6.9.11

I xerox, you xerox, we xerox*!




Στις  "σιδηροφρακτες" ..δημοκρατιες της ΕΕ, που καταδικαστηκαμε να ζουμε, οι πολιτικοι ειθισται να μεριμνουν πρωτα για την ...ασφαλεια τους ως κυβερνησεις και μετα για την ...(εκ)παιδευση των κολληγων-πολιτων, που ετσι και μορφωθουν σωστα, ουτε φραχτες, ουτε δακρυγονα, κρατανε τους διαδηλωτες, οσο απλοχερα κι αν τους ...ραινει, καθε φορα, η αστυνομια!

Φετος, λογω... "παταξης της γραφειοκρατίας", μαθαμε οτι δεν θα μοιραστουν βιβλία σε χιλιάδες μαθητές, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατι που μαρτυρά πειραματισμους και παλι στη πλατη παιδιων και διδασκοντων, αλλα αυτο δεν ειναι βεβαια προβλημα για τους υπευθυνους, οι οποιοι θεωρουν οτι το ιδιο καλα μπορουν να γινουν μαθηματα με ...φωτοτυπίες και DVD, τακτικη που διχως αλλο αντεγραψαν απο...Σκανδιναβια, τον "παλαι ποτε καπιταλιστικο παραδεισο" των ...παιδικων μας χρονων!

Οταν βεβαια πολιτικοι απο Ελλαδα αντιγραφουν τις χωρες του Βορρα, η αντιγραφη τους παντα βγαινει σαν μια..κακοτυπωμενη φωτοτυπια απο ενα...μηχανημα που διχως αλλο χρειαζεται πεταμα, αυτοι ομως πιστευουν οτι κι ετσι...«κακήν-κακώς» οπως δουλευει κανει τη ...δουλεια του! (Δεν ειναι δα και κανενα μυστικο το ...ποσο καλα παμε σε ολους τους τομεις!....)
 
Και για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, οι ...Σκανδιναβοι εταιροι τους, οταν δεν τα πανε καλα, τουλαχιστον, παραιτουνται και μαλιστα για πολυ ...μικροτερα θεματα, ποσω μαλλον μετα απο συνεχεις πανωλεθριες, που επηρεαζουν τη νορμαλ λειτουργια της εκπαιδευσης και κυριως οταν ολα δειχνουν οτι δεν διορθωνονται!

Φυσικα δεν πιστευω οτι οι κυριοι και οι κυριες που με ευκολια παραδεχονται οτι φταιει το ενα και το αλλο, στελνουν τα δικα τους παιδια σε σχολεια που κανουν μαθημα ..παρεα με μια φωτοτυπια και ενα...DVD, "εργαλεια μαθησης" που ουτε επαρκη ειναι, ουτε και ειναι σιγουρο, ομως, οτι ειναι, ηδη, διαθεσιμα σε ολα τα σχολεια της επικρατειας, με την εναρξη της χρονιας!

Θα μου πειτε αυτο ειναι το μονο προβλημα; Οχι βεβαια, αλλά ειναι ενα απο τα πολλα της εκπαιδευσης που, απ οσο θυμαμαι, δεν καταφερναν σχεδον ποτε να ...λυνουν οι εκαστοτε κυβερνησεις, με την εναρξη της σχολικης χρονιας! Οχι οτι μετα την ...εναρξη ολα κυλουσαν ομαλα...
Ειτε εκπαιδευτικο προσωπικο θα ελειπε απο τα σχολεια, ειτε βιβλια, ειτε και τα δυο, για να αναφερουμε μονο μερικα...
Και μ αυτα θυμηθηκα και παλι ενα αγαπημενο ανεκδοτο που δυστυχως εξακολουθει να ειναι επικαιρο, οσο ποτε, για τη κατασταση στην χωρα και την (εκ)παιδευση, που την παρειχαν και εξακολουθουν να τη παρεχουν με..''μιση καρδια'', λες και καποια παιδια δεν αξιζουν να μορφωθουν οσο άλλα, που oι γονεις τους εχουν την ευχερεια να τα στειλουν στα καλυτερα σχολεια!

