2.8.11

"Είμαστε..αχάριστοι σαν λαός", ειπε



Παντα αναρρωτιομουν πως θα αντιδρουσα αν ανακαλυπτα, μια ωραια ημερα, οτι γνωστοι και φιλοι συμφωνουσαν με το καθεστως αυτο και εχουν τελικα καταπιει ενα ...χαπι που πανω του ειναι χαραγμενες οι λεξεις "ολοι φταιμε", "ολοι μαζι τα φαγαμε", που σε ...πασοκικα Ελληνικα σημαινει "σκαστε και...πληρωστε"! 
Στην αρχη πιστευα για καποιους οτι μπορει να ειναι ενα ...παροδικο φαινομενο και οτι με τον καιρο ακομα κι αυτοι που θα ειχαν ισως...''παραπληροφορηθει'', θα αλλαζαν και θα ερχοντουσαν στα ...λογια μας, αλλα φαινεται οτι εκανα λαθος. Καποιοι επιμενουν οτι εχουν δικιο, παρα τα οσα γινονται. 

Χθες παντως ετυχε και μιλησα με ενα...(αντιπαθέστατο) γειτονα, (οχι μονο επειδη ειναι Πασοκος) και επιβεβαιωσα οτι καποιοι δεν πανε καθολου καλα εκει κατω! 
Αυτος μου ελεγε οτι "καλως εκανε" ο δημαρχος και εστειλε αστυνομικους να καθαρισουν τη πλ. Συνταγματος, λογω τουριστων.....

-Σιγα να μην ενδιεφερε τους τουριστες να δουν τη πλατεια Συνταγματος...καθαρη, κ. Παναγιωτη, του ειπα οι περισσοτεροι πηγαινουν στα νησια, οχι στο..Συνταγμα! 

-Εισαι μακρια και δεν ξερεις, ειπε, καλως γινονται τετοιες ενεργειες, μαζευτηκαν πολλοι αναρχικοι εκει και καλως επεμβαινει και η αστυνομια, ειπε, αλλιως θα ειχαμε γινει ..."Τεξας" εδω! 

-Τωρα δλδ που εχουμε γινει...μπανανία και η ανεργια χτυπαει κοκκινο, δεν σας ενοχλει, ρωτησα τον.."αντιπαθεστατο" ;

-Ολες οι χωρες περνανε κριση, δεν ειμαστε οι μονοι. Εμεις, παντως, εχουμε δουλεια, δεν παραπονιομαστε....
Α, χανετε που δεν ηρθατε φετος, ειπε, αλλαζοντας θεμα. Μια ...χαρα ειναι τωρα η Αθηνα, εχουν φυγει ολοι σε διακοπες και ειμαστε πολυ ανετα, ησυχασαμε κι απο αυτοκινητα, ειπε ο γειτονας. Βλεπουμε καθε βραδυ τηλεοραση στο μπαλκονι, τρωμε μπολικο καρπουζι, παμε και για καμμια βουτια με το αυτοκινητο σε παραλιες και θα φυγουμε σε λιγες μερες για το χωριο, τι αλλο θελεις, καλοκαιρι του θεου, ειπε ο...αντιπαθεστατος γειτονας, ξεροντας, βεβαια, οτι στη Σουηδια το καλοκαιρι δεν ειναι παντα θερμο, ασχετα αν φετος ειχε αρκετες ζεστες για βορρα (ηθελε να μας πουλησει και ...πνευμα ο γειτων, το οποιο δεν διαθετει, βεβαια!).

-Σε λιγο θα ανοιξουν τα σχολεια, εδω, (κ. "αντιπαθεστατε"), του ειπα, στην Ελλαδα, ομως, ...παιζεται αν θα ανοιξουν. Εσεις βεβαια εχετε τωρα δουλεια, αλλα τι γινεται αυριο, πως και ποιοι θα πληρωσουν, εφ οσον δεν υπαρχει ανεργια και δεν δημιουργουνται νεες δουλειες; Αφηστε που ακουσα οτι θα χρειαστουν τουλαχιστον 20 χρόνια για να μειωθεί το χρέος, αντεχετε; 
Ηθελα να του πω κι άλλα, αλλά βαριομουν....

-Ποια ανεργια μου λες, βρε Ελβα, ειπε ο γειτονας; Αν ο κοσμος στην Ελλαδα δεν ειχε χρηματα και ηταν ανεργος, θα εκαναν διακοπες; Ολοι εδω γυρω, λειπουν, σου λεω και σε ρωτω, επειδη ξερω τι πιστευεις, γιατι δεν δεχονται οι αλλοι μειωση σε μισθους  και συνταξεις, τωρα που η χωρα μας ειναι σε κριση; Ε, ειμαστε αχαριστοι σαν λαος! Μονο διακοπες θελουμε!

