3.2.11

Σκέψεις για bloggers και μια απορία (για τον...Wilhelm!)

Iσως κανω λαθος, αλλα εχω την εντυπωση οτι το τελευταιο διαστημα η αισθητη μειωση συμμετοχης στα blogs, ισως ειναι και σχετικη με το οτι βαλλονται, πια κυριολεκτικα οι εργαζομενοι, στην Ελλαδα, απο παντου! 
Η κυβερνηση, πιστη στην οικεια στρατιωτικη τακτικη του shock and awe (σοκ και δεους), η οποια περιγραφεται πολυ καλα και στο βιβλιο της Νaomi Klein «The Shock Doctrine», που εκανε και στην Ελλαδα, οπως και αλλου, ...χρυσες πωλησεις με την εξηγηση των ...παθων μας, καταφερε ετσι να σπειρει στη κοινωνια ακριβως αυτα που δηλωνει: Σοκ και δεος!

Δε ξερω, βεβαια, αν και κατα ποσο εχουμε πεσει θυματα αυτης της τακτικης, ή αν απλα κουραστηκαμε να διαβαζουμε ...πολλα λογια, τα οποια ειναι  μεν "καλα" αν θελει κανεις να ...εντυπωσιασει καμμια..γκομενα, (οπως ειπε ενας φιλος), ομως απο εδω, χιλιαδες χιλιομετρα μακρια, εγω…"βλεπω" οτι τα πραγματα δε προχωρουν καλα και τρια τινά μπορει να συμβαινουν:

Α. Πολλοι bloggers (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) ανακυκλωνομαστε φριχτα αυτο το καιρο. (Λετε η λυση να ειναι να αρχισουμε να γραφουμε ...ερωτικες ιστοριες, ή και...συνταγες μαγειρικης, αφου μονο το φαι και το σεξ συγκεντρωνει το αμειωτο ενδιαφερον της πλειοψηφιας του κοσμου; Α και οι ...αιματοχυσιες, βεβαια, να μη ξεχνιομαστε! )
B. Ο κοσμος εχει εντελως απελπιστει απο τα κομματα και δε βλεπει το λογο να γραφει και να διαβαζει για πραγματα που πιστευει οτι δεν μπορουν να αποτραπουν ευκολα.
Γ. Να ισχυουν και οι δυο παραπανω πιθανοτητες!

Αν ηθελα βεβαια να σας ...κολακεψω, (τακτικη που χρησιμοποιειται ενιοτε και απο κυβερνησεις!), θα ελεγα οτι καααααατι βλεπω να ...κινειται με το …τηλεσκοπιο (απο...Σουηδια! Ναι, ναι, σαφως και εχω! Φιλε..celin, κατσε κατω, σε βλεπω ...ανησυχο, τις μερες αυτες!:),  αλλα δε θελω να σας κολακεψω, οπως κι εσεις δε θελετε, φανταζομαι, να ακουτε αλλες ...."κολακειες", αφου ...πηξατε απο τις πολλες...καθημερινα, τοσο που αρχισατε να μη πιστευετε, πια, στ αυτια σας  ο τι και να ακουτε (...ειναι κι αυτο μια αλλη τακτικη!)  και εχετε απολυτο δικιο!

Αυτο που σας πασαρουν κατα καιρους ως "μικρη προοδο" ειναι το ....ξεπουλημα της χωρας, αυτο που λενε "επιχειρηματικο δαιμονιο" ειναι οι φοροφυγαδες, αυτο που λενε "θεσεις εργασιας" ειναι αυτες που δημιουργησαν στη ... Βουλγαρια, αυτο που λενε για συμμετοχη και για ιθαγενεια σημαινει ... αποκλεισμο και να προσθεσω επισης οτι τετοιο  χαμηλο επιπεδο και τετοια ''χτυπηματα κατω απο τη μεση'' δεν υπηρχαν ουτε επι...χουντας!

