23.6.11

Το πλοίο σας (οπου να ’ναι)...βουλιάζει!


Ειναι αραγε η εντυπωση μου, ή κατι εχουμε παθει τελευταια; Εκει που οι περισσοτεροι χαιρομασταν πριν λιγες μερες για τις συγκεντρωσεις και τις μεγαλειωδεις πορειες, να σου παλι δε τη γλυτωσαμε τη καταθλιψη!....

Τελικα το συστημα εχει φοβερες αυτοαμυνες, ακομα και αν ολοι μας διαβεβαιουν οτι "πνεει τα λοισθια", αυτο, ομως, που ξερει πολυ καλα, ειναι ο τροπος να μας κανει να "πεφτουμε", αντι να πεσει το ιδιο και να μας αφησει να ζησουμε τη ζωη που μας στερει σημερα και που κακα τα ψεμματα δε θα ξαναζησουμε, γιατι μεσα σ ολη αυτη τη τραγελαφικη κατασταση χασαμε πολλα περισσοτερα απ ο τι φανταζομαστε και η ζωη δεν ξαναγυριζει πισω.

“Δεν μπορώ να αντέξω όσα λένε οι πολιτικοί, ότι μας καταλαβαίνουν. Κανείς από αυτούς τους πολιτικούς δεν βασανίστηκε ποτέ από την πείνα”, διαβαζουμε να λεει ενας 47χρονος άνεργος Ελληνας, σε συνεντευξη των Financial Times. Και δεν ειναι ο μονος φυσικα...

Απ την αλλη κι ενω βλεπει κανεις την ανεργια και την ανεχεια να ξεχυνεται δικαια στους δρομους, και να διαδηλωνει, χθες σε ενα ρεπορταζ της Σουηδικης τηλεορασης ειδα μια γυναικα, στο κεντρο της Αθηνας, (την οποια ευχαριστως θα ξεμαλλιαζα!) να λεει τα εξης: "Xρωσταμε πολλα, δε γινεται διαφορετικα, πρεπει να δεχθουμε τα παντα. Μπορει να μην υποστηριζω αυτη τη κυβερνηση, αλλα τωρα που εχουμε αναγκη αλλαξα γνωμη και τους υποστηριζω"!

Αναρρωτιομασταν πριν λιγο καιρο ποτε θα σηκωθουμε απο τους...καναπεδες! Τι κριμα που μαζι με οσους τελικα σηκωθηκαν απο το καναπε, ειναι και καποιοι που επρεπε τελικα να ειχαν...δεθει στον καναπε, ωστε να μη ...βγαινουν απο το σπιτι τους και πετανε...μυδρους σε συνεντευξεις ξενων καναλιων!

Εδω κοτζαμ ΟΗΕ σε εκθεση του αναφερει: “Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά κάνουν την οικονομική ανάκαμψη πιο εύθραυστη και αβέβαιη”..

Και μονο αυτο; Ξενοι βουλευτες οπως ο Ντανιελ Κον Μπεντίτ και διεθνεις οικονομολογοι οπως ο Ζακ Ντελπλά συχνα παραδεχονται πραγματα που κανεις Ελληνας του δικομματισμου, ή κανεις που το "παιζει"....Ελληνας, δεν τολμα να πει στην Ελλαδα.
Ο Ντανιελ Κον Μπεντίτ, για παραδειγμα, ειπε οτι «Το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι»,συμπληρωνοντας οτι: «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες». 
Ο Ντελπλά, απ την Γαλλια, δηλωσε σημερα σε συνέντευξή του ότι «η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στην Ελλάδα και όχι το αντίστροφο» εξηγοντας οτι η στάση της Γερμανίας έναντι του προβλήματος χρέους της ευρωζώνης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της Ελλάδας. «Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Εμεις ομως στην Ελλαδα θελουμε να ...''σωσουμε'' ντε και καλα τη...πατριδα! 
Ετσι ακουμε, αυτα μας λενε οι ..''πατριδολατρεις'' πολιτικοι των δυο κομματων, που απο την πολυ ...αγαπη εφτασαν τη χωρα στη σημερινη κατασταση και εμεις τους ακουμε και χειροτερα ακομα, τους πιστευουμε, (οσοι δλδ. κανουν κατι τετοιο, χωρις να  χρειαζεται να ...φτυσουν το ειδωλο τους στο καθρεφτη!)...

