22.11.10

Aνθρωποι- κονσέρβες ( με πολλά...συντηρητικά!)


Στο ιστολογιο ενος  φιλου διαβασαμε, τις αλλες, για τις ανησυχιες του, οπως και τις πολυ λογικες σκεψεις του πανω στις αποφασεις για τις επιλογες που εκανε στη ζωη του.

Το θεωρω ωριμο και γενναιο να δειχνει κανεις τη "τρωτη" πλευρα του εαυτου του και να υποκειται ετσι στη κριτικη αγνωστων, που στη καλυτερη περιπτωση καταλαβαινουν και συμβαλλουν θετικα, στη χειροτερη, ομως, δεν καταλαβαινουν επειδη δεν μπορουν ισως να ερθουν στη θεση του αλλου, μη εχοντας οι ιδιοι αναλογες εμπειριες. Τι εννοω;

Παιρνω ενα δικο μου παραδειγμα. Απο μικρη μου αρεσαν τα ταξιδια και ονειρο μου ηταν να ταξιδεψω καποτε μακρια. Τελειωνοντας λοιπον το σχολειο, στα 18 μου, βρηκα μια προσωρινη δουλεια, προκειμενου να συγκεντρωσω χρηματα και να ταξιδεψω στο εξωτερικο. 
Αυτο που διαπιστωσα, ομως, ηταν οτι γνωστοι και φιλοι προσπαθουσαν να με αποθαρρυνουν και απορουσαν, τοτε, με το....θαρρος μου να επιχειρησω κατι τετοιο μονη (!!). Μεγαλο πραγμα θα πειτε ενα ταξιδι στο εξωτερικο! Γι αυτους, ομως, μαλλον, ηταν! 

Το περιεργο, ομως, ειναι οτι οι ανθρωποι αυτοι δεν ηταν ουτε ...μεγαλοι σε ηλικια, ουτε απο την επαρχια, ουτε ηταν δυσκολο, γι αυτους, να βρουν χρηματα και να κανουν και αυτοι κατι αναλογο με εμενα! Αν και ...συνομίληκοι μου ηταν αρκετα συντηρητικοι και φοβοντουσαν, (ισως και να ζηλευαν;) τον ενθουσιασμο μου για κατι που εγω σαν 18χρονη πιστευα οτι ηταν συναρπαστικο!
Παρα την ιδια ηλικια, δλδ "δεν μιλουσαμε την ιδια γλωσσα", σαν νεοι! Οι γνωστοι μου αυτοι, (ανδρες), παντρευτηκαν πολυ νεοι και απεκτησαν παιδια σε μια ηλικια που πολλοι ξεκινουσαμε σπουδες και θεωρουσαμε οτι τοτε ακριβως η ζωη και οι δυνατοτητες να κανουμε κατι, ανοιγοταν μπροστα μας!
Αυτοι επελεξαν να κανουν τοτε οικογενεια, παρα το γεγονος οτι λιγα χρονια πριν εβγαζαν...''εξανθηματα'' (!) και μονο στην ιδεα οτι μπορουσαν να παντρευτουν  πολυ νεοι!
Σιγουρα περιμεναν οτι εγω, (οντας γυναικα), θα παντρευομουν νωριτερα απο αυτους!! Τους απογοητευσα, μαλλον... 
Σημερα, κατι τετοια ατομα συνεχιζουν και ψηφιζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλακτικα (ισως) καθε ...4 χρονια!


Τελικα μιλαμε "αλλη γλωσσα" και με ατομα που πιστευουμε οτι λογω...εθνικοτητας,(!) ηλικιας, ταξης, συχνα ακομα και…ιδεολογιας οτι ειναι πιο "κοντα" μας και θα επρεπε να συννενοουμαστε καλυτερα. Ισως η προσπαθεια να προσεγγισουμε ο ενας τον αλλο, ακομα και σε θεματα πολιτικης να ειναι πολυ πιο συνθετη, απ ο τι νομιζουμε και να  συνδεεται με πολλους παραγοντες, που δεν ειναι παντα ευκολο να αναλυθουν.

