29.4.11

Για ένα [ ακόμη ] royal wedding ...ζουμε!


Οι περισσοτερες εφημεριδες και τα media αυτη την εβδομαδα προβαλλαν, προβαλλουν και θα προβαλλουν για μερικες ημερες, ακομα, το θεμα που θα ηθελαν να απασχολει πολυ περισσοτερους, απο αυτους που τελικα απασχολει! O φετεινος γαμος της χρονιας ειναι -αυτη τη φορα - στην Αγγλια!

Ο πριγκηπας William και η..''κοινη θνητη'', (ναι, το εχουμε, πλεον, καταλαβει!), Kate Middleton παντρευονται σημερα στο Westminster Abbey και ..χιλιαδες κοσμος, (που μαλλον δεν ειχαν τιποτα..καλυτερο να κανουν!) εχουν ηδη...κατασκηνωσει εξω απο το Buckingham Palace, σε αναμονη του γεγονοτος!

Περισυ ειχαμε κατι αναλογο, πολυ μικροτερης κλιμακας, φυσικα, και στη Σουηδια, γεγονος που καθαυτο με αφηνει αδιαφορη, δεν παυει, ομως, να με ενοχλει η μεγαλη και αναξια λογου προβολη του! Πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει να γελασει κανεις, ή να θυμωσει με τον κοσμο αυτο.

Η Αγγλια δεν ηταν που σειοταν ενα μηνα πριν, με τεραστιες διαδηλωσεις κατα της λιτοτητας, οπως και κατα των διδακτρων στα πανεπιστημια, γεγονος που δυναμιτιζει το μελλον πολλων για να μη πουμε οτι στελνει εμμεσα ετσι πολυ περισσοτερους ...οπαδους της βασιλειας σε...μελλοντικους γαμους επωνυμων και ''γαλαζοαιματων'', οι οποιοι εντελως...συμπτωματικα, βεβαια (!) προγραμματιστηκαν κοντα με τον εορτασμο της ...εργατικης Πρωτομαγιας, που δεν ειναι και η ...καλυτερη επετειος για κατι τετοιες κυβερνησεις!

Ενα μεγαλοπρεπης γαμος, ομως, ισως μας κανει να ...ξεχασουμε, (εστω και προσωρινα), την ...ανεργια, τη μιζερια , τις αδικιες που αυτοι δημιουργουν, την καταστροφη στην Fukushima, τις εξεγέρσεις στη Μ. Ανατολή, την ιδια μας τη ζωη που φτηναινει...

Αλλα απαγορευεται και το να θελει κανεις να διαδηλωσει σαν πολιτης οτι δεν συμφωνει και δεν θα ηθελε τετοια ...πανηγυρια, ειδικα σε δυσκολους καιρους και ειδικα οταν ακουει οτι πρεπει να περικοπει ο μισθος του και να χασει ισως και τη δουλεια του!  Οι καιροι απαιτουν θυσιες, οπως ακουμε...Το οτι οι θυσιες δεν γινονται εκει που χρειαζεται δεν εχει καμμια...σημασια και δεν πρεπει βεβαια να μας απασχολει...

Αλλα θα πρεπει να ειναι τα ....ενδιαφεροντα του μεσου πολιτη, ο οποιος εχει το ..αναφαιρετο δικαιωμα να βλεπει καθισμενος σε πλαστικες καρεκλες, ή εχοντας περασει καποια...βραδυα μεσα σε ενα ...sleeping bag, ή μια σκηνη, το βασιλικο ζευγος να περνα και να κουνα το χερι στο …λουμπεν προλεταριατο, εκει εξω, που προφανως για να ειναι εκει δεν εχει δουλεια, ουτε ομως και τη μορφωση να καταλαβει πως ειναι να σε εκμεταλλευονται, να σου στερουν τη ζωη κι εσυ να εισαι εκει εξω και να ...χειροκροτας!!

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29.4.11

    Μια ζωή, χαϊβάνια! Γι' αυτό μας πατάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29.4.11

    Όλη μέρα σήμερα (ή σχεδόν όλη μέρα) τα κολοκάναλά μας δείχνουν απ΄ευθείας αυτόν τον άντε να μην τον χαραχτηρίσω γάμο !