(Κατεβαζεις, τωρα, το ακουστικο στον... "αντιπαθεστατο"; )

12 σχόλια:

  1. Έχουν πείσει πολύ κόσμο πως είναι 'ένοχος'. Δεν υπήρχε κανείς άλλος τρόπος να περάσουν όσα πέρασαν. Κι όχι μόνον ενοχοποίησαν τα θύματα, τα διαίρεσαν κι όλας. Τώρα φταίνε ειδικά οι ταξιτζήδες. Προχθές οι λιμενεργάτες. Αντιπροχθές οι αγρότες, και πάει λέγοντας. Είναι πολύ εύκολο παιχνίδι αυτό. Βλέπουμε τώρα, οι ξενοδόχοι μηνύουν τους ταξιτζήδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ξέρουν καλά το παιχνίδι "διαίρει και βασίλευε!"


    Απίστευτο μου φαίνεται να τηλεφωνιέσαι με αντιπαθητικούς..!χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω με τη Καρυατιδα, βρε Ελβα, εσυ τετοιο κοριτσι τι σχεση εχεις με αντιπαθητικους και με Πασοκους; :P

    Τωρα σοβαρα να σου πω οτι αρκετοι γνωστοι μου ειναι τωρα εναντιον των ταξιτζηδων και οι ιδιοι ηταν παλιοτερα εναντιον αλλων απεργων. Αν ο αλλος δεν καταλαβαινει, τι να κανουμε οι υπολοιποι και πως ν αλλαξει κανεις τετοια παλια μυαλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σου μέρα φιλενάς.Είσαι μακρυά και γι΄αυτό σου ακούγονται κάπως αυτά που σου είπε ο "αντιπαθέστατος"
    Πριν λίγη ώρα γύρισα φουντωμένη από το S/M .
    .................
    Τον ρωτάει η υπάλληλος (προφανώς γνωστός της) Διακοπές δεν πήγατε;
    Μπα, που να πάμε, τα κόψαν όλα και για το παιδί με τα προβλήματα κόψανε τις διακοπές .....και συνέχισε να λέει τι κόψανε.
    Εγώ για να γίνει κουβέντα, του λέω ναι αλλά θα τους ξαναψηφίσουμε.
    Με κοιτάει άγρια και μου λέει:
    -"Εμείς είμαστε δημοκράτες, δεν ψηφίζουμε την δεξιά που είναι υπεύθυνη.
    Αυτοί τα φταίνε όλα"
    Σιγά μην ψηφίσουμε τον Αντώνη!
    -Και τι θα ψηφίσεις φίλε μου, τον Γιωργάκη;
    Επιμένω εγώ η αφελής, για να μου πει όχι ούτε τον Γιωργάκη.
    -Εμείς σου είπα κορίτσι μου, είμαστε δημοκράτες τον Γιωργάκη ούτε που να τον ξέρω...
    Εμείς ψηφίζουμε το ΠΑΣΟΚ!!!!
    Έλα τώρα και καθάρισε.
    Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να ακούσεις σε μια κουβέντα, δεν μπορείς.

    Με παίρνει να σου ευχηθώ καλό μήνα έτσι;
    Καλό μήνα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελβα, τουλαχιστον εσενα ειναι απλος γειτονας, εγω τι να πω που ολοι οι παλιοι αδερφικοι μου φιλοι ειναι ειτε
    (πρωην;) νεοδημοκρατες ειτε (πρωην;) πασοκοι;)
    Το πρωην το συνοδευει ερωτηματικο γιατι ολοι λενε οτι δε θα τους ξαναψηφισουν ομως δεν τους βλεπω κ ετοιμους για ριζοσπαστικοποιηση.

    Καταλαβαινεις τι "πολεμος' γινεται..,
    το καλο ειναι οτι οι περισσοτεροι ακουνε αυτα που εχω να πω κ ειμαι σιγουρος οτι εχω σπειρει "ζιζανια" στην σκεψη τους.

    (Παλι καλα που τα κουμπαρικα μου εχουν στραφει απτο πασοκ στα αριστερα!)
    Τις προαλλες ημουν σε ενα γαμο, σε ενα τραπεζι με νεους δικηγορους ως επι το πλειστον.
    Μικροαστοι που προλεταριοποιουνται ραγδαια απο οτι ακουγα, κι ομως, μιλουσαν σχεδον με γλωσσα Παγκαλου.
    Εκει δεν ειχα ορεξη να μιλησω γιατι ηταν φιλοι της κοπελας μου και δεν ηθελα να τη φερω σε δυσκολη θεση.

