29.7.11

Σουηδια:Eθν.ενδυμασιες κλπ..φασιστικες ανησυχιες!



Δε προλαβα να διαβασω καλα-καλα για τις... διαγραφες που ακολουθησαν μετα τις δηλώσεις τριων βουλευτών σε Αυστρια, Γαλλια και Ιταλια, οι οποιοι ταχθηκαν υπερ των αποψεων του Breivik και να σου η ζωντανη αποδειξη, μολις χθες, οτι καποιοι ...ανησυχουν σοβαρα μετα τα γεγονοτα που ακολουθησαν τη τραγωδια στο Utøya.

Ξερω βεβαια οτι οι Σουηδοι ειναι φοβερα...οργανωμενοι, αλλα απορησα κι εγω με τη σπουδη τους να βιαστουν να ...τυπωσουν φυλλαδια και να βγουν στους δρομους με σκοπο να διαφοροποιηθουν απο τους αλλους, τους ..."κακους" φασιστες, αυτους που σκοτωνουν! Αυτοι βεβαια λενε οτι ανηκουν στους ...καλους, ετσι θελουν τουλαχιστον να παραμυθιαζουν τον κοσμο, ενω εμεις επιμενουμε στο παλιο αγγλικο ρητο: The only good fascist is a dead fascist! 

Ειδα λοιπον, στο δρομο, απο μακρια, ενα γκρουπ απο νεους και νεες που απο τα ρουχα των κοριτσιων και μονο καταλαβα, οτι ανηκαν στο ξενοφοβικο, εθνικιστικο κομμα των SD και αφηναν ....ενημερωτικα (!) φυλλαδια σε γραμματοκιβωτια. Οι κοπελλες φορουσαν folkdräkt (εθνικες ενδυμασιες)  οπου το κιτρινο μπλε και τα ξανθα μαλλια τους δημιουργουσαν τη ψευδαισθηση (σε Ιαπωνεζους τουριστες και μονο,φανταζομαι) οτι ..προκειται για "καλα παιδια", αφου ολοι και ολες ηταν καθαροι, χτενισμενοι με ζελε στο μαλλι, χαμογελαστοι και ευθυμοι λες και πηγαιναν..εκδρομη! :( 


Eιναι γνωστο, βεβαια, οτι εκτος απο ανεγκεφαλοι οι φασιστες εχουν και...κακο γουστο! Αλλα ξεχασα αυτοι ειναι μονο...πατριωτες οποτε δικαιουνται να φορανε και εθνικες..ενδυμασιες! Αμα γυρναγε δλδ καμμια κοπελλα στην Ελλαδα ντυμενη ...Καραγκουνα δεν θα σκεφτοταν ο κοσμος εκει: ''Τη καημενουλα,....απο τη πολυ ζεστη τα χασε, μαλλον!! Η κατι αλλοι, λιγοτερο ευγενικοι ισως, θα φωναζαν κατι για τη....''βλαχαρα που κατεβηκε σαν ...ψωνιο μεσα στην Αθηνα''! 


Εδω, παντως, δεν εχω ιδεα τι σκεφτεται ο μεσος Σουηδος..εθνικοφρων, για κατι τετοια..καρναβαλια, οταν περπατανε στο δρομο ντυμενοι, ετσι, λες και ειναι το πιο ...φυσικο πραγμα στο κοσμο! 
Θα ηταν, ισως, χρησιμο να ακουσει κανεις τη γνωμη τους, απο ...κοινωνιολογικο ενδιαφερον και μονο, αλλα δεν νομιζω οτι θα αντεχα μια τετοια συζητηση, με το στομαχι μου να....γυριζει δεκα βολτες! Και που τους βλεπω και ξερω τι πιστευουν για μενα ως μεταναστρια, πολυ ειναι!

Ανησυχησαν ομως φαινεται...Μαλλον πληροφορηθηκαν οτι μετα τη τραγωδια στο Utøya και το μανιφεστο του Βreivik (που οπως διαβαζουμε 40% του κειμενου του ηταν ....copy paste απο κειμενα αλλων…"αστεριων"),  αυξηθηκαν σημαντικα οι αιτησεις συμμετοχης νεων σε αρκετα κομματα στην Σουηδια!

