20.4.11

Ολοι οι ...κλωτσομαθείς, προσέλθετε!


Αυτη τη φορα ηταν απο….Ελληνικες εφημεριδες και  ιστοτοπους οταν εμαθα για την υποθεση ενος e-mail, που σταλθηκε από διπλωμάτη της ελλην. Πρεσβείας στη ...Στοκχόλμη και αναφεροταν προσβλητικα για τις γυναίκες της Σουηδίας!
Διαβασα ακομη οτι ο οικονομικος & εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας με τα αρχικα Β. ΜΠ, παύθηκε τελικα από τη θέση του, αφοτου το Σουηδικο κανάλι TV4 προβαλε το θεμα και εδειξε το εν λογω e-mail.

Ποια ειναι ομως η περιβοητη υποθεση; Συμφωνα με ρεπορταζ λεγεται ότι μια 50χρονη Σουηδέζα τουριστρια η «Άννα» δήλωσε πως επεσε θυμα βιασμου και σωματικης κακοποιησης το τελευταίο βράδυ των διακοπών της, στη Σαμο, το καλοκαίρι του 2009. Μετά την επιστροφή της στη Σουηδία και αφου εξετάστηκε σε νοσοκομείο, διαπιστωθηκε ότι ειχε τραύματα στο σώμα και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα. Τα ιατρικά πιστοποιητικά μεταφράστηκαν και στάλθηκαν στην Ελλάδα, αλλά η εισαγγελία, για καποιο λογο, άσκησε ...δίωξη στην «Άννα» για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ενας Σουηδος πολιτης ο Jan Tordsson, διαβαζοντας το ρεπορταζ στην εφημεριδα Εxpressen διαμαρτυρεται με e-mail στη Πρεσβεια για τη στάση της ελλην.Δικαιοσύνης, να μην ασκήσει δίωξη σε βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία της Σουηδέζας ότι υπέστη βιασμό αλλα αντιθετα να ...διώκει την ίδια (!) για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο Ελληνας διπλωματης, ομως, απαντα με e-mail και αναφερει ότι οι Σουηδοί οφείλουν να ντρέπονται για τη συμπεριφορά των γυναικών τους στο εξωτερικό, αλλά και με αλλοδαπούς στη Σουηδία, επικαλούμενος την υπόθεση του ...Julian Assange, oπως και τι του ειπε ενας....οδηγός ταξί, ισχυριζομενος μαλιστα ότι οι Σουηδέζες υποβάλλουν μηνύσεις ακολουθουν με λιγα λογια μια τετοια...τακτική– υποτιθεμενου βιασμου- για να εισπράξουν ενα χρηματικό ποσό που δικαιούνται απο ασφαλιστικες εταιρειες, κατι το οποιο ειναι γελοιο και ανηκουστο, κατα τη γνωμη μου.

Επισης ο Ελληνας διπλωματης αναφερθηκε στη χρονική συγκυρία της υπόθεσης και ισχυριζεται οτι οι Σουηδοι τουριστικοι πράκτορες επιδιώκουν να επωφεληθουν απο ...πακέτα που θα κατευθυνουν, κατα τη γνωμη του, προς τη... Τουρκία! 
Ολοκληρώνοντας το e-mail, ο διπλωματης απαιτει ''περισσότερη ευγένεια στον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο αποστολέας στην Πρεσβεία και σε αυτόν''! Eχουν, συνηθισει, φαινεται, να μιλουν με τετοιο απαξιωτικο τροπο, στην Ελλαδα, ωστε νομιζουν οτι μπορουν να κανουν τα ιδια και αλλου!

Φυσικα, μετα απο ενα τετοιο εξευτελιστικο σε υφος, τροπο γραφης και σε ελεεινά ….Αγγλικα, γραμμενο e-mail, (μπορειτε να διαβασετε και τα δυο e-mails στο link του nooz.gr πιο πανω), o Σουηδος πολιτης εξοργισμενος από την απάντηση του Ελληνα διπλωμάτη δινει το e-mail, στο δελτίο ειδήσεων του TV4, το οποίο προβαλλε το θέμα της περασμένη Παρασκευή το βραδυ και δηλωσε στο ρεπορταζ: «Ήμουν εντελώς σοκαρισμένος. Βασικά είναι σαν να κόβεις με το πριόνι το μισό πληθυσμό της Σουηδίας. Το έργο αυτού του ανθρώπου φυσικά, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι οι εμπορικές σχέσεις. Αυτά που εκφράζει για μια τέτοια σημαντική ομάδα Σουηδών τουριστών, για τις γυναίκες, είναι εξωφρενικά».

