6.9.10

Για (Ελληνες & Σουηδούς) ψηφοφόρους που σέβονται τη νοημοσύνη τους!


Ειναι χρονια, τωρα, που ακουμε τη....καραμελλα του "ολοι ιδιοι ειναι", αφου πολλοι εκλεγμενοι πολιτικοι (με π μικρο και μεγαλα συμφεροντα) και στην Ελλαδα, αλλα και στη Σουηδια, εχουν εξαπατησει και συνεχιζουν να εξαπατουν συστηματικα, οσους καθε φορα κανουν το λαθος και τους ψηφιζουν! 

  • Στην Ελλαδα π.χ...φοριεται τελευταια πολυ η αποψη: "Θα ειχαμε ...πτωχευσει χωρις το ΔΝΤ!" (!) "ΟΛΟΙ φταινε, γι αυτο ειμαστε τωρα ετσι!" λενε στο επαρχιακο καφενειο, ή και σε φιλικες συζητησεις "επιπεδου καφενειου", εκει που ...ολοι ειναι ιδιοι και συνεχιζεται η ιστορια, κι ας εχουν ερθει τα πανω κατω, κι ας μη μας αρεσει να τα βλεπουμε, πολυ δε περισσοτερο να τα διαβαζουμε!...Η νοοτροπια καφενειου, ομως, ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξει και στα καφενεια, αλλα και αλλου....Και αυτα, θα πουν ισως μερικοι οτι ισχυαν περισσοτερο στην επαρχια....Μπορει ναι, μπορει και οχι...Η νεωτερη, ομως, γενια του καφενειου, (ή του ..στυλ καφενειου), που θελει "να κανει την...επανασταση της" (!) απεναντι στους ''γέρους'' , οι οποιοι μια τους μεν ψηφιζαν, μια τους δε [και τι καταλαβαν δηλαδη..] ακολουθουν τωρα τη ταση της αδιαφοριας και αποχης, αφου "ολοι οι πολιτικοι ειναι ...μα@#@ες"!...Φοβερη αποφαση οντως και πολυ...προοδευτικη ιδεα, (!) που δε ξεκινησε, ομως, απο κανενα ...καφενειο, αλλα απο ατομα και κομματα που ειχαν ανεκαθεν συμφερον να μη ψηφιζει ο κοσμος, για να βγαινουν οι ιδιοι και οι ιδιοι και φυσικα δεν θα ειχε καμμια απηχηση αν καποιοι σταματουσαν να βαζουν ...παγο στο μυαλο τους, αντι για το...ουζακι τους! 
  • Στη Σουηδια, παλι -διόλου περιέργως- βλεπουμε, κι εδω, τη γνωστη ταση του "ολοι ειναι ιδιοι" να αυξανεται καθε φορα πριν τις εκλογες, (19/09/2010), πραγμα που οφειλεται στο οτι η σημερινη αντιπολιτευση των συντηρητικων, δλδ. η συμμαχια οπου οι σοσιαλιστες εχουν τη πλειοψηφια δεν πειθει πια, ακριβως επειδη τα προγραμματα τους ειναι τα ιδια, ή σχεδον τα ιδια με αυτα της κυβερνησης των συντηρητικων και επιπλεον διαβαζει κανεις οτι η κυβερνηση των συντηρητικων (Moderaterna) σταματησε το προγραμμα ''Delaktiga Sverige'' (Involved Sweden) οπου κρατικες επιχορηγησεις ειχαν σκοπο να ενθαρρυνουν εκεινες τις κοινοτητες με χαμηλη συμμετοχη στις εκλογες, ιδιαιτερα μαλιστα τις περιοχες με εντονο μεταναστευτικο στοιχειο, ακριβως εκεινες δηλαδη που θα ψηφιζαν προοδευτικα κομματα και οχι τους συντηρητικους!...Ομως κατι τετοιο δεν εγινε, επειδη η κυβερνηση καταψηφισε τα κονδυλια για το προγραμμα αυτο κατανοωντας ...απολυτα οτι μεγαλυτερη συμμετοχη θα σημαινε και λιγοτερους ψηφους για το κομμα τους!!
Παλι καλα, ομως, που υπαρχουν και καποιοι αλλοι, (οχι πολυ μακρινοι ....συγγενεις τους), που γινονται ρεζιλι με ωμες ρατσιστικες δηλωσεις, συχνα σε blogs τους κ.α., οπως η ακολουθη, που ειναι σε Αγγλικα για να "απολαυσετε" τη βλακεια τους εκ του πρωτοτυπου, χωρις να χρειαστει μεταφραση......