    (γαμο-ιστορίες τις λέει ο Μπογιό, γαμω-ιστορίες τις λέω εγώ)

    Πότε, άραγε, θα είναι (όπως είναι στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) σημαντικό γεγονός ένας γάμος μεταξύ ενός Οικοδόμου και μιας Καθαρίστριας ;
    Έ ;
    Πότε ;
    Και θα τον δείξουν τα ρημαδοκάναλά μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ εμείς οι αντιμοναρχικοί,προοδευτικοί Έλληνες με τα προοδευτικά κανάλια δεν ασχοληθήκαμε ούτε λεπτό με το γάμο του δικού μας πριγκιπόπουλου στις Σπέτσες..Και οι αντιμοναρχικοί καλεσμένοι απ ότι θυμάμαι είχαν πάει λόγω προσωπικών σχέσεων που δεν ποινικοποιούνται.. Οπως και η βλακεία δυστυχώς..
    Καλημέρα Elva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως λέει και ο Φάρος τα κολοκάναλά μας είχαν το γάμο σε ζωντανή μετάδοση. Ετσι, είχαμε άλλη μια φορά σε ζωντανή μετάδοση τη βλακεία. Και ακούσαμε ότι "οι μελόνυμφοι μετά το γάμο θα πάνε στο...)!

    Oμολογώ πάντως ότι θα ήθελα την άμαξα χωρίς τα άλογα, για να πάω μια βόλτα τους σκύλους μου. Φαντάζομαι ότι θα χαρούν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά τραγικό! Δεν ξέρω αν έλαβες το σχετικό άρθρο που σου προώθησα.. Βέβαια εσύ τα έγραψες νομίζω καλύτερα.. Τα έξοδα του γάμου και μόνο ως σκέψη είναι εξοργιστικά!!

    GOD SAVE THE QUEEN...

    http://www.youtube.com/watch?v=MeP220xx7Bs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -ο Εγγλέζικος λαός τους αποθεώνει το πριγκιπικό ζεύγος την ίδια στιγμή που η Εγλέζικη Λιτότητα τους ξεθεώνει!
    τι να πεί κανείς!

    -έχουν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν οι Εγγλέζοι για να φτάσουν τους Γάλλους μέχρι το σημείο της Αποκεφάλησης του Λουδοβίκου ΙΣ' & της Μαρίας Αντουανέτας.

    Πολύ Δρόμο!

    -ξεχάσαν ακόμα και την εποχή του Oliver Cromwell...!
    ακόμα κι αυτή!

    -Πάντα ο χαραχτήρας των μαζών ήταν και θα είναι ρεφορμιστικός.
    ΠΑΝΤΑ!

    -Ιστορικά μόνο λίγο καιρό συμετέχει στις Επαναστατικές διαδικασίες.πολύ λίγο.
    μετα γυρίζει πάλι στον καναπέ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις διαβάσει το αγγλικό "Μετρό"; Μπροστά του, το δικό μας μοιάζει με επιστημονική διατριβή!
    Κουτσομπολιό αισχίστου είδους και φωτογραφίες άθλιας αισθητικής! Συναγωνίζεται επαξίως τις τάμπλοϊντ φυλλάδες!
    Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα κανάλια: ριάλιτι και τι βρακί φοράει η Βικτόρια Μπέκαμ!
    Αν προσθέσεις την αμορφωσιά και τη μιζέρια, έχεις τη νέα γενιά των Βρετανών -κυρίως των κοριτσιών.
    Δες την ταινία "Fish Tank", για να καταλάβεις το επίπεδο των ανθρώπων που ζουν στις εργατικές πολυκατοικίες.
    Εξάλλου, η μέρα του γάμου ήταν αργία, όπως και η Δευτέρα. Γιατί να μην ξενυχτήσουν για να δουν τον "ωραίο" πρίγκιπα που πήρε την κοινή θνητή; Ίσως κάποτε συμβεί και σε αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου ευαγγελια

    Μας πατάνε, εφ οσον εχουν καταλαβει οτι δεν αντιδρουμε, οχι τουλαχιστον αποτελεσματικα, στα σχεδια τους για τα μετρα λιτοτητας, παντου πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε farο