Ευχομαι, παντως, τα καλυτερα σε οσους και οσες ακομα....ψαχνονται, αμφισβητουν πραγματα και επιλογες στη ζωη και το κυριοτερο δεν θεωρουν τιποτα και κανενα δεδομενο
Εχουν μεγαλες ελπιδες να βρουν πραγματι αυτο που ψαχνουν, ακριβως επειδη δεν τρεφουν αυταπατες και δεν φοβουνται να χασουν τιποτα...Ειναι οι πραγματικα ελευθεροι ανθρωποι, και αυτους μπορω να πω οτι "ζηλευω" !



25 σχόλια:

  1. Οσοι ψαχνομαστε (προς οποιαδηποτε μερια, ειτε προς τα μεσα μας ειτε προς τα εξω μας ειτε και τα δυο) πιστευω οτι πληρωνουμε συχνα ενα μεγαλο τιμημα που το ονοματιζω μοναξια.
    Αξιζει τελικα τον κοπο;

    (ρητορικο ειναι το ερωτημα, γιατι νομιζω οτι το να ψαχνομαστε τελικα ειναι μεσα στο dna μας και δεν μπορει να αλλαξει).

    Καλη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22.11.10

    Έλβα μου καλησπέρα :)

    Η αλήθεια είναι πως μερικά χρόνια πριν ήμουν "κονσέρβα" αλλά δε το έβλεπα. Δε χρειάστηκε πολλά...ένα "κλικ" και πήρα ανάποδες στροφές (με την καλή έννοια). Και εγώ συγκινήθηκα με το ποστ του Marco...λίγο πολύ ψαχνόμαστε...αν όχι τότε είμαστε φαντάσματα τηε ίδιας μας της ζωής!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ.. πάντως, εγώ τα πολύ κοντινά μου, τα βρήκα και εξακολουθώ να τα βρίσκω, πολύ μακριά... ;-)
    Και πλέον, δεν κάνω εκπτώσεις στο βαθμό συννενόησης, γιατί η μεγαλύτερη μοναξιά είναι να αναιρείς τον ίδιο σου τον εαυτό, προσπαθώντας να μπεις στα καλούπια των άλλων, που στην τελική, δεν είναι καν ευτυχισμένοι, αλλά απλά βαριούνται να κάνουν ένα βήμα στην ζωή τους και ζούνε μέσα στη μιζέρια...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να λες μακάρι να βρούμε τη δύναμη να τους μοιάσουμε, έστω και στο ελάχιστο! Βεβαίως εννοώ αυτούς τους ελεύθερους ανθρώπους, που περιγράφεις. Ακόμη καλύτερα με την προσέγγιση του Καζαντζάκη...


    Ha en bra vecka!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ τώρα είδα το λινκ... :)

    Υπερβάλλεις... αλλά σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου αντωνη

    Εγω νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, γιατι αν οχι τιποτα αλλο, ξερει κανεις τι θελει και τι ζητα που αν δεν τα εψαχνε, δεν θα υπηρχε περιπτωση και να τα...βρει, καποτε! ;)

    Δεν ξερω αν ολοι..ψαχνονται οπως λες..Eγω παντως βλεπω οτι δεν το τολμουν πολλοι απ οσους ξερω στην Ελλαδα, γιατι αν το εκαναν δε θα ειμασταν σ αυτο το πολιτικο-κοινωνικο τελμα και θα ειμασταν λιγο πιο ανοικτοι σε ...αλλαγες και δεν εννοω τα...πρασινα αλογα και τα..νεα-παλια κομματα που μας πασαρουν για δηθεν..αλλαγη!! ;(

    Καλη σου εβδομαδα επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. me :)

