7.3.11

Mπερδέψαμε τα ..χέρια μας,στο..''Ciné Ευρώπη"!


''Greece is in the right hands, Europe is in the wrong hands''
«Η Ελλαδα ειναι σε σωστα χερια. Η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια» ηταν ο διφορούμενος τιτλος της διακήρυξης του Ευρ. Σοσιαλ.Κόμματος (ΕΣΚ), στη σύνοδο που εληξε στην Αθήνα το Σαββατο που περασε.
Δε λεω, θα μπορουσε να ειναι και τιτλος για ταινια, στο...ciné Ευρώπη, το οποιο ειδοποιει, εμμεσως πλην σαφως, οτι μια αλλαγη..διευθυνσης θα ηταν ο τι πρεπει! 

Τωρα μη με ρωτατε πως γινεται και η Ελλαδα ειναι σε «σωστα χερια» ενω η Ευρωπη «σε λαθος»! 
Μηπως εννοουν οτι δεν ανηκουμε, πια, στην Ευρωπη, ή μηπως θελουν να μας πεισουν οτι παμε καλα επειδη εχουμε ...«σοσιαλιστη» ηγετη;
Εξ ου και δηλωσεις του τυπου:

Και οι δυο εκδοχες παντως ειναι ανησυχητικες.....για τους θεατες του..ciné Eυρωπη, που αν και παλιο εχει ακομα μια αιγλη, χαρις στο "ενδοξο παρελθον" του, κυριως oμως για τους απ ..εξω, οι απο μεσα ειναι φανερα απογοητευμενοι.  
Ετσι οταν στο σκοταδι ακουγεται η ανδρικη φωνη με την...Αμερικανικη-παντα-προφορα, διαφημιζοντας την υποθεση της ταινιας, πολλοι ειναι αυτοι που ακομα πιστευουν οτι θα δουν καποιο καινουργιο εργο, αλλα εις ματην. 
Φευγουν και παλι απογοητευμενοι, παρα τις διαβεβαιωσεις της...διευθυνσης για αλλαγες...ρεπερτοριου, στο μελλον...

''But making Europe’s economy more competitive will not be achieved through cutting wages and social standards''. 
''Αλλα η ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα γίνει ανταγωνιστικότερη με την μείωση μισθών και υποβάθμιση του επιπέδου ζωής'', λεει μια ...φωνη, ποιος  ομως την ακουει; Θεωριες, αγαπητοι μου..

Στο ciné Eυρώπη, η διευθυνση φροντιζει να τονιζει παντα τη...κρισιμότητα της καταστασης και χαρις στο παλιο και γνωστο.....κινηματογραφικο τρικ ο ενας ....διευθυντης επιρριπτει ευθυνες στον αλλο και για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, η διευθυνση του... ciné Eυρώπη τωρα τελευταια μας εχει ταραξει στις επαναληψεις ταινιων που εξυμνουν τον ....Μεσαιωνα! Ειναι το αγαπημενο θεμα της ...διευθυνσης!

''Υψηλη Τεχνη'', αγαπητοι μου, η ....επιστροφη στο παρελθον, που εμεις ως θεατες φαινεται να μη ...κατεχουμε και ζητουμε συνεχως κατι ταινιες που να μιλανε για ....''μπαναλ'' θεματα οπως η ζωη, η εργασια, η ειρηνη, η ανθρωπιά που χανεται, ενω αυτοι οι..εξπερ μιλανε για ...θυσιες των εργαζομενων ως προϋπόθεση για το δρομο προς την....ανάπτυξη (!),  για το οραμα της αναβιωσης του...Μεσαιωνα, του φανατισμού, της οπισθοδρόμησης, για (μερικη) απασχοληση με ωράρια-λάστιχο, για «αριστοκρατία του πνεύματος», για ιδεολογικο ελεγχο, για ακαμψία του κοινωνικού ιστού , για αναξιοκρατια και προνομια στους λιγους και για κοινωνικο αποκλεισμο για τους πολλους!

Στο ciné Eυρώπη επιμενουν στη λογικη του..Μεσαιωνα, οχι για κανενα αλλο λογο, αλλα για να μπουμε καλυτερα στο πνευμα των ταινιων που θα ...προβαλλονται σε μονιμη βαση απο εδω και στο εξης!