Περαστικα και σ αυτους, αλλα και σε οσους σκεφτονται, ειτε στη Σουηδια, ειτε στην Ελλαδα, με την αδιαφορια και την αποχη τους, να τους ...ενισχυσουν! 

Y.Γ 
Ελπιζω, παντως, να μην αρχισαμε να…συνηθιζουμε αυτο που τραγουδουν οι κατα τα αλλα φοβεροι ΑC/DC... 

19 σχόλια:

  1. Καλημερα Ελβα, καλη βδομαδα.
    Στα καφενειακου επιπεδου "επιχειρηματα" που λεει πολυς κοσμος, εγω απαντω ως εξης:
    -"αν δεν ηταν το ΔΝΤ θα ειχαμε πτωχευσει" η απαντηση μου ειναι "εγγυαται κανεις οτι δεν θα πτωχευσουμε στο πολυ κοντινο μελλον";
    -στο "ολοι ιδιοι ειναι" απαντω "γιατι, κυβερνουσαν ολοι μαζι;"
    -στην αποχη απαντω "αν απεχουμε, απλα ΔΕΝ θα αλλάξει ποτέ τιποτα".

    Γενικως βαριομουν να συζητησω πανω σε τετοια επιχειρηματα, και τις πιο πολλες φορες εκνευριζομουν. Αλλά τωρα εχω αποφασισει να τους απαντω γιατι θεωρω βλακωδη τα "επιχειρηματα" αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αυτός ο Wahlberg μιλάει σοβαρά ή παίζει κάνα εγκεφαλικό, κάνα Αλζχάϊμερ; Αν ναι, διαπιστώνω πως υπάρχουν και χειρότερα από τον Καρατζαφέρη και τον Πλεύρη και μη σου πω πως πρέπει να 'μαστε και ευχαριστημένοι με τους εγχώριους φασίστες! :-)

    Υ.Γ. Καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, Elva, φίλη μου!

    Ευτυχώς, ανέκαθεν ήμουν κατά του "καφενείου" (παρότι θαμών καφενείου των Εξαρχείων, προ αμνημονεύτων χρόνων!)... αν και τις συζητήσεις επιπέδου - καφενείου, νομίζω κανείς μας δεν μπορεί να τις αποφύγει...
    Όλο κάποιοι φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες βρίσκονται που, θα ρίξουν στο τραπέζι... "ατράνταχτα επιχειρήματα" -το θέμα είναι κατά πόσον έχει κανείς εκείνη τη στιγμή τη διάθεση και το κουράγιο να τα συζητήσει, προκειμένου να τα καταρρίψει ή να τα ανατρέψει αφού, οι περισσότεροι είναι αμετανόητοι και, στο αμέσως επόμενο πηγαδάκι, πάλι τα αρχικά τους "επιχειρήματα" θα υποστηρίζουν... Επιχειρήματα, όχι βέβαια απόρροια ιστορικής και πολιτικής γνώσης/εμπειρίας αλλά, κατά κύριο λόγο υποκειμενικά, συνήθως εντελώς επιφανειακά, βασισμένα σε παρεμφερή παρεΐστικα τσιτάτα και αφορισμούς...

    Οι νεότεροι, έχω παρατηρήσει ότι είτε απέχουν "από πεποίθηση" (!) για τους λόγους που αναφέρεις, είτε από αδιαφορία!
    Δυστυχώς, είναι περισσότεροι από ποτέ, οι "αδιάφοροι"...
    Υπάρχουν και άλλοι (το έχω διαβάσει σε blog, αρκετούς μήνες πριν) που επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στους "μεγάλους" (τους, άνω των 40 δλδ). "Γιατί ν'αγωνιστώ; Γιατί να βγω στο δρόμο για να μη χάσουν τη δουλειά τους αυτοί; Αυτοί τους ψηφίζουν, όλα αυτά τα χρόνια... ας λουστούν τις συνέπειες!"
    Έτσι, επειδή οι ίδιοι... έχουν λύση (!) δεν ψηφίζουν κανέναν και (θεωρούν ότι) έχουν ήσυχη την (πολιτική) συνείδησή τους.
    Με εκπλήσσουν επίσης, διότι δεν αντιπροτείνουν κάτι. "Μην ψηφίσετε κανένα κόμμα", λένε... Ωραία. Και μετά; Τι; Ας μην ξεχνάμε ότι στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται και ας θυμίσουμε στους νεότερους που δεν το έζησαν (και όπως φαίνεται, ούτε κι ενδιαφέρονται να μάθουν) ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες εμφανίζονται δικτάτορες - "σωτήρες" (πάντα, φυσικά, με την ανάλογη... βοήθεια των ισχυρών).

