18.10.10

Οταν η φτώχεια πλάθει ιστορίες...







Σημ. Ευχαριστω τη καλη φιλη Roadartist που μου το εστειλε  :)

27 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό!!!
    Ευχαριστώ και τις δύο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τώρα που το ξαναβλέπω.. συγκινούμε.. Να είσαι καλά Έλβα, καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva γειά σου!
    Η φτώχεια είναι άγριο πράγμα.Σκληρό και ανελέητο.Άγριο και κακό.Πως να χωρέσουν στην ψυχούλα ενός παιδιού τέτοιες δαιμονικές λέξεις?Πλάθει λοιπόν στο μυαλουδάκι του το κάθε παιδάκι τις εικόνες με την αγνή σκέψη του.Όταν αυτές οι εικόνες καθρεφτισθούν στην ματιά του με το πραγματικό νόημά τους τότε η παιδική αθωότητα θάχει χαθεί ανεπιστρεπτεί...η μάχη για την επιβίωση θάχει αρχίσει μ'ότι συνεπάγεται αυτό για τον καθένα και για όλους μας.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ συγκινητικό
    Τι φταίνε και αυτά τα παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva καλημερα απο μια βρεγμενη Αθηνα, αλλα ζεστη, λογω νοτιαδων.

    Ο μικρος Μαξ, εχει φοβερη φαντασια και ''γλυτωνει'', απο την σκληρη πραγματικοτητα της καθημερινοτητας, εκατομυριων Ευρωπαιων.

    Ποσο ομως αντεχεται μια τετοια ''πραγματικοτητα''?

    Πως να μεγαλωσεις παιδια, ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημερα φιλε Tσαλ !

    Να σαι καλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη Roadartist!

    Και εγω, οσες φορες και να το δω με συγκινει! Τα παιδια σε καμμια χωρα δεν θα επρεπε να βιωνουν φτωχεια και μιζερα χρονια. Ας το θυμουνται αυτο οι γονεις τους...

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα Τriton!

    Aκριβως. Το παιδι δεν μπορει να διαλεξει, ετσι το μονο που μπορει να κανει ειναι να πλαθει εικονες και ιστοριες που ακουγονται ευχαριστες, ενω η πραγματικοτητα ειναι συχνα διαφορετικη...

    Και ολα αυτα στις ..προηγμενες κοινωνιες της ΕΕ! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλη nefeli

    Kαλημερα! Δεν φταινε, αλλα ειναι τα θυματα τετοιων κοινωνιων που το κερδος ειναι σε πρωτη μοιρα, ενω οι ανθρωποι, η ζωη, τα ονειρα, σε τελευταια! Ας το συνειδητοποιησουμε μηπως σωθουν μερικα παιδια ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που δεν έχω παιδιά. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Τα χειρότερα έρχονται. Α, είμαι και αισιόδοξος. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραμυθία,παρηγοριά.Το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις όταν και γονείς του Μαξ αρχίζουν να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα φιλε Δημητρη!

    Εχεις δικιο..Ποσο μπορει η φαντασια να μας γλυτωσει; Καποτε η πραγματικοτητα 'χτυπα' τη πορτα και τοτε τι να πεις στο παιδι που μεγαλωνει με στερησεις, ενω ξερεις οτι υπαρχουν αλλα γυρω, που οχι μονο δεν στερουνται τιποτα, αλλα οι γονεις τους ψηφιζουν ετσι που...
    αλλα παιδια σιγουρα θα στερηθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα Swell!

    Mπορει να μην εισαι αισιοδοξος,
    oπως λες, αλλα ρεαλιστης εισαι, αν και θα ηθελα να δω καποτε να κανουμε ..λαθος και ο κοσμος να ανοιξει επιτελους τα ματια του και να δει οτι μας εξαπατουν χρονια... (Θα γινει ποτε αυτο;)

    Αλλωστε γι αυτο φτασαμε σε τετοιες καταστασεις, οπου και τα παιδια θα χρειαστει να πληρωσουν τις λαθος επιλογες των γονιων τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα Σελιτσάνε!

    Δεν εχετε αδικο! Ειναι φαυλος κυκλος,μπορει ομως οι γονεις του Max να εφτασαν σε αυτη τη κατασταση επειδη αρχικα σκεφτοντουσαν απλοικα σαν τον..Max και δεν εβλεπαν σε βαθος τα προβληματα της ζωης τους που θα τους οδηγουσαν εκει. Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να ξεκινησαν με καλυτερες προυποθεσεις και ιδεες, αλλα στη πορεια να αλλαξαν τα πραγματα...
    Οπως και να εχει, παντως, ο Μax και χιλιαδες παιδια σαν τον Max ζουν, εν ετει 2010, μεσα σε συνθηκες φτωχειας και στερησης, σε πολλες χωρες της ΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19.10.10

    "Ψεύτη, αποκλείεται να πέρασες μια τόσο υπέροχη μέρα!" :-(

    Το...μόνο αληθινό(για πολλούς);;;

    Καλημέρα Έλβα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημέρα φιλη μου Λενα ;)

    Σιγουρα ετσι ειναι. Αλλοιμονο ομως απο τα παιδια που ΔΕΝ χρησιμοποιουν τη φαντασια τους, ή δεν τα αφηνουν οι καταστασεις να ζησουν σαν παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19.10.10

    Καλή μου Έλβα (δευτερολογώ)