Το συστημα, oμως,  που ξερει να ''αφοπλιζει'' την οποια μαχητικοτητα μας εχει μεινει,  ελισσεται μεσα σε μια παραλογη, πολυσυνθετη κατασταση, στην οποια "ολοι κατα καποιο τροπο φταινε", "ολοι εχουν φαει" "ολοι ειναι κακοι υπαλληλοι", "ολοι ειναι τεμπεληδες", "Ολοι στο δημοσιο καθονται" κλπ..επιχειρηματα, που ο μονος σκοπος που εξυπηρετουν ειναι να χωριζουν τον κοσμο σε κατηγοριες ετσι ωστε το συστημα των ατιμωρητων πολιτικων, που θαρρουν οτι ειναι υπερανω ολων μας, χωρις να τους αγγιζει κανενας νομος, να χτυπα πιο αποτελεσματικα και να διαιρει, να μικραινει, να μειωνει, να εκμηδενιζει, να προχωρα ανενοχλητο σε ανελεητα Μνημονια χωρις ...μνημη και χωρις αντιστασεις!

Οσοι απο εσας, ομως, "συμπατριωτες", βρισκετε τα μετρα "αναγκαια", αναρρωτιεμαι ποσα χρονια ακομη θα συνεχισετε να ..φροντιζετε αποκλειστικα και μονο για το βολεμα το δικο σας και των αμορφωτων παιδιων σας (στα σχολεια γ´κατηγοριας που σας παρεχουν οι πολιτικοι σας!) ενω συνεχιζετε να γραφετε στα ...παλαια σας υποδηματα και οσους εξ αιτιας των επιλογων σας ειναι σημερα ανεργοι και απελπισμενοι και το μελλον της χωρας αυτης που καθε αλλο παρα φωτεινο θα ειναι χαρις σ αυτους που εσεις διαλεγετε να βαζετε στο τιμονι ενος πλοιου, που τωρα πηγαινει προσω ολοταχως σε ξέρες! 

Το πλοιο αυτο...βουλιαζει, παρτε το ειδηση και μαζι του-αναποφευκτα-και εσεις!!



14 σχόλια:

  1. Που την βρήκες (βρήκανε) βρε αυτή στο Σύνταγμα; Χααχχαχαχα από όλους εκεί τους ανθρώπους βρήκανε κάποιον να υποστηρίζει την κυβέρνηση; Ε, καλά τι άλλο θα ακούσουμε.. Αυτό είναι τρελό ψέμα! Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, δεν χαρήκανε και όλοι για τις συγκεντρώσεις και τις 'μεγαλειώδεις πορείες' του κόσμου. Κάποιοι καθόλου. Πολλά επικριτικά έχουνε λεχθεί και γραφτεί για αυτό το κόσμο, που αρκετοί αν αποτυχει μπορεί και να χαρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη Road