    Όσον αφορά τους Σουηδούς, δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει η άποψη του Wahlberg... Όπως εμείς, οι (νεο)Έλληνες, αρεσκόμαστε σε αναφορές στους... Αρχαίους προγόνους μας, έτσι κι αυτός, όπως και αρκετοί ομοϊδεάτες του, φαντάζομαι, δεν μπορεί να "ξεχάσει" ότι κάποτε η Σουηδία ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και ως... απόγονος αυτής, έχει την ανάλογη (εκείνης, όμως της εποχής!) συμπεριφορά και τα αντίστοιχα "πιστεύω"...
    Άλλωστε, όπως γράφει το άρθρο, το κόμμα στο οποίο ανήκει, έχει τις ρίζες στου σε ναζιστικές οργανώσεις και ομάδες. Τι να περιμένει κανείς; Να τον δούμε μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να σε κάνει και η θεία Μåååååååna με την Toblerone της...

    Να ψηφίσετε μαύρους πειρατές (σε μωβάκι) που είναι και πηδιώ τα τέκνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα διαφωνήσω:κι εγώ ψηφίζω ένα κόμμα,με βαριά καρδιά είν' η αλήθεια,για να μην προσμετρηθώ στην αποχή.Όμως νομίζω ότι υπερβάλλετε.Η αδιαφορία είναι το πολιτικό αποτέλεσμα των ενεργειών του συστήματος,το οποίο,με τους εκλογικούς νόμους που διαθέτει,μπορεί μ΄ένα 15% των φηφοφόρων(αν πχ η αποχή είναι 60%)να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση,η οποία θα επαίρεται για τη λαϊκή εντολή της πλειοψηφίας του λαού.Και τα μικρά κόμματα να περιφέρουν περήφανα το 10% τους,το οποίο στην ουσία θα είναι 4%.Η αποχή,πάλι,δεν ταυτίζεται πάντα με την αδιαφορία αλλά μπορεί να είναι μια πολιτική στάση αηδίας και απαξίωσης του άρρωστου πολιτικού συστήματος,η οποία όμως,με τους ισχύοντες νόμους,δεν μπορεί να εκφραστεί εκλογικά.
    Τα κόμματα,τέλος,αντί να προσπαθήσουν να μυρίσουν τον πολιτικό αέρα,αρέσκονται να κυνηγούν τα εκλογικά αποτελέσματα και τους αριθμούς,εφευρίσκοντας διλήμματα όπως "αν ψηφίσεις μικρό κόμμα ενισχύεις το πρώτο μεγάλο" ή "αν δεν ψηφίσεις καθόλου ενισχύεις τους επάρατους".
    Δεν ξέρω.Ή στραβά είν' τ' άρμενα ή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα!Βαλίτσες δεν βόλεψα αλλά μια καλησπέρα στην φίλη Elva ειναι θέμα άμεσης προτεραιότητας!Όσο για τις εκλογές τι να πώ!Στην Ελλάδα κάνουν ότι κυβερνάν και κάνουν ότι ψηφίζουν και στο Βέλγιο δεν κυβερνάν και δεν ψηφίζουν!Παρ'όλα αυτά ο κόσμος και στις δυο χώρες δουλεύει,πληρώνει φόρους και άκρη δεν βρίσκει!Μήπως χάσαμε κάποιο επεισόδιο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σήριαλ?Λέω εγώ τώρα...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα και καλη εβδομαδα και σ εσενα φιλε αντωνη

    Eχεις πολυ δικιο που παραδεχεσαι και εσυ, οπως και πολλοι αλλοι, οτι συχνα αγνοουσε κανεις σχολια μερικων, επειδη θεωρουσαμε καποια πραγματα δεδομενα...
    Ομως τωρα που ολα κινδυνευουν να χαθουν ειναι καιρος να τους αποστομωνουμε οταν και οποτε χρειαζεται...(Κανουν αυτοι τη δουλεια τους, ας κανουμε και εμεις τη δικη μας...) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου βαρόμετρο

    Ο Wahlberg και τυποι σαν τον Wahlberg μιλάνε σοβαρά και δυστυχως, (για εμας), δεν παίζει κανενα ...εγκεφαλικό, ουτε καν ενα...Αλζχάϊμερ!!
    Και πού ειμαστε ακομα, να λεμε, αλλα ας οψονται καποιοι αλλοι που τους δινουν δικαιωμα να λενε αυτα που λενε....

