10.5.11

Μια φωτογραφία, πολλες σκέψεις [και...ενα σταγονόμετρο!]


Μια φωτογραφια που ειδα σημερα στην iefimerida  ειναι αυτο που λεμε 1000 λεξεις και εδω βλεπουμε μια ...αντιπροσωπευτικη εικονα της σημερινης καταστασης στη χωρα.

Κανεις δε βλεπει τον αλλο, η ...δυσφορια και το ...ασχημο κλιμα μεταξυ τους ειναι ζωγραφισμενα στο προσωπο πολλων. 
Ποιοι ειναι αυτοι που συμφωνουν με τον ΓΑΠ, ποιοι διαφωνουν, ειναι αραγε η πλειοψηφια, ή μηπως η ...μειοψηφια; Πως μπορει ετσι να προχωρησει μια χωρα οταν εχει χαθει η εμπιστοσυνη και μεταξυ πολιτικων αλλα και μεταξυ πολιτων;

Σε μια, απο τις πολλες ερευνες που γινονται, διαβαζα οτι το  80% των Ελληνων ειναι απαισιοδοξοι σχετικα με την οικονομια της χωρας. Διολου απιθανο, φυσικα, αν μιλησει με κοσμο στην Ελλαδα και δει κανεις και τα ποσοστα ανεργιας!
Παντως και ακριβεις να μην ειναι οι ....στατιστικες αυτες, που εδω που τα λεμε κανεις δεν πολυεμπιστευεται για ...πολλους και διαφορους λογους, παλι για μεγαλο ποσοστο μιλαμε!

Διαβαζουμε καθημερινα για τη μεγαλη εγκληματικότητα στην Ελλαδα και για τις πολλαπλες μορφες βιας που υποδαυλιζεται διχως αλλο απο την ασχημη ψυχολογικη οπως και τη δεινη οικονομικη κατασταση πολλων εργαζομενων εκει. 

Η ανεργια ειναι πολυσυνθετο φαινομενο και η τραγικοτητα του να μη βρισκεις δουλεια επειδη καποιοι αποφασισαν να ...στιψουν το κοσμο σαν το λεμονι, υπερ των δικων τους συμφεροντων και υπερ των ημετερων τους, που ολως τυχαιως ενω ειναι χωρις ...προσοντα βρισκονται σε θεσεις....διευθυντων και ανω, ειναι κατι που μονο οσοι το εχουν περασει καταλαβαινουν τι σημαινει!

Αναρρωτιεμαι, ομως, ποιος ακομα τους πιστευει, οταν λενε οτι η οικονομια θα φτιαξει τα επομενα χρονια ενω εμεις ακουμε ετοιμασιες και για νεα...μνημονια;

Ομως επειδη στα λογια ειναι ευκολοι, ας εχουν τοτε και το θαρρος να κανουν ενα δημοψηφισμα!

Η μηπως δεν μας ενοχλει και η μη διεξαγωγη του;

Φαινεται οτι αρχισαμε να συνηθιζουμε στην αναξιοκρατια, η ακριβεια, ισως, δεν μας ενοχλει εφ οσον παντα ....λιτοδιαιτοι ειμασταν στη χωρα αυτη, οπου καποιοι ετρωγαν μονο φασολια και οταν ακουσουν για τιποτα ...ξενα φαγητα τους πιανει το εθνικιστικο τους μενος για την Ελληνικη κουζινα! (Ας τα τρωνε τα καλα φαγητα λοιπον οι αλλοι που μας κυβερνουν, εμεις ..φασολια και πασης Ελλαδος!) 

Τα...νεα μνημονια που ετοιμαζουν ουτε αυτα μας πτοουν, γιατι και οι αλλοι (οπως καποιοι λενε) ''τι θα εκαναν''; Δε ξερω και χαρις σ εσας, συμπατριωτες, μαλλον δε θα μαθουμε ποτε!

Το καυσαεριο που αναπνεουν τα παιδια και αρρωσταινουν, δεν μας ενοχλει γιατι ..."εμεις ξερετε μενουμε λιγο εξω απο την Αθηνα, με την αυλη μας και τα ζαρζαβατικα μας" οπως μου ειπαν καποιοι με προφανως οχι και τοσο καλες περιβαλλοντικες γνωσεις! 

