3.8.11

"Ο φίλος σας ειναι πολύ...(Ελληνας)!"



-Τι λεει, ρε σεις, εδω; "Αιματηρές θυσίες για τουλάχιστον 20 χρόνια θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να βγει από τη κρίση, αφού σύμφωνα με την Έκθεση του ΟΟΣΑ..... "

"So what?" ειπε ο Σακης....Ως γνωστον, ολοι ...γουσταρουν να βλεπουν...αιμα στη Τιβη, πινοντας μπυρα και τρωγοντας μαλιστα πιτσα, οποτε...σιγα να μη τρομαξει ο Ελληνας, κυριοι του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και των αλλων επιτελειων, που ξερετε που σας εχουμε γραμμενους.......καθε φορα που  διαβαζουμε τετοιους τιτλους....ειπε ο Σακης στη παρεα του με υφος, κοιτωντας παραλληλα αν τον ακουγαν και δυο κοπελλες, απο το διπλανο τραπεζι, που ομως ειχαν πιασει τη κουβεντα μεταξυ τους και δεν εδειχναν να ενδιαφερονται για τα λεγομενα του Σακη.

-Καλα τι νομιζουν οτι ...φοβομαστε τα αιματα, συνεχισε να λεει με αυταρεσκο υφος. Αφου ρε σεις, δεν καταλαβαινουμε τιποτα, μας αρεσει αυτο το σαδομαζοχιστικο ...νταραβεριζειν, μια ο ενας μια ο αλλος, χρονια τωρα, συνηθισαμε και μονο μ αυτους τη βρισκουμε..
Αν δεν ψηφισουμε εμεις Πασοκ, ή ΝΔ τι θα ψηφισουμε δλδ, τους ...οικολογους, ή τους ..Πειρατες, σαν τους..μουροχαβλους και τις καργιες της Ευρωπης, που τους εχουμε γραμμενους και που μονο για τουριστικο συναλλαγμα τους κοιταμε! Κι αυτο, χαιρετα το, τωρα, με τους….ταξιτζηδες που καλοκαιριατικα τους ηρθε να απεργησουν, ειπε.




-Ρε συ Σακη, πολυ περιεργα μιλας. Αφου η κατασταση ειναι ασχημη για ολους τους εργαζομενους, σημερα, δεν το βλεπεις;....Μετα πως μιλας ετσι για τους ταξιτζηδες, εχεις δουλεψει εσυ ταξι για να καταλαβεις τι ισχυει, του ειπε ο Δημος, που ειχε δουλεψει ενα διαστημα και σε ταξι και ηξερε καλα τι σημαινει «απελευθέρωση» και «ανταγωνισμος» (και) σ αυτο το επαγγελμα. 
Ποιος θα μπαινει σε ταξι, ρε συ πια, οταν ακριβηνει κι αλλο, αντε μετα να ...''σταυρωσεις'' πελάτη στο δρόμο, οταν το κομιστρο ανεβει και οταν βγαλουν αλλες τοσες χιλιαδες αδεια;...Ολα γινονται για να μπουν μεγαλες επιχειρησεις μεσα και αν δε ξερεις μαθε οτι τον νομο αυτο για το «το άνοιγμα του επαγγέλματος που ειναι στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων τον ψηφισαν ολοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, οπως και το ΛΑ.Ο.Σ. και ο Κουβέλης και η Ντορα, ασχετα αν κανουν οτι διαφωνουν σε μερικα σημεια...
Διαβασες ρε Σακη, που κανεις τον εξυπνο, εδω, τι προτεινουν τα ...παλληκαρια του ΟΟΣΑ και οι αλλοι που ...''επιβραβευουν'' ετσι και τα μετρα της κυβερνησης; 
Οχι, ε; 
Ε, τοτε φαε ...ανεργια, και ...ευελιξία με προσληψεις και απολυσεις στο πιτς φυτιλι, ξεχνα τις συμβασεις και να εισαι ευχαριστημενος αν βρεις δουλεια με μερικη απασχοληση, να μη μιλησουμε για τις αποκρατικοποιήσεις, τη μεταρρύθμιση ταμείων, τις αλλαγες στα Βαρέα-Ανθυγιεινα, κλπ κλπ. μετρα που μας πληττουν ολους σαν εργαζομενους, ενω για τις τραπεζες ολα καλα, μεχρι και αναχρηματοδότηση τους προσφεραν οι φιλοι τους.....