Εμεις, ομως ως θεατες που..βαρεθηκαμε τις ιδιες καταθλιπτικες ταινιες, χρονια τωρα, φωναζουμε με ολη μας τη δυναμη:

''Οχι αλλο Μεσαιωνα, ρε Καραμητρο, βαλε..γραμματα χασαπη!'' 
Ή αλλιως στη γλωσσα τους:

Get lost! We want our money back!


12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7.3.11

    Θαρρώ πως είναι-είμαστε πολλοί (πάρα πολλοί) αυτοί που είναι-είμαστε "στο ίδιο έργο θεατές"...

    καλημέρα Έλβα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη μου me:)

    Και να ´ταν καλο το εργο, ποιος θα ειχε αντιρρηση να το ξαναδει; Αλλα μας εχουν τρελλανει στις επαναληψεις παλιων ταινιων που δεν ειναι αναγκαστικα καλες επειδη ειναι ..παλιες!
    Θα ελεγα κατι τωρα για τις... medieval τσοντες που μας προβαλλουν, αλλα εχετε εκει... Καθαρα Δευτερα σημερα & καποιοι
    ...νηστευουν, (ακομα), απ οτι μαθαινω, οποτε...σεμνα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη Elva, σε χαιρετω, απο μια Αθηνα που παει να γινει Σουηδικη, τις επομενες δυο ημερες, λεει η μετεωρολογικη προβλεψη οτι θα χιονισει, οποτε ολα ενταξει, θα δουμε.............................................................ασπρη ημερα, μη τα θελουμε και ολα δικα μας.
    Σοσιαλιστης, οπως ΛΗΣΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη, μηπως εννοουσαν απο...καιρο οτι θα γινετε...Σουηδια;!!
    Eβλεπαν λοιπον τοσο..μπροστα (και) σε θεματα...μετεωρολογιας; :/

    (Δε μας παρατανε, λεω εγω..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον...Τον καιρο, εννοουσαν βεβαια...Εσυ νομισες κατι αλλο...;;

    Και οταν μιλησε για..Δανια του Νοτου...Εννοουσε...
    Δαν-ει-α...Βεβαια...

    Και η Σοσ.Διεθνης..Βεβαια, οταν λεει, οτι η Ελλαδα ειναι ..σε καλα χερια...
    Ειναι που..Τα βλεπει απο..μακρυα...!!
    [αλαργα,να αγαπιομαστε..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πλάκα Ελβα είναι οι αρχές που είπε ο πρόεδρος της συνόδου ότι έχουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Αρχές, που βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των Ευρωπαίων Συντηρητικών. Αυτό είπε. Αν ίσχυαν αυτές οι αρχές, θα έπρεπε την ίδια στιγμή να αποβάλλουν από τη Διεθνή, τον πρόεδρό της και το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Αλλά είπαμε, πλέον μας θεωρούν όλοι ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσυπογράφω το σχόλιο του Swell, μ'εκφράζει τόσο και το κείμενό σου. Αντε και να δούμε ως πότε θεατές τόσο κακόγουστων ταινιών
    Καλό σου βράδυ Elva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Μαχαιρη

    Χαχα! Καλο!
    Ελεγε για..Δανια και εννοουσε...
    Δάν-ει-α!!
    Ποια ειναι "τα καλα χερια" και ποια "τα ...λαθος χερια", μας μπερδεψαν, τι αλλο θα ακουσουμε απ αυτους;

    Μακρια απο εμας οι...σοφιστιες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα Swell

    Τις διαβασα τις αρχες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστων που κοροιδευουν εαυτους και αλληλους, οταν λενε οτι οι αρχές τους βρίσκονται στον...αντίποδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών!
    Νομιζω οτι οχι μονο θεωρούν εμας ηλίθιους, αλλα δουλευονται και μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλη ippoliti_ippoliti

    Ας ελπισουμε οχι για πολυ.
    Να σαι καλα!

    Καλό βράδυ! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. elva,γιατι εκλεισες τα σχολια;Σου αφησε σχολιο κανας τρολοκαραγκιοζης και σε στεναχωρησε;Αν ειναι αυτο,μπορεις να διαγραφεις οτι παπαρια σου στελνουν γιατι με καραγκιοζηδες δεν υπαρχει διαλογος.
    Στειλτον σε μενα να τον αρχισω στα μπινελικια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ Ελβα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)