Αντε να παρουμε και λιγο επανω μας, αρκετες μ.... ακουμε καθημερινα απο αυτους και ολους τους περιξ...φιλους τους!

12 σχόλια:

  1. Εμένα πειράζει που μου αρέσουν οι εθνικές ενδυμασίες; Χάριν ποικιλίας βρε παιδί μου! Ειλικρινά, θεωρώ τελείως βαρετό το σύγχρονο ντύσιμο, παντελόνι, μπλούζα ή πουκάμισο και τέρμα. Και συνήθως σε τελείως μπλαζέ χρώματα.

    Ενώ οι εθνικές ενδυμασίες, συνήθως έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού που τις εφηύρε (κλιματικές συνθήκες, ζωή αγρότη ή κτηνοτρόφου κ.α., ναι, ξέρω, κανένα από αυτά δεν παίζει πια) και είναι και πιο χρωματιστές βρε παιδί μου.

    Και στ' αλήθεια, έχω ζηλέψει τα εθνικά ρούχα κάτι αφρικανών που περπατάνε στην Αθήνα. Φοράνε κάτι ρούχα τα οποία, με την καλοκαιρινή ζέστη, θα ήταν μούρλια.

    Τώρα βέβαια για τις ελληνικές εθνικές ενδυμασίες, θα ήταν στ' αλήθεια μεγάλο βάσανο η συντήρησή τους (πλύσιμο και, κυρίως, σιδέρωμα) κι αυτός είναι ο πιο ουσιαστικός λόγος για να μην τις φοράμε. Αλλά γιατί να μην τις θυμόμαστε κάπου-κάπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Πάντως εδώ αν έβλεπα χρυσαυγίτη ή οκ οπαδό του Λαος, να μοιράζει φυλλάδια στο δρόμο, υπερασπίζοντας την...ιδεολογία του, μόνο γέλιο θα μου προκαλούσε. Πραγματικά όμως δεν έχουνε τέτοιο "πολιτισμό".. και οργάνωση..
    Πως είναι όμως από την προσωπική σου εμπειρία η συμπεριφορά των Σουηδών πολιτών προς τους ξένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στην Ελλάδα, οι "ηγέτες" της χούντας, σφετερίστηκαν ΚΑΙ ενδυμασίες ΚΑΙ δημοτικά τραγούδια, με αποτέλεσμα να ταυτιστούν ...

    Πέρασε καιρός να ... αποχουντοποιηθούν μια σειρά λαϊκές (και όχι εθνικές όπως λέγονται) εκφράσεις και εκφάνσεις !

    Τώρα, γιατί, όλοι οι ακροδεξιοί βρίσκουν αυτόν τον τρόπο να ... προβάλλονται, είναι άξιο απορίας ...

    Γεια χαρά ΕΛΒΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα Jean - Lyc

    Καθενας με τα..γουστα του! :)
    Μερικες λεπτομερειες απο τις ενδυμασιες ισως να ειναι ενδιαφερουσες και μ αρεσουν να τις βλεπω σε μουσεια,σαν πηγη εμπνευσης και μονο. Αλλα οχι οτι θα σκεφτομουν ποτε να..κυκλοφορησω με τετοια ρουχα! :)

    Μετα εκτος απο θεμα αισθητικης ειναι και θεμα πρακτικης, εφ οσον οπως παραδεχεσαι κι εσυ, οι περισσοτερες ειναι αβολες στο να τις χρησιμοποιησει κανεις.

    Τωρα για τις..κελεμπιες που λες εχουν γινει περιστασιακα και μοδα σε οποτε δεν ισχυουν τα ιδια κριτηρια, αν και παλι ποσους Ελληνες βλεπεις να κυκλοφορουν ετσι;

    Παντως εδω βλεποντας ..φασιστες, να φορουν εθν. ενδυμασιες, δεν προκειται να αλλαξω γνωμη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη roadartist

    Στην Ελλαδα δεν ειναι ...υποκριτικα ευγενικοι με το κοσμο! Ισως να ειναι καλυτερα ετσι ωστε να βλεπει κανεις το πραγματικο τους προσωπο. Στη Σουηδια υπαρχει και αυτη η πλευρα της δηθεν ευγενειας στο μοιρασμα φυλλαδιων, αλλα μετα αν τους πετυχει κανεις βραδυ στο δρομο να παρακαλαει να εχει ..γερα ποδια να τους ξεφυγει!