Φετος η δικαιολογια για τα βιβλια ειναι οτι δεν κατάφεραν να βρουν ...χαρτί να τυπώσουν, ενω πέρυσι για την καθυστέρηση διανομής βιβλίων στα σχολεία, έφταιγε η ...απεργία των φορτηγατζήδων!!
Δεν απορω για αυτο, αφου στην Ελλαδα ειναι συνηθισμενη η τακτικη οτι για οσα "στραβα" μας συμβαινουν φταινε σχεδον παντα οι ...απεργιες και οι εργαζομενοι, ποτέ μα ποτέ οι ιδιοι οι πολιτικοι και οι αποφασεις που παιρνονται...(Αυτο μου το εχουν πει μεχρι και ....Σουηδοι!)

Επισης, ειναι αραγε συμπτωση οτι το πρόβλημα με τα βιβλια παρατηρειται ακριβως μετα τις διακηρυξεις για τη πρόθεση της κυβερνησης να υποβαθμίσει το έντυπο σχολικό βιβλίο σε σχέση με ηλεκτρονικά και ψηφιακά διδακτικά μέσα;

Δεν καταλαβαινω, ομως, γιατι μαθητές και γονείς στην Ελλαδα θα πρεπει να ανεχονται συνεχεις...''εκπτωσεις'' στην μορφωση, εναποθετοντας τις ελπιδες τους ισως αποκλειστικα και μονο στο ...μερακι καποιων- αναμφισβητητα- προοδευτικων εκπαιδευτικων, που θα πρεπει να ''θυσιασουν'' συχνα και προσωπικο χρονο και διαθεση, προκειμενου να διδαξουν σωστα τους μαθητες τους και να αναπληρωσουν ο τι δεν τους παρεχει το σχολειο.

Απο την αλλη, τι να σκεφτει κανεις και πως να μη μειδιασει, οταν ακουει διακηρυξεις για αλλαγες οι οποιες προετοιμαζουν τα παιδια για το....περιφημο «σχολείο της αγοράς»; Ουτε και αυτα τα....μεγαλεπηβολα σχεδια που οι ιδιοι διακηρυττουν δεν φροντιζουν να τηρουν σε ενα ικανοποιητικο βαθμο! 

Αν δε τα «σχολεια της αγορας» που...ονειρευονται, λειτουργουν χειροτερα και απο τα ....παραδοσιακα σχολεια, που εμεις πηγαιναμε ως μαθητες, τοτε εκτιθενται για αλλη μια φορα και το κακο, γι αυτους, πια, ειναι οτι εκτιθενται και σε οσους, για καποιους ανεξηγητους λογους, βεβαια,...πιστευαν μεχρι τωρα σε ο τι τους ελεγαν!

Αν οι διακηρυξεις για το "ψηφιακό σχολείο" και το "σχολειο της αγορας" δεν εκαναν τη καθημερινη ζωη χιλιαδων μαθητων και εκπαιδευτικων ακομα πιο δυσκολη, απ ο τι ηδη ειναι, θα μπορουσε το θεμα "(εκ)παιδευση στην Ελλαδα'' να ηταν ενα διασκεδαστικο ...ανεκδοτο!

* Xerox 


8 σχόλια:

  1. Το όνειρο του μ@λ@κ@:
    (ένας είναι αυτός!)

    Ψηφιακό σχολείο χωρίς βιβλία!