Μιλανε βεβαια και για "δυσάρεστες αλλά αναγκαίες αποφάσεις", παντα για τους αλλους, (ειδατε ομως εσεις καμμια μειωση των δικων τους αποδοχων;) ειναι αυτοι που χωρις αιδω βγαινουν και υποβιβαζουν το κοσμο σε "τζαμπατζηδες" σημερα, σε ...καποιο αλλο ...κοσμητικο παλιοτερα και δε τολμω να σκεφτω τι θα σας αποκαλεσουν...αυριο, αλλοι κρουουν το κωδωνα του κινδυνου για τον ....κατηφορο που πηραμε και οτι με την ....ανυπακοη μας στους νομους του κρατους ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι τεινουμε προς το ....χαος, (!) ενω μεσα σ αυτα καποιοι αλλοι με ...πειρα ετων μιλανε και για την αναγκη ...παρέκκλισης του Συνταγματος , συμφωνα με τα μετρα ποιων, της κυριας ...Μερκελ, ισως;

Ετσι μετα απο ολα αυτα και επειδη δε βγαζω ακρη με το ...τηλεσκοπιο, ειπα αφου διαβασα και σχετικο κειμενο του φιλου  celin λιγες μερες πριν, να ριξουμε και μια ματια και σ αυτα που ειπε ο αμφιλεγομενος ...Wilhelm Reich για τη ...σεξουαλικοτητα;  Τι να πω, πια;  Εχω....απελπιστει!

Ο Wilhelm ειπε λοιπον οτι "ενα φυλακισμένο στη θωράκιση σώμα είναι δομικά ανίκανο να επαναστατήσει απέναντι στην κοινωνία που του δημιούργησε την θωράκιση", οπως και οτι ο μικροαστισμος εχει υπεισελθει τοσο πολυ μεσα στον ιστο της κοινωνιας ωστε ακομη και πολλοι που θεωρουνται προοδευτικα ατομα να αδιαφορουν για τα αισθηματα, ως μη καταλληλα για να ερμηνευσει κανεις τετοιες συνθηκες!

Μπορει ομως και πως αραγε γινεται να αγνοουμε ολα αυτα τα ...αισθηματα θυμου, αγανακτησης και υποβιβασμου της νοημοσυνης μας, που δημιουργουνται διαβαζοντας εξοργιστικες ειδησεις, σαν τις παραπανω, που κυριολεκτικα....βομβαρδιζουν το νου και τη ψυχη μας, καθημερινα;



Σημ. Διαβαστε επισης ενα πολυ καλο αρθρο του φιλου Καρτεσιου!

40 σχόλια:

  1. Σε παρακαλώ Κουμπάρα, οι αιματοχυσίες είναι δικό μου θέμα.

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mανο

    Καλα, απ ολα τα θεματα εσυ επικεντρωνεσαι στο.. δικο σου, ετσι κουμπαρε μου; χαχα

    Καλα, η Κρητη; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα Elva.
    Νομιζω οτι πλεον για παρα πολυ κοσμο απο οσους γραφουμε στα blogs τα πραγματα ειναι τοσο δυσκολα στην καθημερινοτητα μας που ισως καποιες φορες δεν βρισκουμε μεσα μας το κουραγιο να παλεψουμε για τιποτα περα απο τον αρτον ημων τον επιουσιον.
    Μπερδεμενη κατασταση, πρωτογνωρη για πολλους απο μας.
    Που κεφι για να γραψεις με οσα γινονται;
    Ισως βεβαια να ειναι και μια φαση ενδοσκοπησης ή να μαζευουμε δυναμεις για την αντεπιθεση.

    Υπαρχει κατα τη γνωμη μου ενα μεγαλο κενο στην καθοδηγηση του κοσμου προς ενα κοινο σκοπο, το οποιο οδηγει και πολλους στην ιδιωτευση.

    Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί ανακυκλωνόμαστε. Μα προφανώς την έχουμε πάθει την κατάθλιψη. Μπορείς να μην την πάθεις; Αρκεί μια στιγμούλα να ανοίξεις την TV, την Εφημερίδα, το internet, και στα πρώτα πέντε λεπτά έχεις εξοργιστεί ..δέκα φορές ! Αι σιχτίρ, μας δηλητηρίασαν τις ζωές οι αλήτες !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι δύσκολα τα πράγματα, θέλει ψυχική δύναμη για να συνεχίσεις κ εδώ όπως πριν. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν οι Σουηδοί αν είχανε τη καθημερινότητα μας. Πιστεύω πως όσοι μπορούν απλά θα φύγουν από την Ελλάδα. Ήταν ήδη δύσκολα τα πράγματα, πλέον αισθάνομαι ότι καθημερινά διαλύονται. Εχτές διάβασα πως γίνονται κινήσεις να καταργηθεί η πληροφορική από τα σχολεία.. ενώ ο ΓΑΠ μιλούσε για e-books και ψηφιακή εκπαίδευση, αδυνατώ να καταλάβω πως συνδέονται αυτά..Οι περισσότεροι έχουν απελπιστεί από όλα τα κόμματα. Μα αντί να ενωθούμε, αντίθετα κυριαρχεί η απομόνωση. Και εμένα με επηρέαζει πολύ αυτή η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου elva μου, το επόμενο βήμα θα είναι το κυνήγι των blogs. Εδώ έχουν κάνει τόσα και τόσα εκεί θα κολλήσουν;

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί τους ενοχλούν τόσο οι ελεύθερες ιστοσελίδες γνώμης, αφού όλα τα άλλα τα ελέγχουν απόλυτα, εμάς τι μας φοβούνται;

    Τέτοιο κόλλημα έχουν μόνο κάτι καθεστώτα τύπου Αιγύπτου, Λιβύης, κτλ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί να κάνουμε, ένιωσα ότι απειλούνται τα δικαιώματα μου χαχα! Πώς μπορώ να διαφωνήσω με αυτά που λες Κουμπάρα; Την κρίση του βλόγιν την περνώ κι εγώ αυτό το διάστημα. Βοηθάει βέβαια και η αχανής εξεταστική περίοδος.

    Όλα καλά εδώ στην Κρήτη, καλά που λέει ο λόγος με όσα γίνονται. Σήμερα έμαθα ότι κλείνουν και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Υπέροχα πάμε.

    Τί κάνει ο βορράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δυσκολέψει πολύ η ζωή μας και η κούραση μας προσπερνά πια. Η αγωνία από την άλλη για το που θα καταλήξουν όλα αυτά ,κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
    Τα blogs μπορεί να έχουν ατονίσει αλλά όταν ο κόσμος θα αρχίσει να συντονίζεται θα παίξουν πολύ σημαντικό, ρόλο αν μέχρι τότε δεν τα έχουν εξαφανίσει.

    Καλώς σε βρίσκω Elva:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3.2.11

    Εγώ πάλι πιστεύω πως μια χαρά είναι τα μπλογκς αυτή την εποχή...σωρεία ειδήσεων...διαβάζω τόσο που λέω να κάνω αίτηση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3!
    Εξάλλου αν δεν υπήρχε και η ηλεκτρονική ενημέρωση και αρκούμασταν σε ότι σερβίρουν τα κανάλια, πώς θα είμασταν; Το σκέφτηκες;

    φιλιά και καλό βράδυ Έλβα μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα τον πόναγε το δόντι του λι έχει την τιμητική του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με μια διάθεση ψυχανάλυσης (αφού ανέφερες και τον Willhelm) μπορώ να πω εκ μέρους μου πως, ναι, η ανακύκλωση με έχει κουράσει, δεν νοιώθω πως έχω να γράψω κάτι χρήσιμο. Χώρια που, συνήθως, άλλοι το έχουν κάνει πολύ καλύτερα από μένα.

    Υπάρχει όμως και κάτι το οποίο, ναι, με έχει ωθήσει σε ένα είδος κατάθλιψης: η απολυτότητα που βλέπω στην πλειονότητα των ιστολογίων: με λίγες εξαιρέσεις (οι οποίες λιγοστεύουν συν τω χρόνω) τα μόνα αποδεκτά σχόλια στα blogs είναι του τύπου «μπράβο μεγάλε, τους πήρες τα σώβρακα», σε σημείο που, αν μπει κάποιος και πει «ε, ξέρετε, καλά όλα αυτά, έχω μόνο αντιρρήσεις στην τάδε ανθυποπαράγραφο» να του ορμά μια αγέλη (το συνάφι του ιστολόγου) ζητώντας του τα ρέστα που αμφισβήτησε την τελειότητα της σοφίας του ιστολόγου.