    Η συμπεριφορα των Σουηδων προς τους ξενους ειναι οπως και στην Ελλαδα πιστευω. Αλλοι δεν εχουν προβλημα, ενω αλλοι βρισκουν ευκαιρια να δειξουν τι πιστευουν για τους ξενους, συχνα συγκαλυμμενα βεβαια, αλλα δεν παυει να ειναι.. ρατσισμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φιλε faro

    Σωστα,ολα αυτα ειναι απομειναρια της χουντας στην Ελλάδα οπου οι..
    ''σωτηρες'' σφετερίστηκαν τα παντα, οπως λες, με αποτελεσμα τωρα να βλεπουμε ελληνικη σημαια και να σκεφτομαστε οτι αυτος που τη κρατα ειναι..εθνικοφρων!

    Οι ακροδεξιοί βρίσκουν αυτόν τον τρόπο να προβάλλονται επειδη θελουν να δειξουν οτι ΑΥΤΟΙ και μονο ειναι οι γνησιοι...πατριωτες, και οχι οι υπολοιποι που δεν...κραταμε ελληνικες σημαιες! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη Elva χαιρεται.

    Εδω η χουντα ''τοτε'' καταφερε να κανει τον κοσμο να ''μισησει'' το δημοτικο τραγουδι, με τους χορους των αρχιφασιστων και την μουσικη την δημοτικη που εβαζε στην ΥΕΝΕΔ.

    Ειναι τοσο ξεπερασμενοι οι αιωνιοι φασιστες που ''καποιοι'' τους χρησιμοποιουν σαν ΕΡΓΑΛΕΙΑ χειραγωγισεις των λαων και οι υπολοιποι τους βλεπουμε σαν φολκλορ.

    Θυμησου τι εκαναν στον Αυστριακο αρχηγο του φασιστικου κομματος, μολις σηκωσε κεφαλι και πιστεψε οτι ηταν ο ''μπροσταρης'' της Ευρωπης, η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ του βρεθηκε κατω απο τρενο με χαλασμενα φρενα.

    Φαινομενο κατευθυνομενο και οταν η ιστορια παει να επαναληφθει δευτερη φορα, ειναι φαρσα, καρικατουρα, αλλωστε, τωρα η κριση τους η οικονομικη, δεν σηκωνει τετοιο τεραστιο μηχανισμο, προπαγανδας και πολεμου σε παγκοσμιο επιπεδο.

    Ζημια κανει, αλλα πιστευω, προσωρινη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκατά στον τάφο τους!

    Ακου "καλοί φασίστες".

    Είναι σα το άλλο που έλεγαν στην Ευβοια όταν βιάστηκε μια κοπέλα βουλγαρικής καταγωγής. " Πουτάνα είναι, λογικό να τη βιάσει το παλικάρι μας". Βιαστής -παλληκάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Δημητρη

    Tα καταφερε παντως η..χουντα να κανεις πολλους απο εμας να μισησουμε οπως λες ο τι ειχε σχεση με δημοτικα, χορους και ενδυμασιες!

    Θυμαμαι και τη περιπτωση του Αυστριακου και φυσικα δεν λυπαμαι για το τελος του αν συγκρινω το τι ελεγε κι αυτος και κυριως τι πιστευε για τους μεταναστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλοι Πειρατες

    Μα φυσικα δεν υπαρχουν..''καλοι φασιστες'', μονο ηλιθιοι ψηφοφοροι που νομιζουν οτι καποιοι δεν ειναι τοσο..επικινδυνοι οσο ο...Βreivik,επειδη δεν βγαινουν ξεκαθαρα να πουν τι πιστευουν, παρα κρυβονται πισω απο ..φολκλορ στολες κλπ σχηματα, για να μη δειξουν,
    ακομα, το ασχημο προσωπο τους!

    Οσο για το παραδειγμα σας, ειναι σιγουρα αναλογο της διπροσωπιας πολλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα, Καλό Μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα faro :)

    Kαλο μηνα, επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)