    Ο νεοφιλελευθερισμός - σε όλο του το μεγαλείο - έχει καταστρέψει τα πάντα στο διάβα του σε τέτοιο βαθμό που, ούτε σπήλαια δε θα βρίσκουμε πλέον για να κατοικήσουμε…

    Τελικά δεν έχουμε δει τίποτα, η οργή είναι διάχυτη, γίνονται μικρά ξεσπάσματα τύπου "πλατείας", αλλά η (λεγόμενη) κρίσιμη μάζα δεν έχει γίνει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου spiral architect

    Ναι, αυτες τις φτηνιαρικες λυσεις με..φωτοτυπιες τις εχω δει και εδω που η κυβερνηση ειναι υποτιθεται..
    δεξια, αλλα σε ορισμενα θεματα ειναι πιο ''προοδευτικη'' απο τους ..''σοσιαλιστες'' του Νοτου! Tι τα θελεις, και οι δυο παραταξεις εχουν καταστρέψει τα πάντα οπως λες και που να παει κανεις πια, ετσι που εχουν γινει πανω-κατω ολες οι χωρες της ΕΕ ιδιες, σε πολλα ζητηματα;

    Για να δουμε αν ο κοσμος θα αντεξει με ολα αυτα μετρα που καθημερινα παιρνονται εις βαρος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο στόχος, Έλβα, είναι τα παιδιά να μάθουν λειψά ελληνικά για μην μας "χτυπάνε" τα ελληνικά του ΓΑΠα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Swell

    Μπα, η ιδια υποθεση με τη ...λειψη εκπαιδευση κραταει πολλα χρονια και δεν βλεπω ..φως στο τουνελ! Τωρα ειδικα, σε χρονια λιτοτητος, ισως ν ακουσουμε και οτι το...Δημοτικο ''φτανει και περισσευει'', για τους περισσοτερους! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα αυτές τις μέρες το αστυνομικό "Παγωμένη πριγκίπισα", όπου η συγγραφέας Camilla Lackberg ειρωνεύεται το επίπεδο των δημόσιων σχολείων, τους κακοπληρωμένους αστυνομικούς και διάφορα άλλα, ήδη από το 2003, όταν εμείς, τα χάπατα, πιστεύαμε ακόμα στον σουηδικό παράδεισο!
    Ο μειοδοτικός διαγωνισμός για το χαρτί, έμαθα, εξελίχθηκε σε πλειοδοτικό, με αποτέλεσμα να το πληρώσουμε έως και 40% ακριβότερα από τις τιμές της αγοράς!
    Αντίθετα, οι Κύπριοι -οι οποίοι είχαν πληρώσει από την άνοιξη την προκαταβολή που τους ζητήθηκε- έχουν ήδη όλα τα βιβλία!!!!
    Συνεπώς, αποδεικνύεται περίτρανα η τραγική για εμάς ανικανότητα υπουργών και υφυπουργών.
    Και, όπως λέει η διασκευή του γνωστού ποιήματος,

    Φεγγαράκι μου λαμπρό,
    φέγγε μου να φωτοτυπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα αγαπητη μου, στην Ελλαδα δεν χρειαζομαστε σχολεια, ουτε βιβλια... μοναχα γηπεδα, κι αλλα, πιο πολλα τεραστια γηπεδα για να μαζευεται ο κοσμος και να εξυμνει τις αθανατες ποδοσφαιρικες ομαδες. :(

    Μεγαλωσα ακουγοντας THE SMITHS
    thank you! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα φιλε Λωτοφαγε

    Και μονο η Camilla Läckberg να ηταν που ειρωνεύεται το επίπεδο των σχολείων, τους κακοπληρωμένους αστυνομικούς και διάφορα άλλα,στον ...σουηδικό παράδεισο; Τα ιδια λενε και ο Stieg Larsson, o Henning Μankell και πολλοι αλλοι συγγραφεις εδω που δεν θελουν να βλεπουν τη ...βιτρινα και μονο!

    Οσο για το ζητημα των...φωτοτυπιων, ας προσεχαμε τι και ποιους....
    εκλεγαμε! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Ephemeron

    Eχεις πιασει βλεπω το..νοημα της εποχης και των προσδοκιων για το...εθνος ;) που τελικα, ομως, ουτε στο..ποδοσφαιρο διαπρεπει! :(

    Oι Smiths και ο Μοrrissey ειναι και δικο μου αγαπημενο συγκροτημα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)