    Εντάξει, χρησιμοποιώ την υπερβολή στο παραπάνω. Κι ίσως σουλατσάρω υπερβολικά στα λάθος ιστολόγια. Αλλά προς τα κει το βλέπω το πράγμα. Αφού λοιπόν υπάρχει τόσος πολύς κόσμος ευχαριστημένος με τη γνώμη του, τι να γράψει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. elva,λαος ευνουχισμενος,δε μπορει να αντισταθει στο π@@ημα της Κυβερνησης.
    Και ειμαστε σιγουρα ευνουχισμενοι,οχι μονο εμεις,ολη η Ευρωπη.
    Αλλωστε στη Γαλλια,στα προαστια δε ξεσηκωθηκαν Ευρωπαιοι,Αλγερινοι κ μεταναστες τα εσπασαν.
    Κι εδω στον Δεκεμβρη του 08,λιγοι ηταν οι ενηλικες Ελληνες.Πιτσιρικαδες που δεν εχουν ακομα προλαβει να ευνουχιστουν ηταν κυριως.

    Πιστευω και μπορω να αποδειξω οτι ο Ευρωπαιος ειναι ευνουχισμενος απο τον καπιταλισμο.

    ΥΓ Και μια ερωτηση για τη φιλη μου την Elva:Γιατι με προτρεπεις να ηρεμησω;Αν μιλας για την αναρτηση που περιμενουμε να χυθει αιμα.
    http://celinathens.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html
    δεν κυριολεκτουσα τοσο,περισσοτερο αυτοσαρκαστικος και σαρκαστικος ηταν ο τονος:)
    Ετσι κ αλλιως παντως σε ακουσα και το εριξα στη ποιηση και τη μουσικη!!
    Αλλα,οχι για πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Δ πιθανότητα,που δεν αναφέρατε,είναι να κυνηγάνε μεροκάματα και πιθανές δουλειές,λογαριασμούς και χρέη και να μην έχουν ούτε όρεξη ούτε χρόνο να μπαίνουν στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Elva, τα ειχε πει ο Γεωργιος Σουρης ενα αιωνα πριν...

    Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
    σ᾿ ὅλη τὴ γῆ µοναδικό,
    ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
    καὶ πενήντα νὰ µαζεύῃ;

    Νὰ τρέφῃ ὅλους τους ἀργούς,
    νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
    ταµεῖο δίχως χρήµατα
    καὶ δόξης τόσα µνήµατα;
    Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
    καὶ νὰ σὲ κλέßουν φανερά,
    κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέßουνε
    τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;

    Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες µὲ ἅµαξες καὶ ἄτια,
    κλέφτες χωρὶς µία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες µὲ παλάτια,
    ὁ ἕνας κλέßει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωµὶ
    ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωµο γιὰ πλούτη καὶ τιµή.

    Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ µασκαρευτῆκαν
    ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
    οἱ µοῦρες µας µουτσοῦνες ἐγινῆκαν
    δὲν ξέροµε τί λέγεται ντροπή.

    Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιµᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
    σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!

    Γεωργιος Σουρης (1853-1919)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Έλβα, όντως τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί κατά πολύ η κίνηση στα ιστολόγια. Είναι θέμα ψυχολογίας του κόσμου, το βλέπω από τον εαυτό μου.

    Greek Rider
    Είσαι λίγο υπερβολικός με το τελευταίο σου παράδειγμα, μην τα κατεδαφίζουμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Ελβα,
    Ελλειψη διάθεσης.
    Οταν βιώνεις το προβλημα καθημερινά, αποφεύγεις να το βλεπεις και στο πι σι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου φιλη Elva απο την βροχερη Αθηνα, ετοιμοι σαν απο καιρο ειναι οι ''παντες'', απλως δεν εχει ερθει η ωρα που θα σκασει η ''μπομπα'', οσο και να πιστευουν οτι οι δοσεις και οι υποχρεωσεις θα κρατησουν τον κοσμο στον καναπε, οσο και αν βαζουν τα εργολαβογ...καναλα τα παπαγαλακια τους και τους μεσηλικες παρουσιαστες διασκεδαστικων εκπομπων να κοιμησουν τον κοσμο, τοσο η οργη θεριευει, ποιος περιμενε την Αιγυπτο, την Τυνησια, τα αλλα κρατη της Αφρικης, κανεις ''εγκυρος'' οικονοπολιτικολογος, δεν ειχε προβλεψει ουτε ενα χιλιοστο απο την σημερινη κατασταση.
    Η κοπωση ειναι φυσικη, ανασες και παλι μπροστα, εχουμε μπροστα μας μια παρτιδα σκακι, νομιζουν οτι μας πανε για ματ, αλλα οταν τελειωσει η παρτιδα θα καταλαβουν τι εστι ΡΟΥΑ ΜΑΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4.2.11