    Ακούγοντας το παιδί αυτό να εξιστορεί τη μέρα του όπως ακριβώς θα ήθελε εκείνο να είναι, μου έφερε στη μνημη το παιδί της διπλανής πόρτας (κυριολεκτώ). Είναι ένα παιδί που σχεδόν από την ώρα που γεννήθηκε αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά (το λιγότερο σε σημασία) προβλήματα.
    Ο Κωνσταντίνος, λοιπόν, είναι ένα παιδί με οργιάζουσα φαντασία και τα δικά μου (κακομαθημένα :)) καμιά φορά γελάνε με τις εξωφρενικές ανυπόστατες ιστορίες που φτιάχνει...
    Όμως....ποιος άραγε θα ήταν αυτός, ο ανεγκέφαλος, που θα του καταλόγιζε "μη επαφή" με την πραγματικότητα όταν η δική του παραγματικότητα, η ζωή του η ίδια του φέρεται τόσο μα τόσο σκληρά!
    Συγκινήθηκα με την ανάρτησή σου και με επιρέασε βαθύτατα...σε συνάρτηση με όλα όσα διαδραματίζονται εδώ αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Έχεις απόλυτο δίκιο...δε μπορούμε να στερήσουμε τη φαντασία από τα παιδιά :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λενα μου

    Για να..δευτερολογησω κι εγω, να πω οτι ποσοι Κωσταντινοι, σαν το παιδι που γνωριζεις, υπαρχουν εκει εξω; Συχνα δε θελουμε ουτε να σκεφτομαστε τη περιπτωση του να υπαρχουν πολλα τετοια παιδια, επειδη εχει κοστος και για εμας αλλα και για την 'δηθεν προοδο' που εχουμε κανει σαν κοινωνιες, που αδιαφορουν ομως για τη πεινα και τη δυστυχια που πληττει πια τις περισσοτερες χωρες του κοσμου και οχι μονο αυτες που παλιοτερα λεγαμε..'υπαναπτυκτες'.
    Kαι εμενα αν κατι με επηρεαζει και με συγκινει ειναι αυτες οι περιπτωσεις των παιδιων που δεν φταινε σε τιποτα, ομως υποφερουν απο τις εξελιξεις και τα αθλια οικονομικα πειραματα καποιων αδαων και ανελεητων, σε τελικη αναλυση!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάνα μου, δεν μπορώ να κοιτάξω τα μάτια του, έστω και στην εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κουμπάρα, τί θα γίνει;
    Όλο σε διλήμματα με βάζεις. Εμ δεν ξέρω αν και τί να ψηφίσω, τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω παιδιά.
    Πιο δύσκολη κι από εξεταστική η επίσκεψη μου εδώ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα ποσοι ανθρωποι δεν βιωνουν καθε μερα τετοιες καταστασεις.Τα παιδια ομως θα επρεπε παντα να γελουν και να ονειρευονται.
    Σε ευχαριστω για το ωραιαο αλλα σκληρο βιντεο Elva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλη μου Βlack Bedlam

    Αυτοι, ομως, που προκαλουν τετοια δραματα με τις πολιτικες τους επιλογες, δυστυχως, αντεχουν! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μανο

    Για ποια διλημματα μου λες βρε κoυμπαρε; Ουτε θα ..ψηφισεις μου ειπες, ουτε ..παιδια θα κανεις, αυτα δεν ειναι διλημματα, σαν αποφασεις μου ακουγονται!
    Κοιτα να αλλαξεις γρηγορα γνωμη και για τα δυο! ;P

    Kαλα ολα με την εξεταστικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλη kleoniki

    Τα παιδια οντως θα επρεπε ΠΑΝΤΑ να γελουν και να ονειρευονται! Εμεις οι ενηλικες φταιμε οποτε και οσο συχνα δεν συμβαινει αυτο!

    Ειναι σκληρο το video, αλλα μηπως δεν ειναι για καποια παιδια σκληροτερη η πραγματικοτητα;

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα, φίλη μου...

    Από χθες το 'χω δει... Το 'χω ξαναδεί... και σχόλιο δεν μπορώ να γράψω. Τι να γράψει κανείς για το τέλος της αθωότητας; Ή, μήπως, για μιαν αθωότητα που δεν της δόθηκε καν η ευκαιρία να πάρει ανάσα, δεν ήρθε ποτέ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα Ντρουσίλα μου

    Aυτο παθαμε ολοι..Ειναι σκληρο, αλλα και συγκλονιστικο να ξερει κανεις οτι απο την αρχη της ζωης του θα πρεπει να 'συμβιβαστει' με τοσα λιγα.Ενα τετοιο μελλον επιφυλασσουν, πια, για τις νεωτερες γενιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. εγώ κρατάω μόνο τα αισιόδοξα μηνύματα αυτού του video. Η ευτυχία ενός παιδιού δεν εξαρτάται απο τα χρήματα, ακόμη και σε μια τόσο φτωχή οικογένεια ένα παιδί έχει δικαίωμα να είναι ευτυχισμένο και να θεωρεί οτι πέρασε μια πολύ όμορφη μέρα. Το βάρος μετατοπίζεται στους γονείς του βέβαια και μια μάνα όπως η δική του, που προστατεύει τόσο καλά την ευαίσθητη καρδιά του παιδιού της απο την σκληρή πραγματικότητα έχει έναν ολόκληρο θησαυρό μέσα της, ανεκτίμητο όσο όλα τα λεφτά του κόσμου μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)