    Τι να πω;Θα εψαξαν πολυ,φαινεται! :)
    Παντως μην αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν παρα πολλοι που ακουνε απο τα ΜΜΕ οτι τα μετρα λιτοτητος ειναι..''αναγκαια'' και θελουν να... συνδραμουν τη κυβερνηση!
    Δεν θυμασαι καποιον που ηθελε να παραχωρησει τη ..συνταξη του, πριν λιγο καιρο; ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία είναι η γυναίκα εκείνου του κυρίου με τη σύνταξη και πήγε μέχρι την Πλατεία για να δει τον πρωθυπουργό και να του προσφέρει και το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλησπέρα σε σένα και την φίλη roadartist.
    Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έτσι και αλλιώς με κάποιον τρόπο, σηκώθηκε από τους καναπέδες του.
    Το θέμα είναι όμως,όταν κάποιος βγαίνει στους δρόμους να έχει στόχους,στόχους ρηξικέλευθους.
    Ζούμε μιαν κατάσταση επαναστατική, πράγματι ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια και αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα.
    Δεν έχει πλέον περιθώρια να συνεχίσει να υπάρχει με τους προηγούμενους όρους.
    Ο καπιταλισμός ακόμη και στην φάση της δομικής του κρίσης που σήμερα περνάει,δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από μόνος του.
    Χρειάζεται αυτός ο κόσμος που ξεκουνήθηκε,να είναι αποφασισμένος,να έχει οργάνωση, τακτική,στρατηγικό σχέδιο
    και στόχους για να τον ανατρέψει.
    Αυτό το κίνημα,πρέπει να κατανοήσει ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος,η εργατική τάξη δεν πρόκειται να απελευθερωθεί από τα δεσμά και την καταπίεση που αυτήν την στιγμή της επιβάλλουν.
    Το σύστημα πνέει τα λοίσθια και χωρίς αυτά τα μέτρα που αποσκοπούν στον αφανισμό μέρους της εργατικής τάξης,δεν μπορεί να συνεχίσει την κυριαρχία του.
    Η μόνη διέξοδος είναι να ανατραπεί και αυτό χωρίς οργάνωση,δεν μπορεί να γίνει.
    Δεν υπάρχει κανείς που θα χαρεί αν αποτύχει εκτός από τους πολιτικούς εκπρόσωπους του κεφαλαίου,εκτός από τα παπαγαλάκια τους,που σήμερα το προμοτάρουν στην προσπάθειά τους να το αποπροσανατολίσουν και να το αξιοποιήσουν είτε εκτονώνοντας το,είτε χρησιμοποιώντας το σαν ανάχωμα για τις επιδιώξεις τους.
    Όσο για το ΚΚΕ που καταλαβαίνω ότι προς τα εκεί πάνε τα βέλη της φίλης μας,ή μήπως κάνω λάθος,δεν μπορεί να χαρεί για την όποια αποτυχία,του όποιου κινήματος, μιας και αυτό είναι που χρόνια τώρα μιλάει για την ανάγκη αντίστασης ενάντια στα μέτρα που παίρνονται σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
    Δεν μπορεί να χαρεί,γιατί είναι το κόμμα που υπάρχει μόνο για να συσπειρώνει την εργατική τάξη ενάντια στον ταξικό της εχθρό.
    Το ΚΚΕ επειδή γνωρίζει πολύ καλά τα τερτίπια της Αστικής εξουσίας, επειδή κουβαλάει πείρα από τους αγώνες της εργατικής τάξης,κάνει την κριτική του,προβάλει τις αξιώσεις,τις βάσεις και τις αρχές, που πρέπει να έχει ένα κίνημα για να είναι αποτελεσματικό.
    Μπορεί να το κάνει λίγο άγαρμπα, μπορεί στα μάτια και στα αυτιά των αγανακτησμένων που έχουν εγκλωβιστεί στην αντίληψη του ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,να ακούγονται προκλητικά και καταδικαστικά τα σχόλια του ΚΚΕ και να μην έχουν άδικο,αλλά και το ΚΚΕ δεν έχει άδικο σε αυτά που λέει,ίσως ο τρόπος που τα αναπαράγουν, να δημιουργεί τις αντιφάσεις και μια συγκρουσιακή κατάσταση,αλλά ένα είναι σίγουρο ούτε το ΚΚΕ μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών χωρίς την συμμετοχή του κόσμου,ούτε και όλος αυτός ο κόσμος μπορεί να πορευτεί δίχως την εμπειρία,την οργάνωση την επιστημονική θεωρεία του,χωρίς την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία των μελών του
    Θα είναι κρίμα και ιστορικό λάθος να χαθεί αυτή η ευκαιρία.
    Και αυτό το λάθος,η ιστορία θα το χρεωσει σε μας,καλή μου φίλη Elva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva καλησπερα.
    Εχει αρκετους σαν την ''κυρια'', να δεις πως σκιζονται κατι κοθωνια για τους βαρδινογιανναιους, επειδη ''τρωνε'' ενα κομματι ψωμι και απο απεργια ποτε, απαγορευεται, δια ροπαλου, ειναι τα ''πιστα'' ποντικια που θα πανε μαζι με το καραβι.
    Το γ.....ειναι οτι αυτοι οι συνανθρωποι, παραδοξως δεν σκεφτονται τα παιδια τους, το αυριο της οικογενειας τους, μαλακυνση να το πω, αλτσχαιμερ στο πιο sic, ακομα υπαρχει ενα 25% που πιστευει τον γιωργαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλβα καλημέρα,

    Η αναμφισβήτητη κρίση που περνά ο καπιταλισμός δεν οφείλεται σε καμιά Ελλάδα. Οφείλεται στη φύση του. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι δεν μπορεί να κάνει έναν πόλεμο για να δημιουργήσει ανάπτυξη αφού θα έχει καταστρέψει μία ή περισσότερες χώρες. Έτσι επιλέγεται η λύση της οικονομικής καταστροφής μιας χώρας, της Ελλάδας - αργότερα μπορεί να έχουν την "τύχη" μας κι άλλες χώρες.

    Σαν την κυρία των FT, υπάρχουν πολλοί Έλληνες. Να μην ξεχνάμε ότι το 10% της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, Έλληνες την έδωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα φιλε Λωτοφαγε

    Μα να σου πω μονο..ετσι εξηγειται!:PP
    Αλλιως ολο και καποιο ..Αλσχαιμερ ''παιζει'' με τετοιες προκλητικες δηλωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη μου blackbedlam

    Φυσικα και τα πραγματα ειναι καλυτερα που τωρα ξεσηκωθηκε περισσοτερος κοσμος, αλλα oπως διαπιστωνουμε ''ξεσηκωμος'' δεν σημαινει παντα και καθαρους στοχους, οπως και αντικειμενικη ενημερωση του γιατι πρεπει να βγει κανεις στους δρομους!