    Καλημέρα σας !

    Για όσους παίρνουν μέρος σε διάφορες απόπειρες Οργάνωσης του Λαϊκού Κινήματος

    Για όσους δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να βγαίνουν στους δρόμους διαδηλώνονας

    Για όσους κινούνται ανάμεσα στον κόσμο και δεν βγάζουν τα ... απωθημένα τους παρασυρμένοι από τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια τύπου Χατζηνικολάου, Καμπουράκη, Πρετεντέρη και λοιπών

    Για όσους ετοιμάζουν αργά, βασανιστικά, μελετημένα κλπ. (να μην πω άλλα) τα επόμενα βήματα

    Για όλους αυτούς λοιπόν, τα αισθήματα και τα συναισθήματα ο δρόμος είναι και γνωστός και προαπαφασισμένος και κυρίως η προοπτική, ο στόχος της Λαϊκής Εξουσίας είναι αυτό που κινεί τα βήματά τους.
    Και, φυσικά, υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Elva
    Είναι τόσα πολλά που συνέβησαν αυτό το χρόνο. Η ψυχολογία είναι υπό το μηδέν. Είναι τόσες πολλές οι καθημερινές πληροφορίες που σε εξοργίζουν. Είναι τόσο άθλιο να μην ξέρεις αν θα δουλεύεις αύριο. Τόσο απάνθρωπο να βλέπεις ότι κοινωνικά ισχύει το ο θάνατος σου η ζωή μου ενώ είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Είναι μάλλον περίοδος που προσπαθούμε όλοι να «συνέλθουμε» από τα αλλεπάλληλα σοκ και να ταξινομήσουμε στο μυαλό μας τα νέα δεδομένα. Και όταν συμβαίνει αυτό, αντί να ανοίξεις τον υπολογιστή και να εξοργιστείς κι άλλο, μάλλον απομονώνεσαι . Δεν ξέρω εάν είναι θέμα «κούρασης» ή κατάθλιψης ή τελικά η ησυχία πριν την καταιγίδα. Ο χρόνος θα δείξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα φιλε αντωνη

    Πραγματι, οταν η καθημερινη ζωη γινεται δυσκολη λογικο ειναι να μην εχει κανεις ουτε ορεξη ουτε κουραγιο να αγωνιστει. Εκει ομως πατανε τετοια καθεστωτα. Στο να μας κανουν να αγανακτησουμε και να δεχομαστε μετα τα παντα αδιαμαρτυρητα, δυστυχως! Μακαρι να ειναι και αυτο που λες, μια φαση ενδοσκοπησης πριν απο τη μαζικη αντιδραση του κοσμου. Κι εγω γι αυτο ρωτω επειδη βλεπω οτι υπαρχει μια γενικη παραιτηση, μια απογοητευση που εν μερει τη καταλαβαινω, για να πω την αληθεια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Θαναση Ξ.

    Καλημερα! Ειναι κριμα που αντι να τους κανουμε να παθουν ΑΥΤΟΙ...
    κατάθλιψη και να μας αδειασουν τη γωνια, στο τελος απο την ανοχη μας στην απανθρωπη πολιτικη τους, τη παθαινουμε εμεις! :(

