8.9.11

Καλύτεροι γονείς, ή καλύτερα..κορόϊδα;



Αν και ειχαμε προσφατα  ασχοληθει με τα σχολικα βιβλια που φετος αναμενεται να αργησουν, μεχρι τον Νοεμβριο, να διανεμηθουν, διαβαζουμε σημερα για…εφοδους σε βιβλιοπωλεία που κανουν πολλοι Ελληνες γονείς, οσοι βεβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα, και τη τυχη να βρουν και να αγοράσουν τα ελάχιστα σχολικά βιβλία που έχουν απομείνει στα ράφια, λόγω της καθυστέρησης στην εκτύπωση και διάθεση στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας. 

Μα, σε αυτη ακριβως την νοοτροπια του πανικου στην Ελλαδα αποβλεπουν και οι υπευθυνοι! Η ελλειψη θα δημιουργησει αγχος και θα σπρωξει καποιους να τα αγορασουν και μονοι τους, εφ οσον τα βρουν και ετσι αφου γινεται η δουλεια με τα λεφτα των αλλων, θα σκεφτουν σιγουρα οι υπευθυνοι, γιατι να τυπωνει το κρατος βιβλια και μαλιστα σε εποχες κρισης; 


Ασε τους πανικοβλητους γονεις να τρεχουν….κατι θα βρουν, καπως θα τα καταφερουν και τα βλασταρια τους θα συγκεντρωσουν εστω και καποια απο τα βιβλια, οποτε το δικο μας σφαλμα και η ελλειψη οργανωσης μας, θα τακτοποιηθουν απο μονα τους και ουτε γατα ουτε ζημια, μετα απο λιγο καιρο. Να δειτε που μεχρι και θα τους ....ξαναψηφισουν στο τελος!.....

Αντι οι γονεις να μαζευτουν εξω απο το Υπ.παιδειας και να διαδηλωσουν την αγανακτηση τους, πολλοι στην Ελλαδα προτιμουν να κλεισουν το στομα τους, να ανοιξουν τη τσεπη τους και λυσουν, οσο μπορεσουν, το θεμα με δικα τους μεσα! ''Aφου εμεις εχουμε δυνατοτητα!'' καποιοι σκεφτονται! Δεν ειναι εκει το θεμα. 

Η λαθος αυτη …νοοτροπια δεν ειναι διαφορετικη του πανικου που διακατεχει την Ελληνικη κοινωνια και θυμιζει λιγο τις …επιδρομες σε σουπερμαρκετ καθε φορα που ακουγοταν φημες για επικειμενη επιθεση απο καποια χωρα! 
Οταν καποτε ακουστηκε οτι ισως να δεχομασταν επιθεση απο τη Λιβυη του Κανταφι, τα σουπερμαρκετς, θυμαμαι, εκαναν ....χρυσες δουλειες, ξεπουλωντας ο τι μπαγιατικο ειχαν και δεν ειχαν στα ευκολα θυματα του ...πανικου και του ατομισμου!

Παντως, δεν νομιζω οτι θα εκανε το ιδιο και ο μεσος Σουηδος που δεν ...βαζει ευκολα το χερι στη τσεπη, ειδικα οταν θεωρει οτι καποια πραγματα τα δικαιουται απο το κρατος, εφοσον φορολογειται και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο τον μεσο Ελληνα. 

Ο Σουηδος γονιος θα πηγαινε, αντιθετα, να διαμαρτυρηθει στα ΜΜΕ και εξω απο τα γραφεια των υπευθυνων προκειμενου να βρει το δικιο του και κατι μου λεει οτι θα το εβρισκε. Σιγα να μην ετρεχαν να αγοραζαν πραγματα που το κρατος εχει την υποχρεωση να παρεχει στα παιδια τους! Δεν το πιστευω!