    Kαλησπέρα Λενα μου! :) Η διαφορα ειναι οτι καποιοι ανθρωποι αλλαζουν επειδη οι συνθηκες τους κανουν να ωριμασουν.Ομως πολλοι αλλοι φοβουνται και τις παραμικρες αλλαγες στη ζωη τους..Ακομη και το να αλλαξουν ....δρομολογιο για παραδειγμα! Ακομα κι αν τους πει κανεις οτι η διαδρομη, απο εκεινο το δρομο ειναι πολυ πιο κοντα στον προορισμο τους, αυτοι δεν αλλαζουν και ας κανουν παραπανω χιλιομετρα! Οπως κι εσυ ετσι κι εγώ συγκινήθηκα με το ποστ του Marco και με την ειλικρινεια του.

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Sophia μου

    Και πολυ καλα κανεις που δεν κάνεις...εκπτώσεις στο βαθμό συννενόησης, κατι που με βρισκεις συμφωνη ...101%!! Γιατι θα πρεπει να μπουμε στα ...καλούπια των άλλων, οταν οπως λες ουτε πιο ευτυχισμενοι ειναι, (ουτε ισως πιο ...προοδευτικοι να συμπληρωσω εγω!) απλά ζούνε μέσα στη μιζέρια!
    Μετα, γιατι αραγε...
    παραπονιουνται; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε marco

    (Varsågod!) Δεν υπερβαλλω καθολου!
    Μας..συγκινησες με την ειλικρινεια σου και επρεπε να το πω ( κι εγω οπως και η φιλη Λενα, πιο πανω!)
    Για τους ...ελευθερους ανθρωπους μηπως χρειαζεται..."αρετή και τόλμη";
    Ετσι ξεφευγουμε, ομως, απο... Καζαντζάκη και παμε στον..Καλβο! ;-)


    Tack, detsamma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλησπέρα Ελβα, έχω γνωρίσει ανθρώπους μικρότερους από μένα, τόσο "δυσκίνητους" που νομίζεις ότι έχουν παραιτηθεί από τη ζωή. Ξέρω και ανθρώπους πάνω από τα 70, που πραγματικά ζηλεύω τη ζωτικότητα που έχουν. Στο μυαλό και το σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αρκετούς δεν μπορείς να συνεννοηθείς ακόμη και αν μιλάς την ίδια γλώσσα. Έχεις απόλυτο δίκιο Έλβα. Για αυτό όταν συναντώ το αντίθετο το εκτιμώ όσο τίποτα, είναι το πλέον σπάνιο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλησπερα Swell

    Kι εγω σε τετοιες κατηγοριες ανθρωπων αναφερομαι που εχουν διψα για ζωη και ψαχνουν τα πραγματα, απορριπτουν τη μιζερια και θετουν ερωτηματικα στις αποφασεις τους και τιε επιλογες τους.Δεν εχει να κανει με ηλικια, αλλα με τη ..καρδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλη μου Road

    Οι ανθρωποι που αμφισβητουν πραγματα και καταστασεις γινονται ολο και λιγοτεροι, δυστυχως στις μερες μας.Υπαρχει τετοιος εφησυχασμος και τετοια αποχαυνωση που πραγματικα εστω και εναν που σκεπτεται λιγο διαφορετικα τον θυμομαστε και τον ξεχωριζουμε απο τον ...σωρό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου elva!
    Κατα βαθος,οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι συντηρητικοι.
    Τωρα που ο φοβος εξαπλωνεται σα γαγγραινα παντου,τωρα ακομη περισσοτερο θα γινει η συντηρητικη αναδιπλωση,γιατι πιστευω οτι ο φοβος για το αγνωστο ειναι η γενεσιουργος αιτια της συντηρητικοτητας.
    Οταν βεβαιο ο..φοβος φτανει στο χτενι,τοτε δημιουργουνται τα Συμβαντα,δηλαδη οι εξεγερσεις κ το μαζικο ΑΝΤΕ @@@@ΣΟΥ σε καθε μορφης εξουσια,
    ειτε εξωτερικη
    ειτε ενδογενης,εσωτερικοποιημενη δηλαδη εξουσια των κοινωνικων -politically corect -επιταγων.