-Ναι ρε Δημο, αλλα τι να κανουμε, εχουμε κριση, εδω περα, ποιος θα μας σωσει, εσυ δεν καταλαβαινεις, μου φαινεται..Παντως  ο Βενιζέλος ειπε οτι η Ελληνικη "Κυβέρνηση είναι εκείνη που χαράσσει τη πολιτική", οχι ο ΟΟΣΑ!

-"Αδικα προσπαθειτε, ο φιλος σας ειναι πολυ...Ελληνας", ειπε με ξενική προφορά, χαμογελωντας στο Δημο, η μια απο τις δυο κοπελλες, του διπλανου τραπεζιου, που ειχαν εν τω μεταξυ σηκωθει και ετοιμαζοντουσαν να φυγουν.


8 σχόλια:

  1. Mα καλα του ειπε η κοπελλια, τι ελεγε ο χριστιανος περι Ελληνικοτητος των αποφασεων; Που ζουν αυτοι βρε παιδια; Αχ και εχουμε κατι ζεστες, ποιος αντεχει να ακουει τις εξυπναδες των..
    Σακηδων; :)

    Φιλια Ελβα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη marilia

    Δε ξερω που ζουν,παντως οχι εκει, απ
    ο τι φαινεται, οταν το ριχνουν συνηθως στη πλακα και στο χαβαλε...
    Η κοπελλα, αν και τουριστρια Ελληνικης ομως καταγωγης, (μεταναστες γονεις), ηταν καλυτερα ενημερωμενη απο τους ντοπιους...Σακηδες και αυτο κυριως ηθελα να τονισω στο κειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σακης;;
    Σακη τονε λενε τον Πρετεντερη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ!
    Οι Σάκηδες έχουν ανατραφεί από αυτούς που τα φάγανε μαζί με τον χοντρό. Τι περιμένεις να πούνε; Το μυαλό τους είναι χυλός! Τους βλέπω αραχτούς στις καφετέριες της γειτονιάς μου και τους... καμαρώνω.
    Κρίμα μόνο, που μαζί με τους Σάκηδες καίγονται κι οι Δήμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως λέει κι ο Λωτοφάγος, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες λοβοτομημένοι από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου. Και, ως γνωστόν, πρώτα πεθαίνει ο λοβοτομημένος και μετά βγαίνει η μαλακία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαχαιρη

    Λες; Τι να σου πω, δεν παιρνω κι..ορκο!
    Oλα ειναι πιθανα, με αυτα που ακουμε, ειτε στη Τιβη, ειτε σε συζητησεις... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Λωτοφαγε

    Τα μυαλα-'χυλός' μας εφεραν στη σημερινη κατασταση και δεν το βλεπω να αλλαζει, εφ οσον καποιοι δεν λενε να συνειδητοποιησουν οτι ισως τωρα να εχουν ενα καποιο συμφερον και μια.. δουλιτσα, αλλα τι γινεται αυριο, τι μελλον θα υπαρξει οταν αφησουμε τα μεγαλα συμφεροντα να ισοπεδωσουν τα παντα;
    Αλλα, τοσο μακρια βεβαια δεν βλεπουν τα μυαλα-'χυλος'! Μονο τι θα κανουν σημερα τους νοιαζει. Το αυριο δεν ειναι μεσα στα..κυαλια τους..
    Οπως λες το κριμα ειναι που μαζί με τους ..Σάκηδες καίγονται κι οι Δήμοι και οσοι σαν κι αυτους δεν θελουν να δεχτουν οτι μας εκαναν..προτεκτορατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημερα Swell

    Tα ''καλα και συμφεροντα ταις ψυχαις...'' (των..λοβοτομημένων!) :)
    Tο αλλαζουμε λιγο για να ταιριαζει στο πνευμα της ...εποχης! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)