8.2.11

Scripta manent! (Eτσι δε λενε;)

Παλιοτερα εστελνα και επαιρνα πολλα γραμματα οπως και e-mails, αργοτερα. Δε ξερω, αλλα τοτε φαινοταν οτι υπηρχε ολος ο ''χρονος στο κοσμο'' για να συζητησει κανεις με φιλους , ξεκινωντας απο την οποιαδηποτε...βλακεια που μας ερχοταν στο μυαλο, μεχρι και πιο σοβαρα θεματα που ειχαν σχεση −για φαντασου−ακομα και με τη ...πολιτικη! Μη κοιτατε τι ισχυει τωρα! Τοτε η πολιτικη ηταν.."σοβαρο" θεμα, οπως θα θυμουνται οσοι ειναι σε μια σχετικα "καλη" ηλικια (δε θα πω λεπτομερειες, μη περιμενετε!

Αnyway, you dont ask a lady her age, οπως λενε οι Αγγλοι που κατι ξερουν απο τετοια, ή ηξεραν κι αυτοι ...παλιοτερα, τουλαχιστον, ως ..gentlemen!
Τωρα ουτε οι Αγγλοι ειναι gentlemen, oυτε καν οι ..gentlemen ειναι πια...gentlemen! "Χαλασε ο κοσμος", κι αυτo το σλογκαν το ακουγαμε ηδη χρονια πριν, στις Ελληνικες ταινιες, οποτε ...no comments για το τι ισχυει σημερα!

Tωρα μαζι με τα χρηματα λιγοστεψε και η αλληλογραφια μας! Τα περισσοτερα γραμματα και e-mails, αφορουν επαγγελματικα θεματα, ή ειναι διαφημισεις! Υπαρχει στενοτης χρονου, ακους να λενε. Συμπιεσαμε τη ζωη μας να χωρα μεσα σ ενα...σπιρτοκουτο!
Δυστυχως, δεν ζουμε, πια, στην εποχη του...Shakespeare, oπου ο χρονος ηταν- συνηθως-άχρονος και λειτουργουσε θετικα διατηρωντας τη νιοτη και μαζι μ αυτην την ελπιδα αθανατη!
Οχι, σημερα ο χρονος μετραει αλλιως και μεταφραζεται κυριως σε...χρημα, πραγμα πολυ αντιξοο για τα λεπτα αισθηματα εποχης Shakespeare, τουλαχιστον οπως αυτα εμφανιζοντουσαν στη ποιηση, που παντα θελει να ωραιοποιει τη ζωη, ή τουλαχιστον προσπαθει να συμμορφωσει το..."ασυμαζευτο" της!

Υ.Γ
Eγραψα καποια e-mails, δε ξερω γιατι αλλα τα πεταξα στα...αχρηστα! Ετσι πανε ολα αυτα που ειχα γραψει και που ποιος ξερει ισως και να αρεσαν! Δε ξερω βεβαια αν ηταν τοσο καλα (δε θα μαθουμε ποτέ), επεα πτεροεντα, παντως, δεν ηταν!
Εγω παντως τα ειχα γραψει, και τα γραπτα, λογικα, μενουν, ετσι δε λενε oι Λατινοι;

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8.2.11

    Εγώ πάντως, λέω να σου στείλω ένα mail, as soon as possible :)))

    καλησπέρα Elva :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως...Δεν εχουμε και να πουμε πολλα...;;
    μηπως δεν ενδιαφερομαστε, πια...Τοσο πολυ για τους αλλους...
    Μηπως...Αυτοι, δεν ενδιαφερονται..;;;

    Εμενα, παντως...Η γνωμη μου ειναι...
    Οτι οχι μονο γραμματα, και μαιηλ...
    Δεν στελνουμε πια...
    Αλλα...
    Ουτε και μιλαμε...
    Ουτε και επηρρεαζει, τοσο, κανεις τον αλλο...

    Σαν νησια...Στη θαλασσα...
    [καποιος το εγραψε αυτο...Ο ΣΕΛΙΝ νομιζω...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα me:) μου

    Μerci!
    Περιμενω να το διαβασω! ;)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι επίτευγμα να είμαστε μόνοι, να μην μοιραζομαστε. Οσο πιο μόνοι τοσο πιο καλά και να παινευόμαστε για αυτο. Να κρύβουμε τις ανάγκες μας ή να μην εχουμε, υποτίθεται.
    Βαφτίστηκε ανεξαρτησία η απομόνωση.
    Μεταφράσαμε το χρόνο μας σε χρήμα και σε "ανεξαρτησία".
    Και καπως έτσι άρχισαν να χάνουν το νόημα τους πολλες σταθερές αξίες της ζωής μας.

    Πολύ όμορφο ποστ, απο την καρδία σου, όπως και το προηγούμενο.