Μπορει να υπαρχουν πολλα ερωτηματικα σχετικα με την υποθεση, παντως καμμια δικαιολογια δεν υπαρχει για το ..χαμηλο επιπεδο και την αμορφωσια καποιων "ημετερων" (τους), που δυστυχως και σ αυτη τη περιπτωση μας αντιπροσωπευουν, ειδικα μαλιστα οταν προφασιζονται οτι εχουμε και ...''αναγκη'' τον τουρισμο στην Ελλαδα! Σκεφθειτε, δηλαδη και να μην ειχαμε!

Να, ομως ποιοι ειναι πραγματικα αυτοι οι ....κυριοι του Πασοκ και της ΝΔ που μας προσβαλλουν καθημερινα ειτε με δηλωσεις τους στην Ελλαδα, ειτε απο Σουηδια, ειτε απο...Τουρκια, οπως διαβασα, προσφατα! 

Ευτυχως, ομως, αρχισαν να πεφτουν οι ...μασκες και στην Ελλαδα και στο ...εξωτερικο!


29 σχόλια:

  1. Καλημέρα,
    Αγαπητή Elva,θίγεις ενδιαφέροντα θέματα (την έπαρση, την υπεροψία, την προχειρότητα). Όμως όλη αυτή η υπόθεση και - κυρίως - το ύφος των επιστολών μου φαίνεται λίγο "παγιδευμένη" σε προχειρολογίες της κακιάς ώρας - με κορυφή βέβαια τη χυδαία και απλά απαράδεκτη 'απάντηση' του Έλληνα. Σε καλό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20.4.11

    Για άλλη μια φορά, η Ελληνική βλακεία μεγαλούργησε!
    Αντε και...καλή Ανάσταση!
    (το γένος τη χρειάζεται!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που με ενοχλεί διαβάζοντας το ποστ σου είναι ότι δεν εκνευρίζομαι, δεν ντρεπομαι για τον χειρισμό της υπόθεσης.
    Είναι τραγικό τελικά να έχεις μάθει και να θεωρείς δεδομένο τη χειρότερη εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελβα μου, διπλωμάτες ενεπλάκησαν και στην παράδοση του Οταλάν. Δικαστές στην ατιμωρησία κάθε λογής επωνύμων. Γι' αυτό λέμε "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά". Ισως θα 'πρεπε να το κάνουμε "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά κάνουν τον αλήτη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Έλβα!
    Διαβάζοντάς σε, διάβαζα και Βάρναλη οπότε έχω να αφιερώσω εξαιρετικά στους αμαθείς και αγενείς κυβερνώντες μας τους παρακάτω στίχους του:

    Ω σεις χαμόσυρτα,
    λερά σκουλήκια,
    η άλαμπη ζήση σας,
    ζήση να'ναι δίκια.
    Μια τρύπα ο κόσμος σας
    και μέσα κει
    ο Χάρος λύτρωση
    κι ώρα γλυκή!

    Χαιρετίσματα από Τρίκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. elva,εχει δικιο ο swell,στις μερες μας τα ρασα κανουν τον αλητη.Δικαστες κ πολιτικοι ειναι ενα κ το αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σου Εlva.Έχουνε χάσει τον έλεγχο.Τον έλεγχο του τι λένε, του τι κάνουνε.
    Παλιότερα σε αναρτήσεις μου, διατύπωνα πολλές φορές την άποψη ότι όλοι αυτοί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των αφεντάδων τους.
    Διαπιστώνουν όμως και οι ίδιοι ότι όποιο μέτρο και να πάρουν το σύστημά τους τα έχει παίξει, έχει εξαντλήσει τα όριά του και ότι και να κάνουν δεν μπορούν να ξελασπώσουν.
    Μπρος σε αυτό το αδιέξοδο τα χάνουν.Χάνουν τον έλεγχο, χάνουν την ψυχραιμία τους, δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν.
    Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά, ότι ό μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία, είναι ο αφανισμός μέρους της εργατικής τάξης.
    Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, στην επιδίωξη του ποια οικονομία θα επικρατήσει.Αυτό που το πάμε.
    Έχουν πάρει μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου.Η πτώση του βιοτικού επιπέδου,η αδυναμία πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,τα νοσοκομεία που "συγχωνεύονται,η ανεργία...είναι μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό μεγάλων ομάδων εργαζομένων.
    Παρ΄όλα αυτά και επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα,τα έχουν παίξει χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και τσαλαβουτάνε.
    Το σωστό θα ήταν να είμαστε έτοιμοι και να τους την έχουμε στήσει σε κάποια στροφή του δρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Prths

    Η έπαρση, η υπεροψία, η προχειρότητα και το ύφος των επιστολών ειναι ισως αναλογο των συζητητων και φυσικα ...the oscar goes to the…Greek diplomat! :( Mακαρι να ηταν σε καλό μας, αλλα τιποτα πια δεν ειναι, ειδικα οταν το χειριζονται....ασχετα ατομα και ''ημετεροι''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου φιλη ευαγγελια

    Να ηταν μονο μια φορα που η βλακεια μεγαλουργει, καλα θα ηταν...