Εμεις, ομως, στην Ελλαδα λεμε οτι ειμαστε...''καλυτεροι γονεις'', ή μηπως ειμαστε τελικα καλυτερα ...κορόιδα;




11 σχόλια:

  1. Eλβα μου,εγω συμφωνω μαζι σου. Η λογικη του οτι εγω εχω χρηματα και τρεχω να παρω τα βιβλια του παιδιου μου δε δειχνει οτι ο κοσμος υποφερει και δεν δεχεται τα μετρα τους. Πιστευω κι εγω οτι καποια γινονται επιτηδες, αλλα που να το συνειδητοποιησει ο μεσος πολιτης, που δεν γνωριζει ουτε απο αλληλεγγυη ουτε εχει βεβαια περηφανεια να βγει να διεκδικησει ΟΣΑ τωρα του κλεβουν και οσα στερουν απο τα παιδια του, ενω απο αυτον ζητειται να μειωθει ο μισθος του, να μεινει ισως ανεργος και να μην εχει και παραπονο απο πανω!
    Εχω κυριολεκτικα εκνευριστει με καποια ατομα στην Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. marilia

    Eσυ μπορει να συμφωνεις, αλλα μαλλον ειμαστε...μειοψηφια, εφ οσον στην Ελλαδα η κοινωνια εχει γινει λιγο πολυ οπως...Αμερικη!
    Δεν ενδιαφερει το ''κοινο καλο'', μαλιστα πολλοι το λοιδωρουν σαν εννοια που ανηκει σε ...αλλες εποχες, αλλα μονο το τι ειναι καλο, ατομικα, για τον καθενα! Ετσι, ομως, δεν μπορει να ελπιζει κανεις τιποτα καλο, ως κοινωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο πρόβλημα να διαχωριστούν τα παιδιά πάλι σε οικονομικές κατηγορίες λόγω των βιβλίων! Ντροπή για το κράτος.

    Θυμάμαι κάποιες χρονιές που τα βιβλία αργούσανε να έρθουν,οι δάσκαλοι/καθηγητές ζητούσανε τα βιβλία από τους γονείς των μεγαλύτερων παιδιών, και οι περισσότεροι τα δίνανε,έτσι βολευόμασταν με τα μεταχειρισμένα βιβλία των παλιών, μέχρι να έρθουν τα δικά μας.
    Αυτό βέβαια πριν μπει για τα καλά το μικρόβιο του ιδιώτη στη νοοτροπία μας. Κρίμα,γιατί ξεχάσαμε την αρχική έννοια της λέξης.
    Και στο μεταξύ οι Ευρωπαίοι φωνάζουν,γκρινιάζουν υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θέλει να συμμορφωθεί,και να κάνει οικονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη thalassamov

    Δυστυχως μονο μια μεριδα του κοσμου διαλεγει να δει οτι οι διαχωρισμοι ειναι ενα μεγαλο προβλημα, ειτε στο σχολειο, ειτε στην ενηλικη ζωη.

    Την ντροπή, την αισθανονται μονο οσοι εχουν φιλοτιμο, οι αλλοι ουτε ξερουν τι θα πει, ουτε ενοχλουνται καθολου οταν καθημερικα, πια, διαπιστωνεται το καθεστως διακρισεων παντου...

    Οπως λες, παλια, ισχυαν και καποιες αξιες σχετικα με τα βιβλια και τα σχολεια, για τα οποια υπηρχε τοτε περισσοτερη μεριμνα.
    Τωρα αισθανεται κανεις σαν να του κανουν...χαρη που υπαρχουν, ΑΚΟΜΗ, δημοσια σχολεια!

    Οι Ευρωπαίοι που ...φωνάζουν και γκρινιάζουν, οπως λες, πολλες φορες δεν γνωριζουν τι πραγματικα ισχυει στη χωρα, εφ οσον τους λενε συνηθως προκειμενου να καλυψουν τα δικα τους ατοπηματα! Αν ηξεραν πραγματικα τι παιζεται, πιστευω θα ελεγαν και χειροτερα απ αυτα που διαβασαμε οτι ειπαν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα-χα-χα!
    Ακομα στα βιβλια κολησατε εσεις;
    Εμεις σας εχουμε κανει σκονη εδω.
    Παρακαλω αγαπητη μου περαστε απο την "γειτονια μου" και διαβαστε τι ειπαν εχθες το απογευμα οτι θελουν να κανουν οι ακροδεξιοι υποψηφιοι για τις επομενες εκλογες...
    Εχει να πεσει γελιο πολυ, αλλα αν τους ψηφισει ο κοσμος εχει να πεσει πολυ κλαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Ephemeron