    και εγω θα στείλω μεηλ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε μου μαχαιρη

    To..''μηνυμα'' μου εληφθη τοτε! ;)
    Ετσι ακριβως ειναι..Η κριση δεν επηρεαζει μονο τα οικονομικα μας αλλα τον χρονο και τη διαθεση μας, αφου η επικοινωνια ειναι αναγκη και ειδικα στην εποχη μας που νιωθουμε ολο και πιο απομονωμενοι. Ειχε δικιο ο celin που ανεφερε το παραδειγμα των ανθρωπων-νησιων, παρ ολο που ο John Donne ειχε πει καποτε:
    ''No man is an island, entire of itself....'' θελοντας να δειξει οτι σαν οντα εχουμε αναγκη τη συντροφικοτητα και οχι την απομονωση, που απελπιζει πολλες φορες.

    Kαλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλη nefeli

    Σωστα. Οσο πιο απασχολημενοι ειμαστε τοσο πιο..'επιτυχημενους' θεωρουμε τους εαυτους μας και οταν καποιος μας πει οτι εχει χρονο δεν θεωρουμε τοτε οτι κανει τιποτα το ''σπουδαιο''. Μαλλον ανεργος, ή συνταξιουχος θα ειναι, ακουμε συχνα να λενε για αλλους που ισως και να δουλευουν full time, αλλα βρισκουν το xρονο και τη διαθεση να ειναι κοντα σε γνωστους και φιλους.
    Eυτυχως nefeli μου που δεν.. μεταφράζουν ολοι το χρόνο τους σε χρήμα και σε τετοιου ειδους "ανεξαρτησία".

    (Σ ευχαριστω) ;)
    Και βεβαια να στειλεις e-mail! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ελβα,

    σημερα δυστυχώς ο ''χρονος είναι χρήμα''. Ετσι λένε αυτοι που μας διοικούν. αν σκεφτούμε βέβαια οτι αυτο αποξένώσε τους ανθρώπους τους εκλεισε σ'ένα σπιρτόκουτο και τους εκανε να ζουνε με ψυχολογικά. Οι έντονοι και ηλίθιοι ρυθμοί που βέβαια συμφέρουν πολλούς μεγαλους και επιχειρηματίες αλλα κατέστρεψαν τις ζωές και την ηρεμία των ανθρώπων τουλαχιστον στις μεγάλες πόλεις κάνωντας τους όχι να μην έχουν χρόνο αλλα να μην έχουν διάθεση για ομιλία, παρέα και απλα επικοινωνία πιο βαθειά.Βεβαια δεν ανχώνομαι γιατι τα ''παλαιά'' πρότυπα θα ξαναγυρήσουν σύντομα.


    Πες μου το e-mail σου και την διευθυνση σου να σου στελνω πολυ συχνα τα νέα μου. πίστεψε με είμαι πολύ αντίθετος στην αποξένωση και στην αντικοινωνικότητα...


    πολλα φιλιά απο την Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους πιο πολλους, ο χρονος ειναι χρημα...

    Για μερικους, χρονος ειναι το κυνηγι των επιθυμιων και απολαυσεων...

    Για αλλους, χρονος δεν σημαινει απολυτως τιποτα, διοτι αργα ή γρηγορα θα τους παρει ο Χριστος ή ο Αλαχ στο παραδεισο, οπου θα γινουν "ἁχρονοι"...

    Για τους πολυ λιγους, χρονος ειναι η σπανια ευκαιρια για δημιουργια, με οποιαδηποτε μορφη...

    Χρονος για μερικους ειναι η ευκαιρια να γινουν ανθρωποι, ενω για μερικους αλλους ειναι η ευκαιρια για να δειξουν στους αλλους ποσο απανθρωποι μπορει να γινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " Στό 'πα και στο ξαναλέω
    μη μου στέλνεις γράμματα.
    Γιατί γράμματα δεν ξέρω
    Και με παίρνουν κλάματα"

    Ναι,αγαπητή φίλη,τείνουμε προς κοινωνικό αναλφαβητισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε distefano

    Χαιρομαι που συμφωνεις σχετικα με την αποξενωση και τη λογικη του
    χρονου που για καποιους μεταφραζεται παντα και μονο σε χρημα! Ευτυχως ομως που υπαρχουν παντα εξαιρεσεις και δεν απελπιζεται κανεις!

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε μου Εphemeron

    Ευτυχως απ ο τι ειδαμε και στην αναρτηση σου που ειναι λιγο σχετικη με τη δικη μου υπαρχουν ανθρωποι, οπως εσυ, που ξερουν να απολαυσουν τα καλα και απλα πραγματα στη ζωη και σιγουρα να εκτιμησουν τη φυση και τους ανθρωπους γυρω τους!

    Stay the same! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε φιλε Σελιτσανε

    Mα βαλτός ειστε; ;) Μ αυτο ακριβως το τραγουδι με παιρνουν κι εμενα τα.. κλαμματα!

    Eχετε οπως συνηθως δικιο (και για τον κοινωνικό αναλφαβητισμό!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)