    Ουτε τους γαμους, τους ουτε τα μουτρα τους θελω να βλεπω, ειδικα οταν πρεπει να τα χρυσοπληρωνω σαν πολιτης και εν μεσω ...κρισης, οπως ακουμε, καθε μερα..
    Μη περιμενεις τιποτα καλο και τιποτα λογικο απο τα.."ρημαδοκάναλα", χανεις το καιρο σου, εφ οσον ο λογος υπαρξης τους ειναι η ..αποχαυνωση των μαζων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φιλε Αντίλογε

    Σωστα, ας μη ξεχνιομαστε λοιπον γιατι και στην Ελλαδα παιχτηκαν αλλα...shows και καποιοι εσπευσαν να μη τα χασουν. Δεν ειναι μονο οι Αγγλοι δυστυχως που τρεχουν σε βασιλικους γαμους εχουμε κι εμεις αναλογες περιπτωσεις, κι ας δηλωνουν καποιοι ..''αντιμοναρχικοι''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Swell

    Να ηταν μονο τα Ελληνικα καναλια, καλα θα ηταν, η βλακεία παντως δεν εχει συνορα, οποτε σιγουρα ολο και καποιες αλλες χωρες θα το εδειξαν, δεν αμφιβαλλω γι αυτο.

    Οσο για τα σκυλια σου πιστευω οτι δε θα ηθελαν,εχουν μαλλον ενστικτο που λεει μακρια απο καθε τι..βασιλικο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη Roadartist

    Ναι το διαβασα και σ ευχαριστω. Οσο για τα έξοδα του γάμου θα τα πληρωσει ο ανεργος κοσμος και οσοι απολυθουν!

    Αδικο εχουν οι...Sex Pistols; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου albatrus

    Και στην Αγγλια λιτότητα οπως και σε ολη την Ευρωπη και ΗΠΑ.Οσο για την ιστορια καλα θα ηταν να μαθαιναμε απο αυτα που διαβασαμε, ΑΝ τα διαβασαν ολοι φυσικα και ΑΝ διδαχθηκαν οπως επρεπε στα περισσοτερα σχολεια οπου η γνωση ειτε φιλτραρεται συμφωνα με τα συμφεροντα, ειτε δεν ειναι επαρκης!

    Το σιγουρο ειναι οτι εχουμε ολοι ακομα πολυ δρομο, ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι θα μαθουμε κατι στη πορεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Λωτοφαγε

    Τα ειπες ολα και συμφωνω...1000% με το σχολιο σου. Επισης εχοντας δει το Fish Tank πρεπει να πω οτι εκφραζει ακριβως το πνευμα του λουμπεν κοσμου σε πολλες εργατικες συνοικιες της Αγγλιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου elva!
    Αυτο ακριβως σκεφτηκα κ εγω κοιταζοντας τους παναθλιους Αγγλους που ετρεξαν να δουν τους Αιμομεικτες Υψηλοτατους να παντρευονται:Λουμπεν προλεταριατο.
    Το λουμπεν προλεταριατο ειναι αυτο που συμφωνα με τον Μαρξ κ τον Λενιν,δε προκειται ποτε να αποκτησει εργατικη συνειδηση.Και θα χρησιμοποιειται απο την αρχουσα ταξη για να σπερνει ζιζανια στα λιβαδεια μας.

    Βεβαια,για αλλους τα ειχαν πει αυτα αλλα νομιζω οτι αυτη η φραση ταιριαζει κ εδω.

    Ρωτας να γελασεις η να θυμωσεις,μαλλον να θυμωσεις πρεπει.
    Αυτοι οι ξεφτιλισμενοι-γεννημενοι σκλαβοι,ειναι οι ψηφοφοροι της αρχουσας ταξης.
    Δηλαδη,εχθροι.

    Ειναι μεγαλο το θεμα που προκυπτει...μαλλον θελει ξεχωριστη αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι λούμπεν, Σελίν. Είναι η κανονική εργατική τάξη της Βρετανίας, λοβοτομημένη και αλλοτριωμένη, όμως, από τα ΜΜΕ, τα οποία εκμεταλλεύονται την αμάθεια και, κατά συνέπεια, τη στενομυαλιά της.
    Δες την ταινία "Full Monty", για να καταλάβεις κάπως τη νοοτροπία που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.
    Αν δεν ήταν αμόρφωτοι, ίσως να μην υπέκυπταν έτσι εύκολα. Ίσως...