Δηλαδη αγαπητοι μου, τι σας ενοχλει στην ...Ελλαδα και τι σας εκανε σε ποσοστο 80% να απαντησετε οτι ειστε απαισιοδοξοι για το μελλον; 
Τι ...μαγικη εικονα βλεπετε, εσεις, που δεν τη βλεπουμε εμεις οι αλλοι που θελουμε να μπορουμε να ονειρευομαστε και δεν μπορουμε, πια, χαρις σ εσας; 

Εσεις μιλατε για επιβιωση και εγω μιλάω για ΖΩΗ, αυτη που σας στερουν και σας αφηνουν να ζειτε μονο με το...σταγονομετρο, πια!


Υ.Γ Aς βαλω ν ακουσω τον Σταθη και τους ελπιδοφορους του στιχους, που μιλαει για ''μια ομορφη ζωη, να ζουμε ελευθεροι''!  Μονο στα τραγουδια πια;
 


13 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις και δυστυχώς τα βλέπουμε καθημερινά πια. Κάτσε εκεί και μην γυρίσεις πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10.5.11

    Πάντα μ'άρεσε η τεχνοτροπία του Μοντιλιάνι. Όταν ανακατεύεις τέτοια τέχνη με τέτοιες απόψεις, δεν μπορεί, κάτι καλό θα βγει, νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αλέξανδρος Δελάρζ

    Καλά νομίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα the elf at bay

    Κι εγω, δυστυχως, ή ευτυχως, λεω να κάτσω εδω και μην γυρίσω πίσω,εφ οσον οι νοοτροπιες ειναι ετσι οπως ειναι και εφ οσον η αναξιοκρατια και οι αδικιες εχουν γινει καθεστωτα εδω και χρονια!
    Ξερεις κατι ομως η κακη φημη εχει εξαπλωθει πια και ολοι μιλανε στο εξωτερικο για τις ..διεφθαρμενες κυβερνησεις του Νοτου! Αν και αυτο δεν μας..ενοχλει, τοτε τι να πω μιλαμε για μεγαλη αναισθησια, για να το πουμε δλδ. λιγο ευγενικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέξανδρε Δελάρζ

    Α, κι εσεις fan της τεχνης του Modigliani! ;)
    To οτι εχουμε, ομως, τετοιες αποψεις περι τεχνης και πολιτικης ελπιζω να μη μας 'απομονωνει'...
    (Ιt feels like that sometimes, you know..)

    Keep on ..globbing in a free world!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλημερα.
    Και ενω προς την ανεργια ολη η χωρα τραβα, τα χθεσινα δελτια ειδησεων επαιζαν πανω απο δεκα λεπτα τα αιματα απο την δολοφονια του ατυχου συναθρωπου μας και εκει βαρυγδουπες αναλυσεις για το ποιος φταιει υπουργος για την εγκληματικοτητα και μεσα στον φοβο και την ανασφαλεια, πεταχτηκαν στην ''κριση'' και μας εδειξαν αλλον συνελληνα που ειχε βρει την αιτια της ''κρισης'' και πως θα την ξεπερασουμε λεγοντας μπροστα στην καμερα να σταματησουμε να τρωμε............................σουσι.
    Αντε μετα απο τετοιους βομβαρδισμους να ''σκεφτει'' ο ανεργος και ο υποψηφιος ανεργος, απο κοντα στην χειραγωγηση, οι πρετεντεριες εκπομπες ''σκεψης και αποψης'' και αυτη η μουσιτσα ο λαζοπουλος με τον βαρεμενοοικολογοαναρχοπαλαιοκομμουνιστοσοσιαλιστοελευθεροπαντογνωστη τον καφετζοπουλο.
    Εχει γνωση το ''συστημα'' και μας κραταει ''κλειδωμενους'', μεσα στους....................εαυτους μας.

    ΠΑΜΕ για ομονοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην σου πω ότι θα ανέβω εγώ εκεί πάνω, εκεί να δεις γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. geia sou Elva!!!