    Καλό χειμώνα και σ εσενα, ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα φίλη Ντρουσίλα

    (Τι ιστορια και αυτη με το σχολιο σου που οπως ειπαμε δεν το ηθελε ο Γκουγκλης!) :)

    Mερικες φορες κυριως επειδη πολλοι λενε τα ιδια και τα ιδια βαριεται κανεις να ακουει βλακειες για τα ....δηθεν περιουσικα στοιχεια καποιων στελεχων, οταν ξερουμε οτι δεν ειναι ετσι...χρειαζεται ΠΟΛΥ διάθεση και ΠΟΛΥ κουράγιο να καθησει να εξηγησει κανεις σε αδαεις και να καταρρίψει τους μυθους που αλλοι τους εχουν βαλει στο κεφαλι επιτηδες και φυσικα οπως λες πολλα ειναι...
    "υποκειμενικά, συνήθως εντελώς επιφανειακά, βασισμένα σε παρεμφερή παρεΐστικα τσιτάτα και αφορισμούς".

    Πολλοι δε νεοι ειναι της νοοτροπιας που περιγραφεις "Γιατί ν'αγωνιστώ; Γιατί να βγω στο δρόμο για να μη χάσουν τη δουλειά τους αυτοί; Αυτοί τους ψηφίζουν, όλα αυτά τα χρόνια..ας λουστούν τις συνέπειες!" ετσι δεν καταλαβαινουν οτι τελικα ολα αυτα αφορουν και αυτους, αν οχι μονο αυτους ετσι που εγιναν πια τα πραγματα για τις επομενες γενεες!

    Όσον αφορά τον Wahlberg και τις αποψεις του ευτυχως δεν αντιπροσωπευει τη πλειοψηφια των Σουηδων, αλλιως θα ειχα φυγει προ πολλου απο εδω! :) Oσο για το μελλον και αυτου τιποτα δεν αποκλειεται ....Μηπως αλλοι ειναι καλυτεροι, σε διαφορα υψηλα ποστα σε διεθνεις οργανισμους και προσπαθουν να πεισουν οτι δηθεν υπερασπίζονται τα ....ανθρώπινα δικαιώματα;!!!

    Φιλια απ το Βορρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα pølsemannen

    Τη...tante αυτην δεν τη παω με τιποτα κι ας εχει παρε δωσε με τη...Toblerone! ;)

    Εσυ oμως τετοιο καλο παιδι, τι δουλεια εχεις με ...πειρατές; ;)

    (Πολυ downloading μηπως;) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σελιτσάνε μας

    Καλη σας μερα!

    Τελικα ειναι πολλοι αυτοι που ειτε ετσι, ειτε αλλιως εκφραζουν την αδιαφορια τους ειτε την δυσαρεσκεια τους προς το συστημα....Δεν θα διαφωνήσω ουτε κι εγω οτι πολλοι ψηφίζουν ένα κόμμα, οπως λετε "με βαριά καρδιά" για να μην προσμετρηθουν στην αποχή.... Όμως στις εκλογες αυτες ειδικα και εξ αιτιας των τωρινων συνθηκων, πως αλλιως θα δειξει κανεις οτι δεν συμφωνει με το οτι μας εστειλαν με το στανιο στο ΔΝΤ, (αν και αλλα μας ελεγαν κατι μηνες πριν), ή οτι τα μετρα που παρθηκαν γονατιζουν κυριολεκτικα οικονομικα και κοινωνικα τη κοινωνια;
    Ναι μεν καποιοι θελουν να δειξουν "την αηδία και απαξίωση τους" οπως λετε για το άρρωστο πολιτικο συστημα, που ετσι οπως λειτουργει δεν μπορεί να εκφραστεί εκλογικά, αλλα ενισχυοντας τα μικροτερα κομματα δινουμε μια ευκαιρια να αλλαξει και το εκλογικο συστημα οταν αποκτησουν καποια στιγμη μεγαλυτερη δυναμη και απηχηση.
    Θα συμφωνησω ομως οτι και τα κόμματα θα πρεπει να προσπαθήσουν να "μυρίσουν τον πολιτικό αέρα" που σιγουρα χρειαζεται πραγματικες αλλαγες, αν θελουμε να ελπιζουμε σε κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Triton

