5.8.11

Το βραδυ που η κρίση είχε φτάσει στο...αμήν!



Αισθανοταν χάλια το τελευταιο διαστημα. Ολα του εφταιγαν. Η θεα ηταν παντα βαρετη, αλλα τωρα του φαινοταν "ενα αισχος"....Eτσι κι αλλιως μονο τα πισω μπαλκονια της απεναντι πολυκατοικίας εβλεπε κι αυτα ηταν συχνα γεματα απο..ρουχα, απλωμενα σεντονια, παρατημενα παιδικα ποδηλατα και  παιχνιδια, που τα ετρωγε η σκονη και ο ηλιος...

Τα παιδια μεγαλωσαν και δεν εκαναν πια ποδηλατο...και πού να κανουν ποδηλατο, σ αυτη τη πολη σκεφτοταν και θυμοταν σαν μικρος πως τον επαιρνε ο πατερας του και η μανα του και πηγαιναν μαζι στο Φαληρο "για να μαθει ποδηλατο το παιδι"..Τελικα εμαθε ποδηλατο, αλλα ταυτοχρονα "εγινε και η ζωη μας ...ποδηλατο", οπως ελεγε σε κατι κολλητους του που ειχαν την ορεξη να μιλουν για ipad, Android operating systems, GPS και τεχνικα θεματα που δεν τον ενδιεφεραν, πια, σε εποχες κρισης. 


"Ωρες ωρες δεν καταλαβαινουν τιποτα, ρε γμτ", σκεφτοταν καθισμενος στο μπαλκονι, παρεα με ενα πακετο τσιγαρα που "θα τον ετρωγαν" μια μερα, οπως του λεγε η μανα του, αλλα τελικα ...''εφυγε'' εκεινη, μετα απο τον χαμο του πατερα, που ηρθε αναπαντεχος και η μανα δεν αντεξε.

Ευτυχως ειχε μια δουλεια και τη κρατουσε "με τα δοντια", εχασε ομως τη κοπελλα του, που του ελεγε "μια ζωη διαδηλωσεις, ρε Μανωλη, δεν βγαινει πουθενα'' ή το αλλο "Eσεις δεν βλεπετε οτι ο ... γαιδαρος δεν...πεταει;" του ελεγε...η Σοφια που τελικα αρραβωνιαστηκε με ενα λεβεντομαλακα κληρονομο ακινητης περιουσιας, που ομως δεν τον ενδιεφερε η πολιτικη καθολου. "Ο τελειος συνδυασμος", της ειχε πει τοτε, και ορκιστηκε να μη τη ξαναπαρει τηλεφωνο, ποτέ.

Σιγα να μη παρακαλουσε κι απο πανω..Ε οχι, ακομα και χάλια που ειχε γινει ενα βραδυ με τους κολλητους του, ουτε τοτε δεν πηρε τηλεφωνο.... "Τι ειχαμε, τι χασαμε", ελεγε σε φιλους και σηκωνε τους ωμους...

Το βραδυ στις ειδησεις προσεξε οτι αναφερθηκαν επι μιση ωρα στη κριση στα Χρηματιστηρια της Ευρωπης, ενω φευγαλεα ψιθυρισαν κατι για τους χιλιαδες θανατους παιδιων στη Σομαλια. Μετα εδειξαν καπακι κι ενα ντοκυμαντερ για τις σφαγες δελφινιων στην  μακρινη Ιαπωνια, αλλα και στη...''πολιτισμενη'' Δανια!

Τον πηραν τα κλαμματα, αποκοιμηθηκε με τη Τιβη ανοικτη, το ιδιο βραδυ που  η κριση ειχε φτασει στο ....αμην!


4 σχόλια:

  1. Για μένα μιλάς?

    http://youtu.be/RwlacQQamDk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Για ολους εμας μιλαω, που σαν τον φιλο, της ιστοριας, μας πληγωνουν πολλα μεσα στο συστημα που ζουμε..

    Ο Ψαραντωνης ειναι απο τους αγαπημενους μου μουσικους απο Κρητη και εχει συνεργαστει μεχρι και με τον επισης αγαπητο Nick Cave, που (απο συμπτωση) ανεβασα στο videoclip της αναρτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εlva Δεν μπορώ πια να κλάψω!
    Μόνο να σφίγγω τις παλάμες πεισματωμένα και αποφασισμένα.
    Για ποιο;
    Για ότι θα μπορούσε να δικαιώσει εμένα, εσένα, τον Μανώλη, όλους εμάς.
    Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση
    Είμαστε μαζί, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να σμίξουν οι γροθιές μας και τα δάκρυά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη blackbedlam

    Δεν ξερω, αλλοι κλαινε απο ..μεσα τους και αλλοι φανερα, παντως ολοι οσοι εχουν επιγνωση της καταστασης και δεν εχουν προσωπικο συμφερον απο το ξεχαρβαλωμα των κοινωνικων δικαιωματων και τις διακρισεις που γινονται με θυμα τις χαμηλοτερες κοινωνικες ταξεις, θα επρεπε να.. ''κλαινε'' για το που εφτασαν τα πραγματα, ειτε με την αδιαφορια μας, ειτε με την αδυναμια μας να ενωθουμε εναντια στην πραγματικη απειλη.

    Μακαρι να βρούμε τους τρόπους να σμίξουν οι γροθιές μας και τα δάκρυά μας, οπως λες, αν και εμεις το λεμε, εμεις το ακουμε, φιλη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)