    Καλή Ανάσταση μεταφορικα και.. κυριολεκτικα, τη χρειαζομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλη nefeli

    Εχεις μεγαλη υπομονη αν δεν εκνευρίζεσαι με κατι τετοια περιστατικα!

    Αυτο εκτος των αλλων δειχνει και το τι πιστευει ο κοσμος στην Ελλαδα για τη Δικαιοσυνη και το κρατος! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σουSwell

    Exεις δικιο, Swell, oσον αφορα τη παράδοση του Οτσαλάν. Και εφοσον "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", μαλλον με τη λογικη αυτη κάνουν τον ....αλήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα Πορτιάτη

    Οταν διαβαζει κανεις...Βάρναλη εχει παντα ωφελος, εφ οσον οι στιχοι του ειναι παντα επικαροι, οπως και στη περιπτωση αυτη η αναφορα στα...
    σκουλικια και την άλαμπη ζήση τους!

    Χαιρετισμους στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σουcelin

    Τελικα και για τη περιπτωση τους ισχυει το ρητο "το ενα χερι νιβει τ αλλο" οπως, αλλωστε, ολοι φανταζομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλη μου Black bedlam

    Καλησπέρα. Κι εγω πιστευω οτι αν δεν εχουν...χάσει τον έλεγχο, σιγουρα θα τον..χασουν ετσι ..ωραια που τα εχουν... ''καταφερει'' σε ολους τους τομεις οπως διαβαζουμε και μαθαινουμε καθημερινα!

    Ομως παρ ολο που στην αρχη όλοι λεγαμε οτι αυτοί εκαναν πολύ καλά την δουλειά τους, υπερασπιζομενοι και τα δικα τους συμφέροντά οπως και αυτα των αφεντάδων τους, διαπιστωνουμε τωρα, οτι οχι μονο τη δουλεια τους δεν ξερουν να κανουν, αλλα μας κανουν και διεθνως ρεζιλι με την απαξιωτικη και αλλοκοτη συμπεριφορα τους, διαπιστωνοντας ετσι ότι εχουν χασει το παιχνιδι!

    Οσο πιο γρηγορα τους στειλουμε εκει που ανηκουν τοσο το καλυτερο για τη συλλογικη ψυχολογια , πριν διαλυσουν μια και καλη ο τι εχει απομεινει απο αυτο που λεγοταν...Ελλαδα ειτε σαν ιστορια, ειτε σαν κρατος, ειτε και τα δυο, αυτα, μαζι! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αθλιότητες... Τις οποίες, δυστυχώς, έστω και κατόπιν εορτής (διάβαζε ρεζιλέματος), όπως φαίνεται δεν έχουμε το ανάστημα, την αγωγή και το ήθος να τις αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Ίσως επειδή έχουμε προ πολλού χάσει το μέτρο του «πρέπει»... Εξηγούμαι: Πρώτα πρώτα (όχι αξιολογικά, δεν είναι αυτό το κύριο) γιατί «Β. ΜΠ.»; Ποιον καλύπτουμε ή προστατεύουμε με την ανωνυμία και γιατί; (Φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα, Έλβα, αλλά στο Nooz.gr εν προκειμένω). Έπειτα, υπάρχει άραγε κανένας που μπορεί να πιστέψει ότι αυτός ο Β. ΜΠ. έπαθε εντελώς ξαφνικά παράκρουση στην προκειμένη περίπτωση και ήταν ένας άξιος διπλωματικός υπάλληλος μέχρι τώρα; Ασφαλώς όχι. Ασφαλώς το ποιόν του αυτό ήταν ανέκαθεν, και ασφαλώς ήταν γνωστό, τουλάχιστον στους άμεσους προϊσταμένους του. Επομένως και αυτοί, όπως κατ' επέκταση έως και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, έχουν ευθύνη γι' αυτό το χάλι. Κι όμως, τόσο ανάξιοι και μικροί είναι, που βαυκαλίζονται να πιστεύουν ότι μπορούν εύκολα να αυτοαποενοχοποιούνται με την αποπομπή του Β. ΜΠ. από την πρεσβεία μας στη Στοκχόλμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ευτυχως, ομως, αρχισαν να πεφτουν οι ...μασκες και στην Ελλαδα και στο ...εξωτερικο!"

    Οι μάσκες επεσαν, αυτες οι ελλεινές κυβερνήσεις να δούμε πότε θα πέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλη Elva καλημερα, αντι αλλων σχολιων σου ''στελνω'' λιγους στιχους του Βαρναλη του παντα επικαιρου,
    -Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

    -Φταίει ο θεός που μας μισεί!