    Μονο οταν ο φοβος φτανει στο χτενι,σχηματιζεται η αγανακτηση.
    Και η αγανακτηση οδηγει στην αμφισβητηση
    και η αμφισβητηση οδηγει στη θεληση για αλλαγη.

    Ο,τι και να λεμε στην Ελλαδα οτι εχουμε εξοργιστει,
    σιγα μη σκισουμε κανα καλσον,
    ουτε καν εχουμε φτασει στο πρωτο σταδιο,δηλαδη της αγανακτησης.

    Οψομεθα.Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μισο λεπτακι,να αλλαξω καλσον,γιατι μου φυγανε οι ποντοι...ΧΑΧΑΧΑ...
    Εμενα η γνωμη μου...
    Ειναι οτι ενας ανθρωπος...
    Απο την αρχη, η ειναι...Η δεν ειναι συντηρηση...
    Δεν"αφυπνιζεται" ξαφνικα καποιος...
    Νεοδημοκρατης,Δημοσιος υπαλληλος, με
    χαριστικο διορισμο απο τον Μπαρμπα..
    Με γυναικα που του"προξενεψαν" γιατι...Εχει τον τροπο της...
    με παιδια στο Ιδιωτικο σχολειο...
    Με παρεες...Ομοιοτυπες μ αυτον...
    Με Μερσεντα, και τζιπακι της Κυριας...
    Ουτε, ο συνειδητοποιημενος...Ξαφνικα...
    Παιρνει τις συνδρομες απο το σωματειο και...αγοραζει οικοπεδο...
    [Αυτος που το εκανε αυτο...Απο την αρχη, για τις συνδρομες πηγαινε]
    Ετσι λεω...
    Γι αυτο ο περι ου ο λογος, φιλος...
    Δεν κινδυνευει...Απλα...Εγινε 40
    και τρομαξε...
    [και γω ειχα τρομαξει τοτε..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σας.Εγώ πάλι τι να σας πω δεν συγκινήθηκα, με έπιασε ένα άλλο συναίσθημα.Σαν διάβασα την εξομολόγηση του φίλου μας, ένιωσα μια τρυφερότητα και μου ξέφυγε ένα χαμόγελο. Θυμήθηκα πως ένιωθα εγώ στην ηλικία της αναζήτησης. Θυμήθηκα τις ατέλειωτες συζητήσεις με άλλους φίλους που ψάχναμε ποιοι είμαστε που πάμε γιατί; Αναζητώντας την δικαίωση της ύπαρξής μας.Οι αλήθειες μας άλλαζαν μέρα με την μέρα και αλίμονο να μην άλλαζαν που λέει και ο "δικός" μας, "εχθρός της Αλήθειας δεν είναι το ψέμα αλλά η πεποίθηση".
    Όταν αυτή η αναζήτηση γίνεται σαν είσαι 18 ή και 20, ενέχει κινδύνους αν δεν υπάρχει υποδομή και πως να υπάρχει σε αυτήν την ηλικία ,αλλά όταν γίνεται στα 40 τότε είναι και απόλυτα υγιής.Μακρυά από μας οι βαλτότοποι και τα βαλτόνερα.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23.11.10

    Έχω τη γνώμη ότι ο καθένας έχει τη δική του λογική !
    Όχι ότι δεν επιρρεάζεται από τον περίγυρό του ή από συγγενείς και φίλους !
    Το θέμα είναι το εξής:
    Μετανιώνει κανείς για τις επιλογές που έχει κάνει μέχρι να αρχίσει να ψάχνεται ;
    Αν ναι, αλλάζει τις πραχτικές του !
    Αν όχι, συνεχίζει όπως είναι !
    Αρκεί, βέβαια, να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του !

    Άνοιξες, στην ουσία, ένα πολύ μεγάλο θέμα (και ο φίλος) που πραγματικά τελειωμό δεν έχει !