    Η κυρια της συνεντευξης αποτελει ενα μονο παραδειγμα της παραπλανητικης πολιτικης που προωθειται χρονια τωρα απο τον δικομματισμο, ετσι βεβαια συμφερει στις ταξεις αυτες να χειραγωγουν τον κοσμο που εχει παραπληροφορηθει και αποπροσανατολιστει σαν τη γυναικα αυτη που πιστεψε, λεει, αυτα που 'διαλαλει' η κυβερνηση.
    Aναρρωτιεται κανεις αν αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν καποιον ανεργο, καποιον που μειωθηκε ο μισθος του, ή απολυθηκε στο περιβαλλον τους;
    Δεν τους αγγιζει η κριση αυτους, τι να πω; Που ζουν οι ανθρωποι αυτοι;Σε αλλη χωρα;

    Ομως, οπως λες, ο καπιταλισμός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από μόνος του, χρειαζεται τακτικη, οργανωση και στόχους για να ανατραπει, οποτε οποιος ισχυριζεται οτι το ΚΚΕ ισως και να ...χαιρεται για την οποια αποτυχια κινηματων κανει μεγαλο λαθος, εφ οσον ολοι οσοι εχουν στοχους και αγωνιζονται για τα συμφεροντα του λαου δεν μπορει ουτε να ..απομονωνονται, ουτε φυσικα επιτρεπεται να παρασυρονται σε αντιληψεις του ''ολοι τα ιδια ειναι'' και ''εξω τα κομματα'', επειδη ειναι πολυ επικινδυνες οι εξελιξεις τετοιων μονοδρομων.
    Ας ελπισουμε οτι ολα αυτα τα μηνυματα που στελνονται τα λαμβανουν υπ οψιν οι αποδεκτες τους,ενθεν και ενθεν! :)

    Φιλια απο Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Δημητρη

    Αν και ξερω πολλες τετοιες περιπτωσεις και φυσικα πως αλλιως θα γινοταν να εχουν οι οπαδοι του δικομματισμου πλειοψηφια στη Βουλη, παρ ολα αυτα κατα καιρους πιστευει κανεις (και ελπιζει) οτι θα φανερωθουν καποτε τα ψεμματα τους. Υπαρχει και το Ιnternet, στο κατω κατω, αυτοι μονο τη Τιβη πιστευουν; Ετσι ερχομαι κι εγω να πιστεψω αυτο που λες κι εσυ οτι..παραδοξως καποιοι ανθρωποι δεν σκεφτονται τα παιδια τους,ουτε τι θα γινει στην Ελλαδα, οταν η ανεργια ηδη χτυπαει..κοκκινο;
    Δεν σκεφτονται αραγε oυτε καν την εγκληματικοτητα, τιποτα δεν τους απασχολει; :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα Swell

    Σιγουρα το φαινομενο ειναι παγκοσμιο, αλλα αλλου εκδηλωνεται προς το παρον ετσι ενω αλλου ειναι ηπιοτερες οι συνθηκες, ομως ανεξαρτητα απο το τι συμβαινει σε καθε χωρα το πρόβλημα παραμενει οτι ο καπιταλισμος καταστρέφει το απανταχου εργατικο δυναμικο για να επιβιωσει.
    Ναι, η κυρία του παραδειγματος πρεπει παντα να θυμομαστε οτι ανηκει στο ποσοστο εκεινο των Ελληνων που μας εφεραν τον ΓΑΠ, το ΔΝΤ, το Μνημονιο και ποιος ξερει τι αλλο ακομη.... :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται ότι το σύστημα έχει τρελές άμυνες. Δεν είδες, ένα βήμα πριν τη ρίξη και σου πετά έναν ανασχηματισμό και λίγες λέξεις τρόμου και αμέσως όλοι μαζεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Elva!
    Κυριες σαν αυτη τη γεννημενη σκλαβα, υπαρχουν αρκετες, οπως και κυριοι.
    Σε αυτη τη φαση τωρα, μπορουν να λενε ο,τι θελουν κ να παπαγαλιζουν ο,τι θελουν.
    Σε μια επομενη φαση βεβαια, σε μια ενδεχομενη εξεγερση, οι γεννημενοι σκλαβοι ειθε θα γινουν ελευθεροι ανθρωποι με το ζορι, ειτε θα αντιμετωπισουν πολλα προβληματα απο τον λαο που εξοντωνεται αυτη τη στιγμη.

    Θα μου πεις, βλεπεις καμια εξεγερση; Οχι, δε βλεπω.
    Τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Saq

    Ευτυχως,ομως, αυτο δεν ισχυει για ολους. Εχουν γνωση οι φυλακες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε celin

    Οπως λες το οτι δεν βλεπουμε τωρα καμμια εξεγερση δε σημαινει οτι δεν θα υπαρξει αντιδραση και στο αμεσο μελλον.
    Ηδη στις 28 και 29 Ιουνη, που αναμένεται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, υπαρχουν 48ωρες κινητοποιήσεις στην Αθηνα. Ευτυχως δεν δεχονται ολοι τους ορους σκλαβιας που τους επιβαλλονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)