    -Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

    -Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

    "ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα

    δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

    Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα

    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,

    σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

    όπου μας εύρει, μας πατεί:

    δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

    Να περασεις ομορφα με τους αγαπημενους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου, Κουμπάρα μου.

    Την ιστορία δεν τη γνώριζα, ομολογώ. Αλλά μου φαίνεται πως ο Έλληνας διπλωμάτης πρέπει να δει κάποιον ειδικό... Της υγείας.

    Καλές γιορτές εύχομαι στο βορρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λευτέρη-Δικαίο Παπαδέα

    Kαλησπερα!
    Εχεις δικιο, γιατι αραγε δεν αναφερεται το ονομα του κυριου αυτου ο οποιος υποθετουμε οτι οχι τελευταια βεβαια, αλλα κατα πασα πιθανοτητα ετσι ...ασχημα εκανε παντα τη δουλεια του και δεν εφταιγε φυσικα μονο αυτος, αλλα και οσες κυβερνησεις ενισχυαν με την αποδοχη τους τετοιες συμπεριφορες, αρκει οι υπαλληλοι να ειναι ...ημετερα παιδια. Ολα τ αλλα ειναι δευτερευοντα οπως ξερουμε!

    Kαλο Πασχα,στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε Poe

    Οι ελεεινές κυβερνήσεις μονο απο το λαο θα πέσουν και απ ο τι φαινεται δεν ειναι ακομα ετοιμος για τετοιες περιπετειες...Ειδωμεν!

    Καλη (επ)ανασταση, (αν δεν τα ξαναπουμε στο μεταξυ!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Δημητρη είπε...

    Σ ευχαριστω για τους στιχους του Βαρναλη που ειναι οπως παντα επικαιρος και μια χαρα μιλαει για ''δειλους, μοιραίους κι άβουλους αντάμα που ...προσμένουμε, ίσως, κάποιο ...θάμα''!

    Καλα να περασεις κι εσυ με τους δικους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κουμπάρε Μανο

    Πως το εφερες απο δω απο εκει παλι για τον τομεα της.. υγείας αναφερθηκες και δεν εχεις και αδικο! :)

    Καλές γιορτές στη Κρητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος21.4.11

    Ντρέπομαι ...

    Θα ήθελα, αν γινόταν, να ζητήσω συγνώμη από όλες τις γυναίκες της Σουηδίας ...

    Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο ... δεν μου βγαίνει ...
    Εχτός από οργή και θυμό !

    Γεια σου Ελβα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια χαρα φιλε Faro

    Ολοι οι τιμιοι ανθρωποι, faro, ετσι σαν κι εσενα το βλεπουν, οι..ατιμοι, ομως, θελουν να βγουν και απο πανω μηνυοντας τα...θυματα για συκοφαντια!

    Αργει, να ρθει η μερα που θα παρουν ποδι και αυτοι και τα..αφεντικα τους! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για τα άθλια αγγλικά, δεν εκπλήσσομαι. Πολλές φορές στο παρελθόν το "Ποντίκι" είχε καταγγείλει ότι στέλνονται υπάλληλοι σε πρεσβείες, χωρίς να ξέρουν καμιά ξένη γλώσσα επαρκώς!
    Εξάλλου, έχουμε στείλει και ευρωβουλευτές με πλήρη άγνοια.
    Επειδή δεν το παρακολούθησα, έχω μια απορία: η "Άννα" δεν εξετάστηκε εδώ; Κατήγγειλε βιασμό και δεν την έστειλαν για εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλωσηρθες Loto

    Το οτι δεν εκπλησσομεθα, πια, με τιποτα απ αυτα που ακουμε να συμβαινουν στην Ελλαδα, δειχνει οτι δεν εχουμε καμμια απαιτηση πια και οτι πιστευουμε οτι η.. αναξιοκρατια εχει γινει καθεστως! Ομως αν για παραδειγμα σκεφτουμε υπαλληλους πρεσβειων σε αλλες χωρες αυτοματα τους θεωρουμε πιο σοβαρους και πιο επαγγελματιες!

    Απ ο τι καταλαβα δεν προλαβαινε να εξεταστει στην Ελλαδα, επειδη ο βιασμος εγινε το τελευταιο βραδυ των διακοπων της, πριν να επιστρεψει στη Σουηδια και ετσι πηγε σε νοσοκομειο στη χωρα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα,

    Ρίξε μια ματιά εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ το είπα σε Ροδίτη που έχει γονείς που ασχολούνται με τουριστικά και τώρα πάει για μόνιμη εγκατάσταση στην Υπερβόρεια:

    "Αυτόν τον περίεργο κάποια Σουηδέζα τον έφτυσε και του βγαίνει έτσι!"

    Τι κομπλεξικός βρε παιδί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. pølse

    Πεστο ψεμματα! Τα 500..κομπλεξ, στη τιμη του ..ενος! Κι εγω ετσι το βλεπω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)