30.8.11

"Χαρές και ..πανηγύρια"???



Και πού δε διαβασα, χθες, οτι η Βeyonce ειναι, λεει,..εγκυος και "ελαμπε απο χαρα" στη τελετη των ΜΤV awards! Πολυ ωραια, αλλα εμενα ως πολιτη, γιατι θα πρεπει να με ενδιαφερει η χαρα του ενος και του αλλου ζαμπλουτου σταρ, που οι ζωες τους εχουν τοση σχεση με τη δικη μου, οση σχεση εχει η ...μερα με τη νυχτα και λιγα λεω!

Μετα, εκτος απο τις ...χαρες των απανταχου αστερων και κροισων, πρεπει να....χαιρομαστε μαλλον και με τα νεα της συγχώνευσης της Αlphabank με την Eurobank, που τα media το παρουσιαζουν ως ενα ακομη γεγονος για...πανηγυρισμους!  Το οτι βεβαια οι εργαζομενοι, συνταξιουχοι, ανεργοι δεν προκειται να ωφεληθουν καθολου απο τετοιες συγχωνευσεις, επιμελως παραλειπεται! 
Iσως επειδη ετσι και το συνειδητοποιησουμε θα σταματησουμε σιγουρα τους ...πανηγυρισμους και θα βγουμε (και παλι στους δρομους), για να μας στειλουν αυτοι (και παλι) τα ΜΑΤ που θα μας πλακωσουν (και παλι) στο ..δακρυγονο! 

Story of our lives, αλλα ας ειμαστε προετοιμασμενοι, εφ οσον με το ρυθμο που περικοπτουν επιδοματα και μισθους, δεν υπαρχει αλλη λυση. 
Η αλλη πλευρα, παντως, ειναι σιγουρα ετοιμοι με τοσο εξοπλισμο που μαθαμε οτι ψωνισαν απο τους ..Ισραηλινους φιλους (τους) και φυσικα δεν τον αγορασαν για να τους μεινει στα...ραφια! ....

Και για να τριτωσουν οι ...πανηγυρισμοι, σκεφτομαι μηπως πρεπει να αρχισουμε να πανηγυριζουμε και για τα νεα της πιθανης  συγκυβέρνησης Πασοκ-NΔ

Αν και εδω που τα λεμε, κατι τετοιο εκτος απο πιθανο ειναι και αναμενομενο, ετσι που βαδιζουν χρονια τωρα, προσπαθωντας να εντυπωσιασουν οι μεν τους δε, στο ποιος θα παρει τα χειροτερα αντιλαϊκα μετρα! Το Πασοκ, ομως, κατα κοινη ομολογια, καταφερε να ξεπερασει και τους παραδοσιακα...δεξιους σε αντιεργατικα, αντιδραστικα και φιλομονοπωλιακα μετρα και ετσι τωρα αφοβα κρατει τα...σκηπτρα!

Οσο για τα ''χαρμοσυνα νεα'', αν περιμενει να ακουσει κανεις πραγματικα καλα νεα απο τα ΜΜΕ τους, μαλλον θα …γεράσει περιμενοντας! 
Τα χαρμοσυνα νεα δεν προερχονται ποτε απο ενα σύστημα σε σήψη και παρακμή που τρεφεται απο την απογοητευση μας για τη ζωη μας, τις δουλειες, την ελλειπη μορφωση και το αβεβαιο μελλον των παιδιων μας, οπως και συχνα την απογνωση μας απο τους νομους και τα μετρα που ολοι μαζι οι..."συναινούντες" ψηφιζουν και θα συνεχισουν να ψηφιζουν, με την ανοχη μας!

Αυτοι ξεκαθαρα στοχευουν στο να σβησουν την ελπιδα και το χαμογελο απο τα χειλη των δικων μας παιδιων, ενω οι καμερες τους εστιαζουν στα χαμογελα των διασημων και των εκατομμυριουχων, αγνοωντας τις ζωες χιλιαδων εργαζομενων!

Βλεπετε αυτα τα χαμογελα αξιζουν γι αυτους, οντας αναποσπαστο μερος του συστηματος τους, ενω εμεις θα πρεπει να διαλεξουμε με ποιων το μερος ειμαστε, ποιων παιδιων τα χαμογελα θελουμε να βλεπουμε απο δω και περα και ποση ομορφιά μπορουμε να χωρέσουμε στην ζωή μας, οπως ειπε ενας φιλος.



9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30.8.11

    Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ Έλβα :-)
    Δυστυχώς
    1. Με πήρε και μένα η μαυρίλα (όχι της νύχτας αλλά της μέρας που είναι η χειρότερη)
    2. Δεν έχω καταφέρει να το δώ ακόμα αλλά που θα μου πάει.

    Όσο για την Beyonce, το είδα πρώτο θέμα στην δικτυακή Guardian (μια από τις προοδευτικές εφημερίδες της Αγγλίας απ' όσο ξέρω) και μου 'ρθε να πετάξω τον υπολογιστή απ' το παράθυρο. Έλεος πιά. Τόσο ακίνδυνους μας θεωρούν που συνεχίζουν να μας ταϊζουν το ίδιο κουτόχορτο ακόμα και τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλω, παρακαλω greektroit

    1.Oπως ολους...