    Περασα, ειδα και θα επανελθω, ετυχε και ειχα διαβασει τις αλλες ενα αρθρο και κατατρομαξα με το ποσο συντηρητικοι ειναι οι ανθρωποι εκει και φυσικα δεν βοηθα οτι οι παστορες βγαινουν και κνουν κηρυγματα..μισους! Τωρα ολα αυτα επιβεβαιωνονται και μεσω της πολιτικης! :(
    Ας ελπισουμε οτι δεν θα πιασουν τοπο τα λογια τους, εφ οσον ο κοσμος δεν ειναι τοσο πισω σε κοινωνικα θεματα,οσο καποιοι φανατικοι παστορες, ή κανω λαθος;

    http://crooksandliars.com/david-neiwert/gospel-hate-arizona-pastor-steve-and

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχως τον περισσοτερο κοσμο τον νοιαζει "ο Παρδεισος" και φοβαται το "τελος του κοσμου" Ελβα.
    Αυτα τα δυο ειναι τοσο εντονα σφηνωμενα μεσα στο κοσμο που πολλες φορες τον τυφλωνουν και δεν μπορει να δει τιποτα αλλο γυρω του...
    Οι Αμερικανοι πολιτικοι γνωριζοντας το αυτο τραβανε ολο τον θρησκοληπτο κοσμο απο την μυτη...
    Ειναι φοβερα κατθληπτικο αλλα και εξοργιστικο να βλεπει κανεις με καθαρη ματια το τι ακριβως γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν σε νοιάζει το βραχυπρόθεσμο περισσότερο από το μακροπρόθεσμο όφελος, απλά νομίζω, θυματοποιείς και μόνος σου τον εαυτό σου. Και αυτό με το κλειστό στόμα, έλεος πια...
    Περιμένω να δω τις αντιδράσεις των γονιών από μεθαύριο που πραγματικά θα καταλάβουν τί σημαίνει να μην έχεις έντυπα βιβλία. Όσο για την επαναχρησιμοποίηση, καλά θα ήτανε, από την στιγμή που τα βιβλία δεν γινότανε φύλλο φτερό από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους, γιατί των περισσοτέρων η βιβλιοδεσία, δεν είναι καν αντοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε μου Εphemeron

    Αυτα κανουν οι πολλοι εκκλησιασμοι και η συντηρητικη ζωη που ζουν μερικοι που δεν λενε να καταλαβουν οτι μια φορα ζει κανεις,γι αυτο πρεπει να ζει σοφα και οχι επιφανειακα!
    Η μονη ελπιδα ειναι να μορφωνει και να μεγαλωνει κανεις σωστα και τα παιδια του ωστε να ψηφιζουν κι αυτα δημοκρατικα και οχι με βαση τη... θρησκοληψια και την ..ομοφοβια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλημερα φιλη Sophia

    Συμφωνω απολυτα στο οτι πολλοι ενδιαφερονται μονο για τα βραχυπρόθεσμα οφελη και πιστευουν οτι..''εχει ο θεος αυριο''. Μονο που αντι να πιστευουν πρεπει να κουνανε και τα χερια τους, η να φωναζουν σε καμμια διαδηλωση! Αλλα ξεχασα, αυτοι δεν πανε, αφηνουν αλλους να βγαλουν το φιδι απο τη τρυπα..Γι αυτο παμε τοσο ...καλα Σοφια μου. Θα δουμε τι θα ακουσετε κι εσεις στα σχολεια απο μεθαυριο, στο τελος θ ακουσετε να σας λενε οτι φταινε μεχρι και οι...
    εκπαιδευτικοι! ;)

    Φανταζομαι θα μας τα πεις καλυτερα εσυ, απο βδομαδα!

    Καλο κουραγιο, ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)