    Μια Θερμή Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε celin

    Δε ξερω αν ειναι απο...φοβο, ή απο..αγανακτηση για τη κοροιδια, εστω κι αν δε φαινεται με το τροπο που θα επρεπε να φανει τουλαχιστον οσον αφορα τα εκλογικα, ετσι προς το παρον το πολυ πολυ αντε και να σκιστει κανενα...καλσον, (!) που λες κι εσυ και τιποτα αλλο, μια και κατι φρεναρει τις αντιδρασεις του κοσμου!
    Εγω πιστευω οτι και τα ΜΜΕ εχουν κανει χρονια τη δουλεια τους ωστε να πειθουν τον αμετοχο στα πραγματα πολιτη του καναπε, οτι ολα βαινουν καλως και οτι ολα θα ....διορθωθουν μετα απο λιγα χρονια! Αρκει να μη διαμαρτυρεται και να .."τραβαει κουπι", (το ζητουμενο!) πιστευοντας στις απολαβες του....μελλοντος! Να και το... "θρησκευτικο κλιμα" μεσα σ ολη την εξαπατηση! Moνο τα ...πιλαφια και τα ουρι του παραδεισου μας λειπουν! ;((
    Tωρα ποιοι και ποσοι τα πιστευουν αυτα, φανηκε και στις εκλογες...
    Το θεμα ειναι πως ξεφευγει κανεις απο αυτο το κλιμα της τελματωσης, γιατι αν ρωτησεις το κοσμο σιγουρα δεν ειναι ευχαριστημενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλημερα φιλε μαςμαχαιρη

    Ενταξει τωρα το ..καλσον;! χαχαχα..

    Κι εγω ετσι πιστευω οτι ισχυει γενικα, αλλα οπως και αλλου φαινεται να υπαρχουν και εδω καποιες εξαιρεσεις, που ισως οφειλονται στις εμπειριες της ζωης! Για τη περιπτωση του φιλου μας iσως το να σαρανταρησει κανεις δημιουργει ενα επιπλεον αγχος που κανει το ατομο να σκεφτεται και να αμφισβητει καποια πραγματα περισσοτερο απο πριν.
    Οσο για το θεμα της ιδεολογικης αλλαγης του ατομου φυσικα και δεν συμβαινει απο τη μια μερα στην αλλη να "αφυπνιστει" ξαφνικα καποιος αλλα χρειαζεται να περασει απο αρκετες διεργασιες και ενα ανησυχο πνευμα...Ειχα δει μια πολυ καλη ταινια το American History X, αν δεν το εχεις δει αξιζει το κοπο!

    http://www.cine.gr/film.asp?id=411&page=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλη Black Bedlam

    Καλημερα! Ολοι καπως ετσι νιωσαμε σκεπτομενοι τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους οταν ψάχναμε ποιοι είμαστε που πάμε και γιατί; Πολυ σωστα λες ομως οτι ο "εχθρός της Αλήθειας δεν είναι το ψέμα αλλά η πεποίθηση". Ισως τελικα αυτη η πεποίθηση και η προπαγανδα των ΜΜΕ οτι μετα τις θυσιες (του λαου) ερχονται...καλυτερες (!!) μερες, να ειναι αυτο που φρεναρει τις αντιδρασεις...
    Κι εγω πιστευω οτι τετοιες αμφισβητησεις, στα 40, είναι υγιεις και αν δεν τις κανει καποιος τοτε,ποτε θα τις κανει; :)

    Πολλά φιλιά, ΒΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα φιλε faro

    Και για μενα το θεμα θα επρεπε να ειναι απλο, αλλα δεν ειναι παντα ετσι, λογω διαφορετικων, καθε φορα, παραμετρων!
    Πανω απ ολα ομως χρειαζεται να εχει κανεις το θαρρος και τη δυναμη να μπορει να κριτικαρει τις δικες του επιλογες και αποφασεις και χρειαζεται να κανει αλλγες να το επιχειρησει, αν οχι να συνεχιζει να προσπαθει για το καλυτερο!