    η εικόνα αυτή αντιπροσωπευει πλήρως την ελληνική πραγματικοτητα τοσο οικονομική οσο και κοινωνική.Είναι γεγονός οτι η Ελλάδα είναι ένα ακυβέρνητο καράβι που απλά θα βουλιάξει μια μέρα και θα μας πάρει μαζι του όλους.Ο μόνος αισιόδοξος άνρθωπος που ξέρω είναι ο ''θεωρητικός'' αρχηγός μας που πάντα μς τις δηλώσεις του αντι να μας ηρεμήσει..μας αγριεύει και μας σοκάρη με την απίστευτη ηρεμία του αλλα τι να πεις δεν φταίει αυτός..φταίνε οι Ελληνες πολίτες που δεν ενεργούν οταν πρέπει και τα ΄δεχονται όλα παθητικά χωρίς κριτική σκέψης..παντα στο χαλαρό και στην φραπεδιά γι'αυτο και δεν αλλάζει σελιδα και πολιτική αυτη η χώρα...η εξουσία γιατί να αλλάξει?αφου δεν διαμαρτήρωνται οι πολίτες.


    φιλάκια απο τον καμένο και πικραμένο νότο! :)

    ΥΓ. ενδιαφέρομαι για σπουδές στην Σουηδία μηπως ξέρεις που μπορώ να απευθυνθώ η μηπως μπορείς να με βοηθήσεις εσυ σε γενικές πληροφορίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημερα φιλε Δημητρη!

    Τα ειδαμε δυστυχως και αυτα και τα.. κατορθωματα της αστυνομιας που σακατεψε κοσμο απο το ξυλο..
    Το συστημα μας κραταει ''κλειδωμενους' και ξυλοκοπημενους, αλλα οχι για πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε distefano

    Δυστυχως ετσι ειναι η αληθεια, ασχετως αν δεν μας αρεσει...

    Για σπουδες, ριξε μια ματια στο link:

    http://www.studyinsweden.se/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σου Εlva.Καλησπέρα από μια "πόλη"που έχει χλομιάσει που έχει παλιώσει έχει ξεφτίσει.Μέχρι και οι άνθρωποι μας,οι γύρω μας έχουν θαρρείς παλιώσει και αυτοί.

    Και πάνω που σκέφτομαι αυτά, θυμάμαι τον σ. Τον Μπάρμπα Μανώλη.Εξόριστος της Μακρόνησος αλλά δυνατός,βράχος.

    Όταν λοιπόν μιλάγαμε για αδυναμίες και προβλήματα,όταν η απογοήτευση πήγαινε να μας πάρει από κάτω,ο Μπάρμπα Μανώλης σηκωνόταν και ζητούσε το λόγο "να δευτερολογήσω σ."΄ελεγε.

    Και τότε ξαφνικά όλοι παίρναμε τα ΄πάνω μας.

    "Να έχετε πίστη στους εαυτούς σας, να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας,εχθρός μας δεν είναι μόνο ο ταξικός μας εχθρός είναι και οι αδυναμίες μας,έχουμε πόλεμο και με αυτές".

    "Μπορούμε,έχουμε την δύναμη. Παντιέρα μας η επιστημονική μας θεωρεία,μπούσουλας μας ο Μαρξισμός.
    Η ιστορία θα μας δικαιώσει".

    "Πιστέψτε το, έχουμε δικαιώματα και για αυτά παλεύουμε ενάντια στον ταξικό μας εχθρό.Δεν είναι εύκολη υπόθεση.Αν ήταν εύκολα θα ήμασταν πολλοί περισσότεροι"

    Έτσι λοιπόν Elva,κάθε που πάει να με πάρει από κάτω,κάνω μια απ και παριστάνω τον Μπάρμπα Μανώλη και στον ίδιο μου τον εαυτό.

    Διαφορετικά την κάτσαμε την βάρκα και εμείς δεν είμαστε από αυτούς που παραδίνονται.

    Εμείς είμαστε και θα είμαστε πρωτοπόροι και παρόντες.

    Γιατί όπως συνηθίζω να λέω η Ιστορία κρατάει απουσιολόγιο και βάζει απουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα φιλη μου ΒΒ

    Πολυ καλα κανεις που παιρνεις κουραγιο απο τον Μπάρμπα Μανώλη. Ολοι μας, λιγο-πολυ εχουμε καποιον στο μυαλο μας που τον/την ταυτιζουμε με τη συναισθηση του χρεους στον εαυτο μας και στο κοσμο διπλα μας.
    Aυτο μας κραταει ακομα και μας βοηθα να αντιμετωπισουμε ο καθενας τις δικες του δυσκολιες και ναμη λυγιζουμε μπροστα σ αυτα που ακουμε και βλεπουμε!

    Βορεια φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)