    Koυραγιο, ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλη μουRoadartist

    Εχεις απολυτο δικιο οτι θέλει ψυχική δύναμη για να συνεχίσει κανεις όπως πριν. Ουτε και θελω να φανταζομαι πως θα αντιδρούσαν οι ....Σουηδοί αν είχανε την Ελληνικη καθημερινότητα! Θα Φανταζομαι οτι θα φροντιζαν να μεταναστευαν κι αυτοι απο τη χωρα τους! Οσο για το οτι αλλα λενε και αλλα κανουν, μηπως ειναι η πρωτη φορα που βλεπει κανεις οτι κοροιδευουν τον κοσμο; Μακαρι να δουμε κινησεις συμπαραστασης διαφορετικων κλαδων εργαζομενων, δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε μεταξυ μας, αν το σκεφτουμε καλα. Αλλος ειναι ο εχθρος,οσο κι αν προσπαθουν να μας κανουν να το ξεχασουμε!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου φιλε Greek Rider

    Ας ελπισουμε οτι δεν θα το τολμησουν, γιατι αυτο ισως ειναι και η καταδικη τους!
    Πως θα γινει τεχνικα κατι τετοιο; Δεν νομιζω να μπορουν να ελεγξουν ευκολα το...Internet!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μανο
    Ξερεις ηθελα να σε ρωτησω αν ειχες δει τη διαφημηση της Vodafone (για την...’’ανεξαρτησια της Κρητης’’!) Ριξε μια ματια αν δεν το εχεις δει! Τι γινεται στην Ελλαδα;

    http://www.youtube.com/watch?v=V_h8iAvKp2s

    Υ.Γ
    1 O…βορράς ειναι oπως παντα...
    κρυος!Χιονισε και παλι σημερα, ενω ειχαν αρχισει να....
    λειωνουν! ;/

    2.Δε πιστευω να βρηκες …νυφη και να μη με...ενημερωσες, ως...
    κουμπαρα; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλως τη φιληMargo

    Έχεις δικιο και το καταλαβαινω και μεσα απο τα blogs και απο οσα ακουω οτι η ορεξη και η διαθεση δεν ειναι οπως παλιοτερα. Ας ελπισουμε οτι τα blogs θα συνεχισουν να υπαρχουν για να παίξουν το ρόλο τους.
    Δε θα τους αφησουμε να μας στερησουν την ελπιδα, σωστα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλη μου me :)

    Σωστα! Ποιος αντεχει την αποβλακωση των ..ΜΜΕεξαπατησης; :))

    Ευχομαι ναπερασεις πολυ ομορφα, αυριο, στη συναυλια! Μακαρι να ημουν κι εγω εκει!

    Φιλια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητε μας Σελιτσάνε

    Εσεις σαν…εξπερ συνδραματε φανταζομαι στον πονο του κοινου μας φιλου που πόναγε το δόντι του και ειχε χθες και τη τιμητικη του;

    Εχετε ομως και ενα δικιο για τη πιθανοτητα Δ, την οποια ξεχασα και εσεις καλα κανατε και μου θυμισατε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε Η Jean - Lyc

    Μα κι εγω ηθελα να ημουν ειλικρινης γι αυτο μιλησα για ...ανακύκλωση η οποια εχει κουαρσει πολλους απο εμας και συχνα νοιώθουμε ...ανεπαρκεις!
    Εχεις δικιο για περιπτωσεις ιστολογιων που ειναι πολυ απολυτα και δε μπορει αν εκφερει κανεις αλλη γνωμη χωρις να πεφτει θυμα μαζικης ....κατακραυγης, επειδη τολμησε και αμφισβήτησε τα λεγομενα των αλλων!
    Ετσι ειναι λογικο το συμπερασμα σου και τι να πει κανεις
    "Αφού λοιπόν υπάρχει τόσος πολύς κόσμος ευχαριστημένος με τη γνώμη του, τι να γράψει κανείς;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε celin

    Κι εγω ετσι πιστευω, οτι ο καπιταλισμος μας εχει κανει υπερβολικα μαλθακους και συχνα θεωρουμε καποια πραγματα ως αυτονοητα. Αλλά παλι, επειδη εχουμε καποια πραγματα γυρω μας σημαινει μηπως και οτι εχουμε βρει το νοημα της ζωης και της υπαρξης μας στον πλανητη;