    Παντως σε κατι αλλες συγκεντρωσεις που εχω βρεθει, εχω μιλησει πολλες ωρες με πολλα ατομα, προσπαθωντας να τους πεισω να σκεφτουν αλλιως.
    Ξερεις ποσο πληθωρικος ειμαι, οταν μιλαω ξεχναω να σταματησω!Παντως νομιζω πως οταν μιλας με επιχειρηματα, ο κοσμος σε ακουει.

    Απλα, πρεπει να εισαι σταθερος και να μην εκνευριζεσαι με τον καθε κακοπροαιρετο παπαρα που θα πεταχτει.

    Δυσκολο... ειδικα για μενα που "αναβω" στο δευτερολεπτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Θαναση Ξ.

    Δεν το πιστευα, επειδη δεν εχω σχεσεις με το....αντιπαλο δεος ;) Oμως απ ο τι καταλαβαινω, οντας μακρια, εχουν καταφερει αυτο που λες κι εσυ να πείσουν κόσμο πως 'ναι, ειμαστε ολοι 'ένοχοι'. Ξερεις ειναι πολυ σοβαρο αυτο συμβαινει με τη τακτικη του "διαίρει και βασίλευε", χωριζοντας ετσι τους εργαζομενους σε κατηγοριες που γι αυτους βεβαια κανεις δεν εχει δικιο σε καμμια διεκδικηση και για καμμια απεργια! Ετσι βαζουν τη μια ταξη να στρεφεται εναντιον της αλλης...Θα το καταλαβουμε ποτε αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου kariatida62

    Εχεις δικιο για το ...υπουλο παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε!"
    Απίστευτο, ισως, αλλα τυχαινει, καμμια φορα, σε ολους μας φανταζομαι, δεν το επιδιωκω παντως! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη marilia

    Πως ν αλλαξει κανεις τετοια μυαλα, ρωτας;
    Τι να σου πω;
    Θελει υπομονη και μαλλον ορεξη για κουβεντα με επιχειρηματα, αλλα ειτε αυτοι δεν ενδιαφερονται να ...πειστουν, ειτε ορισμενοι απο την αλλη πλευρα δεν τους ....αντεχουμε, καλη ωρα οπως εγω με τον... "αντιπαθεστατο"!
    Ιmpossible! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα επισης φιλη
    blackbedlam

    Λες να φταιει το οτι ειμαι....μακρυά; Τι να πω, ξεσυνηθισα στο να ακουω τετοια.. "κουφα",αλλα ο "αντιπαθέστατος" με επανεφερε στη..πραγματικοτητα. Αν ο διαλογος που παραθετεις ειναι αντιπροσωπευτικος της ....καταστασης εκει, τοτε δεν υπαρχει ελπιδα για το μελλον, φιλη blackbedlam.
    Ας ελπισουμε οτι απο Σεπτεμβρη που θα δουν τα πραγματα πιο...ρεαλιστικα, θα συνειδητοποιησουν οτι πρεπει να ξεμπερδευουν μια και καλη απο τον δικομματισμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε celin

    Ευτυχως που ειναι... γειτονας, στην Ελλαδα, οχι εδω...Αν τον ειχα εδω θα ειχαμε γινει ..μαλλια κουβαρια με τετοιες κουβεντες! :-)
    Εσυ φαινεται εχεις ακομα περισσοτερες αντοχες για να λες οτι εχεις αδερφικους φιλους (πρωην;) νεοδημοκρατες, ειτε (πρωην;) πασοκους με...ερωτηματικο, οπως λες.
    Ο καθενας οπως το βλεπει, αλλα δεν ειναι ευκολη υποθεση γενικα να προσπαθησει κανεις να πεισει αλλους να σκεφτουν αλλιως. Πιστευω οτι μεσα απο τη ζωη θα πρεπει και οι ιδιοι να συνειδητοποιησουν το δουλεμα που πεφτει...Αν δεν το εχουν δει μεχρι τωρα ειτε ειναι πολυ ευποροι ειτε βρηκαν δουλειες με ...μεσον οπως πολλοι αλλοι στην Ελλαδα που γι αυτο το λογο δεν μιλανε, ειτε ειναι εντελως αφελεις...αλλα το τελευταιο δεν το πιστευω και τοσο. Μαλλον τα συμφεροντα τους ειναι με τη ΝΔ και το Πασοκ
    Η αληθεια ειναι οτι θαυμαζω οσους δεν εκνευριζονται και απαντουν με επιχειρηματα, αλλα ειναι μαλλον δυσκολο για καποιους σαν εμας,celin :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Του το κατεβάζεις (το ακουστικό)...
    Στο κεφάλι!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα Αsteroid

    Αν ηταν κοντα, δεν θα τη..γλυτωνε,αλλα σωζεται..λογω αποστασεως! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)