    Καλώς ορισες! Σ ευχαριστω που αφησες σχολιο αν και δεν ειχες βολεψει ουτε καν τις...βαλίτσες!! Πως περασες, ολα καλα στις διακοπες; (Τι ερωτηση τωρα κι αυτη;) :-)

    Eιναι αληθεια οτι πεφτει δουλεμα και στην Ελλαδα, αλλα και στο εξωτερικο, ομως η διαφορα ειναι οτι στην Ελλαδα γινονται πιο χονδροειδη δουλεματα, ακριβως επειδη μας υποτιμουν τη νοημοσυνη περισσοτερο, εκει, απ ο τι κανουν σε πολιτες αλλων, πιο..
    "ανεπτυγμενων χωρων".
    Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αντιμετωπιση του μεσου Σουηδου πολιτη και του μεσου Ελληνα πολιτη και αυτο το βλεπει κανεις οταν παει σε καποια δημοσια υπηρεσια στην Ελλαδα και στο εξωτερικο....
    Μήπως χάσαμε κάποιο επεισόδιο, λες, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σήριαλ; Πιστεω οτι οι... "ταινιες" που παιζονται ειναι ...επαναληψεις και θα επρεπε να το ειχαμε καταλαβει οτι μας δουλευουν, αλλου, πιο ...κομψα, αλλου πιο ακομψα! Το αποτελεσμα ομως ειναι οτι μας δουλευουν....Τι κανουμε εμεις γι αυτο ομως;

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Elva,

    Η άποψη του Παπανδρέου σχεδόν ένα χρόνο πριν για το ΔΝΤ τα λέει όλα από μόνη της για το μέλλον που απερίσκεπτα μας ετοιμάζουν.
    Λεηλάτησαν κάθε παρελθόν (με την ανοχή της κοινωνίας), συνεχίζουν να καταστρέφουν το παρόν και - και κατά τα λεγόμενα του Παπανδρέου - το μέλλον έπεται χειρότερο..

    http://www.youtube.com/watch?v=GcKcJydyoHE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σίγουρα η αποχή είναι η λύση που βολεύει το 'σύστημα'. αν θες διαμαρτυρία, ψήφισε κάποιο από τα μικρά και 'κουλά' κόμματα. και στο κάτω-κάτω, γιατί κανείς δεν κάνει το βήμα να κατέβει ο ίδιος υποψήφιος; οι υπάρχουσες επιλογές είναι πολύ περιορισμένες...
    την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πλησιάζουν οι δημοτικες εκλογές και αυτή τη φορά θα ήταν καλό να κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια ή προσπάθεια ειλικρίνειας στο τι θα ψηφίσουμε. Αν και πρέπει να πούμε οτι οι φετινές δημοτικές εκλογές δέχονται ένα επιπρόσθετο κομμάτι απογοητευσης, λόγω του οτι χάνεται κατα πολύ η πολυτέλεια του να γνωρίζεις καλά τους ανθρώπους που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα καλη μου Roadartist

    Το οτι τους αφησαμε και μας εσυραν στο ΔΝΤ χωρις κανενα δημοψηφισμα και καμμια συναινεση απο τους πολιτες ειναι για μενα το χειροτερο....
    Ας ελπισουμε οτι οι εκλογες αυτες θα σωσουν ενα ισχυρο μηνυμα μη συναινεσης στα σχεδια τους...

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου φιλε sCaTterBraiN

    Και εγω ετσι το βλεπω...
    Καιρος να φανει η αντιθεση μας και μεσω αυτης της ψηφου, ομως συχνα πολλοι αλλα λενε πριν τις καλπες και αλλα κανουν τη μερα των εκλογων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. zekia μας

    Ειναι αληθεια οτι τωρα σ αυτες τις δημοτικες εκλογές υπαρχει η ευκαιρια να δειξει κανεις τι πιστευει για τα μετρα,το ΔΝΤ και την ολη κατασταση...
    Θα το κανει ο κοσμος ομως, ή θα δειξει και παλι αδιαφορια; ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα ελβα...
    απιστευτο το κομματι


    'Περαστικα και σ αυτους, αλλα και σε οσους σκεφτονται, ειτε στη Σουηδια, ειτε στην Ελλαδα, με την αδιαφορια και την αποχη τους, να τους ...ενισχυσουν'

    εχεις δικιο...αποχη-λευκο-αυρο ευνοουν το συστημα..πρεπει νατο καταλαβουμε ολοι μας.

    καλο ΠΣΚ να εχεις Elva :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)