    Υ.Γ
    Σχετικά με την ερωτηση σου. Πλακα κανω, δεν εννοω τιποτα και προς θεου δεν ειρωνευομαι σε καμμια περιπτωση καμμια αναρτηση! Απλα ηθελα να ''πειραξω'' με το οτι σας ...βλεπω oλους τους φιλους απο μακρια με το τηλεσκοπιο! ;)
    Ευχομαι παντως να μην αλλαξεις και να μην ..."ηρεμησεις" ποτε, celin! :)
    Μεινε ετσι οπως εισαι,λεμε εμεις, οι..μακρινοι φιλοι σου! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φιλε μου Ephemeron

    Σ ευχαριστω πολυ για τους απολαυστικους στιχους του Σουρη, που αν και ενα αιωνα πριν ειναι παντα επικαιρος! :)

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα Saq

    Ναι, τελικα ολοι το ιδιο λεμε...Η ψυχολογία του κόσμου εχει πεσει και οι φταιχτες ειναι αυτοι που δυστυχως εκλεχθηκαν για να μας... "εκπροσωπουν", τρομαρα τους! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλη nefeli

    Δεν εχεις αδικο, αλλα ξερεις τι λενε οταν μοιραζεσαι πολλες φορες κατι που φερεις βαρεως αισθανεσαι οτι το βαρος καπως μοιραζεται..
    Ετσι πρεπει να το βλεπουμε και να μη λυγισουμε, οπως αυτοι θελουν!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φιλε Δημητρη

    Ακριβως! Περιμενε κανεις απο τα καναλια που δηθεν "τα ξερουν ολα" να γινουν τετοιες εξεγερσεις στον αραβικο κοσμο;
    Η κοπωση, οπως λες, ειναι φυσικη, αρκει να οδηγει σε συνειδητοποιηση του προβληματος και οχι σε παραιτηση!
    Ας μην τους κανουμε τη χαρη.
    Αρκετα εχουμε ακουσει που θα μπορουσαν να κανουν οποιοδηποτε ξενο πολιτη "εξω φρενων"! Στην Ελλαδα ομως, δε καταλαβαινω, γιατι και μεχρι ποτε πρεπει να ανεχομαστε τη κοροιδια, τις προσβολες και την υποτιμηση της νοημοσυνης μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα φιλε μου faro

    Μακαρι να παίρνουν μέρος ολο και περισσοτεροι σε οργάνωσεις του Λαϊκού Κινήματος και να καταλαβουμε οτι μονοι μας δε γινεται να καταφερουμε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα φιλε Αντίλογε

    Εχεις δικιο και συμφωνω απολυτα με αυτα που λες αλλα εγω πιστευω οτι το χειροτερο που μπορει να κανει κανεις ειναι να ...απομονωθει και ισως και να "παραιτηθει", οταν ακριβως το αντιθετο ειναι που απαιτειται! Ας χρησιμοποιησουμε το μυαλο μας καλυτερα και ας θυμωνουμε με οσα συμβαινουν, γιατι αν εμεις ΔΕΝ θυμωσουμε τοτε αυτοι σκοπευουν να εφαρμοσουν τα...400 χρονια σκλαβιας (μας) παραμενοντας στην εξουσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Aν και διαφωνώ με τις απόψεις σου που αφορούν την Ελλάδα σε διαβάζω γιατί η γνώση της αντίθετης άποψης έχει πάντα διπλό αποτέλεσμα ή μεταβάλεις τις απόψεις σου ή ισχυροποιείς τις δικές σου.
    Το γενικό μου σκεπτικό είναι ότι η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της αν συνεχίσει να πορεύεται με τη σκέψη ότι για ότι συμβαίνει ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από μας και να αποδίδει τα δεινά της μόνο στους έχοντες και στον εξωτερικό παράγοντα δεν θα οδηγηθεί σε καλύτερες μέρες.Η ανταγωνιστική διεθνής κοινωνία επιβάλει μια συμπεριφορά που είναι σχεδόν μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος5.2.11

    Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος6.2.11

    Έχεις δίκιο να λες ότι πρέπει να θυμώσουμε !
    Και να οργιστούμε !

    Κι η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας με προοπτική την ανατροπή !

    Καλημέρα ... καλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος7.2.11

    Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kαλημερα και καλη εβδομαδα επισης
    σ. faro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)