    Καλό μήνα σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο απλός εργάτης έχει κάθε λόγω να χαίρεται με το γάμο του μαλάκα και της μαλάκως, διότι απο την επόμενη μέρα τα πάντα θα είναι καλύτερα. Τα προβλήματα θα λυθούν, απο οικονομικά μέχρι σεξουαλικά, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, θα πήξουν ξανα οι πάγοι, θα πεθάνουν όλες οι κατσαρίδες του πλανήτη(αυτό είναι πρωσωπικό μου αίτημα)κλπ.

    Κατάλοιπα του παρελθόντος, οπισθοδρομικές καταστάσεις, έννοια σας όμως εκεί στο ηνωμένο βασίλειο, οι μέρες σας κύριοι βελουδοκωλάριοι είναι μετρημένες.

    viva la revolution

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλημερα φιλε celin

    Και εγω θα ελεγα για αρκετο κοσμο και στην Αγγλια αλλα και αλλου οτι ζουν και συμπεριφερονται σαν λουμπεν προλεταριατο που δεν εχει ουτε προκειται ποτε να αποκτησει ταξικη συνειδηση.Η ερωτηση μου ειναι περισσοτερο ρητορικη φυσικα επειδη και βεβαια θυμωνω, αλλα νομιζω οτι ουτε το να γελαμε ουτε και να θυμωνουμε βοηθαει στο να προσεγγισει κανεις τετοιες νοοτροπιες και συμφωνω οτι ειναι ενα μεγαλο θεμα που θελει ξεχωριστη αναρτηση...Ξεκινα το εσυ και ακολουθω κι εγω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Λωτοφάγε

    Καλό μήνα επισης! Ναι αλλα οταν η εργατική τάξη μιας χωρας συμπεριφερεται ετσι, δεν φτανουν να γινουν τελικα...λουμπεν; Ακριβως επειδη ειναι αμορφωτοι και δεν ξερουν τα συμφεροντα τους τελικα υποκυπτουν στο συστημα που τους θεωρει ...καλους μονο για εκμεταλλευση στη δουλεια και στη πολεμικη μηχανη. Ποιοι θα πανε στο Αφγανισταν, Λιβυη, ή οπου αλλου χρειαζονται αμορφωτους στρατιωτες με οπλα στα χερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε Poe

    Εγω πιστευω οτι ο απλός (και αμορφωτος, μη ξεχνας, εχει διαφορα!), εργάτης χαίρεται με το γάμο του καθε επωνυμου μ@@, εφ οσον δεν εχει καταλαβει που ανηκει! Αν ομως καταλαβαινε τι θα πει "εκμεταλλευση" και "αποχαυνωση", θα ελεγε αυτο που λες κι εσυ: Viva la revolution!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πρόβλημα εγκειτε ακριβως εκεί που αναφέρεις Elvα. Στο οτι δεν εχει καταλαβει που ανηκει.Θεωρεί πως είναι εν δυναμει αστός και απλα του έχει στερηθεί η ευκαιρία.Για αυτό και ονειρικα ταυίζεται, ψηφίζει, υιοθετεί συμπεριφορές, χωρίς να καταλαβαίνει πως αποτελεί το καυσιμο για τη διατήρηση της θέσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που μετά βίας έχει να φάει θα ξεχάσει τα προβλήματά του βλέποντας από την τηλεόραση όσα δεν θα έχει ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα φιλοι Αντιλογε και mahler

    Aντιλογε

    Η μη συνειδητοποιηση του που ανηκει κανεις ειναι ενα μεγαλο θεμα, ισως μαλιστα ν αξιζει να γινει και αναρτηση το θεμα αυτο!
    Πιστευω παντως οτι πολλοι ειναι εγκλωβισμενοι σε λαθος ταξη ειτε λογω αγνοιας, ειτε και λογω ελλειψης κοινης λογικης! :)


    Μahler

    Kαι εγω την ιδια απορια εχω, αλλα δε γνωριζω πως ακριβως επηρεαζει τον καθε ..εγκεφαλο η πολυ τηλεοραση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)