ηρεμη ζωη, χωρις ψευδαισθησεις που λες την αξιζουν ολοι και φυσικα ολοι δικαιουνται στιγμες με καλη μουσική, διάβασμα,
    θεατρικές παραστάσεις, οπως επισης και ''τις χρυσαφένιες παραλίες της πατρίδας μας που πια είναι απροσπέλαστες'' για τον πολυ κοσμο, να προσθεσω..
    Γι αυτα και πολλα αλλα,δυναμη και κουραγιο για τις 29 του μήνα!

    Χαιρετισμους απο Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)