    2.Keep on trying! One day you´ll make it! :)

    Aν οι..''προοδευτικες'' εφημεριδες ασχολουνται με τετοια θεματα,τοτε τι περιμενουμε να γραψουν οι αλλες;
    Ναι, μας θεωρουν ακινδυνους οπως λες, γι αυτο συνεχιζουν να μας παρεχουν το.. κουτοχορτο, σε ολες του τις μορφες! Κι εμεις το καταπινουμε αδιαμαρτυρητα, πολλες φορες... Μεχρι πότε, ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα αυτά είναι βάσει σχεδίου, δεν ειναι ούτε τυχαία ούτε αθώα. Απλά θέλουν να μας μαθουν να χαιρόμαστε με τις χαρές της πλουτοκρατιας έτσι ώστε να αισθανόμαστε ότι το μέλλον και η ευημερία μας είναι δεμένη με τη δική τους. Το αποκορύφωμα σε αυτό ήταν φυσικά οι ολυμπιακοί αγώνες. Τώρα που το σκέφτοαι ισως γραψω και εγω σχετικο άρθρο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον το οτι η Beyonce ειναι έγγυος είναι κάτι ανθρώπινο.
    Αλλά και η προβολή της ζωής των σταρ δυστυχώς έχει και αυτή απο πίσω της μεθοδεύσεις. Σου προβάλει ενα πρότυπο χλιδής και αστείρευτης χαράς και καλοπέρασης για να έχεις να ελπιζεις. Βεβαια ολοι αυτοι οι άνθρωποι εχουν συχνά τεράστια προβλήματα, αλλά αυτά συνήθως δεν τα δείχνουν, εκτός και αν δεν γίνεται να κρυφτούν, όπως με την Γουαινχαους, που και παλι παιζει ωραιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ διάβασα αυτό:
    http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/08/29/chavez-gold-bubble/

    και αυτό:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305561

    και μου' ρθε ένας κόμπος στο λαιμό!

    Άσε που μπαίνει και ο Σάλλας στον ELA (προσοχή, όχι στον ... ΕΛΑ):
    http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4653383

    με τα δικά μας λεφτά στη τσέπη (ιδιωτικοποίηση των κερδών, κρατικοποίηση της χασούρας, το λέμε)

    και μ' έχουν πιάσει τα διαόλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου poe

    Bεβαια και ολα αυτα ειναι βασει σχεδιου,συμφωνα με το οποιο οι χαρες των πλουσιων πρεπει ειναι και..δικες μας, ειτε το θελουμε, ειτε ..οχι!
    Απο αυτο και μονο καταλαβαινει κανεις ποσο..υποταγμενους μας θεωρουν! :(

    Οσο για τις ειδησεις περι των σταρς, ολα...ανθρωπινα ειναι, δεν ειναι εκει το θεμα, αλλα δεν χρειαζεται να προβαλλονται σε τετοιο βαθμο τα...γεγονοτα της ζωης των σταρς,κλπ διασημων οταν σκεφτει κανεις οτι δεν υπαρχει η ιδια καλυψη για σπουδαια γεγονοτα/ ανακαλυψεις που ωφελουν την ανθρωποτητα.
    Βεβαια τα ΜΜΕ και οσοι κινουνται σε τετοιους κυκλους εχουν μεγαλο μερος της ευθυνης και ας μη ξεχναμε οτι ολα γινονται για το κερδος, οποτε αν συνεχισουμε να σκεφτομαστε με αυτη τη ''λογικη'', δεν θα υπαρξει ποτε πραγματικη προοδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα spiral architect

    Πολυ ενδιαφεροντα τα links που παραθετεις και σ ευχαριστω.Μερικα τα ηξερα, άλλα ηταν αγνωστα, οποτε κατι μάθαμε και σημερα!

    Υ.Γ
    Μη σε πιανουν τα..διαολια σου, κανε υπομονη! ''Η Ελλαδα ποτε δεν.. πεθαινει'', θυμασαι που το ελεγαν παλιoτερα;
    (Ελπιζω να ισχυει ακομα!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή είναι η εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία επιχειρούν χρόνια τώρα να βάλουν κυρίως τα νέα παιδιά.

    Και το πετυχαίνουν οι άθλιοι.

    Πλαστική ζωή,πλαστικά αισθήματα,πλαστικά όνειρα.

    Αλλά έτσι που καταρρέουν τα πάντα γύρω τους,που ξέρεις μπορεί και να δουν την αλήθεια ξεβράκωτη.

    Θα είναι οδυνηρό "ίσως", όμως δύνοντας τους την βοήθεια που τους πρέπει και τους χρειάζεται,να αποβεί και αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλη blackbedlam

    Μακαρι ολο και πιο πολλοι νεοι να συνειδητοποιουν τη παγιδα που εχει στησει το συστημα και να αντιδρουν στην αποχαυνωση. Παιζει ρολο και απο τι σπιτι ειναι, οπως και τι συζητησεις ακουνε τα παιδια, ωστε να αξιολογουν τη κατασταση και να μην ..ωραιοποιουν το συστημα, οσο και αν αυτο ειναι το μονο που ''γνωριζουν'' εχοντας γεννηθει και μεγαλωσει μεσα σ αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)