    Ειναι πραγματι ενα μεγάλο θέμα και δεν εχει τελειωμο μια τετοια συζητηση....

    Πολλους χαιρετισμους απο τη.. χιονισμενη Σουηδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μμμμμναι... Ευχαριστώ που με κάνατε θέμα, αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας, όπως είπα και νωρίτερα.

    Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι προχωρημένος, επειδή και μόνο ψάχνεται για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του - σύμφωνα με τα δικά του θέλω, ναι;

    Όσο για την ιδεολογία, γενικώς μιλώντας για τις ιδεολογίες, θεωρώ ότι είναι ένας συγκερασμός συνθηκών και εμπειριών με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Ο ίδιος άνθρωπος κάτω από άλλες συνθήκες ενδεχομένως και να αντιδρούσε αλλιώς. Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Bonjour, Elva! :))

    (Μη γράφετε, παιδί μου, σουηδικά με τον Marco!!!) :))

    Θα του κάνω μια... ψυχανάλυση στο γόνατο, του γιατρού! Νομίζω ότι και σε δύο, και σε πέντε και σε δεκαπέντε χρόνια... θα ψάχνεται! Μάλλον είναι του χαρακτήρα του να μη στέκεται σε χλωρό κλαρί, να μην έχει ησυχία... Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και στις αναρτήσεις του. Από τα θέματα που προσεγγίζει και τον τρόπο που το κάνει αυτό! :)
    Μακάρι να 'χαμε περισσότερους Marco στην κοινωνία, περισσότερα "ψαχτήρια"...

    ...Για να "εκνευρίσω" λιγάκι τον φίλο μας :)) θα [ξανα]κάνω το δικηγόρο του διαβόλου* με μια... στάση στη φράση: "Εχθρός της Αλήθειας δεν είναι το Ψέμα, αλλά η Πεποίθηση". Επειδή έχει εφαρμογή και στη δική "μας" πλευρά, όποια είναι αυτή... κι επειδή μερικές φορές, εξαιτίας της "πεποίθησης" γινόμαστε ελαστικότεροι, μοιράζουμε συγχωροχάρτια με το μυαλό μας... κι αφήνουμε ό,τι πονάει, στην άκρη.

    *[Σημ. Έχει σχολιάσει σχετικά, σε παλαιότερη ανάρτησή μου, ο Marco, περί... δικηγόρου του διαβόλου και δικηγόρων, γενικώς! :))]

    Φιλιά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. G'morgon marco

    Kανονικα φιλε μας θα επρεπε να..
    κολακευτεις που σε καναμε..θεμα οπως και..πρωτοσελιδο! :)))

    Σοβαρα τωρα, ομως, μη νομιζεις οτι παμε να σε.. κολακευσουμε, οσοι, εδω λεμε 'μπραβο' σ αυτους που ψαχνονται.
    Aπλα μερικοι απο εμας τυχαινει να συμφωνουμε και να επικροτουμε το γεγονος της υγιους αμφισβητησης των πεπραγμενων ενος ατομου και τιποτα αλλο.

    Για την ιδεολογία,κι εγω συμφωνω με τη θεωρια..συγκερασμου συνθηκών και εμπειριών με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα, οπως λες, επειδη ετσι λειτουργει και για μενα και πιθανοτατα και για πολλους αλλους...

    Μην ακουσω οτι...διαφωνεις και παλι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα Nτρουσιλα μου
    Ολα καλα; :))

    (Τα Σουηδικα τα χρησιμοποιουμε για να τα μαθουμε και σ εσας τους υπολοιπους της παρεας, τι νομιζεις;) :-)

    Οσο για οσους,ες ψαχνονται εχεις απολυτο δικιο οτι χρειαζομαστε περισσοτερα τετοια ατομα, σημερα, παρα ποτε!

    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)